٠٢:٣٩ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
عمومي
به میزبانی جهاد دانشگاهي واحد چهار محال و بختياري؛
شصت و دومین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد

شصت و دومین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاد دانشگاهي  13 و 14  تيرماه به میزبانی جهاد دانشگاهی واحد چهار محال وبختیاری برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی ،در مراسم افتتاح این گردهمایی که با حضور دکتر حمید رضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، آیت ا... ناصری نماینده ولی فقیه وامام جعه شهرکرد، علی اصغر عنابستانی استاندار چهار محال وبختیاری دکتر مهدی فیض معاون فرهنگی چهاد دانشگاهی و ... برگزار شد ، دکتر طیبی طی سخنانی گفت: با تلاش جهادگران ، عملکرد جهاددانشگاهی مورد رضایت مقام معظم رهبری و مردم بوده است.


وی تصریح کرد : جهاددانشگاهی علی رغم 30 سال فعالیت همواره به انقلاب و درستی راه اعتقاد دارد و برای تحقق آرمانهای انقلاب ، امام(ره) ، شهدا و مقام معظم رهبری عزم راسخی دارد .

دکتر طیبی خاطرنشان کرد : شعار نه شرقی ، نه غربی باید محور اساسی فعالیت ها و به عنوان مدل جدید برای ارائه به جهان قرار گیرد.

به گفته وی ، امام خمینی(ره) با مطرح کردن ولایت در کنار جمهوری اسلامی راه مهمی را برای اداره ایران و دنیا ارائه کرد.

دکتر طیبی اظهار داشت : توسعه فرهنگی ، علمی و فن آوری دو اصل اساسی در جهاد دانشگاهی هستند بنابراین هر کشوری که نیازمند پیشرفت و اجرای عدالت است باید به این دو اصل توجه داشته باشد.

رییس جهاد دانشگاهی گفت : مدل خود باوری که امام در جوانان انقلابی ایجاد کرد باید توسط جهاد برای جوانان الگو سازی شود این در حالی است که حمایت های ویژه مقام معظم رهبری از جهاددانشگاهی منجر به اثبات توانایی حرکت در مرز علم در این نهاد شده است.

دکتر طیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تنها از 20 درصد اعتبارات دولتی استفاده می کند افزود : 80 درصد بقیه اعتبار جهاددانشگاهی ، از فعالیت های این نهاد تامین می شود .

وی جهاد دانشگاهی را مکان مناسبی برای فعالیت های آموزشی و اشتغال آفرینی دانست و تصریح کرد : جهاد دانشگاهی با قرار گرفتن در مسیر درست ، امروزه به مرحله ای از خودباوری رسیده بنابراین باید با برنامه ریزی جامع ، درازمدت و باورداشتن جوانان در این مسیر گام برداشت.

به گفته وی ، با برنامه ریزی و استفاده درست از توانمندی ها به سرعت می توان به کشوری مقتدر با اقتصادی شکوفا تبدیل شد .

دکتر طیبی با اشاره به فعالیت و نوآوری های حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی خاطر نشان کرد : خبرگزاری ایسنا به عنوان دومین خبرگزاری کشور و اولین خبرگزاری غیر دولتی تاکنون فعالیت قابل قبولی در سطح کشور داشته است.

وی ادامه داد : یکی از اقدامات اساسی در کشور کمک به انتشار سریع علم است بنابراین جهاددانشگتهی با ایجاد سازمان انتشرات گام بزرگی در رسیدن به این هدف برداشته است.

دکتر طیبی اظهار داشت : جهاددانشگاهی با ایجاد مرکز امام(ره) و انقلاب به منظور آشنایی جوانان با امام (ره) و همچنین در حل مسائل هویتی جوانان با توجه به رهنمود مقام معظم رهبری با تاسیس مرکز گردشگری و علمی دانشجویی تاثیرگذار بوده است .

دکتر طیبی با بیان اینکه معاونت فرهنگی باید محل جذب نیروهای متعهد ، مومن و کارآمد باشد افزود : تجدید نظر در ساختار فرهنگی برای کارآمدتر شدن آن امری ضروری است.


بر اساس این گزارش  ، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این گردهمایی  در سخنانی کوتا ه گفت : لازمه فعالیت رصد دقیق ، تصمیم گیری حساب شده و انعطاف لازم در بدنه جهاد است.

دکتر فیض افزود : امیدواریم تحول ساختاری در جهاددانشگاهی پیاده و مسائل داخلی جهاد و معاونت ها به صورت جهادی حل شود.


 

معاون هماهنگي جهاددانشگاهي :

همزمان با سی امین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی برنامه های متنوعی در سراسر کشور برگزار می شود



مهندس محمدرضا پورعابدی معاون  هماهنگ کننده جهاد گفت : ستاد راهبردی برگزاری سی امین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی از سال گذشته با حضور معاونین جهاد تشکیل شد و رئیس جهاددانشگاهی به عنوان رئیس ستاد انتخاب شدند.

 معاون  هماهنگ کننده جهاد دانشگاهی با اعلام خبر فوق افزود:    برنامه های برگزاری سی امین سالگرد در بهمن و اسفند سال گذشته مشخص و جدول زمان بندی و چگونگی آن در اواخر سال تدوین شد.

مهندس پورعابدی ادامه داد : علاوه بر برنامه هایی که سال گذشته اجرا شد، برای سی امین سالگرد  10 برنامه ويژه  نیز طراحی شده است.

وی با بیان اینکهامروز آن  نهاد نوپا و جوان جهاددانشگاهی، بارور شده وبه مرز سی سالگی رسیده است خاطرنشان کرد : بسیاری از نیروهای جهاد تا یکی دوسال آینده در حال بازنشستگی هستند این در حالی است که دغدغه اصلی جهادگران دانشگاهی ، مستند نشدن تاریخچه و فرهنگ جهادی به عنوان نهاد الگو ساز است.

مهندس پورعابدی ادامه داد : مهم ترین محور برنامه های سی امین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی تدوین فرهنگ جهادی و مشخص کردن مولفه های آن توسط پژوهشگاه علوم انسانی این نهاد است که معاون فرهنگی و رئیس جهاددانشگاهی ، دکتر منتظری ، دکتر رحمتی و دکتر فرهمند به عنوان شورای راهبردی در آن فعال هستند .

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی اظهار داشت : طرح های شاخص این نمایشگاه در 100 پوستر آماده شده که لوح فشرده آن آن برای برگزاری به واحدهای استانی تحویل داده می شود تا جهاد دانشگاهی هر استان نمایشگاه توانمندی ها  خود  را در برگزار کند.

مهندس پورعابدی در پایان تاکید کرد : واحدهای استانی جهاددانشگاهی هر کدام به طور جداگانه برای تدوین تاریخ جهاددانشگاهی در استان خود اقدام کنند.


 

رییس جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری:

 سالانه بیش از 10 هزار نفر از آموزش های کوتاه مدت جهاد دانشگاهی برخوردار می شوند



مهندس عبدالله تقی پور  جهاد دانشگاهی استان جزو نهادهای نوپا است که از سال 80 فعالیت خود را آغاز و در حوزه های فرهنگی ، پژوهشی ، آموزشی و توسعه زیر ساخت ها فعالیت های را سامان دهی کرده است .


وی تصریح کرد : مرکزفعالیت های قرآنی یکی از مهمترین فعالیت های معونت فرهنگی است که آموزش مکاتبه قرآن ، اردوهای فرهنگی ، برگزاری نشست های قرآنی ، اجرای طرح های مطالعاتی ، برگزاری کوه پیمایی ، انتشار نشریات قرآنی ، سازماندهی دانشجویان برای فعالیت های قرآنی از مهمترین فعالیت های این مرکز است .

