اختتاميه سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان شب گذشته، 21 دیماه، با تلاوت استادان ابوالعينين شعيشع و فرجالله شاذلی، سخنرانی استاندار خراسان رضوی و نيز ارائه گزارش توسط دبير مسابقات به همراه تجليل از نفرات برتر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به مشهد مقدس، اختتاميه سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان، به همراه تجليل از نفرات برتر برگزار شد. در اين مراسم كه از ساعت 19 آغاز شد، در ابتدا سرود ملی جمهوری اسلامی ايران پخش شد، در ادامه برنامه «حامد ولیزاده»، نفر اول اين دوره از مسابقات، به تلاوت قرآن كريم پرداخت.
در ادامه برنامه، «عباس سليمی»، پيشكسوت قرآنی كشورمان و مجری اين برنامه، به شعرخوانی پرداخت. پس از آن كليپی از گلچين برنامههای سومين دوره مسابقات پخش شد. در ادامه «رضوان درويش»، داور سوری اين دوره از مسابقات، به ابتهالخوانی پرداخت كه با استقبال بینظير مردم روبهرو شد.
ارایه گزارش توسط دبیر مسابقات
در ادامه برنامه «عيسی عليزاده»، دبير سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان، در خصوص ويژگیهای اين دوره از مسابقات گفت: ويژگی منحصر به فرد اين دوره را بايد در برگزاری آن در جوار آستان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) دانست كه اين امر نمادی از تجلی ناگسستنی قرآن و عترت است.
وی افزود: شركت دانشجويان 40 كشور جهان با شعار وحدت اسلامی حول محور قرآن كريم و كيفيت بالای متسابقان به اذعان اساتيد فن و هيئت داوران به ويژه در رشته حفظ كل نيز از ديگر ويژگیهای اين دوره بود. شايد بتوان نقطه قوت اين دوره از مسابقات را در بُعد فنی آن دانست كه كميته مبرز و مجرب از بهترين داوران بينالمللی ايران و جهان اسلام و تحت نظارت و اشراف استاد ابوالعينين شعيشع به امر قضاوت پرداختند كه لازم میدانم از دقت نظر تمامی داوران اين دوره كمال تشكر را بنمايم.
عليزاده يادآوری كرد: با توجه به حضور متسابقان دانشجو و نظر به صبغه علمی مسابقات، از ديگر ويژگیهای اين دوره، برگزاری نشستهای تخصصی با موضوعات حركت به سوی زندگی قرآنی و بيداری اسلامی و نقش دانشگاهها در آن بود كه با حضور اساتيد حوزه و دانشگاه برگزار شد. همچنين برگزاری نمايشگاه آثار هنری و دينی نيز در حاشيه سالن مسابقات با استقبال خوب ميهمانان مواجه شد.
وی با اشاره به برنامههای آتی سازمان فعاليتهای قرآنی جهاد دانشگاهی گفت: راهاندازی و تثبيت دبيرخانه دائمی مسابقات در سازمان، تلاش در جهت تشكيل اتحاديه جهانی فعاليتهای قرآنی دانشجويان مسلمان، بررسی جوانب برگزاری چرخشی مسابقات در ساير كشورهای اسلامی با حفظ و ثبات دبيرخانه در جمهوری اسامی ايران از برنامههای آتی اين سازمان است.
دبير سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان تصريح كرد: افزودن رشتههای تفسير، تدبر و رشتههای علمی و پژوهشی به رشتههای موجود، تلاش در جهت برنامهريزی به منظور حضور بانوان مسلمان در دورههای آتی نيز در دستور كار سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور قرار دارد.
بیانیه هیأت داوران
در ادامه برنامه، «محمد سالم غزالی» از كشور اندونزی نفر سوم رشته حفظ اين دوره از مسابقات به اجرای برنامه قرائت ترتيل پرداخت، در ادامه برنامه «مضار الصحاف»، داور عراقی حاضر در اين مسابقات، به نمايندگی از هيئت داوران، بيانيه اين هيئت را در مراسم اختتاميه سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان در سالن همايشهای صدا و سيمای مركز خراسان رضوی قرائت كرد.
مضار الصحاف در اين بيانيه آورده است: «برای من يك افتخار بزرگ است كه به نمايندگی از اساتيد و داوران حاضر در هيئت داوران سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان در جمهوری اسلامی ايران، بيانيه هيئت داوران را قرائت میكنم».
وی افزود: «ای عزيزان من، وظيفه ماست كه فضيلت و برتری را به اهل آن نسبت دهيم، كسانی كه حافظان قرآن كريم هستند و همچنين كه خداوند متعال میفرمايد: «إنا نحن نزلنا الذكر و إنا له لحافظون».
اين داور عراقی در ادامه اين بيانيه گفت: «در اينجا نهايت شكر و امتنان خود را به محضر مرجع دينی و ولی فقيه حضرت آيتاللهالعظمی سيد علی خامنهای (حفظه الله) تقديم میكنم و همچنين از تمامی بزرگان و عزيزانی كه در موفقيت اين رخداد عظيم قرآنی تلاش كردند، تشكر میكنم.»
مضار الصحاف تصريح كرد: «كميته داوران شاهد اخلاص جمهوری اسلامی ايران در موفقيت اين رخداد عظيم قرآنی بود و اجرای اين مسابقات گام مهمی در جهت حفظ وحدت امت اسلام و بيداری جوانان مسلمان و ارتقای آنان به سوی كمال معنوی و اخلاقی و اعتلای آنان است و اجرای اين مسابقات قرآنی سبب عزت و كرامت مؤمنان میشود، همانطور كه خداوند متعال میفرمايد: «ولله العزة و لرسوله و للمؤمنين»
تلاوت استاد ابوالعينين شعيشع
تلاوت استاد ابوالعينين شعيشع بخش ديگری از مراسم بود كه با تلاوت بسيار زيبای چند آيه از سوره علق قرآن مجيد انجام شد، قبل از آن هم فرازی از تلاوت ايشان از طريق دستگاه موبايل استاد عبايی پخش شد.
اهدای جوایز نفرات برتر
در ادامه برنامه با حضور استاد شعيشع، صلاحی، حجتالاسلام حميد محمدی، خرمشاد، شريعتی، افتخاری و عليزاده جوايز نفرات برتر اين دوره از مسابقات اهدا شد. «محمد خطيبی» نماينده ايران در رشته حفظ كل و «حامد ولیزاده» در رشته قرائت قرآن رتبههای اول را كسب كردند. بدرالدين عبدالحكيم الورفانی از كشور ليبی و محمد سالم غزالی از كشور اندونزی به ترتيب جايگاه دوم و سوم اين مسابقات را در رشته حفظ كل قرآن كريم به خود اختصاص دادند. همچنين سيدحميدالله هاشمی از كشور افغانستان و سيدثمرالدين صمداف از كشور تاجيكستان به ترتيب مقام های دوم و سوم رشته قرائت قرآن را به خود اختصاص دادند.
جايزه نفر اول، 10 هزار دلار معادل يك صد ميليون ريال، نفر دوم هشت هزار دلار معادل هشتاد ميليون ريال و نفر سوم پنج هزار دلار معادل پنجاه ميليون ريال بود كه علاوه بر اين مبالغ لوح تقدير، تنديس اين دوره از مسابقات و تابلو فرش منقش به «بسم الله الرحمن الرحيم» به آنها اهدا شد.
سخنرانی استاندار خراسان رضوی
«محمود صلاحی»، استاندار خراسان رضوی، نيز ديگر سخنران اين مراسم بود، وی ضمن بيان اين مطلب كه شهر قرآن در مشهد مقدس طراحی و ساخته میشود، گفت: دور اول اين مسابقات در اصفهان با حضور 29 كشور و دور دوم آن در تهران با حضور 34 كشور و امسال در مشهد با حضور بيش از 40 كشور و با كميت و كيفيت بيشتری برگزار شد. ديدارهای متسابقان با آيتالله واعظ طبسی، نماينده ولی فقيه و توليت آستان مقدس رضوی، حجتالاسلام علمالهدی، امام جمعه مشهد و بازديد از موزه حرم مطهر رضوی از ديگر برنامههای جنبی مسابقات بود.
وی افزود: برگزاری نشستهای تخصصی به سوی جامعه قرآنی و بيداری اسلامی و نقش دانشگاهها و همافزايی قرآنی بين متسابقان و قراء مشهدی از ديگر برنامههای جنبی اين مسابقات بود. علاوه بر اين سه محفل انس با قرآن در شهر مشهد و يك محفل انس با قرآن در نيشابور با حضور قراء كشور و قاری مصری برنامه ديگری بود كه با استقبال بینظير مردم روبهرو شد.
استاندار خراسان رضوی در بخش ديگری از سخنان خود با تأكيد بر اينكه بر ميزبانی اين مسابقات افتخار میكنيم، گفت: از آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد، ادارهكل فرهنگ و ارشاد اسلامی، جامعه قاريان مشهد، فرمانداری مشهد و نيشابور، سازمان تبليغات اسلامی، روزنامهها و خبرگزاریها و اصحاب رسانه استان، هلال احمر، آموزش و پرورش، دانشگاهها و ديگر سازمانها و نهادهای استان و كشور كه در برگزاری مسابقات زحمت كشيدند، تشكر میكنم.
وی ضمن تشكر از ارسال پيام آيات عظام تقليد اظهار كرد: پيشنهاد میكنم روزی كه در آمريكا به قرآن هتك حرمت شد، به عنوان روز قرآن در تقويم كشور ما ثبت شود، همچنين از هيئت داوران، عبدالرسول عبايی، عباس سليمی و ديگران، تشكر میكنم.
تلاوت قرآن توسط استاد فرج الله شاذلی
پايان بخش مراسم اختتاميه سومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان تلاوت قرآن توسط استاد فرجالله شاذلی بود كه با تشويق حضار همراه شد.
يادآور میشود، اين مراسم با حضور محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی، علی منتظری، عضو هيئت علمی جهاد دانشگاهی، حجتالاسلام والمسلمين حميد محمدی، رئيس مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليتهای قرآنی، محمدباقر خرمشاد، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی، لاله افتخاری، عفت شريعتی، حجتالاسلام نورالهيان، سيد علی سرابی، حسين ساری، ياراحمدی، حسين اسدی، مصطفی عباسی مقدم و جمعی از مسئولان استان خراسان رضوی و جامعه قرآنی به همراه تجليل از نفرات برتر برگزار شد.ح/الف