با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي؛
ساختمان جديد ايسنا افتتاح شد
ساختمان جديد خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رييس جهاد دانشگاهي، معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و چند تن از معاونان جهاد دانشگاهي و اعضاي هيات مديره ايسنا افتتاح شد.
به گزارش ايسنا، در ابتداي اين مراسم ساسان واليزاده - سرپرست خبرگزاري دانشجويان ايران - با بيان اينكه خداوند متعادل را خاضعانه شكرگزارم كه فرصت خدمت در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و در سايهسار معطر ولايت فراهم شده است اظهار كرد: خيرمقدم عرض ميكنم به همه حضار و عزيزاني كه بذل محبت كرده و در نشست بيتكلف خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا رونقافزاي اين مجلس شدند، به ويژه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت ارشاد و رييس جهاد دانشگاهي، اعضاي هيات مديره ايسنا، معاونان محترم جهاد دانشگاهي كه در مراسم افتتاح ساختمان جديد خبرگزاري ايسنا حضور يافتند.
واليزاده ادامه داد: خبرگزاري دانشجويان ايران در حالي به سيزدهمين سال فعاليت خود ورود پيدا كرده كه انگاره جديدي را در فراروي رسانههاي كشور به نمايش گذاشته است؛ اگر ايسنا زماني به عنوان نخستين مولود رسانهيي جمهوري اسلامي نقطه عطفي در تاريخ رسانههاي كشور به شمار ميرفت، امروز به دليل پرچمداري رعايت اخلاق در رسانه به دنبال نمايش الگوي جديدي در رسانههاي كشور است.
سرپرست خبرگزاري دانشجويان ايران در ادامه با بيان اينكه ايسنا اكنون به مرز توليد و ارسال دو ميليون خبر رسيده است، ادامه داد: طي دوره مسووليت بنده، بالغ بر 200 هزار خبر توليد شده است و جاي خوشحالي آن كه حتي يك خبر ايسنا طي اين دوره شاكي نداشته و حتي يك خبر از جنس شنيده ميشود يا گفته ميشودها در اين خبرگزاري منتشر نشده است.
وي با تاكيد بر اين كه سلامت خبر و صحت منبع خبري و رعايت شعار اخلاق اميد وآگاهي كه اتفاقا با استقبال نهادهاي ديگر نيز روبهرو شده، اعتماد بالاي مخاطب را رقم زده است، از ارتقاي پنج پلهاي ضريب نفوذ خبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
واليزاده اظهار كرد: افزايش توليد خبر روزانه بيش از هزار و 200 خبر، تدوين چارت تشكيلاتي و سند چشم انداز، اخذ رتبههاي برتر متعدد در جشنوارهها، بخشي از توفيقات ايسنا در سال 90 بوده است.
او افزود: دو پروژه ويژه نيز در دستور كار ما در سال جاري قرار گرفت؛ نخست افتتاح ساختمان جديد كه امروز شاهد اين اتفاق فرخنده هستيم و بعدي طراحي نسخه جديد ايسنا كه با تغييرات بنيادي مواجه بوده و طي روزهاي آينده با حضور مقامات عالي رتبه كشور رونمايي خواهد شد.
سرپرست خبرگزاري دانشجويان ايران سخنانش را با بيان اينكه خدايا چنان كن سرانجام كار تو خشنود باشي و ما رستگار سخنان خود را به پايان رساند.
سپس متن ميثاقنامه خبرنگاران خبرگزاري دانشجويان ايران، قرائت و كليپي از نحوه فعاليت گروههاي مختلف خبري ايسنا پخش شد.
در ادامه معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تبريك افتتاح ساختمان جديد ايسنا اظهار اميدواري كرد كه اين افتتاح نقطه عطفي براي حركت و جهش در فضاي كاري مجموعه خبرگزاري دانشجويان ايران باشد.
