١٥:١٨ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
گزارش كامل از ديدار مديران جهاد دانشگاهي با مراجع و علما

رييس و شوراي معاونان جهاد دانشگاهي روز پنجشنبه 25 فروردين ماه در سفري يك روزه به شهر قم با مراجع و علما ديدار و گفت‌وگو كردند.

آيت الله العظمي صافي گلپايگاني: بايد در عرصه‌ علم، ديگران محتاج ما با باشند

آيت‌الله العظمي صافي گلپايگاني ابراز اميدواري كرد كه برنامه‌هاي جهاد دانشگاهي در حدود احكام شرع، اسباب عزت نظام، جامعه و ملت باشد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي به نقل از خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مرجع تقليد پيش از ظهر پنجشنبه در ديدار رييس و شوراي معاونان جهاد دانشگاهي با تقدير از فعاليت‌ها و موفقيت‌هاي اين نهاد و با آرزوي موفقيت در عرصه‌هاي مختلف، تصريح كرد: هرچه در مسائل علمي بيشتر جلو برويم و به موفقيت برسيم، بيشتر موجب افتخار اسلام و مسلمين و جامعه ما خواهد بود.

وي تاكيد كرد: بايد در عرصه علم و دانش و صنعت جلو باشيم و نيازمند ديگران نشويم. بايد هرچه مي‌توانيم در اين عرصه‌ها جلو برويم تا ديگران محتاج ما باشند.

وي افزود: هرچه در اين مسير طي طريق كنيم، پيش خدا و اولياي او روسفيد خواهيم بود؛ چراكه هرچه بيشتر در مسائل علمي و شناخت اسرار عالم موفق باشيم و كار كنيم، باز مي‌بينيم آن‌چه ناشناخته و مجهول مانده زياد است و انسان بايد بر روي اين‌ها كار كند.

اين مرجع تقليد يادآور شد: در نيم‌ قرن اخير ترقي بشر در اين عرصه‌ها زياد بوده اما مي‌بينيم باز در برابر نادانسته‌هاي بشر موفقيت‌ها كم است.

در ابتداي اين ديدار، دكتر محمد حسين يادگاري گزارشي از روند فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي در بخش‌هاي آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و تحقيقاتي به ويژه در بخش سلول‌هاي بنيادي و درمان ناباروري در كشور ارائه كرد.

آيت الله سعيدي: وقتي جهادي كار كنيم، خدا دست‌گيري خواهد كرد

 محمد حسين يادگاري روز پنجشنبه با حضور در دفتر آيت‌الله سعيدي امام جمعه موقت قم و توليت آستان حضرت معصومه (س) با ارائه گزارشي از روند فعاليت‌ها و موفقيت‌هاي جهاد دانشگاهي از بدو تاسيس تاكنون، خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي فعاليت‌هاي اساسي در بخش‌هاي مختلف علمي، تحقيقاتي، پژوهشي و‌ پزشكي داشته و به موفقيت‌هاي بزرگي دست يافته است.

وي پيشرفت‌هاي صنعتي، پزشكي و تحقيقاتي و در بخش علوم پايه نانو، ذرات و غيره را از موفقيت‌هاي جهاد دانشگاهي در اين مدت عنوان كرد.

وي گفت: اميدواريم با توجه به پشتيباني معنوي و حمايت مقام معظم رهبري از اين نهاد و راهنمايي‌هاي مراجع و علماي بزرگوار بتوانيم كارهاي بيشتري در جهت ارتقاي جايگاه اين نهاد مقدس برداريم.

 آيت‌الله سعيدي نيز در اين ديدار با بيان اين‌كه «فعاليت شما در جهاد دانشگاهي جلوه‌اي از حركت‌هاي جهادي است»، تصريح كرد: شما ثمرات جهاد حضرت زهرا (س) هستيد كه اميدواريم همواره در اين سنگر باشيد و هر روز موفقيت‌هايي به دست آوريد.

وي با بيان اين‌كه «به بركت نظام جمهوري اسلامي هر روز شاهد تولد يك كار و برنامه جديد هستيم»، گفت:‌ اين افتخاري است كه متعلق به نظام، مقام ولايت، مراجع بزرگوار و عموم ملت است.

امام جمعه موقت قم افزود: بسياري از چيزهايي كه در گذشته به عنوان يك نظريه به آن فكر مي‌كرديم در جمهوري اسلامي تحقق و عينيت يافت و تا اين دو عنصر نباشد الگو بودن و اسوه شدن محقق نمي‌شود.

وي با بيان اين‌كه «از جمله اين عناصر عنوان جهاد است كه مقام معظم رهبري با درايت و اشراف امسال را به اين نام نامگذاري كردند»، خاطرنشان كرد: در جامعه ما جهاد معناي خاص خود را دارد و هرگز مرادف با سعي و تلاش نيست بلكه از درون آن يك تقدس و معنويت را دريافت مي‌كنيم و يك هماهنگي و همدلي سلايق مختلف را مي‌بينيم و از سويي ديگر يك حركت پرشتاب و فراتر از يك سعي و كوشش را شاهد هستيم و در اين كلمه يك هم‌افزايي را مي‌بينيم.

توليت آستان مقدس حضرت معصومه (س) خطاب به مسئولان جهاد دانشگاهي اظهار كرد: شما جلوه‌اي از جهاد هستيد و دستگاه شما جلوه‌اي از جهاد است؛ حتي گاهي در حركت‌هاي جهادي نتايجي به دست مي‌آيد كه شايد اصلا به آن فكر نمي‌كرديد و اين از ويژگي‌هاي جهاد است.

سعيدي يادآور شد: شما كه در اين جلوه تلاش مي‌كنيد هرچه اين صبغه جهاد را با استفاده از نيروهاي جوان و بالنده بيشتر حفظ كنيد، بركات بيشتري عايد نظام جمهوري اسلامي خواهد شد؛ چراكه ما وقتي جهادي كار كنيم خدا دست‌گيري خواهد كرد.

وي تاكيد كرد: ان‌شاالله در اين عرصه آن‌چه تاكنون سيره و روش شما بوده ارتقاي اين كشور بزرگ باشد كه عزت دنيا و درجات آخرتمان در گرو آن است. به طوري كه امروز مي‌بينيم مردم منطقه تلاش مي‌كنند تا به آن‌چه شما رسيده‌ايد، برسند. البته برخي از آن‌ها از ترس نمي‌توانند اين را به زبان بياورند اما ببينيد به كجا رسيده‌ايم كه مورد غبطه مردم منطقه شده‌ايم.

امام جمعه موقت قم هم‌چنين تاكيد كرد: بايد از سلايق مختلفي كه مخرب كار جمعي است، اجتناب كنيد. در جمع شما نبايد چيزي به شوخي گرفته شود و هيچ سليقه‌اي جز سليقه جهاد حاكم باشد. منتظر باشيد كه راه‌هاي كشف نشده‌اي در انتظار شماست.

سعيدي در پايان با بيان اين‌كه «در آستانه سالروز شهادت بانوي دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) بايد از مجاهدت‌هاي آن بزرگوار براي زندگي‌مان درس بگيريم»، تصريح كرد: شما ثمرات جهاد حضرت زهرا (س) هستيد و اميدواريم همواره در اين سنگر باشيد و هر روز موفقيت‌هاي بزرگي را به دست آوريد.

استاندار قم: راهكارهاي تحقق جهاد اقتصادي مورد بررسي قرار گيرد

استاندار قم نيز در ديدار رييس و معاونان جهاد دانشگاهي گفت: جهاد دانشگاهي با فراهم كردن بستر علمي مي‌تواند نقش پررنگ و موثري در تحقق «جهاد اقتصادي» ايفا كند.

حجت‌الاسلام والمسلمين موسي‌پور پيش از ظهر روز پنجشنبه در ديدار با رييس و معاونان جهاد دانشگاهي با آرزوي توفيق براي مديريت و تيم جديد جهاد دانشگاهي گفت: مطمئن هستم تغييرات جديد با حضور نيروهاي با انگيزه فصل خوبي از خدمات ارزشمند براي جامعه دانشگاهي رقم خواهد زد.

وي با بيان اين‌كه «بنيان دانشگاه‌ها در كشور ما بر اساس تفكر غربي و جدايي دين از علم گذاشته شد»، افزود: تفكري كه اكنون در دنياي غرب حاكم است و محصول ايدئولوژيك آن يعني تفكر ليبراليسم به بن‌بست رسيده است اما از منظر دين، بين علم و دين تفكيكي نيست و آن‌چه براي نهاد علمي در نظام اسلامي مطرح است يكي بودن علم و دين است.

استاندار قم خاطرنشان كرد: انقلاب فرهنگي نيز براي ايجاد اين تغيير شكل گرفت كه ما يك بنيان علمي بر اساس آموزه‌هاي ديني بگذاريم. بايد ببينيم در رسيدن به اين خواسته نظام موفق بوده‌ايم يا خير و اگر در جاهايي نقص داشته‌ايم، عوامل آن چه بوده است. يكي از نهادهايي كه متولي اين تغيير بوده و هست، جهاد دانشگاهي است كه گام‌هاي خوبي برداشته اما بايد ببينيم در ايجاد اين تغيير و احداث اين بنيان جديد موفق بوده است؟

موسي‌پور يادآور شد: 32 سال از انقلاب گذشته و هر روز اين كارخانه محصولات خود را عرضه مي‌كند. بايد ببينيم كه آيا اين محصولات مطلوب نظام است يا خير؟ حداقل در علوم انساني جاي سوال فراواني است كه همه نهادهاي متولي تغيير، بايد پاسخ دهند.

وي با بيان اين‌كه «هنوز در رشته‌هاي علوم انساني اكثرا همان منابع غربي تدريس مي‌شود»، ادامه داد: محصولاتي كه ارائه مي‌شود، همان محصولات قبلي است و فقط در يك فضاي ديني آن را ارائه مي‌دهيم؛ يعني يك ظرف پاكيزه اما محصول و محتوا همان است. شايد مقداري در متون و اساتيد تغيير ايجاد شده باشد اما تفاوت اساسي ايجاد نشده است.

استاندار قم اظهار كرد: بايد اين ساختار و سيستم تغيير كند و بايد براي محتوا و تدريس‌كننده آن، فكر اساسي كرد. بايد ببينيم چقدر ما استاد متناسب با اين ديار تربيت كرده‌ايم. اين دغدغه‌اي است كه بايد همه‌ نهادهاي متولي به آن فكر كنند.

موسي‌پور تاكيد كرد: جهاد دانشگاهي در عرصه‌ مسائل علوم انساني مي‌تواند وارد شود و به درمان اين نقيصه بپردازد.

وي در ادامه با بيان اين‌كه «جهاد دانشگاهي در پيوند بين علم و صنعت با بازار و اقتصاد نقش محوري دارد»، گفت: اين حلقه گمشده بين دانشگاه و جامعه است كه جهاد دانشگاهي مي‌تواند گام‌هاي مهمي در اين زمينه بردارد و البته گام‌هاي برداشته شده در اين زمينه محصول جهاد دانشگاهي است و اگر ادامه پيدا كند تاثيرات شگرفي بر كل جامعه خواهد داشت.

استاندار قم خاطرنشان كرد: اكنون علم، اقتصاد و بازار هر كدام راه خود را مي‌روند؛ لذا اگر اين تعامل با محوريت جهاد دانشگاهي بين آن‌ها برقرار باشد، نتايج خوبي را شاهد خواهيم بود كه اين كار نياز به برنامه‌ريزي جدي و تدوين يك ساختار دارد.

موسي‌پور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به نامگذاري سال جديد به نام جهاد اقتصادي از سوي مقام معظم رهبري اظهار كرد: بستر جهاد اقتصادي، جهاد علمي است كه جهاد دانشگاهي بايد برنامه‌هاي خود را براي امسال تدوين كند و در تحقق اين آرمان نقش بسيار پررنگ و موثري داشته باشد.

وي پيشنهاد داد كه جلسات كارشناسي با حضور صاحب‌نظران و با بهره‌گيري از بنيه‌ علمي قوي جهاد دانشگاهي براي برگزاري همايشي در اين زمينه تشكيل شود و راهكارهاي تحقق اين شعار مورد بررسي قرار گيرد.

