رييس كميسيون انرژي مجلس در بازديد از جهاددانشگاهي صنعتي شريف:
جهاددانشگاهي در زمينه شناسايي و جذب و به كار گيري نخبگان دانشگاهي مي تواند نقش فراواني ايفا كند
رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در بازديد از جهاددانشگاهي صنعتي شريف گفت: جهاد دانشگاهي معدن نيروي انساني است و اين نهاد بايستي همچون گذشته به دنبال جذب نخبگان باشد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف، كمال دانشيار كه به بهانه برگزاري كنفرانس "نفت،گاز و انرژي در افق 1404 "در جهاددانشگاهي صنعتي شريف، از اين واحد بازديد مي كرد با اشاره به توقعات و نيازهاي علمي و تخصصي نخبگان دانشگاهي، افزود: امكان بروز توانمندي هاي نخبگان بايستي در كشور فراهم شود و جهاددانشگاهي در زمينه شناسايي و جذب و به كار گيري اين سرمايه هاي ارزشمند كشور مي تواند نقش فراواني ايفا نمايد.
وي تاكيد كرد: اگر جهاد دانشگاهي حتي 10 در صد نخبگان را هم جذب كند كار بزرگي انجام شده است.
رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: ما در مجلس معتقديم بايد تئوري جذب نخبگان با جديت دنبال شود و سازمان هايي كه در اين زمينه مي توانند اثر گذار باشند و به طور كلي نهادهايي همچون جهاددانشگاهي كه هدف آنها خدمت به جامعه است بايستي حمايت شوند.
وي در ادامه ضمن اشاره به كنفرانس "نفت،گاز و انرژي در افق 1404 "و نتايج برگزاري آن گفت: سياستهاي كلان سند چشمانداز براي دستيابي سريعتر به اهداف بايد نقد شود وشناخت انرژي در ايران و منطقه خاورميانه و جهان نياز به مطالعات جامع دارد تا در توليد و مصرف و بهينهسازي مصرف به نتايجي مفيد و كارآمد برسيم.
دانشيار همچنين در خصوص اهميت تدوين سند چشمانداز صنعت نفت گفت: طي 20 سال آينده صنعت نفت با تحولات زيادي در بخش عرضه و تقاضا روبهرو خواهد شد و ميزان مصرف به شدت از توليد پيشي ميگيرد و تا 200 ميليون بشكه نفت در روز ميرسد. در حالي كه توليد نفت و انرژيهاي مشابه مثل گاز حداكثر معادل 150 ميليون بشكه نفت خواهد بود و جامعه جهاني براي مابهالتفاوت اين عرضه و تقاضا دچار بحران ميشود.
وي تصريح كرد: سياستهاي كلاني كه در چشمانداز پيشبيني شده و بهتبع آن برنامههايي كه در وزارتخانههاي نفت و نيرو، سازمان انرژي هستهاي مدون شده است ميتواند مورد نقد و بررسي قرار گيرد تا مسيري كه زودتر به اهداف ميرسيم مشخص شود.
دانشيار سياستهاي كلان نظام را مناسب ارزيابي كرد و گفت: در مورد سياستهاي دستگاههاي اجرايي كه بايد منطبق با سياستهاي كلان و چشمانداز باشد به اندازه كافي كار مطالعاتي نشده و جاي نقد دارد؛ ضمن اين كه پيشبينيهاي دستگاههاي دولتي مثل وزارت نفت و سازمان مديريت و برنامهريزي در برخي موارد اشتباه بوده است.
دانشيار در تكميل گفته خود به كمبود بنزين در داخل كشور اشاره كرد و گفت: طي سالهاي گذشته بايد به جاي واردات بنزين پالايشگاه ساخته ميشد تا جلوي واردات امروز بنزين گرفته ميشد. در حال حاضر براي پنج سال آينده بايد بيش از 30 ميليارد دلار براي واردات بنزين هزينه شود.
وي تصريح كرد: 20 ميليارد دلار بايد طي چهار سال آينده سرمايهگذاري شود تا در بحث بنزين خودكفا شويم. ضمن اين كه ساخت پالايشگاه پنج سال طول ميكشد و 25 فعاليت جانبي (گازسوز كردن خودروها، توسعه حمل و نقل شهري و ... ) هم بايد انجام شود.
دانشيار لازمه خودكفايي در توليد بنزين را عزم ملي عنوان كرد و افزود: در غير اين صورت همچنان بايد در چالش بين واردات و كوپني كردن كردن بنزين بمانيم.م/د
١١:٣٠ ١٨/٠٢/١٣٨٥