گردهمايي معاونين فرهنگي جهاد دانشگاهي برگزار شد/
رئيس جهاد دانشگاهی:
قرآن بايد محور فعاليت هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي باشد
محمدحسين يادگاری در شصتوچهارمين نشست معاونين فرهنگی واحد جهاد دانشگاهی سراسر كشور، با اشاره به اينكه اساس همه فعاليتهای جهاد دانشگاهی قرآنی است، گفت: تفكر قرآنی بايد محور هر نوع فعاليت فرهنگي، علمی و پژوهشی در جهاد دانشگاهی قرار بگيرد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي ،در اين نشست كه 4 خرداد ماه در سازمان فعاليت هاي قرآني دانشجويان ايران برگزار شد، محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی با اشاره به اينكه نام جهاد انديشهای برگرفته از قرآن كريم و سنت و سيره پيامبراكرم(ص) است، اظهار كرد: فرهنگ جهادی شكل گرفته از متن دين است و جهاد دانشگاهي هم بر مبنای همين انديشه است.
وی ادامه داد: همانگونه كه مقام معظم رهبری در يكي ازديدارها با جهادگران دانشگاهی فرموده اند، بايد برای حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی استقامت به خرج داد و لذا امروز بايد دوباره بر اين مسئله تأكيد كنيم كه حفظ روحيه جهادی نيازمند استقامت است.
يادگاری با اشاره به اينكه جهاد دانشگاهی به دليل ارتباط مستمر با دانشگاهها، برای اشاعه مباحث فرهنگی نيازمند كار بيش از پيش است، افزود: دانشگاههای كشور با آنچه مطلوب ما در حوزه فرهنگی است، فاصله دارند .
وی با اشاره به تلاش برخی از مسئولان گذشته كشور برای فاصلهاندازی ميان جهاد دانشگاهی و دانشگاه اظهار كرد: امروزه نياز به بازمهندسی در فعاليتهای فرهنگی جهاد نيز وجود دارد.
يادگاری افزود: بودجههای تخصيصی به فعاليتهای فرهنگی جهادی نبايد تنها در سمينارها و نشستهای مختلف هزينه شود. معاونين فرهنگی نيز بايد دغدغههای اعتقادی را در جريان كاری خود وارد كنند و با همين ميزان از بودجه نيز میتوانند فعاليتهای تأثيرگذارتری ارائه دهند.
وی با اشاره به موضوع حجاب و عفاف و لزوم رعايت آن در واحدها و مؤسسات آموزشي جهاد دانشگاهی افزود: مسئله حجاب و عفاف بايد همچنان ، دغدغه همه مديران جهاد باشد. دانشگاهها و دانشكدههای جهاد همانطور كه از نظر آموزشی و پژوهشی با ساير مراكز آموزشی متفاوت هستند، بايد از منظر فرهنگی نيز به گونهای باشد كه شأنيت جهاد دانشگاهی در آن حفظ شود و نوعی تفاوت در آن احساس شود.
وی تأكيد كرد: معاونين فرهنگی جهاد بايد با برگزاری نشستهای مختلف درون سازماني و بين سازمانی فرهنگ حجاب و عفاف را در تمام مراكز جهاد ترويج كنند و اين موضوع به زودی در قالب بخشنامهای نيز ابلاغ خواهد شد.
يادگاری در ادامه گفت: امروزه بايد در كنار كار فرهنگی ،سالمسازی فضای ظاهری دانشگاهها و مراكز آموزشي را نيزدنبال كنيم.
يادگاری در بخش ديگری از سخنان خود با تأكيد بر وجوه قرآنی فعاليتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار كرد: سرسلسله همه فعاليتهای جهاد بايد فعاليتهای قرآنی باشد، همچنان كه پايهگذار فعاليتهای جهاد دانشگاهی نيز تفكر قرآنی بوده است. لذا هر نوع فعاليت فرهنگي، علمی و پژوهشی كه در جهاد وجود دارد، بايد در صدر آن تفكر قرآنی و نيز سيره و انديشه پيامبر اكرم(ص) و اهل بيت(ع) حاكم باشد.
وی افزود: در اين راستا بايد سازمان فعاليتهای قرآنی برنامههای قابل توجهی ارائه دهد كه با توجه به گستردگی فعاليتهای آن از مسئول آن خواستهايم تا برنامههای خود را در اين حوزه و به ويژه برای ايجاد ارتباط ميان واحدهای جهاد با يكديگر بر مبنای فعاليتهای قرآنی ارائه دهند.
وی با اشاره به اينكه موقعيت فعلی جهاد دانشگاهی مرهون فعاليتهای فرهنگی آن است، اظهار كرد: ارتقای علمی و كسب رتبههای پژوهشی برتر در كار جهادی ايرادی ندارد، اما پايههای كار در جهاد دانشگاهی بايد بر مبناي مسائل فرهنگي باشد .اين مسئله جز با ترويج فرهنگ قرآنی ايجاد نمیشود و اين تفكر بايد دوباره به جهاد تزريق شود.
رئيس جهاد دانشگاهی افزود: نبود تفكر قرآنی در فعاليتهای ما در نهايت ما را تبديل به كشوری مثل مالزی میكند كه با وجود پيشرفت در حوزه فناوری رسماً اعلام فقر میكند. لذا اگر ما به دنبال رشد آموزشی و پژوهشی هستيم، بايد فرهنگ نيز هم راستا با آن اوج بگيرد و تمام زيرساختها نيز مجددا احيا شوند تا فاصلههای ايجاد شده دوباره ساخته شوند. بايد كوتاهیهای صورت گرفته در اين حوزه را رفع كنيم تا جهاد دانشگاهی به عنوان يك دستگاه انقلابی بتواند بار ديگر مسئول انقلاب فرهنگی شود.
يادگاری در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به اينكه توجه به ارزشهای دينی در جهاد خود مانند ايجاد يك انقلاب فرهنگی است، گفت: بايد حق وتو در دانشگاهها فرهنگی باشد و نه صرفا آموزشی و از طريق همين موضوع است كه بايد غرور ملی و باورهای ديني مردم را افزايش داد.
وی افزود: بايد در حوزه استادمحوری همانند حوزههای علميه به سمت تأثير سيره استاد بر دانشجو حركت كنيم تا همه دغدغههای يك دانشجو از سوی اساتيد مورد توجه قرار بگيرد و دانشجو نيز به همين صورت از استاد بهره ببرد.
يادگاری تاكيد كرد: بايد بتوانيم استاد ايدهآل را در مراكز آموزشي خودمان دوباره تعريف كنيم و موضوع شاگرد پروري، دغدغه دانشجو داشتن و نيز شناخت همه جانبه موضوعات دانشجويان را همانطور كه در كلام مقام معظم رهبری گفته شده است، مجدداً احيا كنيم. اين موضوع در قالب ايجاد يك رابطه عاطفی بين استاد و شاگرد مهيا میشود كه امروزه كمتر در مراكز آموزشی ما ديده میشود.
وی همچنين با اشاره به اينكه خواستههای رهبری از دانشگاهها نياز به بازخوانی و مهندسی مجدد از سوی دانشگاهها و نهادهای دانشگاهی دارد اظهار كرد: فعاليت در حوزه فرهنگ هزينه كردن نيست و نوعی سرمايهگذاری به حساب میآيد.
رييس جهاد دانشگاهي در پايان تاكيد كرد :با زمينه سازي ،فرهنگ سازي وبازخواني بيانات مقام معظم رهبري وتاكيدات ايشان بر حضور جهاد دانشگاهي در دانشگاهها، فاصله ايجاد شده بين جهاد ودانشگاه را پر كنيم واين جزو دغدغه هاي جهاد دانشگاهي است.
معاون فرهنگي جها دانشگاهي:
اهميت جهاد دانشگاهي به كار فرهنگي آن است
مهندس عليرضا زجاجي معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در اين گردهمايي طي سخناني گفت :
اساس كار جهاد دانشگاهي ، فرهنگي است ، يعني حوزه پژوهش و آموزشي اين نهاد هم بر مبناي كار فرهنگي است .
مهندس زجاجي ادامه داد: در جهاد دانشگاهي جهادگران با يك عقيده خاصي وارد اين نهاد شدهاند و اين خود يعني كار فرهنگي و بايد آن را ارزشمند دانست.
وي ادامه داد: حوزه فرهنگي بسيار مشكل و سخت است فلذا بايد در اين زمينه آسيب شناسي شود تا مسير روشن شود.
زجاجي ادامه داد : براي برنامه ريزي و اجراي كار فرهنگي جهاد دانشگاهي ، نيازمند همفكري و همراهي همه معاونين فرهنگي واحدها هستيم و به خصوص اينكه شما در دانشگاه ها هستيد و رسالت فرهنگي سنگين تري بر دوش ميكشيد.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي به طرح قرآن ويژه جهادگران اشاره كرد و گفت: با همكاري سازمان فعاليت هاي قرآني دانشجويان كشور در حال برنامه ريزي براي طرحي قرآني ويژه جهادگران هستيم كه انشاء ا... در ماه مبارك رمضان اجرا مي شود.
در ادامه مراسم از خدمات وتلاشهاي دكتر مهدي فيض معاون سابق فرهنگي جهاد دانشگاهي توسط ريس جهاد دانشگاهي تقدير كرد.
لازم به ذكر است ،ارائه گزارش واحدها ومراكز ، سخنراني فرهنگي با عنوان (الگوي فارغ التحصيل شايسته )و گزارش سال 89 معاونت فرهنگي از ديگر برنامه هاي اين گردهمايي بود.
شصت وچهارمين گردهمايي معاونين فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي بعد از ظهر چهار شنبه چهارم خرداد ماه به كار خود پايان داد.الف/ر
١٩:٣٨ ٠٧/٠٣/١٣٩٠