١٥:٣٢ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
سي وهفتمين گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي سراسر كشور/
رييس جهاددانشگاهي كشور وقايع 25بهمن ماه را محكوم كرد
رييس جهاددانشگاهي در سي و هفتمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها،‌ پژوهشكده ها و پژوهشگاه هاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور گفت: در 25 بهمن لكه سياه ديگري بر كارنامه سياه دشمنان افزوده شد.

رييس جهاد دانشگاهي:
مخالف خروج جهاددانشگاهي از دانشگاه ها هست
م


به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، در اين مراسم كه با حضور رييس دانشگاه فردوسي، ‌شهردار مشهد، رييس جهاددانشگاهي مشهد و معاونان پژوهشي جهادهاي دانشگاهي سراسر كشور برگزار شد، دكتر يادگاري رييس جهاددانشگاهي كشور با محكوم كردن وقايع 25 بهمن ماه سال جاري اظهار داشت: انقلاب اسلامي ايران هر چه بيشتر پيش مي رود فعاليت هاي فرهنگي، پژوهشي، آموزشي و اجتماعي خوب و پيشرفته تري را از خود به جاي مي گذارد.

وي تصريح كرد: انقلاب اسلامي به سادگي به دست نيامده است كه به سادگي از دست برود، خون پاك شهيدان انقلاب اسلامي نيز سبب شده است كه انقلاب پا بر جا تر و محكم تر بايستد.

يادگاري با تسليت شهادت دو تن از هموطنانمان در جريان 25 بهمن ابرازداشت: در جريان 25 بهمن ماه لكه سياه ديگري بر كارنامه سياه دشمنان افزوده شد و بار ديگر خون دو هموطن جوان به روي زمين ريخته شد و چهره كريه دشمنان و دوستداران دشمنان بيشتر نمايان شد.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه با خروج جهاددانشگاهي از دانشگاه ها مخالف هستم، گفت: اين تفكر و انديشه كه جهاد دانشگاهي بايد از دانشگاه ها خارج شود، بايد از اذهان خارج گردد.

دكتر يادگاري اظهارداشت: اميدواريم در سال هايي كه در جهاد خدمت مي كنم زمينه هاي خوبي براي فعاليت هاي تحقيقاتي پژوهشي فراهم نمايم كه نسبت به گذشته كه كارهاي ارزشمندي توسط جهاد دانشگاهي انجام شده است، كارهايي با ارتقاء بيشتر سامان بگيرد و به مرحله عمل برسد.

وي در ادامه با اشاره به صحبت هاي مقام معظم رهبري در جمع جهادگران دانشگاهي ابرازداشت: خوشبختانه بدنه اصلي جهاد دانشگاهي ثابت كرده است كه اجازه ورود حساسيت هاي غلط سياسي را به جهاد دانشگاهي نداده است. همچنين در جذب نيرو جهاددانشگاهي در سال هاي متوالي بحث طرفداري از انقلاب اسلامي و اسلام را رعايت كرده است.

دكتر يادگاري با اشاره به سخن مقام معظم رهبري در خصوص حضور جهاددانشگاهي در دانشگاه‌ها است، ابرازداشت: با اصلي كه مبني بر خروج جهاد دانشگاهي از دانشگاه ها مخالف هستم. اين تفكر و انديشه كه جهاد دانشگاهي بايد از دانشگاه ها خارج شود بايد از اذهان خارج گردد و زمينه اي براي استحكام ارتباط جهاد دانشگاهي با دانشگاه ها برقرار شود.

رييس جهاددانشگاهي كشور گفت: حضور جهاددانشگاهي در دانشگاه ها، زمينه ساز جاري ساختن فرهنگ جهادي در بين قشر جوان از مرحله پرورش مسائل فرهنگي، انديشه ها تا به مرحله پژوهش، فناوري و كارآفريني است كه بايد دانشگاه ها از وجود جهاددانشگاهي بهره مند شوند.

وي افزود: زمينه اي كه در چند سال اخير مانند مسائل اساسي به عنوان مراكز رشد و پارك علم و فناوري مطرح شده است، اساسا در دل جهاد دانشگاهي نهفته است. بايد بر روي جهاد دانشگاهي تاكيد مي شد تا خود جهاددانشگاهي و فرهنگ جهاددانشگاهي در دانشگاه ها جاري مي گشت.

دكتر يادگاري تصريح كرد: اگر فعاليت هاي جهاددانشگاهي در دانشگاه ها تقويت مي شد، ‌ديگر نيازي به مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري نداشتيم زيرا خود جهاد دانشگاهي با روندي كه ايجاد كرده است نشان دهنده وجود مراكز رشد و پارك علم و فناوري است كه متاسفانه اين اتفاق نيفتاد و به گونه اي پيش رفت كه خود جهاددانشگاهي اين را پذيرفت كه محلي براي اين مراكز داشته باشد كه اين مخالف با اهداف اساسي جهاد دانشگاهي است.

رييس جهاددانشگاهي ابرازداشت: با توجه به اينكه كارهاي پژوهشي خوبي در جهاددانشگاهي انجام شده است، اين را مي طلبد كه اين فرهنگ همچنان جاري باشد و با جذب نيروهاي نخبه و معتقد به اسلام و انقلاب اسلامي در جهاد دانشگاهي از علم هايي كه توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي به دست آمده است به اين جوانان منتقل شود تا بتوانند نسل جهادي ديگر را پرورش دهند.

وي با اشاره به اينكه كارهاي پژوهشي سال هاي اخير نشان داده است كه نياز به كارهاي گروهي است، خاطرنشان كرد: مسائل علمي به صورت فردي مي تواند به صورت خيلي جزئي كار شود اما اگر به خواهد به نتيجه مطلوب برسد، حتما بايد به صورت كارهاي گروهي، بين رشته اي و يا رشته هاي متعددي كه تاليفي از يك كار تحقيقاتي دارند، انجام شود.

يادگاري خاطرنشان كرد: زيربناي كار فكري مانند علوم انساني مي تواند زمينه ساز بسياري از فعاليت هاي پژوهشي و تحقيقاتي باشد. كارهاي ديگري نيز از مسائل پژوهش مي تواند با كارهاي گروهي و تعريف بين مسائل بين رشته اي بسياري از مشكلات را حل نمايد.

وي با اشاره به اينكه نياز است كه كارهاي بين رشته اي و گروهي در معاونت پژوهشي تقويت شود، تاكيد كرد: اگر مراكزي توانايي انجام بعضي كارهاي پژوهشي را نداشته باشند بايد زمينه اي را فراهم كنند كه از قطب هاي پژوهشي در ديگر مراكز استفاده كنند و مجبور نيستند خودشان وارد هر كار پژوهشي بشوند.

رييس جهاددانشگاهي خاطرنشان كرد: كارهاي پژوهشي انجام گرفته بايد در شان جهاددانشگاهي باشد. بنابراين بايد پروژه يابي شود و براساس نياز استان، پروژه ها مطرح گردد و از طريق معاونت پژوهشي ارتباط با قطب هاي پژوهشي جهاد دانشگاهي برقرار گردد و نياز آن منطقه حل يا برطرف گردد و اين نياز اساسي و پايه گذاري اساسي در فعاليت هاي پژوهشي است كه اميدوارم در آينده اي نزديك اين اتفاق بيافتد.


رييس جهاددانشگاهي واحد مشهد:
ويژگي پژوهش هاي جهاددانشگاهي حركت درحوزه گسترش مرزهاي دانش وطرح هاي كارفرمايي است


رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: برگزاري همايش هايي مانند سي و هفتمين گردهمايي معاونان پژوهشي جهاد دانشگاهي كشور، مي تواند ما را براي پيدا كردن ماموريت هاي ملي ثابت و بزرگ جهاددانشگاهي هدايت و راهنمايي كند.

سيد علي اكبر شمسيان در سي و هفتمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها،‌ پژوهشكده ها و پژوهشگاه هاي جهاد دانشگاهي كشور كه صبح امروز در مجتمع دكترعلي شريعتي جهاددانشگاهي مشهد برگزار شد، اظهارداشت: ويژگي پژوهش‌هاي جهاد دانشگاهي به اين دليل بي بديل است كه هم در حوزه گسترش مرزهاي دانش و هم در طرح هايي كارفرمايي حركت مي كند.

وي افزود: عدم توجه به هر كدام از اين دو بال مي تواند جايگاه شايسته خوب جهاددانشگاهي در سطح كشور را دچار اختلال و آسيب نمايد.

دكتر شمسيان با اشاره به برخي از فعاليت هاي جهاددانشگاهي مشهد اظهارداشت: طرح آمايش سرزمين در خراسان رضوي براي اولين بار در كشور به وسيله جهاد دانشگاهي انجام پذيرفت. در اين طرح بيش از 120 نفر از اعضاء هيات علمي جهاددانشگاهي مشهد و دانشگاه‌هاي مشهد و استان همكاري داشتند كه اين كار نتيجه‌اش را در برنامه هاي توسعه استان نشان خواهد داد.

رييس جهاددانشگاهي واحد مشهد بيان داشت: اين پتانسيل در جهادهاي دانشگاهي وجود دارد و تنها جهاد دانشگاهي مي تواند اين هماهنگي را به وجود آورد.

وي گفت: اميدوارم اين همايش ها سبب هم افزايي و تعامل بيشتر جهادهاي دانشگاهي سراسر كشور گردد.


شهردار مشهد:
عدم فرصت تجربه اندوزي و ميزان روي آوري به پژوهش دو ضعف آموزش دانشگاه‌هاست


شهردارمشهد با اشاره به اينكه آموزش هايي كه در دانشگاه ها صورت مي گيرد با نيازهاي جامعه انحراف دارد، عدم فرصت تجربه اندوزي و ميزان درصد روي آوري تحصيل كرده‌ها به تحقيق و پژوهش را دو ضعف آموزش در دانشگاه ها دانست.

سيد محمد پژمان در سي و هفتمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها،‌ پژوهشكده ها و پژوهشگاه هاي جهاد دانشگاهي اظهارداشت: اتفاقات خوبي در كشور افتاده است و تغيير و تحولات در جهت مثبتي بوده است اما اينكه آيا رضايت بخش بوده است بايد گفت در مقايسه با گذشته رضايت بخش است اما با شناخت ظرفيت هاي كشور نقصان وجود دارد.

وي بيان داشت: آموزش هايي كه در دانشگاه ها صورت مي گيرد با نيازهاي جامعه انحراف دارد. انبوهي از فارغ التحصيلان دانشگاهي جوياي كار هستند كه اين امر نشان از بي نيازي به بعضي رشته ها مي دهد و از طرفي نيز، نيازهاي دستگاه هاي اجرايي زمين مانده است و كسي براي حل آنها وجود ندارد.

پژمان اظهارداشت: چه زماني اين فاصله مي خواهد پر شود؟ چه نيازي است همه ساله دانشگاه ها در يك رشته با يك ظرفيت مشخص به پذيرش دانشجو بپردازند؛ بايد در پذيرش دانشجو با توجه به نياز جامعه انعطاف داشته باشند. البته با رشته هاي پودماني دنبال حل اين مشكلات هستند اما خيلي دقيق نيست.

وي ابرازداشت: در دانشگاه ها، آموزش، داده مي شود، اما در دو نكته ضعف وجود دارد يك فرصت تجربه اندوزي و ديگر ميزان درصدي است كه تحصيل كرده هاي دانشگاه ها به تحقيق و پژوهش روي مي آورند كه اين درصد بسيار كم است.

شهردار مشهد با اشاره به اينكه در خيلي از حوزه ها پژوهشگر نيست، تصريح كرد: با شناختي كه از جهاددانشگاهي داريم بايد اين روحيه جهادي را در محيط علم و دانش بياورد. بهتر نيست جهاددانشگاهي قبل از اينكه يك پژوهشگاه داشته باشد و به كار پژوهشي و تحقيقي بپردازد به اين موضوع و آسيب برسد كه چرا پژوهشگر كم است و روحيه تحقيق و پژوهش در كشور ضعيف است و موانع اين قسمت را برطرف نمايد و اين روحيه را ترويج و تقويت كند.

وي با اشاره به اختصاص 3درصد از درآمد ناخالص ملي به بحث پژوهش گفت: به عنوان مدير يك دستگاه اجرايي واقعا اين مقدار منابع نيز به خوبي جذب نمي شود. ما هميشه فكر مي كنيم مشكل عدد است. اگر اين اتفاق خوب نتيجه بدهد چرا بايد براي اين درصد سقف قرار دهيم. اگر اين پژوهش ها اقتصادي و عملياتي شوند همه به اين سمت خواهند آمد و اگر جهاد به اين آسيب توجه بيشتري كند، سهمش در توليد علم نيز بيشتر خواهد بود.

مهندس پژمان ابرازداشت: در حوزه علوم انساني يكي از گرفتاري‌هاي ما اين است كه علاقمنديم افراد تحصيل كرده تعلقاتشان به مردم و سرزمينشان در حد قابل قبول باشد و اين نباشد كه صرفا يك دانش داشته باشيم و كار نداشته باشيم كه چگونه در جامعه استفاده مي شود.

وي بيان داشت: ما نيازمند اين هستيم كه تفكر و ديد آنها منطبق با نياز جامعه باشد يعني ديد بلند جهاني با تعلقات ملي، ‌ايثارگري و...، در صورتي كه اين روحيات در حد قابل قبول نيست و ضعف در آن وجود دارد كه جهاددانشگاهي مي تواند به اين موضوع نيز وارد شود.



رييس دانشگاه فردوسي:
در 2 سال گذشته سرعت رشد علمي ما 11 برابر متوسط دنيا بوده است



رييس دانشگاه فردوسي مشهد گفت: در 2 سال گذشته جهش علمي كه در سطح كشور به وجود آمد بسيار زياد بوده است و سرعت رشد علمي ما 11 برابر متوسط دنيا بوده است.

دكتر عليرضا عاشوري در اين گردهمايي با بيان اينكه دو صفت شايسته در مجامع فرهيخته و نخبگان وجود دارد، اظهارداشت: هر كس در اين محيط ها حضور دارد به دو خصوصيت پژوهش و جهاد عشق مي ورزد.

وي در ادامه گفت: همه مي دانيم كه پژوهش بايد نياز محور و با برنامه باشد و بايد به صورت تيمي عمل شود اما بايد ببينيم تا چه اندازه در حوزه كاري خود اين امر عملي مي شود.

عاشوري تصريح كرد: در بحث علوم انساني كه اين روزها مطرح است مقام معظم رهبري چند سال قبل تذكر داده بودند اما ما بي دقتي كرديم و تازه اكنون متوجه شده ايم به كجا رفته ايم، ‌بنابراين بايد مواظب باشيم در مباحث ديگر به جايي نرويم كه چند سال بعد متوجه اشتباهمان شويم.

وي با اشاره به تشكيل شوراي عطف اظهارداشت: اين شورا حدود 10 سال است كه بايد تشكيل مي شد اما تنها دو جلسه در دولت هشتم و دوجلسه در دولت نهم و جلسه‌اي نيز در دولت دهم در خصوص آن برگزار شده است كه اميدوارم اين روند به گونه اي باشد كه شوراي عالي بتواند به كارهاي پژوهشي نظم بدهد.

دكتر عاشوري با بيان داشت: وزارت علوم قرار بود نظرات جدي بر هزينه‌هاي پژوهشي كشور داشته باشد اما اين امر در حد حرف باقي ماند.

وي با اشاره به اختصاص 3 درصد از بودجه ناخالص ملي به امر پژوهش گفت: اين امر از 3 درصد به 0/6 درصد رسيد كه خيلي بد است. چرا زماني كه دولت و مجلس ولايت مدار است اين قضيه محقق نمي شود؟ اگر اكنون محقق نشود پس چه زماني بايد محقق گردد؟ اين كار پيچيده‌اي نيست.

عاشوري تاكيد كرد: مقام معظم رهبري ميزان اختصاص به امر پژوهش را مشخص كرده اند و 3درصد نيز عدد بالايي نيست بنابراين اين كار سخت و پيچيده نيست و نياز به كارشناس ندارد. توقع از دولت اين است كه وقتي مي خواهد لايحه بودجه را تهيه كند در ابتدا بحث پژوهش را كه رهبري صراحتا در مورد آن اظهار نظر كردند، مد نظر قرار دهد و از مجلس نيز توقع مي رود كه در كميسيون تلفيق، نمايندگان به اين امر توجه كنند.

وي با اشاره به اينكه از دولت و مجلس مي خواهيم به اين موضوع توجه شود، ابرازداشت: بر فعاليت هاي پژوهشي نظارتي نمي شود و همه مي دانيم كه اين بودجه ها چگونه هزينه مي شود. اميدواريم در برنامه پنجم توسعه به اين امر توجه شود.

عاشوري با اشاره به بحث بومي سازي گفت: امام(ره) از روز اول به دنبال اعتماد به نفس دادن به ما بود. متاسفانه هنوز ما نگاهمان به جاي ديگر است و تا بحث تحقيق پيش مي آيد به جاي ديگر نگاه مي شود. اما اگر نگاهي به ابن سينا بياندازيم مي بينيم كه در مورد زمين شناسي و پيدايش كوه ها و فسيل ها حرف هايي زده است كه 600 سال بعد از او اروپاييان به آن پرداخته اند.

رييس دانشگاه فردوسي با اشاره به اينكه ما گنجينه‌هاي زيادي داريم، ابرازداشت: تا بحثي پيش مي آيد مي گوييم امكانات نداريم مگر امثال ابن سينا امكانات زيادي داشته اند كه به اين مباحث رسيده اند.


در ادامه مراسم، دکتر سعيد قاضی مغربی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، با اشاره به اهم فعالیت‌های این حوزه در سال جاری، گفت: طي ده ماهه اول سال 89 تعداد 67 مقاله در نشريات بين‌المللي چاپ شده است كه در وبسايت ISI نیز نمايه شده‌اند. همچنین تعداد 13عنوان مقاله در مجامع بين‌المللي ارائه و تعداد 41 جلد نشريه چاپ شده است.

دکتر قاضی مغربی به روند تحول كل پژوهشكده‌ها و پژوهشگاه‌ها طي سال‌هاي 88 و 89 اشاره کرد و گفت: اکنون جهاددانشگاهي داراي 24 پژوهشكده و 3 پژوهشگاه است. در سال 89 تعداد پژوهشكده‌ها 4.3 درصد رشد داشته و تعداد پژوهشگاه‌ها بدون رشد بوده است. معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی به نتايج ارزيابي عملكرد گروه‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهی برحسب گروه‌هاي تخصصي اشاره کرد و گفت: بيشترين تعداد گروه‌هاي پژوهشي ارزيابي شده به گروه‌‌ تخصصي علوم پزشكي و بيشترين ميانگين امتيازات نيز به اين گروه تخصصي تعلق دارد.

دکتر قاضی مغربی با اشاره به مصوبات شوراي نظارت و گسترش تشكيلات پژوهشي در سال 1389 گفت: در سال جاری با برگزاري 5 جلسه، شورا ارائه مجوز قطعي به گروه مطالعات جوانان و مناسبات نسلي، ارائه مجوز اصولي به گروه زمين‌شناسي نفت، ارائه تمديد اصولي به گروه‌های بيولوژي دريا و كيفيت زندگي مبتلايان به سرطان و نیز لغو موافقت با گروه‌های بيوتكنولوژي گياهان دارويي و معرف‌هاي تشخيص طبي و فراوردهاي بيولوژيك و نیز تأسيس پژوهشكده گردشگري را به تصویب رسانده است.

وی افزود: در حوزه مديريت امور قراردادها نیز در حال حاضر 76 پروژه در قالب 11 قرارداد مادر يا به صورت مستقل با8 كارفرما از جمله وزرات صنايع و معادن (طرح تحقيقات اساسي بخش صنعت و معدن، طرح‌هاي صنايع نوين)، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، شركت ملي نفت ايران و شركت‌هاي تابعه، پژوهشكده حمل و نقل وزرات راه و ترابري، استانداري تهران و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در دفتر نيازسنجي و پروژه‌يابي در حال پيگيري‌ است. وضعيت اعتبارطرحهاي پژوهشي مصوب در سال جاری، وضعيت تعداد طرحهاي پژوهشي بررسی شده در سال 89 و نیز روند تحول اعتبارات معاونت پژوهش و فناوري بر حسب منابع سال 88 و 89 از دیگر موضوعاتی بود که دکتر قاضی مغربی در این گردهمایی به آن پرداخت.ح/الف

١٩:٤٧ ٢٧/١١/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد