برگزيدگان سيزدهمين جشنواره بين المللي رويان مورد تقدير قرار گرفتند//
رييس جهاد دانشگاهي:
جهاد دانشگاهي منادي نگاه وحياني به علم است
مراسم اختتاميه سيزدهمين جشنوراه بين المللي رويان 16 شهريور ماه با تقدير از نفرات برگزيده برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فناوري ايسنا، رييس جهاد دانشگاهي در اين مراسم، اعضاي اين نهاد را منادي نگاه آسماني و وحياني به علم و پژوهش خواند كه از هيچ تلاشي براي دستيابي به علم نافع، بهره مند كردن آحاد مردم از نتايج تحقيقات و نشر علم دريغ نكردهاند.
دكتر محمدحسين يادگاري با اشاره به فعاليتهاي گشترده علمي و تحقيقاتي جهاد دانشگاهي اظهار كرد: اين نهاد همواره براي دستيابي به علم نافع تلاش كرده است و يكي از ثمرات اين تلاشها، پژوهشگاه رويان به عنوان مركزي بالنده در حوزه سلول درماني و پزشكي توليد مثل است.
وي با تاكيد بر اين كه انسان به عنوان مسافري به طرف خدا بايد بيش از هر چيز به خداشناسي پرداخته و در انجام اموري كه رضاي خداوند در آن است، كوشا باشد از زندهياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، بنيانگذار پژوهشگاه رويان به عنوان مصداق اين معارف وحياني در حوزه علوم سلولهاي بنيادي، پزشكي توليدمثل و سلول درماني ياد و تصريح كرد: او و امثال او علم را براي رفع مشكلات و آلام انسانها به خدمت گرفتند و اين واقعيتي است كه در بخش عمدهاي از جامعه امروز جهاني به دست فراموشي سپرده شده و يا تنها پوسته ظاهري آن تبليغ ميشود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در عين حال با اشاره به اينكه در اين بين، پژوهشگران بسياري در سراسر دنيا مشتاقانه براي رفع موانع موجود در راه تعالي زندگي بشر ميكوشند، گفت: اين پژوهشگران علاقهمندند كه تجارب و دستاوردهاي علمي خود را فراتر از مرزهاي جغرافيايي برده و با همافزايي محققاني مانند خود در گوشه و كنار جهان به حركت ارزشمند پيشرفت معنوي و مادي بشريت، سرعت بخشند.
وي ادامه داد: اين همكاري صميمانه و لذتبخش، آنجا كه با سلامت انسان پيوند ميخورد ارزش دوچندان پيدا ميكند چنانكه خداوند متعال در قرآن ميفرمايد «هر كس، كسي را زنده بدارد، چنان است كه گويي تمام مردم را زنده داشته است».
رييس جهاد دانشگاهي اضافه كرد: طي كردن مسير پيشرفت تنها توسط تعداد اندكي از انسانها كه از موهبات مادي بيشتري برخوردارند ساختار ناموزوني را در دنيا شكل ميدهد كه آسيبهاي آن متوجه همه جوامع خواهد شد. در اين ميان، برگزاري كنگرههاي علمي در سطح بينالمللي يكي از راهكارهاي حركت در مسير اصلاح اين ساختار و رجوع دوباره به فلسفه وجودي علم نافع است.به همين دليل ابتكار برگزاري كنگرههاي بينالمللي پزشكي توليد مثل و سلولهاي بنيادي، تداوم آنها و استقبال پژوهشگران از كشورهاي مختلف دنيا كه امروز افتخار حضور در جمع آنها را دارم، امري است ستودني كه صد البته براي با هم طي كردن مسير تعالي وپيشرفت بشر، اميدبخش است.
يادگاري تاكيد كرد: چنين حركتهايي در مسير خود اغناء روحيه جستجوگري و كاوشگري جامعه علمي براي كسب معلومات و اطلاع از يافتههاي جديد در عرصه علم و دانش، تجميع تجربيات، برقراري ارتباط مستقيم و رو در روي پژوهشگران و محققين و علم آموزان و ايجاد زمينهاي براي فعاليتهاي جمعي را به همراه خواهد داشت.
وي در عين حال اظهار داشت: در كنار رويدادهاي علمي مباركي همچون اين كنگره، متاسفانه هنوز در بسياري از محافل، سخن از تحريم و سلطه علمي به ميان ميآيد و به اسارت گرفتن علم با اهداف غيربشري مورد تاكيد قرار مي گيرد كه البته سنت الهي، تغيير اين شيوه هاي غلط را نويد ميدهد.
رئيس جهاد دانشگاهي در پايان سخنان خود با تاكيد بر اينكه جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد غيردولتي از هيچ تلاشي براي دستيابي به علم نافع، بهره مند كردن آحاد مردم از نتايج تحقيقات و نشر علم دريغ نكرده كه از ثمرات ان، توفيقات روزافزون پژوهشگاه رويان است نسبت به جلب حمايتهاي بيشتر مسئولان از تحقيقات و فعاليتهاي كم هزينه اما پر بازده اين نهاد، ابراز اميدواري كرد.
رييس پژوهشگاه رويان خبر داد:
ارائه هشت خدمت در مركز سلول درماني پژوهشگاه
رييس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي از ارائه هشت خدمت از جمله درمان ويتليگو با تزريق ملانوسيت، كشت و پيوند سلولهاي ليمبال چشم، كشت و پيوند سلولهاي غضروفي و كشت و پيوند سلولهاي فيبروبلاست در مركز سلول درماني اين پژوهشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوري ايسنا، دكتر حميد گورابي كه شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتاميه سيزدهمين جشنواره بينالمللي رويان سخن ميگفت با اشاره به اينكه خدمات مركز سلول درماني نشانگر حركت صحيح پژوهشكده زيستشناسي و فناوري سلولهاي بنيادي پژوهشگاه در راستاي چشم انداز ترسيم شده است، خاطر نشان كرد: پس از شروع موفقيت آميز تحقيقات سلولهاي بنيادي در سال 2002 با توليد اولين رده سلولهاي بنيادي جنيني انساني، گروه ياد شده هم اكنون در قالب پژوهشكده زيستشناسي و فناوري سلولهاي بنيادي با 15 برنامه پژوهشي در مباحثي چون زيستشناسي سلولهاي بنيادي پرتوان، زيستشناسي سيستمهاي مولكولي، پزشكي ترميمي و سلول درماني، باز برنامهنويسي اپيژنتيكي، سلولهاي كبدي، بتا، زايا، عصبي،اندوتليال، پوست و خونساز به تحقيق و مطالعه مشغول است.
وي افزود: بالا بردن راندمان توليد و تمايز ردههاي مختلف سلولهاي بنيادي از جمله جنين و ips از طريق شناسايي و دستكاري مسيرهاي سيگنالينگ، پرتوميكس سلولهاي بنيادي، سلولهاي بنيادي سرطاني، تمايز مستقيم سلولهاي فيبروبلاست به سلولهاي عصبي، كبدي و غيره و توليد موشهاي ترنس ژن با دستكاري سلولهاي بنيادي جنيني از جمله توليد موشهاي ترا ريخته در ژنهاي شكلگيري كبد و لوزالمعده، مهندسي بافتو كارآزماييهاي باليني براي كاربرد سلولهاي بنيادي بالغ در ترميم ضايعات ناشي از تخريب بافتهاي گوناگون، بخشي از تحقيقات پژوهشكده سلولهاي بنيادي است.
گورابي با اشاره به اينكه چشم انداز اين پژوهشكده بهبود سلامتي جامعه از طريق به كاربرد رساندن يافتههاي تحقيقاتي سلولهاي بنيادي است، گفت: انتشار بيش از 15 مقاله حاصل از كارآزمايي هاي باليني در چهار سال اخير و ثبت 25 كارآزمايي باليني در دست اجرا و همچنين خدمات مركز سلول درماني پژوهشگاه مويد حركت صحيح اين پژوهشكده در راستاي چشمانداز آن است.
به گفته وي بانك سلولهاي بنيادي نيز با دارا بودن بيش از 250 رده سلولهاي بنيادي مختلف از جمله سلولهاي بنيادي جنيني انساني، موشي و سلولهاي مزانشيمي و ips، فرصت خوبي را براي محققان اين رشته ايجاد كرده است.
گورابي با اشاره به اينكه پژوهشگاه داراي دو بانك خصوصي و عمومي خون بندناف است،اظهار كرد: به نظر ميرسد كه روند رو به رشد نمونههاي بانك عمومي و نيز 30 هزار نمونه بانك خصوصي كه صاحبان آنها در خصوص اهدا به نيازمندان رضايت دارند، كشورمان را در تامين سلول مورد نيز براي پيوند خودكفا كند.
رييس پژوهشگاه رويان همچنين گفت: تجاريسازي تحقيقات اين پژوهشكده از مهمترين راهبردهاي ما در خوداتكايي مجموعه در ادامه راه خود است و تأسيس شركت دانشبنيان بن ياختههاي رويان و همچنين مجتمع در شرف تأسيس توليد سلولهاي بنيادي و فرآوردههاي بيولوژيك و همچنين بيمارستان سلول درماني، كوششي در اين راستاست.
به گفته وي، پژوهشكده سلولهاي بنيادي در سه كار گروه بينالمللي شامل كارگروه ثبات ژنتيكي سلولهاي بنيادي، كارگروه آسيا- اقيانوسي غشاء سلولهاي بنيادي و كارگروه پروتئوم انسان كه مسئوليت كروموزوم Y در آن به پژوهشگاه واگذار شده است، عضويت دارد كه نخستين مقاله از فعاليت كارگروه اول در مجله نيچر بيوتكنولوژي به چاپ رسيده است.
گورابي همچنين درباره فعاليتهاي پژوهشكده پزشكي توليد مثل پژوهشگاه هم گفت: اين پژوهشكده با هدف بالا بردن نرخ باروري به همراه ارتقاء سلامت جنين در شش گروه علمي تحقيق ميكند.
وي ادامه داد: زمينههايي همچون بهبود پروتكلهاي تحريك تخمداني براي افزايش كارآيي و كاهش عوارض آنها، فارموكوژنتيك داروهاي مورد استفاده در تحريك تخمدان، بهبود شرايط لانه گزيني جنين و شناسايي عوامل شكست لانه گزيني جنين و سقطهاي خود به خود، توسعه روشهاي تشخيصي و درماني كمتر تهاجمي، روشهاي بهبود پارامترهاي اسپرمي و توسعه روشهاي انتخاب و جداسازي اسپرمهاي مناسب، حفظ توان باروري به دنبال درمان سرطانها، اپيژنتيك اسپرم، تخمك و جنين و تشخيص ژنتيكي پيش از لانه گزيني از جمله اصليترين محورهاي تحقيقاتي اين پژوهشكده است.
به اعتقاد رييس پژوهشگاه رويان دارا بودن كلينيكي با بيش از پنج هزار سيكل ART در سال كه تمامي خدمات درمان ناباوري از ساده تا پيچيده را ارائه ميكند، اين موسسه را در شمار بزرگترين مراكز درمان ناباروري جهان قرار داده است. ضمن اين كه نرخ موفقيت اين كلينيك كه بيش از 40 درصد به ازاي انتقال جنين (per-transfer) است قابل قبول به نظر ميرسد.
گورابي در ادامه در تبيين فعاليتهاي پژوهشكده زيست فناوري رويان مستقر در اصفهان كه از منظر زيست فناوري جانوري به توليد فرآوردهاي هاي نوتركيب وارد شده به توليد نخستين بره شبيهسازي شده خاورميانه در سال 2005 توسط محققان اين پژوهشكده اشاره كرد كه عملا كشور را به باشگاه كشورهاي داراي اين فناوري ملحق كرده است.
وي خاطرنشان كرد: بهرهگيري از اين فناوري در توليد حيوانات ترنس ژن به تولد بزهاي با قابليت ترشح فاكتور 9 انعقادي و TPA در شير آنها در اصفهان و تهران در سال 2009 انجاميد.
گورابي افزود: محققان اين پژوهشكده همچنان به دنبال بالا بردن بازده روشهاي شبيهسازي از طريق بهينهكردن روشهاي بلوغ آزمايشگاهي تخمك، بيهستهسازي، انتقال هسته، باز برنامهنويسي هسته و محيطهاي كشت هستند.
به گفته وي از ديگر فعاليتهاي محققان اين پژوهشكده، حفظ و بهبود پتانسيل دامهاي شيري كشور با توليد جنينهاي گاوي از تخمكهاي دامهاي كشتار شده است و اين پژوهشكده همچنين در شبيهسازي بين گونهيي، دستكاري ژنتيكي ردههاي سلولي براي توليد فرآوردههاي نوتركيب، زيست فناوري اسپرم، استخراج سلولهاي بنيادي پالپ دندان و تمايز آنها به عصب ديگر نيز تحقيق ميكند.
گورابي در ادامه با ابراز خرسندي از اينكه جشنواره سيزدهم نيز مانند دورههاي گذشته مورد استقبال محققان و دانشمندان قرار گرفته است، گفت: از خصوصيتهاي برجسته جشنواره بيالمللي رويان تعلق آن به تمامي خانواده پزشكي توليد مثل و سلولهاي بنيادي كشور، اعم از مراكز درماني، تحقيقاتي و دانشگاهي است و به همين دليل آنها ما را در تمامي مراحل ياري كرده و در آن سهيم هستند.
رييس سيزدهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان با تاكيد بر اينكه اين جشنواره يادآور نام دانشمند فقيد زندهياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني است، گفت: او 21 سال پيش رويان را با هدف ارتقاء سلامت جامعه ايران و فعاليتهاي علمي روز دنيا پايهگذاري كرد و هشت سال پس از آن اولين جشنواره و كنگره بينالمللي رويان را با هدف برقراري ارتباطات علمي بينالمللي كه لازمه حركت در لبه علم است، برگزار كرد و اكنون با برگزاري جشنواره سيزدهم، پژوهشگاه در حركت علمي خود مستحكمتر و جشنواره در نزد جوامع علمي مقبولتر شده است.
گورابي در پايان ابراز اميدواري كرد كه برندگان و سخنرانان خارجي كنگره همچون سالهاي گذشته نيز صلح و دوستي ملت ايران به تمام جهان باشند و اين تحقيقات علمي موجب پيوند ملت ايران و ساير ملل دنيا شود.
گفتني است،در پايان نفرات برگزيده جشنواره سيزدهم معرفي و مورد تقدير قرار گرفتند.
٠٩:٤٢ ١٨/٠٦/١٣٩١