استاندار قم با بيان اين‌كه «اين شعار، رويكرد دهه چهارم انقلاب است» گفت: تحقق جهاد اقتصادي عدالت، پيشرفت و محروميت‌زدايي را به دنبال دارد كه اين نيازمند بستر علمي است و جهاد دانشگاهي مي‌تواند اين بستر را فراهم سازد.

موسي‌پور با اشاره به ظرفيت‌هاي جهاد دانشگاهي براي همكاري در پروژه‌هاي مختلف استان قم گفت: در استان قم بسترهاي فراواني براي حضور جهاد دانشگاهي فراهم است؛ چراكه استان قم حركتي را آغاز كرده و در مسير تحول قرار گرفته است و امروز قم عقب‌ماندگي‌هاي انباشته از گذشته را جبران مي‌كند. متاسفانه در گذشته ظرفيت‌هاي عظيم استان مورد غفلت قرار گرفته بود اما در اين سال‌ها به دنبال جبران آن هستيم.

وي تاكيد كرد: جهاد دانشگاهي مي‌تواند در اين زمينه‌ها موثر باشد و ما استقبال مي‌كنيم كه همكاري‌هاي طرفين طي يك تفاهم‌نامه همكاري به مرحله اجرا درآيد.

در ابتداي اين ديدار محمدحسين يادگاري، رييس جهاد دانشگاهي نيز با بيان اين‌كه «جهاد دانشگاهي در عرصه‌هاي مختلف توانايي‌ها و ظرفيت‌هاي خوب و ارزنده‌اي دارد»، گفت: جهاد دانشگاهي با داشتن پژوهشگاه علوم انساني مي‌تواند كارهاي خوبي انجام دهد و با توجه به اين كه يكي از واحدهاي بسيار مهم جهاد دانشگاهي در اين استان قرار دارد، مي‌توانيم ارتباط خوبي با استانداري برقراري كنيم.

وي خاطرنشان كرد: ما در زمينه تحول علوم انساني، پژوهشگاه علوم انساني را داريم كه اميدواريم با تغيير مديريتي كه در آن خواهيم داد در آينده‌ نزديك شاهد پشتيباني كارهاي علمي از طريق دانشگاه‌ها و حوزه‌ علميه باشيم.

يادگاري تاكيد كرد: جهاد دانشگاهي آمادگي دارد در زمينه گسترش فعاليت‌هاي اجرايي و تحقيقاتي يكي از بازوهاي كمكي در راستاي كمك به عمران و آباداني استان قم باشد.

همچنين در اين ديدار، معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي نيز طي سخناني خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي آمادگي دارد در راستاي كمك به اجراي طرح منوريل در شهر قم و همچنين در زمينه‌ توسعه‌هاي صنعتي و عمراني، طرح توسعه‌ حرم تا حرم و گسترش شهرك‌هاي صنعتي و تحقيقاتي با استانداري قم همكاري داشته باشد.

دكتر قاضي مغربي افزود: جهاد دانشگاهي در همه‌ اين زمينه‌ها مي‌تواند مشاور، مجري، ناظر و پيمانكار خوبي باشد.

وي با بيان اين‌كه «جهاد دانشگاهي يك نهاد وابسته به نظام است»، اظهار كرد: اين نهاد فعاليت‌هايي را انجام مي‌دهد كه گاهي بخش خصوصي نيز قادر به انجام آن نيست و وابسته بودن آن به نظام باعث مي‌شود مسئولان به اين نهاد اعتماد كنند.

در پايان اين نشست دكتر ايماني، معاون آموزشي و رييس دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهي نيز با بيان اين‌كه «جهاد دانشگاهي از ابتكارات نظام بوده و از معدود نهادهايي است كه همان شكل خود را حفظ كرده است»، تصريح كرد: از ويژگي‌هاي بارز جهاد دانشگاهي اين است كه كارهاي روي زمين مانده را بر عهده مي‌گيرد و به نحو احسن به سرانجام مي‌رساند.

وي افزود: در عرصه‌ آموزشي نيز جهاد دانشگاهي بيش از چهارصد هزار دانشجو را در مقاطع مختلف آموزش مي‌دهد، بدون اين كه بار مالي براي دولت داشته باشد و اخيرا هم مذاكراتي با دوستان حوزه براي اجراي طرح «طلبه دانشجو» داشته‌ايم كه اميدواريم با همكاري دو طرف اين طرح به نتيجه برسد.

ايماني تاكيد كرد: استانداري قم هر طرح و ايده‌اي كه احساس مي‌كند نمي‌تواند در استان اجرايي شود به جهاد دانشگاهي پيشنهاد دهد. ما آماده همكاري با استانداري به عنوان مدير عالي استان هستيم.

آيت‌الله جوادي آملي در ديدار با رييس و شوراي معاونان جهاد دانشگاهي:
مهمترین راه صدور انقلاب، صدور فرهنگی است


 رييس جهاد دانشگاهي و شوراي معاونان در ادامه ديدارهاي خود با مراجع و علما، در حسينيه‌ آيت‌الله جوادي آملي نيز حضور يافتند و نماز ظهر و عصر پنجشنبه را به امامت وي اقامه كردند.

رييس و شوراي معاونان جهاد دانشگاهي در اين ديدار گزارشي از فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي توسط ارائه كردند و آيت‌الله جوادي آملي نيز مطالبي را در اين ديدار مطرح كرد.


به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی امروز در اين دیدار ظهار داشت: دانشگاه از این جهت که عناصر محوری او علوم و معارف است، هم از علوم جهان باید بهره بگیرد، هم مصرف کننده نباشد و تولید کننده باشد و هم وارد کننده نباشد، بلکه صادرکننده باشد.

وي به اشاره به شرایط تولید و صدور علم، تصریح کرد: اگر در طلیعه انقلاب اسلامی سخن از صدور انقلاب اسلامی بود، مهمترین راه صدور انقلاب، صدور فرهنگی است، نه صدور نظامی و مانند آن.

استاد برجستۀ حوزۀ علمیه در همین رابطه تاکید کرد: الان آنچه در خاورمیانه به عنوان بیداری اسلامی ملت های مسلمان می گذرد، محصول صدور فرهنگی نظام بود، وگرنه کسی جریان نظامی را صادر نکرده و با اسلحه، مردم مصر و دیگر کشورها را وادار به بیداری اسلامی نکرده است، وگرنه رابطه ایران و مصر قطع شده بود، ولی فرهنگ مرز نمی شناسد، بلکه به وسیله علوم و کتاب و... مرزپیما است، نه اینکه محدود به مرز باشد.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی نقش حوزویان و دانشگاهیان را در انقلاب اسلامی بسیار مهم دانستند و تاکید کرد: باید آنچه را که جهان کنونی دارد را داشته باشیم ولی قبول نکنیم، بلکه فقط آن را داشته باشیم.

وي با بیان اینکه قبول پیشرفت های جهان وقتی میسر است که شرایط ما با شرایط آنها یکی باشد، اظهار داشت: الان که سال جهاد اقتصادی است، کسی خصوصیت های کلی اقتصاد سایر کشورها را بداند و بخواهد همان را در دیگر کشورها اجرا کند با دشواری هایی مواجه می شود، برای اینکه موقعیت جغرافیایی و آداب و عادات و سنن و فرهنگ هر کشوری با هم فرق می کند.

این مرجع تقلید افزود: باید پیشرفت های جهان را با وضع کشور خودمان بسنجیم و ببینیم اگر قابل اجرا باشد، اجرا و کمبودهایش را برطرف کنیم.

استاد برجسته حوزه، ملت ایران را دارای شناسنامه علمی و سوابق فرهنگی فراوان دانست و تاکید کرد: دانشمندان ما می توانند سلسله مطالبی را تولید و به کشورهای دیگر صادر کنند، برای دلیل اینکه ما دارای شناسنامه هستیم و مسلمانیم و آن روزی که در اروپا و آمریکا خبری از معارف نبود علوم اسلامی به آنجا رفته بود.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی خاطرنشان کرد: ایران به برکت اسلام، نامدار شد و دانشمندانی تربیت کرد که این دانشمندان توانستند حرف اساسی را به اروپا و دیگر کشورها منتقل کنند.

معظم له با بیان اینکه کل جهان باید با عدل و عقل اداره شود، از غیرعلمی بودن مواد مربوط به حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرد و افزود: سازمان ملل چند ماده ای به نام حقوق بشر دارد که مواد آن هیچ پایگاه علمی ندارد.

این مرجع تقلید به تشریح بیشتر این موضوع پرداخت و تصریح کرد: در تدوین قوانین سه عنصر لازم است که شامل مواد قانونی، مبانی قانونی و منابع قانونی است. قانونی که در کشور ما وجود دارد، مواد قانونی آن را مجلس شورای اسلامی وضع می کند، مدرک علمی این مواد، مبانی قانونی است که در قانون اساسی آمده است و مبانی و اصول قانون اساسی از منبع قرآن و عترت نشات گرفته است.

ایشان اظهار داشت: مواد قانونی حقوق بشر را از مبانی (عدالت، استقلال، آزادی و...) می گیرند، اما اینکه این مبانی را از چه منابعی می گیرند، دستشان خالی است. یعنی عدالت و استقلال و... که مبانی هستند را از رسوم و آداب و عادات و سنن ملت ها می گیرند و اگر رسوم و آداب ملت ها با هم فرق می کند، مبانی و منابع آنها هم فرق می کند.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید کرد: آنها از منابع مختلف می خواهند مبنای مشترک در بیاورند و از مبنای مشترک می خواهند مواد در بیاورند، که این هیچ راه علمی ندارد مگر اینکه مواد را از مبانی علمی و آن مبانی را از منابع مشترک بگیرند. منابع مشترک این است که هم ما فطرت داریم، ولی آنها که فطرت را دفن کردند و به صورت طبیعت درآورند.

وي با بیان اینکه سازمان ملل به خاطر نداشتن منابع مشترک، راه علمی ندارد، خاطرنشان کرد: راه تدوین حقوق بشر، راه علمی نیست مگر اینکه فطرت را به وسیله وحی احیا کنند.

مفسر بزرگ قرآن کریم با تاکید بر ضرورت اسلامی شدن علوم دانشگاهی، تاکید کرد: آنچه که الان در دانشگاه تدریس می شود، لاشه علم است نه خود علم، و این علم مرده نمی تواند دانشگاه را اسلامی کند.

معظم له با انتقاد از مصادره شدن دانش توسط بشر و نداشتن نگاه الهی به دانش، تصریح کرد: متاسفانه بشر خلقت را کنار گذاشت و طبیعت را به جای آن آورد، ولی با این علوم نمی توان دانشگاه را اسلامی کرد.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در عین حال افزود: البته اساتید و دانشجویان اگر اهل مسجد و حسینیه باشند، مسلمان هستند اما دانشگاه، اسلامی نیست، چون دانش این دانشگاه اسلامی نیست.حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پایان تاکید کردند: اگر فضای دانشگاه نه بیراهه برود و نه راه کسی را ببندد، فراز و فرود نخواهد داشت.

بازديد رييس و معاونان جهاد دانشگاهي از بيت امام (ره) و آيت‌الله بروجردي

رييس و معاونان جهاد دانشگاهي در جريان اين سفر، از بيت امام راحل (ره) و بيت مرحوم آيت‌الله العظمي بروجردي نيز بازديد كردند.

رييس جهاد دانشگاهي و معاونان وي با حضور در بيت امام خميني (ره) پس از قرائت فاتحه از قسمت‌هاي مختلف بيت امام (ره) بازديد كردند.

همچنين رييس جهاد دانشگاهي و هيات همراه از بيت مرجع عاليقدر جهان تشيع مرحوم آيت‌الله العظمي بروجردي بازديد كردند و با مسئولان دفتر وي و روحانيت حاضر به گفت‌وگو نشستند.

رييس جهاد دانشگاهي:
براي تحقق آرمان‌شهر شيعي آمادگي داريم
به دنبال بازمهندسي جهاد دانشگاهي هستيم


رييس جهاد دانشگاهي گفت: در سال 90 به دنبال بازمهندسي جهاد دانشگاهي خواهيم بود تا اين نهاد نسبت به گذشته در عرصه آموزشي،تربيتي و فرهنگي ارتقا يابد.

دکتر محمد حسين يادگاري عصر روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در قم اظهار كرد: نگاه ما تخصصي کردن مراکز و واحدهاست و با توجه به اقدامات انجام شده در مرکز درمان ناباروري قم و موفقيت‌هاي حاصله در اين حوزه، اين مرکز مي‌تواند به عنوان قطب درمان ناباروري مطرح شود.

وي با بيان اين‌که «43 واحد جهاد دانشگاهي داريم که 22 واحد آن در تهران و 21 واحد در استان‌هاي ديگر مستقر است»، افزود: دستاوردهاي جهاد از مرحله ايده تا مرحله کارآفريني است. 117 مرکز خدمات تخصصي و سه پژوهشگاه داريم و چندين پژوهشكده در اين خصوص در حال فعاليت هستند.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به راه‌اندازي مراکز درمان ناباروري در قم، اردبيل و تبريز خاطرنشان کرد: علاوه بر اين سه مرکز در آينده نزديک شاهد افتتاح مرکز درمان ناباروري در شهرهاي تبريز، کرمانشاه و اراک خواهيم بود.

يادگاري اظهار كرد: با توجه به توانايي واحدهاي جهاد دانشگاهي و بر اساس تخصص، هر واحد در صورت توانمندي و ظرفيت به عنوان قطبي تخصصي فعال مي‌شود؛ مثلا در کرمان پژوهشکده زلزله و در گيلان پژوهشکده محيط زيست راه‌اندازي شده است.

وي با اشاره به اقدامات آغاز شده در سال 89 گفت: در زمينه توليد دکل‌هاي حفاري نفت وارد شده‌ايم و با هماهنگي انجام شده با وزارت نفت اين کار در حال انجام است.

رييس جهاد دانشگاهي با بيان اين‌که «فعال کردن پژوهشگاه علوم انساني در سال 89 آغاز شده است»، ادامه داد: اين کار با ديدگاه جديد براي تحول در علوم انساني آغاز شده و در سال 90 نيز پيگيري مي‌شود.

يادگاري با اشاره به فعاليت دانشگاه علم و فرهنگ در جهاد دانشگاهي، گفت: با توجه به وجود اين زيرساخت از وزارت علوم درخواست شده تا ماموريت در تحول علوم انساني را با همکاري اين نهاد انجام دهد. دانشجويان در اين دانشگاه از مقاطع کارداني و کارشناسي پذيرش مي‌شوند و در برخي رشته‌ها در مقطع ارشد و دکترا تحصيل مي‌کنند که سعي مي‌شود در آينده نزديک بافت و شان آن را به سمت جهاد سوق دهيم.

وي بازمهندسي جهاد دانشگاهي را از ضروريات دانست و خاطرنشان کرد: اين مطلب دنبال مي‌شود تا جهاد دانشگاهي در همه بخش‌ها نسبت به گذشته ارتقا يابد.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به ديدار روز پنجشنبه خود با استاندار قم افزود: با عنايت به نظر مثبت مقام رهبري در خصوص گسترش فعاليت‌هاي اجرايي، علمي و پژوهشي در قم، جهاد دانشگاهي آمادگي خود را در تحقق اين امور از جمله آرمان‌شهر شيعي اعلام مي‌دارد كه اميدواريم اين اتفاق با امضاي تفاهم‌نامه واحد جهاد قم با استانداري به جمع‌بندي برسد.

وي ارتباط گسترده با حوزه‌هاي علميه، مراجع و علما را براي تقويت پژوهشگاه علوم انساني جهاد دانشگاهي به ويژه همکاري با موسسه امام خميني (ره) را در راستاي تحول علوم انساني از اولويت‌هاي سال 90 جهاد دانشگاهي برشمرد و تصريح کرد: پژوهش‌محوري و تغيير و تحول اساسي در رشته‌هاي دانشگاهي براي استفاده دانشجويان برجسته و نخبه نيز در دستور کار قرار دارد.

يادگاري درباره مهم‌ترين فعاليت قرآني جهاد دانشگاهي نيز گفت: کارهاي خوب و ارزنده‌اي در گذشته انجام شده و اکنون مسايل بين رشته‌يي را در اين ارتباط دنبال مي‌کنيم و به دنبال پروژه‌يابي مسائلي هستيم که مي‌توان قرآن را وارد آنها کرد.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به فعاليت خبرگزاري قرآني ايران (ايکنا)، خاطرنشان كرد: اين خبرگزاري با 32 زبان بين‌المللي اخبار را نشر مي‌دهد و اميدواريم مورد استفاده جهانيان قرار گيرد.

وي با بيان اين‌که «اسلامي‌شدن دانشگاه‌ها توام با تفکر سالم کردن دانشگاه است»، افزود: اين بخشي از کار است اما بخش مهم و اصلي آن بررسي سرفصل‌ها براي ارتقاي توان علمي دانشجويان در همه رشته‌هاست.

يادگاري بحث تحول در علوم اسلامي را مستلزم تفکر توحيدي و ديدگاه خلقتي خواند و افزود: آيت‌الله جوادي آملي نيز بر همين موضوع تاکيد داشتند.

رييس جهاد دانشگاهي با بيان اين‌که «علاوه بر تغييرات ظاهري نيازمند تغييرات بنيادي در رشته‌ها هستيم»، ابراز اميدواري کرد كه جهاد دانشگاهي اين ماموريت را به‌خوبي به انجام برساند.

وي در بخش ديگري از اظهارات خود با بيان اين‌که «برخي توانايي‌ها در برخي رشته‌ها کسب شده است»، تصريح كرد: پژوهش‌محوري اصل فعاليت‌هاي آموزشي جهاد است و اين خصوصيت‌ها زمينه‌ساز فعاليت‌هاي علمي مي‌شود.

يادگاري افزود: جهاد دانشگاهي ثابت کرده که در کارهاي تحقيقاتي مختلف، جهاد علمي زير بناي جهاد اقتصادي است و تاثير درمانگاه ناباروري در کسب درآمد، مويد اين مطلب است. همچنين  الکتروفيلترها براي کارخانه‌هاي مس و سيمان که توليد و به مرحله محصول رسيده و به عراق و آسياي ميانه و آمريکاي جنوبي رفته نيز به درآمدزايي مي‌انجامد و به فعاليت‌هاي دانش‌بنيان انجاميده است.

رييس جهاد دانشگاهي بيان كرد: ارتباط جهاد اقتصادي با جهاد علمي نياز به مديريت موفق دارد و از دست‌اندرکاران مي‌خواهيم اين امر را در مسير مستقيم قرار دهند.

وي درباره ميزان اشتغال‌زايي جهاد دانشگاهي در کشور نيز اظهار كرد: مرکز اشتغال و همياري، کارهاي ابتدايي براي شناساندن برخي شغل‌ها به فارغ‌التحصيلان دانشگاهي و کلاس‌هاي متعدد با فارغ التحصيلان براي همياري وارتباط با مراکز فعال کاري انجام داده و بايد با توجه به نامگذاري امسال به نام جهاد اقتصادي، مراکز اشتغال بر اين اساس تفسير شوند و اين نيازمند نقشه راه است.

يادگاري گفت: مراکز دانشجويي و آموزشي جهاد دانشگاهي در کشور مجموعا 400 هزار نفر دانشجو دارند که حدود يک دهم کل آمار دانشجويان است و بدون هيچ حمايت مالي از وزارت علوم اين کار انجام مي‌شود.

رييس جهاد دانشگاهي افزود: اميدواريم بتوانيم شانيت جهاد را به عنوان يك نهاد انقلابي غيردولتي حفظ کرده و ارتقا بخشيم.

وي در پايان از حمايت‌هاي معنوي مراجع، نمايندگان مجلس، رييس مجلس و استاندار قم تشکر کرد و يادآور شد: پيگير احداث پرديس مرکزي جهاد دانشگاهي هستيم و اميدواريم اين اتفاق در آينده نزديک رخ دهد.ح/الف

١٩:٠٧ ٢٧/٠١/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد