با تلاش محققان جهاد دانشگاهي؛
سلول فلوتاسيون سانتريفيوژي در كشور طراحي و ساخته شد
سلول فلوتاسيون سانتريفيوژي پس از يک سال مطالعات علمي و آزمايشگاهي توسط محققان جهاد دانشگاهي تربيت مدرس طراحي و ساخته شد.
علي غفاري، عضو هيات علمي گروه فرآوري مواد معدني جهاد دانشگاهي واحد تربيت مدرس و طراح و سازنده سلول فلوتاسيون سانتريفيويژي در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي ايسنا اظهار داشت: با استخراج و بهرهبرداري از معادن، به مرور زمان از عيار مواد معدني كاسته و براي فرآوري اين مواد نياز به خردايش بيشتري است كه در نتيجه آن، نرمه توليد خواهد شد. پيشرفت تكنولوژيهاي استخراج معادن به خصوص در معادن زغالسنگ نيز به توليد نرمه بيشتر در محصول خروجي از معدن منجر شده است.
وي با بيان اينكه فرآوري مواد نرمه با روشهاي كنوني بسيار مشكل بوده و از بازيابي كمي برخوردار است، تصريح كرد: براي افزايش بازيابي مواد نرمه، طرح جدايش مواد معدني با استفاده از ترکيب دو مکانيزم فلوتاسيون و نيروي گريز از مرکز در جهاد دانشگاهي تربيت مدرس تعريف شد كه بر اساس آن سلول فلوتاسيون سانتريفيوژي طراحي و ساخته شد.
طراح و سازنده سلول فلوتاسيون سانتريفيويژي افزود: براي طراحي اين سلول از روشهاي شبيهسازي CFD در نرمافزار Fluent استفاده شده است.
غفاري با بيان اينكه آزمايشهاي تغليظ توسط سلول فلوتاسيون سانتريفيوژي بر روي خوراک و باطلههاي زغالسنگ البرز شرقي و مرکزي به صورت پيوسته و در مقياس bench انجام شده است، خاطرنشان كرد: نتايج حاصله نشان داد که در فلوتاسيون سانتريفيوژي زمان مورد نياز براي انجام فرآيندي با بازيابي وزني و ميزان خاکستر يکسان به ازاي واحد خوراک بسيار کمتر از مقدار زمان مورد نياز در فلوتاسيون معمولي است و به يك پنجم تا يك ششم کاهش مييابد.
وي در پايان گفت: از اين دستگاه ميتوان در مرحله رافر فلوتاسيون استفاده کرد که حجم تجهيزات و زمان مورد نياز به طور قابل توجهي کاهش مييابد.
گفتني است كه اين دستگاه به عنوان اختراع در اداره کل ثبت شرکتها و مالکيت صنعتي نيز به ثبت رسيده است.ح/الف
١٧:٥٠ ٢٤/١١/١٣٨٩