١٦:١٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
در آستانه سي و يكمين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي؛
نشست خبري رييس و معاونان اين نهاد برگزار شد /
دكتر يادگاري:همه توان خود را در اين نهاد براي رفع نيازها و حل مشكلات جامعه به كار بسته ايم

 نشست خبري رييس و معاونان جهاد دانشگاهي با حضور نمايندگان رسانه ها صبح امروز در محل دفتر مركزي جهاد دانشگاهي برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در اين نشست خبري كه به مناسبت سي و يكمين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي برگزار شد، دكتر محمدحسين يادگاري رييس اين نهاد طي سخناني به تاريخچه تاسيس جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: اين نهاد انقلابي از بدو تاسيس تاكنون ماموريت هاي متفاوتي را در حوزه هاي آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و اشتغال داشته است و در همين راستا دستاوردها و عملكرد قابل قبولي ارائه داده است.

رييس جهاد دانشگاهي افزود: مقام معظم رهبري تاكيداتي درخصوص فعاليت اين نهاد داشته اند ازجمله، تاكيد بر روي حفظ اين نهاد انقلابي ، پيگيري مسائل فرهنگي در دانشگاه ها از طريق جهاد دانشگاهي و ... كه به ما دنبال پياده سازي و اجراي اين تاكيدات هستيم.

دكتر يادگاري در ادامه گفت: در دوره جديد مديرت جهاد دانشگاهي، حضور مستمرو پررنگ تر در دانشگاه ها را پيگيري ميكنيم.

وي اظهار داشت: در كنار تحقيقات و دستيابي به علم و فناوري و  دانش ، بايد ارزشها و مسائل ديني و اعتقادي و فرهنگي را در نظر داشت و بسيار مهم دانست .

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به گسترش فعاليت هاي فرهنگي در اين نهاد گفت: براي پربارتر شدن مسائل فرهنگي و تاثيرگذاري بيشتر آن، نياز به تعامل هرچه بيشتر با حوزه هاي علميه و روحانيت داريم كه درصدد هستيم اين تعامل را تنظيم كنيم .

دكتر يادگاري تاكيد كرد: براي پيشرفت سريعتر و دستيابي به موفقيت هاي گسترده نيازمند كارگروهي و تعامل با ديگر نهادها ، سازمان ها هستيم و در همين راستا با سازمان بسيج اساتيد و بسيج دانشجويي تعاملاتي را آغاز و همكاري خود را گسترش داده ايم.

رييس جهاد دانشگاهي گفت: به دنبال انتقال فرهنگ جهادي به  جوانان و دانشجويان هستيم تا بتوانيم روحيه خودباوري را در بين آنها تقويت كنيم.

دكتر يادگاري در پايان گفت: همه توان خود را با روحيه جهادي موجود در اين نهاد انقلابي به كار مي‌گيريم تا بتوانيم نيازها و مشكلات جامعه را حل كرده و به جامعه خدمت برسانيم.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي خبر د اد:

طراحي وساخت بازوهاي بارگيري نفتي /

تحويل3 دكل حفاري نفت تا پايان سال1390

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي، در اين نشست خبري گفت: جهاد دانشگاهي امروزه با 43 واحد كه در تمام دانشگاههاي دولتي مستقر هستند مشغول فعاليت در حوزه هاي مختلف از جمله پژوهشي و فناوري است .

دكتر قاضي مغربي ادامه داد: حوزه پژوهش اين نهاد شامل 3 پژوهشگاه ، 15 پژوهشكده ، 2 پارك علم وفناوري ، 10 مركز رشد و بيش از 120 گروه تخصصي و 12 مركز خدمات تخصصي است.

وي افزود: نيروي انساني اين حوزه حدود 1600 نفر عضو هيئت علمي مي‌باشد.

 معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي اظهار داشت : جهاد دانشگاهي يكي از بزرگترين نهادهاي پژوهشي و تحقيقاتي كشور است كه در حوزه هاي فني و مهندسي ، پزشكي ،كشاورزي، علوم پايه و علوم انساني مشغول فعاليت است .

دكتر قاضي مغربي به اهداف پيش روي اين حوزه اشاره كردو گفت : گسترش روحيه تدبر و استعداد جوانان و محققين براي نيل به خودكفايي دركشور، گسترش طرح هاي تحقيقاتي- كاربردي در كشور و كامل كردن حلقه علوم و فناوري از جمله اين اهداف مهم مي‌باشد.

وي ادامه داد : باكامل كردن حلقه علم و فناوري نهايتاً مي‌توانيم دانش و تحقيق را دستمايه قرار دهيم تا بتوانيم به گزينه فناوري و ثروت در كشور برسيم .

معاون پژوهش و فناوري اين نهاد افزود: عمده فعاليت هاي ما در دانشگاه متمركز شده است و هدف ما جذب نيروي جهادي بالقوه دانشجو و يا دانش آموخته است كه بتوان از اين نيروها استفاده كرده  وآنها را بالفعل  تبديل كرد.

وي اظهار داشت: در جهاد دانشگاهي توانسته ايم با انجام طرح هاي كاربردي و تبديل آن ها به نمونه نيمه صنعتي و صنعتي خدمتي را ارائه دهيم.

قاضي مغربي ادامه داد: وقتي كه يك تحقيق و طرح به محصول و خدمت تبديل مي‌شود مردم به ارزش و لذت تحقيق پي مي‌برند.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي ازارائه بيش از 7000 طرح كاربردي و صنعتي خبر داد و گفت: صنعت، مردم ، موسسات و سازمانها از اين طرح ها بهره برداري كرده اند.

دكترقاضي مغربي از تمركز و اولويت طرح ها و پروژه هاي نفتي در حوزه پژوهش اين نهاد خبر داد و گفت: ما در ساليان اخير طرح ها و پروژه هاي شاخصي در حوزه نفت و گاز انجام داده‌ايم.

وي به اتمام فاز اول ساخت  دكل حفاري نفت در مهر ماه امسال اشاره كرد و گفت: اميدواريم تا آخر سال 3 دكل را تحويل دهيم و در همين راستا بحث ساخت 30 دكل ديگر را پيگير هستيم.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي اظهار داشت:  در صورت انعقاد اين قرارداد زمينه اشتغال به طور متوسط 2000 نفر به ازاي هر دكل حفاري فراهم مي‌شود. همچنين از انتقال ارز جلوگيري مي‌شود.

دكتر قاضي مغربي در ادامه به افتتاح نيروگاه هيبريدي اشاره كرد و گقت: اين نيروگاه همين اخيراً افتتاح شد و از مزاياي آن اين گونه است كه با بادهاي سرعت بسيار پايين هم مي‌توان كار كند.

وي از مزاياي اين نيروگاه، كاهش مصرف برق و هزينه كارخانجات سازمانها و... دانست.

دكتر قاضي مغربي در بخش ديگر سخنان خود از اتمام طراحي بازوهاي بارگيري نفت خبر داد و افزود: اين بازوها نفت را از لوله به كشتي ها انتقال مي‌دهند.

 وي ‌گفت : طراحي اين بازوها به اتمام رسيده و وارد مرحله ساخت آن شده ايم .

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي از ساخت اولين فرستنده موج متوسط mw توسط جهاد دانشگاهي ياد كرد و گفت: در حال ساخت فرستنده هاي 2 كيلو وات و 5 كيلو وات fm هستيم.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي:

طرح نهضت توانمندسازي علمي و عملي دانشجويان اجرا ميشود

در ادامه نشست معاون آموزشي جهاد دانشگاهي به حوزه هاي مختلف فعاليت اين معاونت اشاره كرد و گفت: آموزش جهاد دانشگاهي از لحاظ ارتباط با مردم در سطح بالايي قرار دارد .

دكتر ايماني طي سخنان خود به ارايه آمارهاي موجود در اين حوزه پرداخت و گفت: در جهاد دانشگاهي 700 دوره آموزش تعريف شده داريم كه حدود 450 هزار نفر فراگير تحت آموزش هاي اين نهاد در 130 مركز در كل كشور قرار گرفته اند.

 وي افزود: درحال حاضر در بخش دانشگاه ها علمي كاربردي وابسته به جهاد دانشگاهي 37 هزار نفر در 40 مركز مشغول به تحصيل مي‌باشند.

و در اين بخش قرار است اين نهاد بحث تحصيلات تكميلي را باموضوع فناوري محوري پيشنهاد و پيگيري كند.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي اظهار داشت: در بخش آموزش عالي 20 هزار دانشجو در دانشگاه علم وفرهنگ و 8 موسسه آموزش عالي در سطوح كارداني ، كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دكتري در حال تحصيل هستند.

وي از اخذ مجوز و راه اندازي 40 رشته دكتري پژوهشي محور در بخش آموزش هاي اين نهاد خبر داد.

دكتر ايماني تاكيد كرد : وجه تماير آموزش هاي جهاد دانشگاهي تكيه بر امر پژوهش و تعامل با آن حوزه است.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي در اين نشست ، از برگزاري دومين نمايشگاه آموزشي ايران در آبان ماه توسط اين نهاد خبر داد و گفت: در اين نمايشگاه بزرگ قرار است آخرين دستاوردهاي آموزشي ايران از سوي دستگاه ها و سازمانها و شركت ها به نمايش گذاشته شود.

دكتر ايماني در ادامه نويد اجراي 2طرح را تا پايان سال 90 داد.

وي گفت: طرح نهضت توانمندسازي علمي و عملي دانشجويان را در دست اقدام داريم كه اين طرح در قالب فراخواني ارائه مي‌شود و پس از جمع آوري اطلاعات و كار كارشناسي ، دوره هايي را تعريف خواهيم كرد.

 دكترايماني هدف ما از اجراي اين طرح اين است كه فارغ التحصيل ، بيكار نداشته باشيم.

دكتر ايماني همچنين از طرح برگزاري دوره هاي تخصصي آموزش رسانه خبر داد و افزود: در نظر داريم در رشته هاي مديريت رسانه ها، خبرنگاري و دوره هاي تحليل محتوي اين دوره ها را با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اجرا كنيم.

معاون آموزش جهاد دانشگاهي اظهار داشت: در مجموع آموزش جهاد دانشگاهي قراراست كارهايي كه در اين حوزه تاكنون انجام نگرفته و كار روي زمين مانده است را انجام دهد.

معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي:

 سندراهبردي فرهنگي جهاد دانشگاهي ،16 مرداد سالروز تاسيس اين نهاد رونمايي ميشود

معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در اين نشست مطبوعاتي با اشاره به سابقه فعاليت هاي اين نهاد گفت: جهاد دانشاگهي از اساس يك نهاد فرهنگي است .

مهندس زجاجي ادامه داد: حضور همه جانبه جهاد دانشگاهي در دانشگاه را پيگير هستيم و انجام فعاليت هاي فاخر فرهنگي در دانشگاه ها از اولويت هاي اصلي اين نهاد است.

معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي به تنظيم سند راهبردي فرهنگي جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: اين سند بر مبناي اسناد بالادستي نظام تدوين شده است .

وي گفت: شعار جهاد دانشگاهي در اين سند سختكوشي آگاهانه و جهت دار در راه خداست.

مهندس زجاجي به پاره اي از محورهاي سند راهبردي فرهنگي اين نهاد اشاره كرد و افزود: براساس اين سند جهاد دانشگاهي ، سازمان فرهنگي برتر در ترويج اسلام ناب محمدي، تعميق معرفت ديني با تكيه بر انديشه هاي حضرت امام (ره) و آشناسازي دانشجويان با سيره نبوي (ص) و ائمه معصومين است.

معاون فرهنگي جهاددانشگاهي ادامه داد: اين نهاد با دارا بودن 55 معاونت فرهنگي در سازمانها و واحدها و مراكز فعاليت هاي گسترده اي را انجام داده است .

وي به فعاليت خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) اشاره كرد وگفت: هم اكنون اين خبرگزاري با 35 زبان، اخبار قرآني را منتشر مي‌كند.

معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي خبر از پيگيري تاسيس «پژوهشكده خبر» و خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) را دارد و گفت: در حال رايزني و كار كارشناسي روي اين موضوع هستيم.

مهندس زجاجي همچنين به فعاليت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي اشاره نمود و خاطرنشان كرد: اين سازمان در سال گذشته حدود 400 كتاب چاپ كرده است .

رييس سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي:

طرح كانون بسيج كارآفريني محله محور اجرا مي‌شود

 رييس سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي در نشست مطبوعاتي طي سخناني گفت: اين سازمان در دهه 70 به واسطه ماموريتي كه از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي به جهاد دانشگاهي داد تاسيس شد.

وي در ادامه به ارائه گزارشي از فعاليت هاي سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان پرداخت.

احمدي از اتمام طرح ارزيابي  ورتبه بندي،250 موسسه آموزش كارآفريني و اجراي طرح ملي پنجره كسب و كار ، خبر داد.

وي به تدوين 150 عنوان طرح تيپ نوآورانه مشاغل خانگي اشاره كرد و گفت:  در راستاي سياست‌هاي دولت در ايجاد اشتغال در بخش خانگي با همكاري موسسه كار و تامين اجتماعي اين طرح ها تهيه و تدوين شده اند.

رييس سازمان هميار اشتغال دانش آموختگان، به طرح هاي در دست اقدام اين سازمان اشاره كرد و افزود: برگزاري دوره هاي بازآموزي مربيان كارآفريني سراسر كشور ، طرح سامانه يكپارچه فرايند توانمندسازي تا اشتغال ، تدوين و برگزاري دوره هاي تخصصي اشتغال و طرح كانون بسيج كارآفريني محله محور از جمله طرح هاي در دست اقدام اين سازمان است.

وي ادامه داد: طرح تحقيقات شناسايي خوشه هاي كسب و كار خانگي در كشور، تهيه نقشه راه دانش آموختگان آمورش عالي كشور از جمله طرح هايي است كه اميدواريم تا سال آينده به اتمام برسد.الف/ر

 


 


 

 



 

١٧:٢١ ٠٩/٠٥/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد