با حضور دكتر محمدحسين يادگاري رئيس جهاددانشگاهي و دريابان علي شمخاني،مراسم رونمايي از پژوهشهاي پايان يافته پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي در حوزه دفاعمقدس در محل اين پژوهشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،در اين مراسم كه جمعي از پژوهشگران جهاد دانشگاهي نيز حضور داشتند،دكتر محمدحسين يادگاري، رئيس جهاددانشگاهي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي در طول دفاع مقدس 80 شهيد و 50 جانباز و دهها ايثارگر تقديم دفاع مقدس كرده است.
وي با اشاره به آثار منتشر شده در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي گفت: اين آثار از تداوم حضور موثر تلاشگران جهاددانشگاهي در عرصه دفاع از حريم نظام اسلامي است كه از سال 1359 همچنان استمرار دارد و در اين راستا امروز با حضور امير دريابان شمخاني كه خود از برجستهترين جهادگران عرصه جنگ تحميلي است، از آنها رونمايي ميشود.
رئيس جهاددانشگاهي ادامه داد: جهاددانشگاهي نهادي است كه از دل انقلاب اسلامي جوانه زده و با الهام همهجانبه از آرمانهاي اين انقلاب بزرگ جهاني و بر مبناي شناخت مشكلات واقعي و نيازهاي تخصصي جامعه به دنبال ارائه الگويي بومي از توليد دانش و فناوري و ايجاد زيرساخت فرهنگي مورد نياز براي پيشبرد اهداف عاليه انقلاب است.
دكتر يادگاري ادامه داد: اين مجموعه در سال 1359 با مأموريت گسترش تحقيقات و شكوفايي و روحيه نوآوري براي نيل به خودكفايي،توسعه امور فرهنگي در سطح جامعه و ايجاد پلي ميان دانشگاه و بخش صنعتي و خدماتي كشور تاسيس شده است.
دكتر يادگاري اظهار كرد: اين مأموريت از طريق هدايت و اجراي پروژههاي تحقيقاتي در زمينههاي مختلف علوم و فناوري و پيگيري و بهرهبرداري از نتايج تحقيقات صورت ميگيرد كه در اين راستا جهاد دانشگاهي به توليد و تدوين فناوري، تجاريسازي نتايج تحقيقات، انتشار دانش از طريق اطلاعرساني و آموزشهاي تخصصي، توسعه فرهنگ اصيل اسلامي، خودباوري و ترويج كارآفريني ميپردازد.
رئيس جهاد دانشگاهي گفت: از افتخارات اين نهاد ميتوان به كسب 22 جايزه جشنواره بينالمللي خوارزمي در علم و فناوري، 11 جايزه جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي، 3 جايزه جشنواره جوان خوارزمي و بيش از 100 جايزه علمي ـ پژوهشي اشاره كرد.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: جهاددانشگاهي به عنوان مولود مبارك انقلاب اسلامي چه در ايام سخت گذشته و چه در هجمه جنگ نرم امروز نميتوانست و نميتواند در قبال به خطر افتادن انقلاب بيتفاوت باشد؛لذا از همان سال تأسيس كه مصادف با شروع سال جنگ تحميلي بود، علاوه بر حضور مستقيم اعضاي اين نهاد در دفاع مقدس، تمام توان نيروي انساني متعهد جهاد و توان تكنولوژيك آن كه بيشتر در حوزههاي فني، مهندسي و آموزشي بوده است، در خدمت رفع نيازهاي متنوع و ضروري نظام اسلامي قرار گرفته است و به حمدالله اين جهاد همچنان ادامه دارد. همان گونه كه رهبر انقلاب تاكيد كردند دشمن از كار جهاد دردش آمده، آنجا كه در بازديد از پژوهشگاه رويان فرمودند: مقامات آمريكايي اعلام كردند كه براي علوم ژنتيك هم بايد شوراي حكام به وجود آيد. اين معنايش چيست؟ دشمن از اينكه شما در اين رشته داريد حركت ميكنيد دردش آمده است.
دريابان علي شمخاني رييس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي در اين مراسم گفت:
اگر روايت از جنگ صاف، شفاف، صادقانه و هنرمندانه و صد البته به زمان باشد
مخاطب خود را هم مجاب ميكند و او را نسبت به جهل خود دچار وسوسه ميكند
تا راجع به جنگ به كسب اطلاعات بپردازد اما اگر غير از اين باشد و آلوده
به غرضهاي شخصي، سليقهاي، مقطعي، جناحي و بالاخص غيرهنرمندانه باشد، حتي
مخاطب و مدافع اصلي جنگ و جنگجو را هم در درون خودش دچار سرگرداني و
پريشاني ميكند.
وي افزود: روايت از جنگ اگر مغرضانه باشد و مبتني بر اميال قدرت؛ اما
هنرمندانه و به موقع باشد، تاثير مخرب خود را بر مخاطب خواهد داشت.
وي در مورد نوع سوم از روايت از جنگ نيز اظهار كرد: سومين روايت، روايتي
است كه به شكل هنرمندانه به زمان اما غيرواقعي و نادرست باشد.
شمخاني با اشاره به سه نوع روايت از جنگ گفت: روايت نوع اول، روايت درست،
جبههاي و منطقي، روايت نوع دوم نادرست و سليقهاي و روايت نوع سوم علامت
دشمني است. مانند روايت بيبيسي كه امسال از جنگ داشت كه البته قدرت
مانور آن ناشي از روايت نوع دوم بود. زيرا به ميزاني كه ما حقايق جنگ را
كتمان كنيم، بستر را نيز براي دشمن فراهم ميكنيم، نه براي واقعيت.
وي در ارزيابي خود از سيامين سالگرد دفاع مقدس نيز گفت: ارزيابي من اين
است كه امسال در سيامين سالگرد آغاز دفاعمقدس روايتهاي نوع دوم و سوم
فراوان بود.
شمخاني در اين زمينه با ذكر مثالي گفت: نگرانيم با گذشت چند سال از جنگ،
روايتهاي مختلفي از جنگ داشته باشيم و در آن دچار تحريف شويم. چون وقتي
قرائت نوع دوم ميشود قرائت نوع سوم قوي ميشود ولي چون قرائت نوع سوم
هنرمندانه و بهموقع است، او پيروز ميشود. در حالي كه قرائت نوع دوم بستر
را فراهم كرده است.
وي ادامه داد بدانگاري و بدتصويرانگاري از ناديده انگاري خطرناكتر است.
بدتصويرانگاري از يك پديده بستر ناديده انگاران را قوي ميكند. وقتي از
جنگ بد گفتيم كسي كه ضدجنگ است قدرت پيدا ميكند و يا اگر نادرست و متناقض
گفتيم، در نهايت دشمن از آن بهرهبرداري ميكند لذا من از كاري كه برادران
در جهاد دانشگاهي انجام ميدهند تشكر ميكنم اما رعايت كنند كه روايت
درستي از جنگ داشته باشند و به دام اعمال سليقه و جناحبازي نيفتند و از
آن بپرهيزند. بايد مواظب باشيم نه در دام غلوگرايان بيفتيم و نه كساني كه
به نادرستي، غيرهنرمندانه و نابگاه از جنگ تعريف ميكنند و نه اينكه به
دام كساني بيفتيم كه به دنبال زير سوال بردن هشت سال دفاع مقدس و مبتني بر
توطئههاي اين افراد هستند.
در اين مراسم، دكتر حسينعلي قبادي، رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي با تبريك هفته دفاع مقدس گفت: پژوهشهايي كه امروز در اين مركز رونمايي ميشود در ادامه مجاهدتها و حماسههايي است كه در طول دفاع مقدس انجام گرفته است زيرا ما بر اين باوريم كه بايد حماسهها و ارزشهاي دفاع مقدس با مهارت علمي و پژوهشي در مراكز علمي و دانشگاهي همراه شود.
وي در خصوص كتابهايي كه رونمايي شدند، گفت: انتشارات پژوهشگاه در حوزه دفاع مقدس اقدام به انتشار پنج كتاب با نامهاي تحليل تحولات و تاريخ جنگ تبليغاتي در دفاع مقدس تاليف دكتر مرتضي منطقي، خدمات مناطق نفتخيز جنوب به دفاعمقدس تاليف مرتضي شمس، ادبيات داستاني دفاع مقدس و هويت ايراني تاليف دكتر مصطفي گرجي،رويكردهاي عمده ادبيات داستاني دفاع مقدس تاليف مهدي سعيدي و سبكشناسي ادبيات مقاومت انقلاب اسلامي ايران تاليف دكتر حسينعلي قبادي كرده است.
همچنين دو تن از پژوهشگران در رابطه با تاليفات خود سخناني را بيان كردند.ح/الف