دكتر محمدجعفر محمدزاده با بيان اينكه كار رسانه آگاهيبخشي و انتشار دانايي و آگاهي در سطح جامعه است، اظهار كرد: نتيجه كار رسانه بايد به تعالي و پيشرفت انسان و جامعه منجر شود و اين هدف زماني محقق ميشود كه كار رسانهيي را از اغراض غيررسانهيي جدا كنيم؛ اغراضي كه احيانا مزاحم كار اطلاعرساني شده و مانع از رسيدن به مقصد مورد نظر شوند.
او در ادامه با بيان داستان كوتاهي از مثنوي مولوي تاكيد كرد: اگر در مسير هدفمان، از مقصود اصلي منحرف شده و اغراضي غير از هدف را براي خود متصور شويم مانند افراد دوبين خواهيم بود.
معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد: مقصد رسانه آگاهيبخشي است و رسانهاي كه امروز وجود دارد، بايد فردا نسبت به امروز مخاطبان خود را يك گام به سمت پيشرفت هدايت كند.
وي تاكيد كرد: اگر اغراض سياسي، جناحي، حزبي، خودخواهيها و مواردي از اين دست داخل كار رسانه شود، رسانه آسيب خواهد ديد و نخستين آسيب در اين زمينه، متوجه خود رسانه بوده كه مخاطبان خود را از دست خواهد داد و دومين آسيب متوجه مردم ميشود كه رسانهي خود را از دست ميدهند.
محمدزاده با تاكيد بر اين كه رسانهها بايد اعتماد مردم و تلاش براي آگاهيبخشي و اطلاعرساني را سرلوحه كارهاي خود قرار دهند تاكيد كرد: با رصد فعاليت در ايسنا به اين نتيجه ميرسيم كه اين رسانه كار اطلاعرساني را به درستي انجام ميدهد و در اين رسانه از عباراتي مثل شنيده ميشود، به نقل از راهروهاي مجلس و مواردي از اين قبيل را شاهد نيستيم.
وي در پايان با تاكيد بر اينكه از اين اوصاف ميتوان نتيجه گرفت كه ايسنا رسانهاي فرهيخته است ابراز كرد: اميدواريم دوستان عزيز در خبرگزاري دانشجويان ايران روز به روز به توفيقات جديد نائل شوند.
پس از آن وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اظهار اميداري از اينكه با افتتاح ساختمان جديد ايسنا همواره شاهد گامهاي بلندتري در اين عرصه باشيم گفت: تاثيرگذاري خبرگزاري دانشجويان ايران بر قشر نخبه، دانشجو و اقشار عادي و عامه مردم است و مردم بهصورت مستقيم و غيرمستقيم از اخبار،گزارشها و تحليلهاي آن بهرهمند ميشوند.
سيدمحمد حسيني اظهار كرد: خدا را شاكريم كه به بهانه اين مراسم در جمع كاركنان خبرگزاري دانشجويان ايران هستيم كه براي اطلاعرساني فعاليت ميكنند.
او بيان كرد: اميدواريم با همفكري و همدلي شاهد رشد و بهرهوري بيشتر اين خبرگزاري و جهاد دانشگاهي باشيم كه خدمات ارزندهاي براي كشور داشته است چراكه اين نهاد از نخستين نهادهاي انقلابي است كه در زمان امام خميني (ره) تاسيس شده و خدمات خوبي نيز ارائه كرده است.
وي ادامه داد: جهاد دانشگاهي هم در عرصه دانشگاهي، خدمات علمي و فناوري و هم در بخش خبرگزاريها خدمات ارزندهاي ارائه كرده است؛ خبرگزاريهايي كه جهاد دانشگاهي بنيان گذاشته شامل "ايسنا" و "ايكنا" بهعنوان خبرگزاري قرآني كشور است؛ هنگامي كه ما ميخواهيم در مراسم قرآني باشيم، از اين خبرگزاري صحبت ميكنيم كه در ميان كشورهاي اسلامي حايز اهميت است.
او ادامه داد: ايسنا هم كه خبرگزاري دانشجويي است و دانشجويان و جوانان هم مظهر حقگويي، عدالتخواهي، ظلمستيزي و عدالتطلبي هستند و اميدواريم نهاد جهاد دانشگاهي در تعالي و پيشرفت اين خبرگزاري موثر باشد.
حسيني افزود: اميدواريم با شعار اميد و آگاهي و معنويت كه به آن توجه ميشود، در جهت تحقق الگوي ايراني اسلامي، پيشرفت و حركت كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان كرد: در جريان دسترسي به علم و فناوري در كشور كه روحيه خودباوري و اعتماد به نفس است، بحث اميد از اهميت برخوردار است.
حسيني افزود: اكنون در وضعيتي هستيم كه خبرگزاريها بر جوامع حاكم هستند و حتي در برخي كشورها ديده ميشود كه ميخواهند خبرگزاريهاي ايران را تحت فشار قرار دهند.
او ادامه داد: خبرگزاري دانشجويان ايران بهعنوان منبعي كه نشريات و روزنامههاي ديگر به آن استناد ميكنند، جاي تشكر و قدرداني دارد كه در جهت منافع كشور فعاليت داشته و مقام معظم رهبري هم عنايت ويژهاي دارند و ما اميدواريم بتوانيم توفيقات روشني را براي آينده ترسيم كنيم.
وزير ارشاد افزود: در وضعيتي هستيم كه خبرگزاريهاي دنيا ميخواهند ياس و نااميدي و سردي را بر جامعه ما به ويژه نسل جوان حاكم كنند بنابراين بايد از نقطه مقابل عمل كرده و كاري كنيم كه آنها نتوانند فضا را تيره و تار كنند.
وي ادامه داد: در همه جاي دنيا نقد وجود دارد و اين چشم تيزبين خبرنگاران است كه اين مطالب را پررنگ ميكند؛ در اين بحث موضوع اصلي اصلاح و درست شدن است، نه اين كه هدف مچگيري باشد اما متاسفانه مواردي داريم كه جعل اخبار از كشور ما ديده ميشود و اخبار راست گفته نميشود و اخبار كذب را منتشر ميكنند.
حسيني گفت: دوستاني كه در دولت هستند با كمكهاي خود فضاي همدلي كه بايد در كشور وجود داشته باشد را فراهم ميكنند؛ ما داراي كشور وسيع و پهناور با قوميتهاي مذهبي و زباني مختلف هستيم كه در همه كشورها وجود دارد اما برخي ميخواهند واگرايي ايجاد كنند و به اين اختلافات دامن زده ميشود.
او در بخش ديگري از سخنانش ادامه داد: انتخابات يك فرصت خوب و تجلي اراده ملي و مشاركت گسترده مردم است؛ در برخي كشورهاي اروپايي كه ادعا دارند، ديده ميشود كه درصد كمي از مردم در انتخابات آنها شركت ميكنند و حتي انتخابات در برخي كشورهاي همسايه در منطقه ما كه همپاي آمريكا هستند، معنا و مفهومي ندارد.
وي در ادامه گفت: اهميتي كه براي پارلمان و مجلس در كشور ما وجود دارد، در كشورهاي ديگر به چشم نميخورد چراكه در كشور ايران، مجلس جايگاه قابل توجهي دارد و حضور و نقش مردم در آن مهم است و اينها به عنوان نقاط قوت كشور محسوب ميشود و نبايد فرصتي شود براي چالش.
حسيني افزود: خبرگزاريها بايد بر اهميت اين موضوع تاكيد كنند چراكه آنها اهل قلم هستند و بايد بدون اغراق واقعيتهاي جامعه و دنيا را بگويند.
او ادامه داد: هر هياتي كه از دولت كشورهاي ديگر به ايران وارد ميشود، هنگام خروج از ايران نظري ديگري درباره اين كشور ارايه و اظهار ميكند كه آنچه در ايران ديدند با اخباري كه از ايران ميشنوند متفاوت بوده و با استقبال خوب مردم و دولت مواجه شدهاند.
وزير ارشاد تاكيد كرد: ما بايد بيش از پيش در زمينه فعاليتهاي مطبوعاتي كار كنيم چراكه در آستانه انتخابات هستيم و حضور گسترده مردم در اين انتخابات بسيار مهم است زيرا هر راي همانند يك سپردهگذاري است كه بسياري از هزينهها را در آينده كم ميكند.
به گفته او راي دادن شايد كار دشواري نباشد اما هنگامي كه مردم دست به دست هم ميدهند، پشتيبان نظام ميشوند، بنابراين وظيفه ماست تا با تلاش در اين زمينه، فضاي رقابتي سالم ايجاد و سعي كنيم رقابتهاي ايجاد شده مثبت و همراه با موازين كشورمان باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: گاهي فضا به سمتي ميرود كه براي بالا بردن خود ديگران را تخريب ميكنيم اما بايد توجه كنيم جهتدهيها و اختلاف ديدگاهها رعايت شود. بايد به سمتي برويم كه فضاي هيجاني و احساسي و جانبداريهاي انتخابات همانند سال 88 ايجاد نشود، چراكه در اين 33 سال چنين وضعيتي نداشتيم و تنها در سال 88 عدهاي با توجه نكردن به قانون، اين فضا را مختل كردند.
وي در ادامه بيان كرد: يكي از مشكلاتي كه در جامعه داريم و در راستاي برطرف شدن آن سعي شده، اين است كه احساس ميشود در يك قشر و جمع، تنها به عده خاصي كه ميداندار و سرشناس هستند، توجه ميشود و ديگر افراد ناديده گرفته ميشوند.
وزير ارشاد ادامه داد: اما بايد به افراد ديگري كه در حوزهاي فعاليت ميكنند نيز ميدان داد تا آنها هم نظراتشان را بيان كنند؛ به ويژه جوانان كه ديده شده با تشويق توانمنديهايشان را نشان دادهاند و به آرمانهاي انقلاب پايبند هستند و گرهها را هم باز ميكنند.
او تاكيد كرد: بايد اين انحصار شكسته شود و همه تنها به دنبال افرادي كه سرشناس هستند، نرويم و من نيز به عنوان شاهد در سفرهاي استاني ديدهام كه نيروهاي ارزندهاي در كشور وجود دارند اما تنها به افراد خاص توجه شده است.
وي خطاب به خبرگزاريها تصريح كرد: همواره در انصاف اخبار كوشا باشيد؛ هميشه در ميان اصحاب رسانه و جرايد ميگويم بنده بهعنوان كسي كه سالهاست در عرصهي رسانه است، بعضا شاهد تحليلها و گزارشهايي هستم كه هدف آن مشخص نيست.
او تاكيد كرد: ميخواهم افرادي كه گزارش و تحليل مينويسند، شهامت نقدكردن داشته باشند، چراكه فضاي كشور اين موقعيت را ايجاد كرده است؛ جامعه مطبوعاتي بايد برخي نكات را رعايت كند و اميدواريم از اين پس شاهد نقد صحيح و منصفانه در فضاي مطبوعاتي كشور و خبرگزاريها باشيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و معاون امور مطبوعاتي ارشاد پيش از آغاز مراسم با افتتاح ساختمان جديد خبرگزاري دانشجويان ايران، ياد شهداي ايسنا (حسن قريب و اسماعيل عمراني) را گرامي داشتند و پس از مراسم افتتاحيه، از بخشهاي مختلف خبرگزاري دانشجويان ايران بازديد كردند. ح/الف
١٩:١٤ ٢٠/١٠/١٣٩٠