  مهندس تقی پور خاطر نشان کرد : بیش از 200 نفر از دانشجویان در طرح اندیشه مطهر شرکت و با دعوت از اساتید داخل و خارج استان به صورت دوره ای آثار شهید مطهری مطالعه می شوند .

  وی با اشاره به فعالیت مناسب مرکز امام و انقلاب گفت : سامان دهی 10 کارگاه آموزشی ، 3 دوره مسابقه کتابخوانی روح الله ، برگزاری 3 اردوی فرهنگی و دانشجویی در مشهد مقدس از مهمترین فعالیت های مرکز امام و انقلاب است .

به گفته وی ، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران نیز با بهره گیری از نیروهای توانمند به صورت کارفرمایی ، ملی و استانی در حال فعالیت و بازوی خوب مدیران استان است .

 

مهندس تقی پور به فعالیت خبرگزاری ایسنا اشاره و افزود : این بخش با منطقه ای شدن در انعکاس اخبار و فعالیت های مربوط به استان تلاش ویژه ای دارد و با به کار گیری 30 دانشجو سالانه 2500 خبر ارسال می کند .


وی فعالیت معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی استان را مطلوب ارزیابی و خاطر نشان کرد : اکنون چهار مرکز آموزشی کوتاه مدت درشهرستان های شهرکرد ، بروجن و فارسان  فعال هستند و سالانه بیش از 10 هزار نفر از آموزش های کوتاه مدت برخوردار می شوند .

 

مهندس تقی پور ادامه داد : راه اندازی دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان در استان ، راه اندازی گروه های پژوهشی محیط زیست و گیاهان دارویی ، راهاندازی فروشگاه و نمایشگاه گیاهان دارویی در استان ، راه اندازی مزرعیتحقیقاتی گیاهان دارویی در مجتمع آموزشی تحقیقاتی جهاد دانشگاهی و در دست اجرا داشتن پروژه های کارفرمایی از مهمترین فعالیت های معاونت پزوهشی است .


 به گفته وی ، مرکز آموزش عالی وابسته به جهاد دانشگاهی در هفت رشته با بیش از 700 دانشجو در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در حال فعالیت است .

وی این واحد را در حوزه آموزش های کارآفرینی و پژوهشی موثر دانست و خاطر نشانم کرد : برگزاری دوره های تربیت مربی کارآفرینی برای بیش از دو هزار نفر طی سه ، چهار سال گذشته از شاخص ترین فعالیت های این حوزه دانست .

به گفته وی ، جهاد دانشگاهی واحد استان با 4 نیرو آغاز به کار کرد و اکنون با 156 نیرو تمام وقت و پاره وقت در سطوح کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا در حال فعالیت هستند .

 
نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرکرد :

جهاد دانشگاهی با حضور در دانشگاه باید در رشد عقل استقلالی دانشجویان حرکت و همت مضاعف داشته باشد


  آیت الله محمدرضا ناصری در شصت و دومین گردهمایی معاونان فرهنگی جهادهای دانشگاهی سراسر کشور افزود : مسئله دانش و پژوهش از آرمان هایی است که کشور به آن امید بسته بنابراین جهاد کردن در این زمینه بسیار مهم است .


وی تصریح کرد : اکنون لازمه کشور جهاد در عرصه دانش است بنابراین باید با برنامه ریزی دقیق و جدی برای هدایت و حرکت کشور در مسیر دانش ، پژوهش و تحقیق گام برداشت .


آیت الله ناصری  خاطر نشان کرد : حرکت به سمت بهترین دانش ها برای رسیدن به تکامل انسانی باید در اولویت برنامه های معاونت فرهنگی قرار بگیرد .

 

وی با بیان اینکه استکبار در صدد بستن باب علم دیگر کشور ها و دور نگهداشتن آنها ازحاکمیت است اظهار داشت : استکبار خواستار یکه تازی در میدان سیاست ، علم و اقتصاد است اما هنوز ملت ها از خواب غفلت بیدار نشده اند این در حالی است که ملت ایران با حکمت و حرکت امامخمینی (ره) بیدار و با تغییر نگرش در حال پیشرفت است .

