آئين اختتاميه هجدهمين دوره كتاب سال دانشجويي29آبانماه در محل دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در اين مراسم كه به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي برگزار شد، بهمن دري معاون فرهنگي وزارت فرهگ و ارشاد اسلامي، دكتر يادگاري رييس جهاد دانشگاهي و برگزيدگان اين دوره حضور داشتند.
دكتر محمدحسين يادگاري رييس جهاد دانشگاهي در اين مراسم با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره اهميت كتاب و كتابخواني گفت: جهاد دانشگاهي از بدو تاسيس تاكنون براي نشر و ترويج كتاب و فرهنگ كتابخواني فعاليتهاي زيادي داشته است .
وي ادامه داد: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي آموزه توليد، توزيع و ترويج كتابخواني فعاليت گسترده دارد.
دكتر يادگاري اظهار داشت: اين سازمان توانسته 4500 عنوان كتاب در زمينههاي علوم پايه ، پژوهشي و ... توليد كند همچنين در سال 1389 ، 378 عنوان كتاب جديد منتشر كرده است.
وي گفت: در حوزه توزيع كتاب، در بيش از 400 فروشگاه بزرگ در سراسر كشور انواع كتاب هارا در اختيار دانشجويان و دانشگاهيان قرار ميدهد.
دكتر يادگاري همچنين در بخش ترويج كتاب از برگزاري هجده مورد جشنواره كتاب سال دانشجويي و پايان نامه سال دانشجويي ياد كرد.
بهمن دري، معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به اينكه امروز آخرين روز از هفته كتاب است، متذكر شد: به اعتقاد ما، هفته كتاب نبايد پاياني داشته باشد و اين توجه و ترويج كتابخواني بايد به طور مستمر ادامه داشته باشد.
او در سخناني با اشاره به تحولات منطقه خاورميانه و موج بيداري اسلامي، گفت: اكنون در جهان گفتمان جمهوري اسلامي بيش از گذشته خريدار پيدا كرده است و ضرورت دارد ما به نيازها و مطالباتي كه كشورهاي مسلمان منطقه دارند، در حوزه تأليف پاسخ دهيم.
دري در ادامه با اشاره به پيشبيني حضرت امام خميني (ره) مبني بر فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، عنوان كرد: حضرت امام (ره) در همان مقطع زوال سرمايهداري را نيز پيشبيني كردند و اكنون با گسترش موج بيداري اسلامي شاهد به صدا درآمدن زنگ مرگ سرمايهداري هستيم و در اين شرايط ضرورت دارد ما از طريق كتاب و آثار متعدد نيازهاي كشورهاي مسلمان منطقه و جامعه جهاني را پاسخ دهيم.
معاون فرهنگي ارشاد در بخش ديگري از سخنانش بر حمايت از آثار برگزيده و شايسته تقدير در جايزه كتاب سال دانشجويي تأكيد كرد و گفت: اين وظيفه بر عهده معاونت فرهنگي است كه از آثار برگزيده حمايت كند و ما نبايد حمايتها را در همين حد متوقف كنيم؛ بلكه بايد آثار برگزيده در حوزههاي هنري و ادبيات انقلاب را به دست علاقهمندان در سراسر دنيا برسانيم و به نحوي تجارب خود را در زمينه انقلاب اسلامي به كشورهاي مسلمان منطقه ارائه كنيم.
دري در ادامه گفت: از طرفي نبايد اين مؤلفان برگزيده رها شوند و ضرورت دارد مورد حمايت و توجه بيشتري قرار گيرند.
محمد سلگي، رييس سازمان انتشارات جهاددانشگاهي و دبير هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي، نيز به ارائه گزارشي از فرايند اين دوره از رقابت كتاب سال دانشجويي پرداخت و متذكر شد: كتاب سال دانشجويي فعاليتش را از سال 73 آغاز كرده و در اين 18 دوره 6178 اثر به جشنواره رسيده است كه اين نشان از حجم بالاي آثار تأليفي توسط دانشجويان دارد.
او افزود: در اين دوره، 354 اثر به جشنواره رسيد و در بخشهاي مختلف علوم پزشكي، فني مهندسي، علوم پايه، هنر و علوم انساني، آثار مورد بررسي قرار گرفت و گروه علوم انساني با 67 اثر بيشترين تعداد آثار را داشت و بعد از آن، گروه علوم پزشكي بود كه 58 اثر در اين گروه به دبيرخانه رسيد.
سلگي در ادامه خاطرنشان كرد: علاوه بر بخش رقابتي، بخش ويژه كه به موضوع شعار سال (جهاد اقتصادي) اختصاص دارد و همچنين بخش ناشر برگزيده و مؤلف جوان را هم در اين دوره از جايزه كتاب سال دانشجويي داريم.
در اين مراسم دکتر اعتصامی، مشاور رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اينكه 354 اثر در هجدهمین دوره کتاب دانشگاهی تألیف شد، گفت: اين آثار در چهار مرحله داوری گرديد و در مجموع 14 اثر به عنوان برگزیده انتخاب شد.
وی افزود: با توجه به اتفاقات یک سال اخیر و بیداری اسلامی و جنبش وال استريت که مطمئناً برخاسته از نیازهای مردم است، کتابهایی که به عنوان برگزیده انتخاب میشود، باید در راستای این جنبشها و حاوی پیامی از تمدن ایران باشد.
اعتصامي اضافه کرد: نویسندگان، دانشجویان و استادان وظیفه دارند فکر تلفیقی در این باره ارائه دهند.
مشاور رئیس دانشگاه تربیت مدرس در پایان گفت: اگر روش طبقه بندی کتابها را بومی کنیم، قدم بزرگی در تحول علوم انسانی برداشته میشود.
همچنين مرتضي پويان، از برگزيدگان بخش علوم انساني هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي، در سخناني به طرح معضلهاي تأليف در فضاي علمي و دانشگاهي ايران پرداخت و متذكر شد: متأسفانه ما در حوزه علوم انساني به ندرت شاهد آثار جدي و اثرگذار هستيم و بخش عمدهاي از آثار اين حوزه ترجمه ميشود و كمتر به مسأله تأليف توجه ميشود.
وي افزود: از ديگر مشكلاتي كه در حوزه تأليف به طور جدي وجود دارد، اين است كه كار تأليف و نگارش كتاب در فضاي فرهنگي و دانشگاهي ما به عنوان يك شغل شناخته نميشود و اگر يك مؤلف بخواهد فقط به كار تأليف بپردازد، از اين طريق، امكان امرار معاش زندگياش فراهم نميشود.
در بخش ديگري از اين مراسم، ابوالفضل عباسزاده، برگزيده بخش ادبيات، به شعرخواني از سرودههاي آيينياش پرداخت.
در پايان مراسم نيز با حضور بهمن دري، محمدحسين يادگاري و محمد سلگي، جوايز نفرات برگزيده هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي به آنها اهدا شد.
برگزيدگان جشنواره هجدهم كتاب دانشجويي به شرح زير معرفي شدند:
**گروه علوم انساني و اجتماعي
*شاخه تاليف:
برگزيده
عنوان: وقتي دلم گرفت تو را ضجه ميزنم
مولف: ابوالفضل عباسزاده
ناشر و سال نشر: انجمن قلم ايران – 1390
برگزيده
عنوان: معاد جسماني در حكمت متعاليه
مولف: مرتضي پويان
ناشر و سال نشر: بوستان كتاب قم – 1389
برگزيده
عنوان: عصمت امام در تاريخ تفكر اماميه تا پايان قرن پنجم هجري
مولف: محمدحسين فارياب
ناشر و سال نشر: موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني (ره)-1390
برگزيده
عنوان: اقتصاد ديني از منظر انديشمندان اقتصادي مسلمان و مسيحي
مولف: محمدجواد نوراحمدي
ناشر و سال نشر: دانشگاه امام صادق (ع)-1389
برگزيده
عنوان: اصول حقوق اداري (در پرتو آراء ديوان عدالت اداري)
مولف: علي مشهدي
ناشر و سال نشر: خرسندي -1389
برگزيده
عنوان: بهشت رواني با نگرش به منابع اسلامي
مولفان: محمد سالاريفر- محمدصادق شجاعي - سيدمهدي موسوي اصل - محمد دولتخواه
ناشر و سال نشر: سمت و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه – 1389
**شاخه ترجمه
برگزيده
عنوان: زبانشناسي و رمان
مترجم: محمد غفاري
ناشر و سال نشر: نشر ني -1390
هيأت داوران از محمدرسول ايماني خوشخو، مؤلف كتاب «اخلاق ژنتيك از ديدگاه قرآن و اهل بيت عليهم السلام»؛ از محمدمهدي سيار، مؤلف كتاب «حق السكوت»؛ از كاظم استادي مقدم، مولف كتاب «خشونت قانوني- جلد 1»؛ از حسين حسينيان مقدم، مؤلف كتاب «دانشنامه سيره نبوي»؛ از رشيد جعفرپور كلوري، مؤلف كتاب «فرهنگ سياسي در ايران»؛ از فرزانه ميرشاه ولايتي، مترجم كتاب «اصول و قدرت چشمانداز»؛ از محمدعلي رمضاني و مرتضي قليچ، مترجمان كتاب «راهنماي عملي ارزيابي تأثيرات اجتماعي»؛ و از محمدرضا فريدي، مترجم كتاب «روانشناسي شناختي» تقدير كرد.
**گروه علوم پايه
*شاخه تاليف
برگزيده
عنوان: روشهاي آناليز فيلوژنتيكي
مولف: سيدمحسن نساج حسيني
ناشر و سال نشر: حقشناس -1389
هيأت داوران از محمد لنكراني، مترجم كتاب «پترولوژي سنگهاي آذرين»؛ و عليرضا خوشدل و سالار بختياري، مترجمان كتاب «بيوشيمي استراير (جلد 1 و 2) » تقدير كرد.
**گروه هنر و معماري
*شاخه ترجمه
برگزيده
عنوان: آثار فلزي مكتب موصل در عصر عباسي
مترجم: محمد افروغ
ناشر و سال نشر: جمال هنر – 1390
هيات داوران از محمدصادق سهيليپور، مترجم كتاب «فضاهاي عمومي و زندگي جمعي»؛ و از امير شكيبامنش، مترجم كتاب «آفرينش مركز شهري سرزنده: اصول طراحي شهري و بازآفريني » تقدير كرد.
**گروه كشاورزي و منابع طبيعي
*شاخه تاليف
برگزيده
عنوان: برنامهريزي ترويجي
مولف: مرتضي اكبري
ناشر و سال نشر: دانشگاه رازي كرمانشاه -1390
هيأ داورن از محمد فتاحي و بهمن فتاحي، مؤلفان كتاب «مباني گياهان دارويي»؛ و از محسن محمدي، مترجم كتاب «اصول تغذيه دام و ديناميك مواد مغذي (جلد 1 و 2)» تقدير كرد.
**گروه فني و مهندسي
*شاخه تاليف
برگزيده
عنوان: كاربرد راكتورهاي بيوفيلمي با بستر متحرك (MBBR) در تصفيه فاضلابهاي شهري و صنعتي
مولف: محمد دلنواز
ناشر و سال نشر: تربيت مدرس با همكاري آب و فاضلاب آذربايجان شرقي -1389
برگزيده
عنوان: آب شيرينكنهاي خورشيدي
مولف: مريم كرمي – هادي پاسدار شهري
ناشر و سال نشر: مركز تحقيقات ساختمان و مسكن -1389
هيأت داوران از سمانه سروش، مترجم كتاب «جريان چندفازي در چاهها»، تقدير كرد.
**گروه علوم پزشكي و دامپزشكي
*شاخه تاليف
برگزيده
عنوان: مديريت، بيهوشي و جراحي حيوانات آزمايشگاهي
مولف: سياوش احمدي نوربخش
ناشر و سال نشر: دانشگاه اروميه -1389
برگزيده
عنوان: سلولهاي بنيادين در طب و پژوهش (Stem Cells in clinic and research)
مولف: علي غلامرضانژاد
ناشر و سال نشر:Intech-2011
هيأت داوران از هادي شمشيربند، مؤلف كتاب «آناتومي كاربردي باليني براي رشتههاي تصويربرداري پزشكي »؛ از جواد محمدنژاد، علي مطاع، محمد رحمتي و بهروز عليرضاپور، مترجمان كتاب «مباني زيستشناسي سلولي آلبرت»؛ و از ميترا احمد سلطاني، مترجم كتاب «طب زنان در عمل تليند 2008 دوره سهجلدي» تقدير كرد.
**بخش ويژه
كارآفريني و اشتغال
هيأت داوران از محمدمهدي زارع مهرجردي، مولف كتاب «فرآيند كارآفريني و شكلگيري كسب و كارهاي متكي بر تكنولوژي برتر»، تقدير كرد.
**بخش مؤلف جوان
دبيرخانه جشنواره كتاب سال دانشجويي ضمن اعلام ضرورت حمايت از مولفان نوقلم و دانشجويان جوان و كوشاي عرصه كتاب دانشجويي، امسال نيز براي پنجمينبار با هماهنگي و مشاركت وزارت ورزش و جوانان، جوانترين دانشجوي اهل قلم جشنواره را به صورت مجزا معرفي كرد.
هيأت داوران از علي خواجوي، مؤلف كتاب «راهنماي طراحي به كمك نرمافزار Autodesk inventor»، تقدير كرد.
**ناشر لايق تقدير
دبيرخانه كتاب سال دانشجويي به دليل «تعدد، غنا و كيفيت، تداوم و استمرار فعاليت در جهت چاپ و نشر آثار دانشجويي و اثرگذاري قابل توجه بر فضاي نشر آثار دانشجويي»، انتشارات آتينگر را به عنوان ناشر لايق تقدير معرفي كرد.