مراسم يازدهمين سالروز تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با حضور دكتر حداد عادل در محل اين خبرگزاري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،در ابتداي اين مراسم علي متقيان - مدير عامل خبرگزاري دانشجويان ايران - به حضار خيرمقدم گفت و اذعان كرد كه روزنامهها و مردم صداقت ايسنا را قبول دارند و ما هم بر اين اساس با خداوند سبحان عهد بستهايم كه خبرسازي نكرده و بدون اطمينان از صحت، خبري آن را منتشر نكنيم.
متقيان اظهار كرد: اين مراسم به احترام نام و ياد شهيدان عمراني و قريب و سالروز تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران برگزار شده است.
وي با اشاره به اينکه فکر تأسيس يك خبرگزاري را دکتر علي منتظري در ذهن مديران جهاد دانشگاهي پديد آورد، ابراز كرد: ايسنا تاکنون يک ميليون و 600 هزار خبر منتشر کرده و 480 خبرنگار نيز در آن فعاليت دارند و داراي 32 دفتر و منطقه در سطح کشور است.
مدير عامل ايسنا نخستين رمز موفقيت ايسنا را پيروي از ولايت دانست و اظهار كرد: همانگونه که در نخستين خبر منتشر شدهي ايسنا، دستور مقام معظم رهبري براي انتشار اخبار اميدبخش بود، ما معتقديم ايسنا ماندگار است زيرا اخبارش اميدبخش است و مفيد و ما به اجراي اين دستور افتخار ميكنيم و به خود ميباليم.
وي خاطر نشان كرد: خبرگزاري دانشجويان ايران در 16 آذرماه يازده سال پيش كارش و در حالي كار خود را آغاز كرد كه تنها يك خبرگزاري رسمي در كشور وجود داشت و شاهد بوديم كه بعد از تاسيس ايسنا تعداد قابل توجهي از خبرگزاريها شكل گرفته و راه و روش ايسنا را پي گرفتند.
او با بيان اين كه در حال حاضر بيشترين منبع تامين اخبار روزنامهها ايسنا است، اذعان كرد: طبق آمارهاي مستند كه همه روزه تهيه ميشود، 37 تا 41 درصد اخبار انعكاس يافته در روزنامهها كه منبع خبر را ذكر ميكنند از ايسناست.
مدير عامل خبرگزاري دانشجويان ايران با بيان اينكه ما هر روز انعكاس اخبار ايسنا در روزنامهها را رصد ميكنيم، تصريح كرد: به عنوان مثال سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي كه توسط سايت دفتر مقام معظم رهبري منتشر ميشود و همه خبرگزاريها از آن بهرهبرداري ميكنند، خبر تنظيم شده توسط ايسنا را بيش از 38 درصد از روزنامهها استفاده ميكنند.
متقيان با اشاره به اينكه اساس شكلگيري ايسنا بر مبناي انعكاس وضع جامعه توسط ديدگاههاي دانشجويان به جهانيان بود، تصريح كرد: ايرانيان و جهانيان را بايد با انتشار اخبار صحيح و سريع از بهرهمندي از اخبار فاسقان بينياز كرد و براي آنان اخباري عرضه كرد كه بتوانند اخبار درست را از نادرست تشخيص دهند و همين موضوع موجب شكلگيري ايسنا شد و خوشحاليم دوستاني اهل فكر و قلم و بانشاط در اين مجموعه فعال هستند و به همين دليل از يكايك همكاران خود از خبرنگاران، عكاسان، مترجمان، دبيران، سردبيران و مديران كه ايسنا را به اين منزلت و جايگاه رسانهاند، قدرداني ميكنم.
مديرعامل خبرگزاري دانشجويان ايران خاطر نشان كرد: در روند كار ايسنا در سال اخير با مشكلات فني مواجه شديم كه اميدوارم هرچه زودتر برطرف شود.
او اظهار كرد: ما مولود انقلاب اسلامي هستيم و همچنين نخستين خبرگزاري بوديم كه خبر را رايگان در اختيار مردم گذاشتيم و اين در حالي است كه تا آن زمان خبر مجاني نبود؛ همچنين عكس را هم بهصورت مجاني در اختيار مخاطبان سايت قرار داديم.
متقيان افزود: ايسنا نخستين خبرگزاري بود كه اخبار غيررسمي و قانوني را منتشر كرد و تنها گاهي بر اساس مصلحت نظام خبري را منتشر نكردهايم و گرنه هيچ خبر صحيحي در ايسنا بدون انتشار نميماند.
او درباره برخي سرويسهاي خبري كه نخسين بار از سوي خبرگزاري دانشجويان ايران شكل گرفت، تصريح كرد: سرويسهاي فقه و حقوق، انرژي هستهاي، جامعه اطلاعاتي و فرهنگ و حماسه از جمله اين موارد هستند.
متقيان همچنين گفت: مرام و مسلك خبري ما اين است كه بدون اطلاع فرد مورد خطاب، هرگز خبري منتشر نكنيم و موجب آزار و اذيت كسي بهواسطه خبر نشويم و حتي در بحث عكسهاي خبري نيز اين موضوع رعايت ميشود چراكه معتقديم آبروي مسلمان ارزشمند است و به همين دليل به دنبال حفظ شان افراد هستيم.
مدير عامل خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: ايسنا در خط رهبري و بدون هيچ وابستگي حزبي كار خود را دنبال ميكند و بايد دانست كه هر خبرگزاري كه قصد دارد در جهت اعتلاي نظام اسلامي قلم بزند مانند نيروهاي لشگري و نظامي است و حق وابستگي به جناح خاص ندارد و كسي كه ميخواهد خبرنگار باشد، صادقانه بنويسد، نبايد يكسويه بنويسد، به دنبال جناح بازي و وابستگي فكري باشد.
او در بخشي ديگري از سخنان خود با اشاره به خط مشي مصوب خبرگزاري دانشجويان ايران اظهار كرد: اصول كلي فعاليت و برنامههاي آتي ما در خط مشي خبرگزاري آمده و براي اطلاع مخاطبان برروي خروجي قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه به روح شهداي ايسنا قسم ياد كردهايم كه خط مشي ايسنا را سرلوحه اخبار قرار دهيم تاكيد كرد: اين خط مشي را افتخار خود ميدانيم و از اينكه تحت ولايت ولي امر مسلمين با تلاش صادقانه، خدمات اركان نظام و كارگزاران دولت اسلامي را به جهانيان انعكاس ميدهيم به خود باليده و خداي را سپاسگذاريم.
در ادامه رييس جهاد دانشگاهي درباره حضور دكتر حداد عادل در مراسم يازدهمين سالروز تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران، اظهار اميدواري كرد كه اين رويداد براي آينده ايسنا، خوب، مثبت و خير باشد.
دكتر محمدحسين يادگاري - رييس جهاد دانشگاهي و رييس هيات مديرهي ايسنا - اظهار كرد: 15 آذرماه، سالروز شهادت دو خبرنگار شهيد ايسنا را به شما بزرگواران تسليت گفته و اميدوارم در سالهاي آتي همچنان ياد اين عزيزان گرامي بماند.
وي با اشاره به 16 آذرماه، سالروز تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) تصريح كرد: سالروز تاسيس ايسنا در نهاد جهاد دانشگاهي را به شما عزيزان تبريك ميگويم و اميدوارم انديشههاي امام (ره)، ارزشهاي ملي و اصل ولايت فقيه به عنوان ركن اساسي اعتقادات ما به نظام و عمل به منويات رهبر فرزانه انقلاب (مدظله) به عنوان اصول كلي در ايسنا همچنان برقرار و حاكم باشد.
رييس جهاد دانشگاهي تاكيد كرد: مديريت ايسنا همواره انتظارات رهبر معظم انقلاب در زمينههاي مختلف را پيگيري كرده و نقطه نظرات انديشمندان و حوزويان را نيز در راستاي تحقق اين انتظارات منتشر ميكند.
در ادامه اين مراسم رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي هم با گراميداشت ياد شهداي عكاس و خبرنگار اين خبرگزاري، اين شهيدان را قطبنما و راهنماي كار خبري ايسنا دانست؛ چراكه فضاي كار را مقدس ميكنند.
غلامعلي حدادعادل همچنين با تبريك سالگرد تاسيس ايسنا به اعضاي اين خبرگزاري گفت: بنده از روز اول تاسيس اين خبرگزاري از دور شاهد كارش بودهام و بايد بگويم كه ايسنا يك خبرگزاري محترم در فضاي رسانهاي كشور ما و خبرگزاري متين و معتبري است و اينكه شما خوشنام هستيد و بايد به همين دليل يه شما تبريك بگويم.
وي ادامه داد: البته براي هر دستگاه خبري احتمال لغزش و خطا در طول يك مدت هست، ولي مجموع كار شما مهم است كه در آن كارنامهاي حتي بهتر از قابل قبول را داريد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي افزود: مطلب مهم اين است كه شما بايد بدانيد در كجاي تاريخ و جغرافياي اين انقلاب قرار داريد. 32 سال از انقلاب اسلامي گذشته است، شما فرض كنيد اصلا انقلاب نشده در اين دنيا بايد چه ميكرديد؟ اين كار را ديگران كردند و اين كشور را نجات دادند.
وي ادامه داد: يك نگاهي به خارج از ايران بيندازيد و ببينيد به رغم همه اين تهديدات، هياهوها و تبليغات چه دنيايي منحط و حاكميت دروغي بر اين دنيا ديده ميشود و اين كشور ما هم قبل از انقلاب در پنجه همين استكبار بود، حالا كه اين تحول به وجود آمده شما بايد از خودتان بپرسيد كه ما در ايسنا در كجا ايستادهايم و ميخواهيم چكار كنيم.
او با بيان اينكه «اين مهم است كه شما در واقع در انديشه خدمت از طريق اين كاري كه ميكنيد، باشيد» افزود: درست است كه جنگ نظامي ما بيش از 22 سال است كه تمام شده ولي آيا جنگ تمام شده است؟ بنده معتقدم شكل جنگ عوض شده، چون هيچ دليلي براي تمام شدن آن نيست.
حدادعادل همچنين با بيان اينكه «همان دلايلي كه براي شروع جنگ نظامي عليه ما وجود داشت، الان نيز وجود دارد» گفت: شما ببينيد چرا جنگ شروع شد؛ يك كشور جرات كرده بود از دايره انقياد و سرسپردگي خود را خارج كند و مردي مثل امام (ره) پيدا شده بود كه بگويد آمريكا هيچ غلطي نميتواند بكند. اين جرم بزرگ ما بود كه ميخواستيم از اين زندان بيرون بياييم.
وي ادامه داد: يك روز فكر كردند با حمله نظامي ميتوانند ما را از بين ببرند، تمام قوايشان را جمع كردند و هشت سال هم ادامه دادند و نتيجهاي نگرفتند. بعد سراغ تهاجم فرهنگي، جنگ نرم و جنگ رسانهاي رفتند و در واقع با اين كار قصد دارند به بمباران افكار و ذهن مردم بپردازند.
او خطاب به خبرنگاران خاطرنشان كرد: در چنين جنگي شما دقيقا در وسط ميدان جنگ قرار داريد، در واقع جنگ، جنگ شماست. آنها دنبال اين هستند كه با تحليلهاي غلط و شيوههاي تبليغاتي وحدت و همبستگي را از اين ملت بگيرند و ملت را از پشت سر حكومت دور و بعد با يك ضربه آن را ساقط كنند.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه «شما بايد با فنون جنگ نرم آشنا بوده، دفاع و حمله كنيد» افزود: از جمله كارهايي كه بعد از انقلاب در نظر داشتند انجام بدهند، اين است كه دانشجو و دانشگاه را در مقابل نظام قرار دهند و بگويند، اين نظام بين دانشجويان و هنرمندان جايي ندارد و متعلق به مردمي بيسواد است، چون قبل از انقلاب دانشجويان در مقابل شاه ايستاده بودند، دنبال اين هستند كه همان شيوهها را بازسازي كنند.
وي تصريح كرد: در چنين شرايطي يك خبرگزاري كه به نام دانشجويان ايران تاسيس ميشود معنايش چيست؟ اين ميتواند يك خبرگزاري باشد و طوري عمل كند كه اين فكر را تقويت كند كه دانشجويان با نظام نيستند ولي ايسنا فرزند جهاد دانشگاهي، انقلاب فرهنگي و انقلاب اسلامي است و چطور ممكن است كه ايسنا تبار خود را فراموش كرده و در مقابل آن بايستد.
او يادآور شد: در 16 آذر سال 32 هشت ساله بودم. اتفاقات آن دوران را به خوبي در خاطر دارم؛ دانشجوياني در اعتراض به سفر نيكسون معاون رييسجمهور وقت آمريكا تظاهرات كرده بودند و مزدوران رژيم با تيراندازي به سوي دانشجويان آنها را به شهادت رسانند؛ چراكه كودتايي كه خود آمريكا راه انداخته بود در 16 آذر 32 معاونشان را ميفرستند تا بر ويرانههاي حكومت ملي پرچم استيلا را تثبيت كنند.
حدادعادل افزود: حال اين را داشته باشيد و سراغ تحليلهايي كه اين روزها ميشود بياييد. چطور ميشود كه ماهيت ضدآمريكايي و ضداستكباري 16 آذر را از آن بگيريد؟ بنده اطمينان دارم مثل امشب و فردا شبي بيبيسي از 4 تا آدم فراري و بدبختي كه از اين انقلاب فرار كردند دعوت ميكند، مينشينند، تحليل ميكنند و 16 آذر را به جاي اينكه آن ماهيت اصلياش را نشان بدهند، به نحوي معرفي كنند كه دانشجوها بيايند و در مقابل اين انقلابي قرار بگيرند كه از اصل براي استقلال و آزادي در اين كشور برپا شده است و اينهاست كه وظيفه اين خبرگزاري را به عنوان يك خبرگزاري دانشجويي و خاص سنگينتر ميكند.
حدادعادل در ادامه سخنان خود خطاب به كاركنان ايسنا گفت: شما بايد آفاق تازهاي در عرصه رسانه و خبرگزاري به وجود بياوريد. شما بايد آرمانطلبي، آرمانخواهي، استقلالطلبي و روحي كه در دانشجويان شهيد 16 آذر بود را در خبرگزاري خود جاري كنيد و آن روح، دفاع از اين ملت و كشور است و امام نيز با چنين احساسي به اين انقلاب وارد شد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي افزود: در دوران اصلاحات كه دم از آزادي زده ميشد، من ميگفتم كه ما با آزادي مخالف نيستيم ولي بايد ببينيم كه آزادي براي چيست. فرق نگاه ما به مقوله آزادي با نگاه غربيها اين است كه غربيها آزادي را بيشتر "آزادي از ..." ميدانند ولي ما ميگوييم مساله مهم، "آزادي براي ..." است. ما ميگوييم گيرم كه شما از استبداد، فقر، اقتضائات اجتماعي و هر دستور و حكمي آزاد شديد، حالا براي چه منظور آزاد شديد؟ آيا اين آزادي براي دروغ، جنايت، ظلم و كتمان حقيقت است؟ دين هر دو آزادي يعني هم "آزادي از ..." و هم "آزادي براي ..." را ميخواهد.
وي با تاكيد بر اينكه آزادي لازمه كار رسانهاي است، تصريح كرد: در عالم رسانه آزادي بايد براي پاسداري از حقيقت باشد. مهم اين است كه ببينيم آزادي را براي حقيقت ميخواهيم يا براي دروغ. امروز دنيا در عرصه رسانه عوض شده است و هر انساني براي خود ميتواند يك خبرگزاري باشد و اينجاست كه مساله مهم اين است كه آيا ما به دنبال استفاده از رسانه براي قدرتطلبي هستيم يا خير؟
حدادعادل ادامه داد: اخيرا كه خدمت مقام معظم رهبري بوديم، ايشان در ضمن صحبتهاي خود چند بار به علو و برتريطلبي اشاره كردند. ما بايد به اين مفهوم قرآني توجه كنيم و من اخيرا مجذوب آيه 83 سوره قصص شدهام كه در آن خداوند ميفرمايد آخرت براي كساني است كه هيچ برتريطلبي و فسادي را نخواهند. بدين ترتيب ملاك از نظر قرآن بسيار روشن است يعني اگر به دنبال قدرت و برتريطلبي هستيم و بخواهيم خبرسازي كنيم، هر چه خبرگزاري و رسانه ايجاد كنيم در فناست چرا كه به دنبال حقيقت نيستيم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه خطاب به كاركنان ايسنا اظهار كرد: در ايسنا به دنبال اين مسائل نباشيد بلكه به دنبال حقيقت باشيد. برخي اربابان قدرت رسانه دارند تا به وسيله آن به جان ديگران بيفتند و در واقع همان استفادهاي را كه در قديم از نوچهها ميكردند و آنها را به جان مردم ميانداختند برخي امروز همين استفاده را از رسانه ميكنند.
وي با بيان اينكه به دنبال اين نباشيد كه به هر قيمتي خبر داشته باشيد، افزود: خبرنگار همواره در معرض اين وسوسه است كه هر چه خبر تعجببرانگيزتر باشد بهتر است پس بايد دقت كنيد كه تعجببرانگيزي يك خبر موجب نشود كه شخصيت افراد را زير سوال ببريد و حقيقت را ناديده بگيريد.
حدادعادل در پايان سخنان خود خطاب به خبرنگاران گفت: شما بايد افسران استوار جبهه جنگ نرم باشيد و بدانيد كه هيچ حقيقتي بالاتر از دفاع از انقلاب نيست چراكه انقلاب نجات دهنده اين كشور تا ابد است.
به گزارش ايسنا، در ادامه پرسشهايي از حدادعادل مطرح شد و وي به اين پرسشها پاسخ داد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس در پاسخ به پرسشي درباره اينكه آيا بالاخره شغل خبرنگاري مشمول قانون مشاغل سخت خواهد بود يا خير و در نهايت تكليف اين حق قانوني چه خواهد شد؟ گفت: اين مساله را بايد پيگيري كنيد و ببينيد كه تامين اجتماعي چه استدلالي دارد و مشكل كار كجاست. من هم از معاون مطبوعاتي وزير ارشاد، خود وزير ارشاد و سازمان تامين اجتماعي سوال ميكنم و اين مساله را به كارگروه رسانه در كميسيون فرهنگي مجلس نيز ارجاع ميدهم تا پيگيري كنند و اگر قانون حقي را به شما داده باشد بايد به شما اعطا شود و من هم اينجا قول ميدهم كه اين مساله را پيگيري خواهم كرد.
در ادامه اين پرسش مطرح شد كه آيا پس از گذشت بيش از سه دهه از انقلاب اسلامي زمان آن نرسيده است كه يك استراتژي واحد خبري اتخاذ شود تا در برابر هجمهها موضعي انفعالي نداشته باشيم؟ كه حدادعادل پاسخ داد: اين كاري است كه خود دستگاههاي خبري بايد انجام دهند و اين مشكلي نيست كه محتاج اقدام مجلس يا تصويب قانوني در مجلس باشد. اگر بخواهيد راهبردي براي اين مساله بينديشيد و اقدامي كنيد آيا مانعي بر سر راه شما وجود دارد؟ اگر خبرگزاريها بخواهند موضعي بگيرند يا فعال شوند با مانعي روبرو هستند؟ اگر مانعي وجود دارد بايد برطرف شود ولي در نهايت بايد خودتان برنامهريزي كنيد تا فعالتر شويد. البته به نظر من شما منفعل نيستيد ولي بايد تلاش كنيد تا دائما بانشاطتر شويد.
در اين مراسم همچنين پرسشي درباره استفاده مكرر برخي كشورها از نام مجعول براي خليج فارس و اقدام احتمالي مجلس براي مقابله با اين مساله مطرح شد و حدادعادل در پاسخ به اين پرسش اظهار كرد: اين مساله يك مساله ملي است و مطمئن باشيد كه اين كشورها به جايي نخواهند رسيد و حتي صد سال ديگر هم كه از عنوان مجعول براي خليج فارس استفاده كنند جز ضعف و درماندگي آنها چيز ديگري را اثبات نخواهد كرد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس اضافه كرد: اينها با بيچارگي خليج فارس را به خليج آمريكا تبديل كردند و اين داستان تنها جزئي از فشاري است كه آمريكاييها ميخواهند با دست آنها به ايران وارد كنند. در واقع اين كشورها اختيار به دست خودشان نيست و از جاي ديگري به آنها گفته ميشود كه اين خط را دنبال كنيد تا ايران را قدري آزار دهيد ولي ايران با عظمت، عزت، تاريخ و پيشرفتهاي خود در جايگاهي است كه چه بخواهند و چه نخواهند كشور بزرگ منطقه و خليجفارس است و همين عزت براي ما بس كه ما مستقل هستيم.
وي افزود: وقتي ايران با عزت پيشرفت كند همه اين كشورها پس از مدتي خاضع ميشوند و اگر رابطه منطقي، عزتمند و مستقلي داشته باشيم آينده از آن جمهوري اسلامي ايران و خليج فارس است؛ ولو اينكه چهار حكومتي كه جرات انجام هيچ كار مستقلي ندارند بر اين مساله اصرار بورزند.
حدادعادل در پايان با بيان اينكه خليج فارس همواره خليج فارس است و ايران عزت خود را همواره خواهد داشت، تاكيد كرد: مطمئن باشيد اگر اين كشورها هزار سال ديگر هم اين اسم مجعول را به كار ببرند باز هم همه ميگويند اين همان نامي است كه بجاي خليج فارس به كار ميبرند، پس خليج فارس هميشه خليج فارس است.
به گزارش ايسنا در اين مراسم كه عصر روز گذشته برگزار شد، همچنين دكتر علي منتظري، اعضاي هيات امناي جهاد دانشگاهي، دكتر ايماني خوشخو - معاون آموزشي جهاد دانشگاهي -، نديري - معاون پشتيباني جهاد دانشگاهي -، دكتر قاضي مغربي - معاون پژوهشي و فنآوري جهاد دانشگاهي -، مديران جهاد دانشگاهي، خبرنگاران، مترجمان، عكاسان و همكاران فني، اداري و پشتيباني ايسنا حضور داشتند.ح/الف