 

آیت الله ناصری ادامه داد : اکنون توطئه جهانی متوجه ایران است بنابراین باید باید با تلاش مضاعف با این توطئه ها مبارزه کرد .

 

به گفته وی ، همت بلند ، در بن بست قرار نگرفتن و داشتن قدرت تصمیم گیری باید به عنوان سه خصلت مهم  نهادینه و در فعالیت ها سرلوحه قرار گیرد چراکه در غیر این صورت کشور پیشرفت نخواهد داشت .

 

وی افزود : چنانچه هر فردی مانند امام خمینی (ره) این سه اصل را داشته باشد دنیا را تسخیر و موانع جلو راه را خواهد برداشت .


 آیت الله ناصری اظهار داشت : کم بودن عقل عملی موجب ضرربه جامعه و به خصوص جوانان شده است .


 وی تصریح کرد : جهاد دانشگاهی نیز با حضور در دانشگاه باید در رشد عقل استقلالی دانشجویان حرکت و همت مضاعف داشته باشد چراکه با رشد عقل استدلالی می توان در جنگ نرم پیروز شد .


 

علی اصغر عنابستانی استاندار چهار محال وبختياري نیز در این گردهمایی افزود: دین باوری و اعتقاد به دکترین دین باید در عرصه جامعه نهادینه شود و عرصه فرهنگی در این زمینه حرکت مهمتری را دارد .

 

عنابستاني ادامه داد  : بین تحقیق ، پژوهش ، علم و فن آوری فاصله وجود دارد بنابراین پرکردن این فاصله به عهده بخش فرهنگی و انجام فعالیت های فرهنگی است که بخشی از این مسیر نیز طی شده است .

 رييس دانشگاه شهرکرد :

بخشي از  جامعه هدف فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي، دانشگاه شهرکرد بوده ا ست



دکتر اسماعيل اسدي گفت: استان چهارمحال و بختياري يک درصد وسعت و 1.1 درصد جمعيت کشور را دارد.


وي با بيان اينکه اين استان10 درصد منابع آبي کشور را دارد تصريح کرد: پوشيده بودن20 درصد خاک استان از جنگل، داشتن چهار اقليم متنوع، ارتفاع چهار هزار متري از سطح دريا، جامعه گياهي متنوع و داشتن گونه‌هاي جانوري متنوع از مهم ترين خصوصيات استان است.


اسدي اظهاركرد: پيش از انقلاب، آموزش عالي در استان فعاليت نداشت اين در حالي است که به برکت انقلاب اکنون بيش از42 هزار دانشجو در20 مرکز دانشگاهي استان، مشغول به فعاليت هستند.


رييس دانشگاه شهرکرد ادامه داد: دانشگاه شهرکرد به عنوان يکي از مراکز آموزش عالي استان در7 دانشکده و33 رشته کارشناسي و 33 رشته تحصيلات تکميلي کارشناسي ارشد و دکترا در حال فعاليت است.


اسدي 88 درصد عضو هيات علمي دانشگاه را استاديار به بالا دانست و افزود: دانشگاه شهرکرد بالغ بر 210 عضو هيات علمي ثابت و100 هيات علمي دعوت شده دارد.


به گفته وي دانشگاه شهرکرد داراي 5 پژوهشکده وابسته به دانشگاه است که با توجه به توانمندي‌هاي جغرافيايي، محيطي و دانشگاهي انتخاب شده‌اند .


رييس دانشگاه شهرکرد به تقويت جنبه تربيتي دانشجويان تاکيد کرد و افزود: مهندسي فرهنگي بايد در اين زمينه فعاليت خود را بيشتر کند.


وي به تاثير مثبت استقرار مشاور مذهبي در خوابگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اکنون50 کانون و انجمن علمي، فرهنگي و چهار تشکل دانشجويي در سطح دانشگاه در حال فعاليت هستند.


به گفته اسدي، جامعه هدف فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي، دانشگاه شهرکرد بوده که براي افزايش تعاملات بايد همکاري و هماهنگي بيشتري در اين زمينه با جهاد دانشگاهي انجام شود.

 

با حضور رییس جهاد دانشگاهی؛

مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی و مرکز تحقیقاتی و آموزش عالی جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری کلنگ زنی شد


همزمان با شصت و دومین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاد دانشگاهی  که در شهرکرد برگزار شد مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی و مرکز تحقیقاتی و آموزش عالی جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری توسط دکتر حمید رضا طیبی رییس  جهاد دانشگاهی کلنگ زنی شد.


به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی؛در این مراسم که جمعی از مسولان استانی حضور داشتند دکتر طیبی رییس جهاد دانشگاهی طی سخنانی گفت :گیاهان دارویی یکی ازظر فیتهای  اصلی استان چهارمحال و بختیاری است  واین در حالی است که استان علاوه بر تولید گیاهان دارویی می تواند در حوزه کشاورزی نیز فعالیت داشته باشد.


رييس جهاد دانشگاهي  ضمن قدرداني از مسولان  استان به خاطر در اختيار قرار دادن زمين براي احداث مجتمع  تحقيقاتي گياهان دارويي اظهار داشت :براي راه اندازي آن از سوي مركز كمكهاي ويژه اي خواهد شد.


 وی ادامه داد : جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری در بین دیگر جهادهای نوپا حرکت  قابل قبولی داشته  و با حداقل امکانات دولتی در حال فعالیت است.

دکتر طیبی اظهار داشت : جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری هم در توسعه آموزش عالی و هم در توسعه دیگر فعالیت های خود تلاش مضاعفی داشته است.

 

وي افزود :بر اساس برنامه هاي توسعه جهاد دانشكاهي و سند چشم انداز اعلام كرديم همه واحدهاي جهاد دانشگاهي  بر اساس مزيتهاي استان و  برنا مه هاي  توسعه استان ،با يد  برنامه هاي خود را تنظيم كنند


طيبي  ادامه داد :توقع داريم در پايان برنامه چهارم توسعه جهاد دانشگاهي و برنامه هاي بعدي توسعه تا  چشم انداز  بيست ساله نظام در  افق 1404  جهاد دانشگاهي واحد شهركرد  به يكي از واحد هاي فعال ما تبديل شود و در حوزه مزيتهاي استاني ،هم در سطح ملي و بين المللي حرف براي  گفتن داشته باشد و ماهم پيگيري هاي لازم را براي محقق شدن اين اهداف خواهيم كرد  و در صورت انتخاب موضوعات  مناسب به سهم خود حتما كمكهاي ويژه اي  خواهيم كرد.

در ادامه مهندس عبداله تقی پور  رئیس جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری نیز گفت : زمین مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی و مرکز تحقیقاتی و آموزش عالی جهاددانشگاهی در 4 هکتار برنامه ریزی شده است.

تقی پور افزود : نقشه های ساختمان آماده است که پس از کلنگ زنی و تخصیص اعتبار ، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد : آب شرب این مجتمع با وجود 2 دانشگاه بزرگ استان و اجرای طرح مسکن مهر در این منطقه ، تامین خواهد شد.

مهندس احمد ایرج پور معاون عمرانی استاندار هم که در این مراسم حضور داشت ضمن استقبال از این طرحها قول مساعد همکاری وتخصیص بودجه در راستای تسریع اجرای آن را داد.

 از برنامه هاي ديگر اين گردهمايي برگزاري گارگاه  تخصصي  با عنوان (  مديريت فرهنگي در سامانه متنوع وشبكه اي) ، همچنين سخنراني فرهنگي ، گزارش معاونان فرهنگي واحدها و مديران مراكز وسازمانها و هم انديشي (باز مهندسي ساختار  معاونت فرهنگي )واحدها بود .


دکترعلی کریمی مله عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات ملی كه به عنوان سخنران كارگاه آموزشي   در دومین روز گردهمایی معاونین فرهنگی جهاددانشگاهی حضور داشت در سخناني گفت: برای داشتن مدیریت موفق در حوزه فعالیت فرهنگی باید در ابتدای امر به ویژگی های مخاطب توجه کرد.

وی به عنصر محیط شناسی به عنوان یکی از مولفه های انجام فعالیت فرهنگی اشاره کرد و گفت : فعالیت های فرهنگی در محیط انجام می شوند بنابراین باید اقتضائات محیط کلان فرهنگی را مدنظر داشت.

دکتر کریمی مله با بیان اینکه زیست محیط ایرانی متفاوت و متخاصم است ادامه داد : جامعه و نظام سیاسی ایران دارای ویژگی های خاص و محیط متخاصم است به این معنا که انقلاب اسلامی ایران که براساس دین پایه گذاری شده ، یک منظومه حرکتی ، هنجاری و فکری تازه ای است که در هیچ جامعه ای وجود ندارد.

وی اظهار داشت : منظومه انقلاب یک منظومه اخلاق و معنویت محور و منظومه دنیا ، محور و منفعت گراست بنابراین این نظام ، در تعارض و تضاد با این محیط منفعت طلب است که باید سعی کرد در کلان نظام جهانی یک جریان فکری و سامانه معرفتی را با توجه به اقتضائات زمان تبلیغ کنیم.

دکترکریمی مله گفت : فرهنگ ، عنصر تعیین کننده مبادلات و دارای نقش زیربنایی در شکل دهی مناسبات سیاسی ، حقوقی و اجتماعی است.

وی با بیان اینکه نقش فرهنگ نسبت به دیگر مولفه ها تعیین کننده تر است افزود : مدیریت فرهنگی علی رغم تاثیر فرهنگی یک زیرسیستم است که از اقتصاد ، اجتماع و سیاست تاثیر می پذیرد.

دکتر کریمی مله تصریح کرد : مدیریت فرهنگی باید به خصیصه پویایی فرهنگ توجه داشته باشد چون یک تغییر کلان فرهنگی در جامعه و محیط جهانی در حال وقوع است.

وی با بیان اینکه امروزه ماهیت قدرت تغییر کرده و نرم شده خاطرنشان کرد : قدرت نرم به معنای تمرکز برای شکل دادن اولویت های ارزشی و نگرشی مخاطب است که تنها از طریق عنصر فرهنگ و مولفه نرم امکان پذیر است چون با کمترین هزینه رضایت و پذیرش ممکن می شود.

دکتر کریمی مله اظهار داشت : مدیریت فرهنگی فعالیت بین رشته ای است و توفیق ، اثربخشی و کارآمدی آن به استفاده درست از توانایی ها و مهارت های کسب شده بستگی دارد.

به گفته وی ، امروزه سامانه شبکه ای و مستقل در مقابل سامانه کلاسیک ، سنتی و با ارتباط بسیار اندک قرار گرفته است ، سامانه شبکه ای ، تنیدگی و وابستگی متقابلی دارد که موجب مراوده انسانی می شود بدون آنکه توانایی مدیریت و بازدهندگی آن را داشته باشیم.

دکتر کریمی مله تبلیغات را مهم ترین ویژگی سامانه شبکه ای دانست و گفت : تبلیغات و اطلاعات دو ویژگی مهم این سامانه است که در حجم بسیار وسیع صورت می گیرد و دارای سبک های متنوع است.

وی با بیان اینکه امروزه مرکز قدرت از ثروت به اطلاعات تغییر کرده خاطرنشان کرد : امروزه سهم کشورها در میزان تولید علم بسیار مهم است و کشورها براساس تولید علم سنجیده می شوند.

به گفته وی ، اطلاعات موجب شده انسان در دنیای شبکه ای ظرفیت زیادی برای تولید پیدا کرده و جامعه شبکه ای از یک فضای واقعی به سمت فضای مجازی حرکت کند بنابراین اگر قرار است مدیریت فرهنگی ساماندهی شود باید به فضای مجازی توجه شود.

وی سرعت تولید و پردازش اطلاعات را از دیگر ویژگی های سامانه شبکه ای عنوان کرد و خاطرنشان کرد : در این سامانه شبکه مخاطب با حجم عظیمی از داده ها مواجه است که موجب بیقراری و اختلالات هویتی مخاطب می شود بنابراین باید سامانه ادراکی ای خلق شود که معانی تازه را عرضه کند تا مخاطب بتواند بر آنها غلبه کند.

دکتر کریمی مله اظهار داشت : امروزه سرعت به اندازه ای اهمیت دارد  که معیارهای جامعه را تغییر و معیار تازه ای برای طبقه بندی جوامع ارائه داده است.

وی ادامه داد : جوامع کند ضروریت جامعه را دیر دریافت می کنند این در حالی است که جوامع تند ضروریات جامعه را درک و در نتیجه در مسیر آن تولید و بازتولید می کنند.

دکتر کریمی شفافیت و علمی شدن را از دیگر ویژگی های سامانه شبکه ای دانست و اظهار داشت : امروزه براساس این سامانه نمی توان چیزی را از اذهان مردم جهان مخفی نگه داشت چرا که جریان غالب به سمت وانمودگی و شفافیت است.

به گفته وی ، این سامانه باید مخاطب را از کنش پذیری به کنش گرایی ، فعال بودن و کارگزار تبدیل کند.

دکتر کریمی گفت : جامعه شبکه ای علی رغم اینکه افراد را به هم پیوند می دهد اما در حقیقت انسانها را با فردیت فزاینده روبه رو می کند اگرچه مظاهر دینی به جمع گرایی ، تعاون و همگرایی توجه دارد.

وی افزود : در مدیریت فرهنگی با توجه به روح اسلامی و ایرانی که به روح جمعی توجه دارد باید به تقویت و ترویج روح همگرایی در جامعه توجه ویژه داشت.

 
دبیر شورای عالی آموزش ، پژوهش و فن آوری :

ترویج فرهنگ کسب و کار در فراز فرهنگ اسلامی است بنابراین اکنون باید فعالیت های دانش بنیان در عرصه تولید کالا و خدمات افزایش پیدا کند .

 

دکتر صادق واعظ زاده در شصت و دومین گردهمایی معاونان جهادهای دانشگاهی سراسر کشور افزود : ترویج فرهنگ کسب و کار در فراز فرهنگ اسلامی است بنابراین اکنون باید فعالیت های دانش بنیان در عرصه تولید کالا و خدمات افزایش پیدا کند .

 

وی تصریح کرد : اکنون جای این فرهنگ در جامعه خالی است که باید فرهنگ این تلاش ها به جامعه تفهیم و با ترویج ، پیگیری و عملیاتی کردن آن گام اساسی برداشت .

 

 

وی جامعه را مواجه با فقر تحلیل های عمیق در مورد مباحث اساسی دانست و خاطر نشان کرد : در چند ماه اخیر افتتاح 3،4 خط تولید مونتاژ خودرو اعلام شد امادر جامعه مطرح و تحلیل نشد ، اکنون با گذشت 30 سال از انقلاب هنوز باید خط مونتاژ افتتاح شود . 

 

به گفته وی ، با وجود اینکه امکان نشر و تحلیل مباحث انقلابی وجود دارد اما تحلیل های روشنفکرانه از این مباحث وجود ندارد اما برای حفظ و تکامل انقلاب ضروری است جریان روشنفکری اصیل اسلامی جریان داشته باشد .

 

دکتر واعظ زاده آگاهی اجتماعی و تعهد اجتماعی را دو خصوصیت اصلی روشنفکر عنوان کرد و افزود : آگاهی ، درک جریان های اجتماعی و حساسیت نسبت به آنها ، داشتن دیدگاهی نسبت به توالی حوادث و نتیجه گیری از حوادث است که در همه اقشار جامعه وجود دارد .

 

وی تصریح کرد : تعهد اجتماعی انگیزه برای اقدام و تحول مثبت اجتماعی در جهت دیدگاهیکه فرد دارد بنابراین چنانچه فرد آگاهی داشته و تعهد نداشته باشد روشنفکر نیست .

 

دکتر واعظ زاده بیداری اسلامی را مبنای انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد : بیداری اسلامی از سید جمال شروع و در نهایت به امام خمینی (ره)که نقش عظیمی در بیداری اسلامی در سطح جهان داشت رسید .

 

دبیر شورای عالی آموزش ، پژوهش و فن آوری گفت : بیداری اسلامی در جامعه وجود دارد اما اگر کم فروغ شود اساس انقلاب و آینده او در خطر خواهد افتاد .

 

وی نقش روشنفکر را در بیداری جامعه موثر دانست و افزود : روشنفکر آگاهی را از جامعه کسب و با تعامل با جامعه بر آن اثر می گذارد و با ترویج فکر خود در جامعه ، جامعه را در جهت آن دیدگاه برای رسیدن به بهبود حرکت می دهد .

 

دکتر واعظ زاده با بیان اینکه روشنفکری  بدون مکتب ، مذهب و عقیده معنا ندارد تصریح کرد : چنانچه روشنفکر بدو ن عقیده و جهت گیری باشد نوعی تغافل به وجود خواهد آمد بنابراین روشنفکر باید فارغ از جناح بندی نگاهی عمیق ، ابتکاری و استدلالی به مسائل داشته باشد و نسبت به مسائل جاری علاقه نشان دهد .

 

  وی با اشاره به تعامل مثبت انقلاب اسلامی با روشنگری خاطر نشان کرد : روشنفکری در شکل گیری انقلاب   نقش درجه یک داشت و انقلاب نیز در برخی مقاطع نقش موثری در تقویت این جریان ایفا کرد .

 

به گفته وی ، روشنفکران تحصیل کرده در شکل گیری انقلاب و و حتی در جنگ تحمیلی تعهد روشنفکری خود را در دفاع از کیان انقلاب نشان دادند و ورود مردم نیز در جریان انقلاب ناشی از روشنفکری انقلابی است .

 

دکتر واعظ زاده، امام خمینی (ره) را در قله روشنفکری اسلام دانست و افزود : مقام معظم رهبری نیز یک روشنفکر تمام اسلامی است و هرچند مایه های قوی روشنفکری بر اساس اعتقاد اسلامی بسیار روشن است اما امروزه بسیاری از جوانان از این امر اطلاعی ندارند .

 

 

دکتر واعظ زاده به دلایل امحا رفتن روشنفکری اشاره واظهار داشت : پیروزی انقلاب و احساس راحتی و قرار گرفتن امور در مجاری دولتی ، نداشتن تحلیل درست از موقعیت نظام ، توجه نداشتن به آرمان گرایی ، انحراف کسانی که امید گام برداشتن در این جریان بود ، شکل نگرفتن پیام داران و پیشگامان از مهمترین دلایل امحا رفتن روشنفکری اسلامی است .

 

وی ادامه داد : نبودن زبان و روش روشنفکری ، حرکت نکردن در موضوعات روزانه که مبنای نظری و عملی قوی دارند ، قرار نگرفتن روشنفکری بر اساس کفایت دین ، نبود نوآوری در فضای جدید و جلوه گری نظریه های غربی از دیگر دلایل امحا رفتن روشنفکری ا سلامی است .


شايان ذكر است ،در دومين روز گردهمايي از تلاشهاي سعيد پور علي معاون فرهنگي سابق جهاد دانشگاهي در مراسمي تقدير به عمل آمد .الف/ر

١٧:٢٢ ١٥/٠٤/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد