مراسم اختتاميه پانزدهمين دوره جشنواره پايان نامه سال دانشجويي با حضور اساتيد ، دانشجويان و برخي از مسؤولان وزارتين علوم و بهداشت جهاد دانشگاهي و نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها صبح روز شانزدهم مهر ماه، در محل پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، دكتر محمدحسين يادگاري در اين مراسم طي سخناني با اشاره به بحث ارتباط بين صنعت و دانشگاه گفت: يكي از علل تاسيس جهاد دانشگاهي پيگيري موضوع برقراري و تسهيل ارتباط بين صنعت و دانشگاه بوده است.
وي ادامه داد: جهاد دانشگاهي همچنان ميتواند پيش قراول كارهاي علمي باشد و در اين راستا نيز تلاشهاي فراواني كرده است.
رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: اگر مسؤولان و دستگاه هاي اجرايي پشتيباني هاي لازم را از اين نهاد انقلابي كرده بودند هم اكنون شاهد تاسيس پارك هاي علم و فناوري نبوديم. زيرا جهاد دانشگاهي خود يك پارك علم و فناوري بزرگ است.
وي با اشاره به نقشه علمي كشور گفت: با توانمنديهاي موجود در جهاد دانشگاهي اميدواريم بتوانيم نقش بسزايي در رسيدن به اهداف نقشه جامع علمي كشور داشته باشيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه تاكيد كرد: نخبگان و دانشگاهيان با پشتوانه، ايمان و تلاش ميتوانند در تمامي عرصهها و قلههاي موفقيت را فتح كنند.
وي در ادامه با اشاره به ترور دانشمندان كشور توسط دشمنان افزود: حركتهاي كوركورانه و منافقانهاي كه در اين سالها باعث شهادت تعدادي از دانشمندان كشورمان شد نشان داد كه ما حقانيت داريم وراه خود را درست انتخاب كردهايم.
دكتر يادگاري اظهار داشت: دشمنان حتي قرار بود شوراي حكام زيست فناوري تشكيل دهند تا جلوي فعاليتهاي علمي نظام جمهوري اسلامي به ويژه ورود رويان به بحث سلولهاي بنيادي را بگيرند؛ اما جهاد و رويان با سه عنصر علم، ايمان و تلاش، موانع را پشت سر گذاشته و به نقطه تاثيرگذاري در توسعه كشور رسيد
دكتر يادگاري در پايان خاطرنشان كرد: آنچه را كه امروز توانسته ايم به دست بياوريم مرهون خون شهدا و امام شهدا ، امام خميني (ره) هستيم و بايد هميشه قدردان آنها و ادامه دهنده راهشان باشيم.
بر اساس اين گزارش معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در ابتداي اين مراسم گفت: داوري آثار رسيده به جشنواره پاياننامه سال دانشجويي، يك كار علمي و اخلاقي است و كميته داوران نهايت دقت را در اجراي عدالت و اخلاق داوري بهكار ميگيرند
مهندس زجاجي افزود: بروز خلاقيتهاي جوانان و دانشجويان، افزايش مطالعه و پژوهش و نيز بهرهمندي جامعه از نتايج پاياننامهها را از جمله اهداف برگزاري اين جشنواره بوده است كه اين اهداف در قالب فعاليتهاي دانشگاهها و استادان دانشگاهها رقم خورد و انعكاس فعاليتهاي آنها موضوع اصلي جشنواره پاياننامه سال دانشجويان است.
زجاجي همچنين دربارهي كميتهي داوري اين جشنواره توضيح داد: براي پيشگيري از شبهه در فرآيند داوري، مديران، داوران و دستاندركاران اين جشنواره اجازهي ارسال آثار خود را به دبيرخانه نداشتند؛ مگر اينكه پيش از ارائهي آثار از داوري و مديريت جشنواره كنارهگيري كرده باشند.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي خاطر نشان كرد: مديران و مشاوران و داوران اين جشنواره تمام فرآيند را طبق آييننامههاي مصوب اجرا كردهاند و بر اساس تقويم دبيرخانه براي مراحل مختلف داوري در دبيرخانهي جشنوارها حضور يافتهاند.
به گفتهي وي حضور نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري، وزارت علوم تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير مجموعههاي وابسته به جهاد دانشگاهي اعتبار علمي در خور توجهي براي اين جشنواره فراهم كرده است.
در ادامه مراسم از زنده ياد شهيد دكتر شهرياري به عنوان استاد راهنماي پايان نامه «توليد ونشاندارسازي ايتربيوم 175 جهت معارف پزشكي هستهاي » تجليل شد.
در همين راستا خانم دكتر قاسمي همسر شهيد شهرياري در سخناني كوتاه خطاب به دانشجويان و برگزيدگان اين جشنواره گفت:شما نخبگان و برگزيدگان به لحاظ علمي يك پله از ديگران جلوتر هستيد و همين وظايف شما را در جامعه سنگين تر ميكند.
خانم دكتر قاسمي با اشاره به كاربردي كردن پايان نامه هاي دانشجويان گفت: تعامل مسؤولان امر با دانشجويان در راستاي كاربردي كردن پايان نامه ها و پروژه هاي تحقيقاتي دانشجويان بسيار ضروري و لازم است و اين تنها راهي است كه بتوانيم نتايج علم را در زندگي مردم ببينيم و به رفع نيازهاي جامعه بپردازيم.
وي در ادامه با اشاره به ابعاد شخصيتي شهيد والامقام دكتر شهرياري گفت: صرف داشتن علم و مدارك علمي بالا نميتوان به اهداف والاي انساني و موفقيتهاي بزرگ در زمينه هاي علمي دست يافت بلكه در كنار علم بايد ايمان و مباني اخلاقي و ديني قوي وجود داشته باشد.
همسر شهيد دكتر محمدي افزود: شهيد شهرياري به راه و كارش ايمان و اعتقاد داشت، شايد يكي از نمونههايي بود كه علم و ايمان را در هم آميخت و به آنچه كه ميخواست رسيد.
در اين مراسم دكتر سلگي دبير جشنواره گفت: از اهداف برگزاري اين جشنواره فراهم ساختن زمينهاي براي استفاده دستگاهها و سازمانهاي اجرايي براي استفاده از نتايج علمي، پايان نامه ها و تحقيقات دانشجويان، تشويق دانشجويان براي نگارش پايان نامه هاي كاربردي و شناسايي استعدادهاي برتر ميباشد.
دبير پانزدهمين جشنواره پايان نامه سال دانشجويي افزود: اين جشنواره در سه بخش اصلي جنبي و ويژه ميباشد كه در بخش اصلي كليه رشتههاي تحصيلي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري مورد پذيرش بودند ، در بخش ويژه سه موضوع فراخوان شده، كه عبارتند از اشتغال و كارآفريني ، جهاد اقتصادي و گردشگري همچنين در بخش جنبي پژوهش هاي دانشجويان در كليه مقطع كارشناسي ارشد و دكتري ميتوانند در جشنواره شركت كنند.
وي ادامه داد: امسال يك نشان ويژه تحت عنوان شيخ بهايي، به جشنواره اضافه شد كه مربوط به پژوهشهاي حوزه علوم ديني بود.
سلگي اظهار داشت: تعداد 532 پايان نامه در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري به دبيرخانه جشنواره رسيد كه در پانزدهمين جشنواره 18 نفر برگزيده و 34 نفر شايسته تقدير شناخته شدهاند.
وي افزود: 80 درصد شركت كنندگان در اين دوره را دانشگاههاي دولتي و 20 درصد را ساير دانشگاهها تشكيل دادند.
رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي همچنين خاطرنشان كرد: شاخه علوم انساني و اجتماعي بيشترآثار ارسالي و هنر كم ترين تعداد پايان نامه را داشته اند.
وي همچنين با اشاره به آثار شركت كنندگان آقا و خانم در اين جشنواره گفت: خانم ها امسال 6 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است .
دكتر سلگي در پايان گفت: از لحاظ مقطع تحصيلي كارشناسي ارشد با 85 درصد بيشترين پايان نامه دكتري با 12 درصد و مقطع كارشناسي با 3درصد كم ترين پايان نامه ارسالي را به خود اختصاص داده است .
براساس اين گزارش آقايان عبدالجابر قدرتيان برگزيده گروه علوم انساني و حسين يوسفي برگزيده گروه كشاورزي به نمايندگي از ديگر برگزيدگان در اين مراسم به بيان برخي از چالشها، نظرات و پيشنهادات خود درخصوص كاربردي كردن پايان نامه هاي دانشجويي پرداختند.
گفتني است اين مراسم با اهداء جوايز به برگزيدگان به پايان رسيد.