سومين نمايشگاه جلوههاي خودباوري جهاد دانشگاهي واحد تهران برگزار شد
سومين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي، فرهنگي و آموزشي جهاد دانشگاهي واحد تهران با عنوان «جلوههاي خودباوري» برپا شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي به نقل ازخبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مراسم افتتاح نمايشگاه صبح يكشنبه با حضور دكتر محمدحسين يادگاري رييس جهاد دانشگاهي، دكتر فرهاد رهبر، رييس دانشگاه تهران، دكتر محمدصادق حاجيتاروردي، معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي، دكتر حميدرضا طيبي، رييس سابق جهاد دانشگاهي، دكتر فرهمند رييس جهاد دانشگاهي واحد تهران و جمعي از جهادگران جهاد دانشگاهي و محققان دانشگاه تهران برگزار شد.
رييس جهاد دانشگاهي تهران درنمايشگاه «جلوههاي خودباوري» خبرداد:
تاسيس دو پژوهشكده «فرآيند وتوليد مواد شيميايي و فلزي» و «بيوتكنولوژي» تا پايان سال جاري
رييس جهاد دانشگاهي واحد تهران در مراسم افتتاحيه نمايشگاه جلوههاي
خودباوري جهاد دانشگاهي واحد تهران به تشريح دستاوردهاي پژوهشي، فرهنگي و
آموزشي اين واحد پرداخت.
بر اساس اين گزارش،دكتر
فرهمند با بيان اين كه در 20 سال اخير 800 طرح تحقيقاتي انجام شده، اظهار
كرد: جهاد دانشگاهي واحد تهران در سال 87، در چارچوب اساسنامه جهاد
دانشگاهي و افق چشمانداز 1404، چشماندازي ده ساله را براي فعاليتهاي
خود ترسيم كرده كه اين نمايشگاه نيز بر همين اساس بر پا شده است.
وي با اشاره به نامگذاري دهه چهارم انقلاب به نام دهه «پيشرفت عدالت» از
سوي مقام معظم رهبري افزود: محور اصلي چشمانداز ده ساله جهاد دانشگاهي
تهران «پيشرفت عدالت» است و هماكنون در حال ايجاد شرايط تحقق «پيشرفت
عدالت» در سه حوزه پژوهشي، فرهنگي و آموزشي در جامعه هستيم.
فرهمند با بيان اينكه تحقيقات، توليد دانش و تجاري سازي آن در حوزه
پژوهشي مد نظر قرار گرفته، تصريح كرد: ايجاد كسب دانش فني، تجاري سازي
نتايج تحقيقات، بررسي نظريات علمي و بومي سازي آنها و ارائه خدمات علمي و
فني جزء ماموريتهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد تهران است.
وي با تاكيد بر اين كه جهاد دانشگاهي به صورت درونزا توانسته چرخه دوم
توسعه علمي كشور كه تجاريسازي نتايج تحقيقات است را در قالب الگو فراهم
كند، گفت: اين حركت حاصل تجربه، تلاش و خرد جمعي جهادگران جهاد دانشگاهي
بوده كه توانستهايم آن را به صورت يك الگوي دروني تدوين كنيم.
رييس جهاد دانشگاهي واحد تهران با بيان اينكه در حوزههاي مطالعات توسعه،
فرآيند و توليد مواد شيميايي و فلزي و بيوتكنولوژي به سمت تشكيل پژوهشكده
حركت كردهايم، اظهار كرد: اولين پژوهشكده با عنوان مطالعات توسعه تاسيس
شده و دو پژوهشكده «فرآيند و توليد مواد شيميايي و فلزي» و «بيوتكنولوژي»
تا پايان سال جاري تاسيس ميشود.
فرهمند درباره فعاليتهاي پژوهشكده مطالعات توسعه خاطرنشان كرد: در اين
پژوهشكده محققان در 8 گروه علوم انساني شامل علوم تربيتي، مديريت، علوم
اجتماعي، اقتصاد، مديرت و مديريت منابع طبيعي، معماري طراحي محيط و
روانشناسي صنعتي سازماني به فعاليت ميپردازند و از طرحهاي مهم ميتوان
به «ارزيابي تاثيرات اجتماعي اقتصادي طرحهاي عمراني كشور» و طرح
«پيوستهاي اجتماعي فرهنگي طرحهاي شهري» اشاره كرد كه هم اكنون به انجام
رسيده است.
وي اضافه كرد: در راستاي اجراي طرح پيوست اجتماعي كه به عنوان يك اصل در
سيستمهاي مديريتي كشور پذيرفته شده به تربيت افرادي به عنوان ناظر يا
مشاور براي اجراي اين طرحها پرداختيم.
رييس جهاد دانشگاهي واحد تهران در ادامه افزود: طرح محيط سالم و ايمني
«HSE» كه حاصل استانداردهاي كشورهاي اروپايي و غربي است، سعي بر تطبيق
مفاد اين استانداردها با معيارهاي اسلامي و فرهنگي كشورمان دارد و قدمي در
راه دستيابي به الگوي ايراني اسلامي مد نظر مقام معظم رهبري است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد تهران در رابطه با فعاليتهاي اين واحد جهاد
دانشگاهي در حوزه آموزش، خاطرنشان كرد: تا كنون 600 دوره تخصصي در اين
زمينه تعريف شده و 800 مدرس با ما همكاري ميكنند.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران خبرداد:
ارائه 850 طرح پژوهشي و خدمات تخصصي و ايجاد يكصد دانش فني در20سال اخير
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد تهران، از انجام حدود 850 طرح پژوهشي و خدمات تخصصي در اين واحد جهاد دانشگاهي طي 20 سال اخير خبر داد.
بر اساس اين گزارش،كاووس حيدري با بيان اينكه نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي، فرهنگي و آموزشي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران «جلوههاي خودباوري»، همزمان با سيامين سال تأسيس جهاد دانشگاهي برگزار شده، اظهار كرد: در اين نمايشگاه بيش از 20مركز و گروه پژوهشي، حدود850 طرح پژوهشي و خدمات تخصصي خود را ارائه كردهاند كه نتايج آنها در اختيار بخشهاي صنعتي، كشاورزي و خدماتي قرار گرفته است.
وي افزود: تا كنون در اين واحد بيش از صد دانش فني ايجاد و بهرهبرداري شده كه از اين ميان حدود 50 مورد اقدام به ثبت اختراع شده است. همچنين در حال حاضر حدود 200 پروژه در دست اجرا داريم. معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران گفت: جهاد دانشگاهي تلاش كرده با مديريت و تكميل زنجيرههاي تحقيقاتي و ايجاد و توسعه ساختارهاي پژوهشي، گامهاي بلند و مؤثري در توليد و به كارگيري پژوهش و فناوري بردارد و به نوآوري علمي و فني و توسعه كاربرد علم در جامعه كمك كند.
حيدري، ويژگي مهم فعاليتهاي پژوهشي اين نهاد را اجراي طرحهاي تحقيقات كاربردي و توسعهاي و ارائه خدمات علمي و فني مبتني بر تقاضا دانست و تصريح كرد: بيش از 80 درصد طرحهاي اين نهاد حاصل همكاريهاي تكنولوژيك و انعقاد قرارداد با سازمانها، شركتها و دستگاههاي دولتي و خصوصي است و پژوهشكدهها و گروههاي پژوهشي در كنار ويژگي تقاضا محوري، تلاش كردهاند با اجراي تحقيقات برنامهريزي شده و هدفمند، علاوه بر تأمين نيازهاي علمي و فني كشور در راستاي توسعه و تعميق دانش بومي در زمينهها و حوزههاي منتخب قدم بردارند.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي تهران در عرصههاي پژوهش و فناوري توانسته به عنوان يك نهاد پيشرو و الگوساز نقش و مأموريت خويش را در ايجاد و تقويت قطبهاي پژوهش و فناوري ايفا كند، خاطرنشان كرد: حوزههاي اصلي فعاليت مراكز و گروههاي پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران در چشمانداز ده ساله ترسيم شده كه شامل حوزههاي مطالعات توسعه، بيوتكنولوژي و مواد - شيميايي و فلزي- است و در اين نمايشگاه نتايج برخي از طرحهاي پژوهشي انجام شده در گروههاي پژوهشي حوزه كيميا - مواد شيميايي و فلزي- عرضه شده است.
حيدري به ايسنا گفت: ايجاد دانش فني، و ساخت و توليد انواع آلياژهاي آهني و غيرآهني نظير آلياژهاي مغناطيسي (سخت و نرم)، آلياژهاي مقاوم به حرارت(آلكروم و اينكنل)، فولادهاي آلياژي، ورقهاي فولادي هدفيلد، آلياژهاي پايه مس، انواع آميژانهاي فلزي (هاردنرها)، فلزات خالص (آهن، مس) از طرحهاي گروههاي پژوهشي مواد شيميايي و فلزي «كيميا» است.
وي در رابطه با دستاوردهاي گروه فرآوري مواد فلزي هم عنوان كرد: طراحي و ساخت انواع دستگاهها، محصولات و قطعات ويژه نظير انواع كريستاليزاتورها (قالبهاي مسي آبگرد)، دستگاههاي مقاومت ترمز ديناميكي، ساخت محفظههاي احتراق، و دستگاههاي تست انواع شيرآلات صنعتي از ديگر دستاوردهاي گروه فرآوري مواد فلزي بوده و همچنين توليد انواع مواد شيميايي مورد نياز صنايع مختلف كشور مانند سورفكتانتها (مواد فعال سطحي)، فاينكميكالها، انواع استئاراتهاي فلزي، استرهاي سوربيتان، آمينها و زانتنها از دستاوردهاي گروههاي شيمي كاربردي و مهندسي شيمي طراحي فرآيندهاي شيميايي است كه موفق به ايجاد دهها دانش فني و تجاريسازي برخي از آنها شدهاند.
حيدري همچنين طراحي و احداث تعدادي از واحدهاي شيميايي با استفاده از دانش فني بومي و طراحي تجهيزات مورد نياز صنايع شيميايي (انواع مخلوط كنندهها، هموژنايزرها و مبدلهاي حرارتي) را از دستاوردهاي گروه مهندسي شيمي دانست و افزود: انجام مطالعات HSE، CDM، مطالعات شبيهسازي فرآيندهاي شيميايي، و همچنين استفاده از فناوريهاي نوين از جمله طرحهاي مركز خدمات تخصصي نفت، گاز و پتروشيمي است.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران درباره مركز خدمات تخصصي برق اين واحد جهاد دانشگاهي اظهار كرد: مركز خدمات تخصصي برق در زمينه طراحي و ساخت كنترلرهاي خاص صنعتي و اتوماسيون صنعتي فعاليت كرده و طرحهايي نظير تراكمسنج زمين قابل نصب بر روي غلطك، دستگاه اتوماتيك آشكارساز ناخن شاول معادن، سيستم توزين و اندازهگيري بار، دستگاه كنترلر گيربكس ماشينهاي معدن (ECU) در اين نمايشگاه عرضه شده است.
وي در خصوص طرحهاي پژوهشي گروه بيوتكنولوژي نيز اظهار كرد: كودهاي بيولوژيك و تنظيمكنندههاي رشد گياهان، كنترلكنندههاي زيستي، آنزيمها، و فرآوردههاي بيولوژيك دامي و اصلاح گياهان باغباني از دستاوردهاي اين گروه پژوهشي است. تا كنون در اين حوزه نيز دهها دانش فني به دست آمده و بيش از ده مورد آنها مراحل تحقيقات پايلوت و توليد نيمهصنعتي را طي كرده و در اختيار مصرفكنندگان قرار گرفتهاند.
حيدري در پايان در خصوص فعاليتها و دستاوردهاي پژوهشكده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران به ايسنا گفت: پژوهشكده مطالعات توسعه نسبت به عرضه طرحها و دستاوردهاي خويش در زمينههاي مطالعات منطقهاي و آمايش سرزمين، توسعه منابع انساني، شكافها و چالشهاي اجتماعي و بهرهوري و تعالي عملكرد، و سياستگذاري اقدام كرده است. مراكز و گروههاي پژوهشي اين پژوهشكده، سابقه اجراي بيش از 350 طرح تحقيقاتي و خدمات تخصصي را دارا هستند كه برخي از اين آنها در اين نمايشگاه ارائه شده است.
سالارآملي:
ضعف بازار، يكي از مهمترين مشكلات توسعه فناوري در كشور است
معاون فناوري و نوآوري معاون علمي رييسجمهور گفت: نگاه منطقهاي و بينالمللي جهاد دانشگاهي بايد به سمت محصولات و دستاورهاي فناوري باشد.
دكتر سالار آملي در حاشيه بازديد از سومين نمايشگاه «جلوههاي خودباوري» جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران به خبرنگار پژوهشي ايسنا گفت: ظرفيت جهاد دانشگاهي، فراتر از تقاضاهاي موجود است و لازم است با توسعه بازار، به اين ظرفيت بزرگ پاسخ درخور دهيم.
وي يكي از مهمترين مشكلات توسعه فعاليتهاي علمي و فناوري كشور و به ويژه جهاد دانشگاهي را ضعف بازار دانست و اظهار كرد: جهاد دانشگاهي تنها با حجم عظيم عرضه تكنولوژي نميتواند به نتيجه مطلوب برسد و دغدغه محققان جهاد دانشگاهي نبود بازار مناسب براي محصولات علمي است.
معاون فناوري و نوآوري معاون علمي رييسجمهور تصريح كرد: در سالهاي اخير حمايتهاي مناسبي از فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در زمينههاي بيوتكنولوژي، ميكرو الكترونيك، نانو و همچنين مراكز رشد و پارك علم و فناوري صورت گرفته و اميدواريم بتوانيم اين حمايتها را افزايش دهيم.
گفتني است، در اين نمايشگاه كه تا سهشنبه 27 مهر ماه ادامه داشت، محققان در سه زمينه مطالعات توسعه، بيوتكنولوژي و فرآيندهاي شيميايي به ارائه دستاوردهاي خود در قالب گزارش طرحهاي تحقيقاتي و طرحهاي نيمه صنعتي و صنعتي پرداختند.ح/الف
١٦:٠٧ ٢٨/٠٧/١٣٨٩