٠٧:٣٥ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
دكتر طيبي در گردهمايي معاونان آموزشي اين نهاد:
ايجاد دانشگاه‌هاي تخصصي از مهمترين اهداف جهاددانشگاهي در حوزه آموزش است

بيست و چهارمين گردهمايي معاونان آموزشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور دوم اسفند ماه طي مراسمي در دانشگاه صنعتي اصفهان گشايش يافت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي طي سخناني توجه به كيفيت و عمق بخشيدن به فعاليت‌ها را از مهمترين اهداف جهاددانشگاهي در دوره جديد دانست و گفت: جهاددانشگاهي با حركت در مرزهاي دانش و فناوري و توليد فكر و تكنولوژي بومي و داخلي تاكنون دستاوردهاي بزرگي را براي كشور به ارمغان آورده و با توجه به خواسته مسؤولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب اسلامي اين فعاليت‌ها بايد به صورت تخصصي توسعه يابد.
وي افزود: يكي از مهمترين وظايف جهاددانشگاهي كمك به تربيت نيروهاي جوان، مؤمن، دين باور و فعال و اميدوار به آينده است و به نظر مي‌رسد با مهندسي مجدد در فعاليت‌هاي فرهنگي جهاددانشگاهي، مي‌توانيم با سرعت بيشتري به سوي اين اهداف حركت كنيم .
وي توجه به اثربخشي و كارآيي فعاليت‌هاي فرهنگي جهاددانشگاهي را امري ضروري دانست و تصريح كرد: اهدافي نظير تقويت روحيه خودباوري و هويت ديني و ملي در نسل جوان نيازمند ابزارهاي مختلفي است كه در اين ميان توليد فكر، علم و فناوري داخلي و رفع نيازهاي جامعه از اين طريق ، نقش مهمي دارند.
وي لازمه توسعه پايدار را توليد علم و فناوري بومي خواند و خاطرنشان ساخت: تمركز بر روي فعاليت‌هاي تحقيقاتي تخصصي و تدوين سند چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي، ساماندهي فعاليت‌هاي پژوهشي در واحدهاي استاني مبتني بر ظرفيت‌ها و مزاياي بومي هر منطقه و پرداختن به تحقيقات به صورت تخصصي در هر واحد استاني از مهمترين اهداف ما در دوره جديد است .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي يادآور شد: جهاددانشگاهي در حوزه‌هايي مانند نفت، گاز، پتروشيمي و ... در دوره جديد سرمايه‌گذاري بيشتري خواهد داشت و اين مساله به صورت جدي دنبال خواهد شد.
رييس جهاددانشگاهي تصريح كرد: در حوزه آموزش نيز هدف ما حركت به سمت ارايه آموزش‌هاي تخصصي در حوزه هاي مختلف است، ضمن اينكه با تبديل مؤسسات آموزش عالي جهاددانشگاهي در سراسر كشور به دانشگاه زمينه راه اندازي دوره‌ها و تحصيلات تكميلي را به صورت گسترده فراهم خواهيم آورد.
وي اظهار داشت: بايد بتوانيم از توانمندي‌هاي تخصصي خود در حوزه‌هاي مختلف نظير سلول‌هاي بنيادي ، برق و ... در ارايه دوره‌هاي آموزشي بهره ببريم و به واقع يكي از اهداف ما در حوزه آموزش ايجاد دانشگاه‌هاي تخصصي است .
دكتر طيبي در ادامه افزود : در زمينه آموزش هاي كوتاه مدت و علمي كاربردي نيز هدف ما ارايه آموزش هاي تخصصي در زمينه صنايع مختلف نظير سيمان ، نفت، گاز ، پتروشيمي و ... است كه اين مساله نيازمند همكاري ساير بخش‌ها با جهاددانشگاهي است .
وي در پايان خواستار توجه بيش از پيش مسؤولان به جهاددانشگاهي شد و گفت: جهاددانشگاهي از جمله مجموعه هاي منحصر به فردي است كه توانسته در زمينه توليد علم و فناوري الگوسازي كند و اميدواريم جهادگران دانشگاهي با حفظ آرمانها و ارزشهاي اين نهاد انقلاب اسلامي اين حركت را استمرار بخشند.
در اين مراسم دكتر سعيد ميرزايي معاون آموزشي جهاددانشگاهي طي سخناني با اشاره به اهداف برگزاري اين گردهمايي گفت: تبادل اطلاعات و تجربيات ميان مديران آموزشي واحدهاي اين نهاد، تشكيل كارگاه هاي آموزشي به منظور ارتقاء سطح علمي شركت كنندگان در قالب طرح تعالي ، تشكيل كميسيون هاي تخصصي و بررسي نظرات و پيشنهادات شركت كنندگان و بازديد از مراكز آموزشي جهاددانشگاهي واحد صنعتي اصفهان از جمله اهداف اين گردهمايي است .
وي در ادامه افزود : در اين گردهمايي همچنين كارگاه آموزشي آشنايي با نرم افزار E-form به منظور تسهيل در ارايه گزارش فعاليت‌هاي آموزشي واحدها و پژوهشكده‌ها به شركت كنندگان ارايه خواهد شد .
دكتر ميرزايي با بيان اينكه تبيين برنامه هاي آتي معاونت آموزشي از ديگر اهداف گردهمايي است ، خاطرنشان ساخت: حوزه آموزش جهاددانشگاهي با طيف گسترده‌اي از مخاطبان مواجه است و اين فرصت مناسبي براي خدمات‌رساني بهتر جهاددانشگاهي به اقشار مختلف جامعه است و به واقع جهاددانشگاهي در اين زمينه در كشور جايگاه منحصر به فردي دارد.
وي يادآور شد: امروزه آموزش هاي جهاددانشگاهي مورد اعتماد جامعه علمي كشور است ، به طوريكه تاكنون قريب به هزار نفر از شهرداران و پانزده هزار دهيار از سراسر كشور در كنار صدها هزار نفر از مديران ، كارشناسان و كاركنان ساير دستگاه هاي دولتي از خدمات آموزشي اين نهاد بهره‌مند شده‌اند .
دكتر ميرزايي با اشاره به امضاي تفاهم نامه‌اي ميان نهاد رياست جمهوري و جهاددانشگاهي از برنامه آموزش پنج‌هزار نفر از مديران و كارشناسان حقوقي دستگاه‌هاي مختلف دولتي جهاددانشگاهي خبر داد و اظهار داشت: طي ده سال گذشته قريب به دو ميليون نفر در جهاددانشگاهي آموزش ديده‌اند، ضمن اينكه فقط در سال 84 حدود چهارصد هزار نفر از اين آموزش‌ها بهره برده‌اند و اين درحالي است كه تاكنون دو هزار قرارداد آموزشي ميان جهاددانشگاهي و ساير دستگاه‌هاي دولتي و نهادهاي انقلاب اسلامي منعقد شده است .
معاون آموزشي جهاددانشگاهي آموزش دهياران در واحدهاي جهاددانشگاهي را دستاوردي مهم براي جامعه عنوان كرد و يادآور شد: قصد داريم در آينده نزديك با انتشار جزوات و كتب مورد نياز اين آموزشها و ساير دوره‌هاي جهاددانشگاهي، سطح آموزشهاي اين نهاد را ارتقاء دهيم .
وي از تدوين دوره آموزشي مديريت شهري و كاربردي ويژه شهرداران بدو خدمت خبر داد و تصريح كرد: اين دوره آموزشي براي اولين بار در سطح كشور به منظور آشنايي شهرداراني كه به تازگي فعاليت خود را آغاز كرده‌اند با مباحث مديريتي تخصصي ارايه مي‌شود.
دكتر ميرزايي تنوع دوره ها را از ديگر ويژگي آموزش‌هاي جهاددانشگاهي دانست و ادامه داد : تاكنون در جهاددانشگاهي 1100 دوره آموزشي تدوين و تعريف شده است، ضمن اينكه معاونت آموزشي جهاددانشگاهي با استانداردسازي اين دوره‌ها ، اقدام به انتشار اين استانداردها در قالب مجموعه‌اي مدون نموده است .
معاون آموزشي جهاددانشگاهي گفت: براي اولين بار در سطح كشور دوره‌هاي كارشناسي ارشد امور فرهنگي، مهندسي مالي ، مديريت پژوهش، مديريت پروژه ، مديريت كيفيت ، مديريت سوانح و بلايا، مديريت مراكز آموزشي و مديريت زيست محيطي در جهاددانشگاهي تدوين و برخي از آنها نيز به تصويب رسيده است، ضمن اينكه در مقاطع كارداني نيز دوره‌هايي نظير، كارداني امور فرهنگي ، امور اداري ، امور مالي، تربيت مربي مراكز پيش از دبستان ، پخت نان و ژئوفيزيك براي اولين بار از سوي جهاددانشگاهي درسطح كشور تعريف ، تدوين و برخي از آنها نيز تصويب شده است .
وي درادامه افزود: در حال حاضر بيش از 120 مركز آموزش جهاددانشگاهي در اقصي نقاط كشور فعال هستند و به ارايه خدمات آموزشي مي پردازند.
وي توجه به نوآوري را از جمله ويژگي هاي مهم دوره هاي آموزشي اين نهاد عنوان كرد و تصريح نمود: از ديگر اقدامات جهاددانشگاهي در حوزه آموزش، راه اندازي دوره‌هاي آموزش الكترونيك است كه در حال حاضر تعداد زيادي از مديران و كاركنان دستگاه‌هاي دولتي از اين آموزش هاي مجازي استفاده مي‌كنند.
وي به سياست جهاددانشگاهي در حوزه آموزش مبني بر عبور از دوره هاي عمومي به سمت توسعه دوره هاي تخصصي اشاره کرد و افزود: سمت‌گيري ما حركت به سمت تخصصي تر كردن دوره‌هاي آموزشي جهاددانشگاهي با استفاده از مزيت يافته‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي و همچنين نياز جامعه و بخش صنعت است ، به ويژه نگاه به دوره‌هاي آموزشي مرتبط با صنعت نفت كشور كه يكي از شريانهاي حياتي كشور است .
در اين مراسم همچنين حجت الاسلام والمسلمين رهبر رييس گروه معارف اسلامي دانشگاه صنعتي اصفهان در سخناني كوتاه اظهار داشت: در آموزه‌هاي دين مبين اسلام كسب دانش و توجه به محافل علمي از جايگاه رفيعي برخوردار است و به واقع علم و دانش مي‌تواند جوامع بشري را از ظلمت و جهل به سوي پيشرفت و توسعه حركت دهد.
وي با تاكيد براينكه هدف از كسب علم ، خودشناسي و شناخت معبود است، يادآور شد: ائمه اطهار عليهم السلام در فرصت هاي مختلف به تبيين جايگاه متعالي علم و دانش پرداخته و جوامع را به اين مهم دعوت نموده‌اند.
مهندس محمدباقر عطايي رييس جهاددانشگاهي واحد صنعتي اصفهان ديگر سخنران اين مراسم بود.
وي در سخناني با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي با برگزاري دوره‌هاي آموزشي مختلف توانسته خدمات بزرگي را به جامعه ارايه كند، اظهار داشت: در سند چشم انداز بيست ساله نظام و برنامه توسعه كشور، توسعه مبتني بر دانايي محور مهمي است كه جهاددانشگاهي در اين زمينه توانسته گام‌هاي موثري بردارد.
وي ادامه داد: بسياري از مديران موفق كشور مسير رشد و پيشرفت خود را در جهاددانشگاهي طي كرده‌اند و اين مساله بايستي در هر فرصتي بازگو شود.
عطايي با اشاره به انتخاب اصفهان به عنوان نخستين كريدور علم و فناوري كشور، آن را فرصتي مغتنم براي ارايه توانمندي‌هاي مراكز علمي و تحقيقاتي دانست و خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي واحد صنعتي اصفهان تلاش مي‌كند با توسعه فعاليت‌هاي علمي و تحقيقاتي وظايف خود را به بهترين شكل انجام دهد .
رييس جهاددانشگاهي واحد صنعتي اصفهان  در پايان با اشاره به موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي در حوزه آموزش، خواستار توسعه آموزش هاي تخصصي به ويژه دوره هاي آموزش مجازي شد.
گفتنی است،در حاشیه این همایش با حضور دکتر طیبی و معاونان جهاددانشگاهی کلنگ احداث مجتمع مسکونی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در خمینی شهر به زمین زده شد،همچنین رییس جهاددانشگاهی در بازدید از بخش ها ی مختلف از نزدیک با فعالیت های جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان آشنا شد.
خاطر نشان می کند،این گردهمایی دو روزه با برگزاری کمیسیون های تخصصی عصر روز پنج شنبه سوم اسفند ماه به کار خود پایان داد.ح/الف

١٦:١٨ ٠٣/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد