١٤:١٨ ٠١/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
رييس جهاد دانشگاهي:
رويكرد جهاد دانشگاهي در آموزشهاي كوتاه مدت، رويكرد كارآفريني و اشتغال است

بيست و دومين گردهمايي معاونان آموزشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور امروز با حضور رييس جهاد دانشگاهي، استاندار سمنان، رييس دانشگاه سمنان و معاونان و مديران آموزشي جهاد دانشگاهي سراسر كشور در دانشگاه سمنان گشايش يافت.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، ‌دكتر علي منتظري در اين مراسم در سخناني با اشاره به جايگاه رفيع علم و ترويج آن در فرهنگ اسلامي، گفت: براساس مباني معرفتي و مبناي معرفت شناختي كار آموزش بسيار ارزشمند است، اما آموزشي كه مقدمه‌اش تزكيه و تهذيب باشد.
وي افزود: يادگيري علم و آموزش بدون مقدمات و تزكيه تنها بر جهل انسانها افزوده و بر همين اساس بايد تلاش نماييم تا در آموزشهاي جهاد دانشگاهي وجه فرهنگي و كارآمدي دنبال شود.
دكتر منتظري در ادامه به اين سخن امام راحل (ره) كه اگر تذهيب بود، با اين گرفتاريهاي امروز عالم روبرو نبوديم، اشاره و تصريح كرد: به دليل نبود همان تزكيه، امروز شاهد آن هستيم كه غارتگران بين‌المللي‌، از بين برندگان فرهنگ بشريت، لباسي بر تن مي‌كنند و خود را طرفداران آزادي و گسترش حقوق بشر معرفي مي‌كنند كه متاسفانه در راس بسياري از آنها تحصيلكردگان دانشگاه‌هاي معتبر قرار دارند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با تاكيد بر وجه كارآمدي آموزشي در جهاد دانشگاهي، گفت: كارآمدي بدان معناست كه از منابع بهترين استفاده را داشته و با فكر، خلاقيت و نوآوري بتوانيم انتظارات به حق مسوولان و مردم را پاسخگو باشيم.
رييس جهاد دانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود به رويكرد اين نهاد درباره آموزشهاي كوتاه مدت و آموزش عالي اشاره كرد و افزود: رويكرد ما در آموزشهاي كوتاه مدت، رويكرد كارآفرين و اشتغال است.
همچنين در زمينه آموزش عالي نيز، رويكرد جهاد دانشگاهي آموزشهاي تكميلي است تا پيوند آن با پژوهش حفظ شود.
وي در همين زمينه از تشكيل كميسيون مشترك بين پژوهشكده‌ها و موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي براي طراحي دوره‌هاي جديد خبر داد و گفت: هم اكنون كه براي نخستين بار دوره كارشناسي ارشد «مديريت و برنامه‌ريزي فرهنگي» در موسسه آموزش عالي برگزار مي‌شود، به منظور هرچه بيشتر كاربردي شدن آن، كلاسها و برنامه‌هاي اين دوره در پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي برگزار مي‌شود. وي همچنين موضوع نظارت بر آموزشهاي ارائه شده از سوي اين نهاد را از جمله موارد مهم بيان كرده و در اين باره خواستار ارزيابي هر چه بيشتر دوره‌هاي آموزشي شد.
دكتر منتظري در پايان سخنان خود حفظ جوهره جهاد را وظيفه تمامي اعضاي جهاد دانشگاهي دانست و در اين باره تصريح كرد: به دليل جايگاه خاص آموزش، اين جوهره بايد در پيكره آموزشي اين نهاد تجلي بيشتري داشته باشد.
بر اساس اين گزارش، مهندس حاجي عبدالوهاب استاندار سمنان نيز در اين مراسم طي سخناني به اهميت روحيه جهادي اشاره كرد و گفت: براي تحقق آرزوي كساني كه انقلاب كردند و آناني كه براي پايداري آن تا به امروز ايستادگي كردند، نيازمند روحيه جهادي در همه زمينه‌ها هستيم.
وي در ادامه با انتقاد از نظام آموزش عالي و هدر رفتن بخش عظيمي از سرمايه ملي كشور در اين زمينه، افزود: متاسفانه به دليل نبود ارتباط سيستماتيك بين نظام آموزشي و برنامه‌هاي توسعه ملي و منطقه‌اي كشور شاهد هدر رفتن استعدادها و سرمايه گذاريهاي كشور در اين بخش هستيم.
وي تصريح كرد: به دليل اينكه نتوانستيم اين ارتباط را برقرار كنيم، دانشجويان ما پس از فارغ‌التحصيلي يا بيكار مي‌شوند و يا در شغلي غيرمرتبط با رشته تحصيلي خود مشغول به كار مي‌شوند و در اين بين درصد كمي هم در رشته خود جذب بازار كار مي‌شوند.
وي آموزشهاي علمي - كاربردي، تاسيس پاركهاي علم و فناوري و مراكز رشد را حلقه‌هايي دانست كه مي‌توانند اين آموزشها را به نتيجه برسانند.
استاندار استان سمنان در همين باره افزود: جهاد دانشگاهي مي‌بايست آموزشهايي طراحي كند كه بر اساس نياز بازار كار باشد و همچنين اين آموزشها را ارزيابي نمايد تا مشخص شود ميزان كارآئي آنها چقدر است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به محورهاي اساسي توسعه استان در برنامه چهارم توسعه اشاره كرد و گفت: «صنعت و معدن»، «گردشگري» و «كشاورزي» محورهاي توسعه هستند.
وي همچنين به بيان وضعيت استان در زمينه‌هاي مختلف پرداخت و افزود: استان سمنان با دارا بودن 43 هزار دانشجو به لحاظ سرانه دانشجويي در كشور حائز رتبه اول است.
وي استان سمنان را داراي مزيت صنعتي و معدني دانست و در اين باره گفت: در حال حاضر اين استان حدود 1400 واحد صنعتي و عمدتا با بخش خصوصي دارد و در بخش معدن نيز نسبت بخش اكتشاف نشده به معادن اكتشاف شده، 95 درصد است.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد برگزاري اين گونه گردهمائيها منجر به آموزشهاي كيفي شود.
گفتني است، در ابتداي اين مراسم، گزارشي از عملكرد جهاد دانشگاهي واحد سمنان از سوي سيد مجيد توليت رييس اين واحد براي حاضران ارائه شد.

١٦:٢٢ ٢٤/٠٨/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد