١٨:٣٢ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
به همت جهاد دانشگاهي تهران؛
چهارمين همايش ملي مديريت عملكرد برگزار شد

چهارمين همايش ملي مديريت عملكرد 29 و 30 ارديبهشت ماه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد.

رئيس جهاد دانشگاهي تاكيد كرد:
تلاش خستگي‌ناپذير شرط لازم جامعه‌ي ما براي رسيدن به توسعه‌ و عملكرد بهتر


  به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي ، در مراسم افتتاحيه اين همايش كه با حضور حجه الاسلام و المسلمين پور محمدي رييس سازمان بازرسي كل كشور ، دكتر طيبي رييس  جهاد دانشگاهي و جمعي از اساتيد ، محققان ودانشگاهيان برگزار شد ،دكتر طيبي رييس جهاد دانشگاهي طي سخناني  با اشاره به سند چشم انداز كشور گفت: ما در سند چشم انداز كشور مشخصات جامعه ايده آل را در افق 1404 به خوبي ترسيم كرده ايم  و اين چشم انداز تحقق پيدا نميكند مگر اينكه توسعه علمي و فناوري منشاء توسعه فرهنگي ، سياسي واقتصادي در كشور باشد.

 طيبي افزود:ما بايد منابع مورد نياز كشور را خودمان توليد كنيم  و  مشكلات اجتماعي و فرهنگي را به دست خودمان حل كنيم.

 وي ادامه داد:در چنين شرايطي است كه به طور طبيعي بايد عملكردهاي  بهتري داشته باشيم و قطعا مديريت عملكرد در اين گونه شرايط ميتواند به بهبود فعاليتهاي مديريتي كشور كمك كند.

ريس جهاد دانشگاهي خاطر نشان كرد:تا افق چشم انداز 1404 سه برنامه توسعه بيشتر فاصله نداريم و اگر ميخواهيم به اهداف سند چشم انداز نظام جهوري اسلامي ايران دست  يابيم بايد به شدت كار وتلاش كنيم و راه هاي ميان بر را برويم .

 وي اظهار اميدواري كرد برنامه پنجم توسعه  كه در حال بررسي در مجلس است شروع خوبي داشته باشد و باعث تلاش و كار هرچه بيشتر در كشور و در نتيجه منجر به يك اقتصاد دانش بنيان شود.

 

در ادامه مراسم  مصلفي پورمحمدي رييس سازمان بازرسي  كل كشور، در سخناني سازمان بازرسي كل كشور را يكي از سازمان‌هايي برشمرد كه بيشترين ارتباط را با موضوع همايش دارد.

وي با بيان اين‌كه هر حوزه‌ مديريتي براي تحقق اهدافش نيازمند دو ركن اساسي است، ادامه داد: نخستين ركن، عمل منطبق با برنامه‌هاي آن حوزه و ديگري دسترسي به چشم‌اندازها و تحقق سياست‌هاي كلي است.براي تحقق اين دو ركن اساسي، مديريت عنصر اصلي و محوري به شمار مي‌رود و به هيچ وجه نمي‌توان از آن غافل بود.

پورمحمدي با اشاره به گستردگي علم مديريت و اهميت آن، يادآور شد: شايد هيچ دستمزدي در دنيا با دستمزد مديران برابري نكند و اكنون مديران، گرانترين دستمزدها را دريافت مي‌كنند. البته بايد يادآور شد كه بخش زيادي از موفقيت مجموعه‌ها و دستگاه‌ها مبني به پرداخت همين دستمزدهاست.

وي با طرح اين سوال كه مديريت چيست؟ تصريح كرد: علماي دانش مديريت همپاي فنون اصول ديگري را مورد اشاره قرار مي‌دهند. به عنوان مثال مدير بايد به هدفي كه براي آن مديريت مجموعه يا دستگاهي را بر عهده مي‌گيرد ايمان داشته و براي رسيدن به اين هدف بايد داراي انگيزه باشد. البته وي براي رسيدن به هدف در حوزه‌اي كه مديريتش را بر عهده دارد، بايد ايجاد انگيزه كند.

رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اين‌كه مديريت در كنار دانش و فن، هنر نيز به شمار مي‌رود، خاطرنشان كرد: مديريت بدون حوزه و ظرفي كه مدير در آن اعمال مديريت كند معنا پيدا نخواهد كرد. ظرف در مديريت تعيين كننده است كه شامل ظرف زماني، مكاني و جمعيتي مي‌شود و اگر اين موارد به خوبي محاسبه نشود علم مديريت ابتر خواهد بود.

پورمحمدي با اشاره به گزارش الگور در سال 1993 براي رياست جمهوري آمريكا با عنوان نبرد با بروكراسي بخشي از اظهارات وي در اين گزارش را قرائت كرد و يادآور شد: بايد توجه داشت كه مشكلات مديريتي در دنيا يكسان است. در اين گزارش بر روي مصاديقي گوناگون كار شده است. به عنوان مثال به اين موضوع اشاره مي‌كند كه چرا مجوز به دامداران با تاخير داده مي‌شود كه در نهايت موجب هزينه‌ اضافي براي دولت و دامدار خواهد شد. به دليل مختصات علم مديريت بايد بر روي بستري كه مديريت صورت مي‌گيرد كار شود.

وي خاطرنشان كرد:‌اگر در زمينه‌ مديريت در كشور خلل و مشكلي وجود دارد و در عملكرد مديريتي اشتباه بيابيم به اين دليل است كه در فضاهاي ذهني خود و بر اساس يافته‌ها و تجربه‌هاي گذشته اقدام كرده و خود را بي‌نياز از تحقيقات به روز و ايجاد راه‌كارهاي جديد مي‌دانيم و كاستي در اين جهت جدي است.

رييس سازمان بازرسي كل كشور تاكيد كرد: بسياري از موفقيت‌ها در دنيا در گرو اهرم و توان مديريتي و قدرت جمع آوري و جمع بندي مديريتي است.

وي بحث ارزيابي و ارزشيابي را مورد اشاره قرار داد و با تاكيد بر اهميت آن، اظهار كرد: فرهنگ عمومي به مقوله‌ كنترل و ارزيابي التزام چنداني در خود نمي‌بيند و ما نيز تعريف علمي و دقيقي از بحث ارزيابي و كنترل نكرده‌ايم. زماني كه حرف از ارزيابي مي‌شود همه از آن فراري مي‌شوند؛ زيرا ارزيابي‌هاي ما مخل و آزار دهنده است. بنابراين بايد فرهنگ ارزيابي و كنترل در حوزه‌ي مديريت مورد توجه قرار گيرد.

وي ايجاد اعتماد و خوش‌بيني در محيط تحت مديريت يك مدير را مورد تاكيد قرار داد و گفت: متاسفانه عوامل فراواني در ايجاد بدبيني داريم؛ اين كه پمپاژ بدبيني نسبت به مديران صورت گيرد نادرست است و اين توان‌گير خواهد بود.

اگر نتوانيم در جامعه خوش بيني و اعتماد را افزايش دهيم مديريت ما به مديريت موفق عملكرد منجر نخواهد شد و اين باعث كاهش راندمان خواهد بود و بدبيني و بي‌اعتمادي سم هر حوزه‌اي به شمار مي‌رود و بايد راهكار مناسبي براي آن به دست آوريم.

احمد بزرگيان:
آمارهاي قديمي يكي از ضعف‌هاي بزرگ نظام اداري كشور است

 احمد بزرگيان  معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور  در مراسم افتتاحيه چهارمين همايش ملي مديريت عملكرد با بيان اينكه ارزيابي عملكرد، چراغ نشان‌دهنده راه است اظهار كرد: يكي از مشكلات جدي كنوني در ارزيابي عملكرد اين است كه در پايان هر سال و يا اگر موفق شويم در سال بعد و پس از تجزيه و تحليل شايد بعد از دو سال اين كار انجام مي‌شود و از طرف ديگر صبر مي‌كنيم يك سازمان عملياتي را انجام دهد و بعد سراغ آن كار مي‌رويم.

وي افزود: با چنين شيوه ارزيابي، اتلاف سرمايه زيادي مشاهده مي‌شود اما مديريت عملكرد زمان را كوتاه مي‌كند. از اين پس بايد معيارها به سمتي برود كه خروجي آن درجهت اصلاح فرآيندها، سيستم‌ها، روش و پيدا كردن راه‌هاي نو و خلاقانه ياري دهنده باشد.

بزرگيان مديريت عملكرد را زمينه‌سازي براي جلوگيري از اتلاف نيرو، زمان و سرمايه دانست و تاكيد كرد: ارزيابي عملكرد در پايان كار اما مديريت عملكرد بايد در جريان كار صورت گيرد.

وي از كنترل سازمان در لحظه به صورت نرم‌افزاري خبر داد و گفت: بايد بين ارزيابي عملكرد و مديريت عملكرد را قائل باشيم.

وي ادامه داد: نظام اداره كشور در حال حاضر داراي ميدان و ديد بازي براي يادگيري است؛ همين جا دست نياز خود را براي كمك به سمت فرهيختگان عرصه علم مديريت دراز مي‌كنم تا بتوانيم 26 محوري كه مقام معظم رهبري تحت عنوان سياست‌هاي كلي نظام اداري ابلاغ كردند، محقق كنيم.

در ابتداي اين مراسم دكتر سعيد صفري دبير همايش گزارشي از روند برگزاري همايش و هدفهاي آن ارايه كرد.

 يادآور مي شود،اين همايش به همت جهاددانشگاهي واحد تهران  با برپايي گارگاههاي تخصصي  و ارائه مقالات  و سخنراني هاي تخصصي  و علمي 30 ارديبهشت ماه به كار خود پايان داد.

١٨:٠٠ ٣١/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد