٢٢:٥٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي:
توسعه دوره‌هاي تخصصي و كاهش ظرفيت دوره‌هاي عمومي از سياستهاي جهاد دانشگاهي است

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي همزمان با فرا رسيدن سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي با تشريح عملكرد و دستاوردهاي آموزشي اين نهاد، از توسعه دوره‌هاي تخصصي كوتاه مدت و كاهش ظرفيت دوره‌هاي عمومي مراكز آموزشي وابسته خبر داد.
دكتر عبدالحميد احمدي در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از حوزه‌هاي فعال جهاد دانشگاهي را بخش آموزش دانست و گفت: جهاد دانشگاهي داراي يك شبكه گسترده آموزشي است كه در سه بخش تخصصي كوتاه مدت، علمي كاربردي و آموزشهاي رسمي بلند مدت فعاليت دارد.
وي با بيان سياستها و خط و مشهاي كلان حوزه آموزشي جهاد دانشگاهي، اظهار كرد: رويكرد اصلي جهاد دانشگاهي در حوزه آموزشي، توجه به تربيت نيروي انساني متعهد، كارآمد و كارآفرين است.
به گفته وي، سياست معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي در حوزه آموزشهاي تخصصي كوتاه مدت، برگزاري دوره‌هاي تخصصي است كه بر اين اساس فعاليتهاي گسترده‌اي در مراكز آموزشي جهاد دانشگاهي دنبال مي‌شود.
دكتر احمدي با اشاره به 61 عنوان دوره آموزشهاي تخصصي كوتاه مدت جهاد دانشگاهي كه تاكنون موفق به اخذ مجوز از وزارت علوم شده‌اند، عنوان كرد: اين دوره‌ها در گرايشها و موضوعات مختلف آموزشي برگزار مي‌شود و معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي با بررسي ظرفيت‌ها و امكانات آموزشي مركز آموزشي وابسته، اقدام به صدور مجوز برگزاري دوره‌هاي آموزشي مي‌نمايد.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با بيان اينكه 110 مركز آموزشي فعال جهاد دانشگاهي در سراسر كشور وجود دارد، گفت: اين مراكز زير نظر 42 واحد جهاد دانشگاهي و 14 پژوهشكده فعال هستند و بيش از 1100 دوره آموزشي عمومي و تخصصي را برگزار مي‌كنند.
وي افزود: معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي داراي كميته‌هاي برنامه ريزي تخصصي در رشته‌هاي كامپيوتر، فني مهندسي، ‌علوم انساني، كشاورزي،‌ فرهنگ و هنر، ‌زبان‌هاي خارجي، علوم پزشكي، اشتغال و كارآفريني است.
دكتر احمدي سياست معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي درباره دوره‌هاي آموزشي كوتاه مدت را حركت به سمت برگزاري دوره‌هاي تخصصي بيان و اظهار كرد: توسعه و ارتقاي دوره‌هاي تخصصي و كاهش ظرفيت دوره‌هاي آموزش عمومي از سياست‌هاي جهاد دانشگاهي است و در برنامه‌هاي جديد حوزه معاونت آموزشي بر افزايش ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي آموزشهاي كوتاه مدت تخصصي تاكيد شده است.
دكتر احمدي با بيان اينكه دوره‌هايي كه واجد ويژگيهاي تخصصي مورد نظر معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي باشند، مجوز برگزاري مي‌گيرند، اظهار كرد: افزايش تعداد دوره‌هاي آموزشي تخصصي از طريق پژوهشكده‌هاي جهاد دانشگاهي از برنامه‌هاي آموزشي جهاد دانشگاهي است.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با اشاره به تصويب بيش از 300 دوره آموزشي كوتاه مدت تخصصي در كميته‌هاي برنامه‌ريزي معاونت آموزشي، گفت: اين دوره‌ها شامل دوره‌هاي تخصصي كامپيوتر، مهندسي مكانيك، مهندسي برق، مهندسي شيمي، مهندسي عمران، معدن، صنايع، كشاورزي و منابع طبيعي، علوم انساني، فرهنگ و هنر، علوم پزشكي، زبانهاي خارجي، اشتغال و كارآفريني و دوره‌هاي ويژه پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي است.
به گفته وي، دانشجويان و دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي كشور، آموزشهاي تكميلي مورد نياز خود را در اين دوره‌هاي كوتاه مدت مي گذرانند.
دكتر احمدي با اشاره به برگزاري دوره‌هاي آموزشي ويژه كاركنان دولت، عنوان كرد:‌ اين دوره‌ها براساس موافقت‌نامه سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و براساس نياز دستگاه‌هاي اجرايي و نهادهاي كشور برگزار مي‌شود.
وي افزود: جهاد دانشگاهي يكي از مجريان دوره‌هاي آموزشي تخصصي كاركنان است و تا كنون بيش از 500 هزار نفر پودمان از كاركنان دولت را در دوره‌هاي مختلف توجيهي، عمومي شغلي و بهبود مديريت آموزش داده است.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي در ادامه به قرارداد آموزشي مربوط به شهرداران، كارشناسان شهرداران و دهياران اشاره كرد و ادامه داد: تا كنون 306 عنوان دوره آموزشي جهت آموزش كارشناسان شهرداري‌ها و 24 كارگاه آموزشي براي شهرداران و 40 عنوان دوره آموزشي دهياران توسط جهاد دانشگاهي برگزار شده است و همچنين جهاد دانشگاهي قراردادهاي آموزشي نيز با معاونت حقوقي نهاد رياست جمهوري، قوه قضاييه، بنياد شهيد و دانشگاه پيام نور منعقد كرده است.
دكتر احمدي با اشاره به رشد 17 درصدي فراگيران عمومي و تخصصي جهاددانشگاهي در سال 85 نسبت به سال قبل از آن عنوان كرد: جهاد دانشگاهي در سال 85 حدود 500 هزار نفر فراگير داشته است.
وي افزود: مساحت فضاي آموزشي مراكز آموزشي جهاددانشگاهي در سال 85 نسبت به سال قبل از آن رشد قابل توجهي داشت و به حدود 30 هزار متر مربع رسيد. 
دكتر احمدي برگزاري دوره‌هاي كوتاه مدت تخصصي و برنامه‌هاي آموزشي خاص را از ديگر برنامه‌هاي مشترك با مراكز پژوهشي جهاد دانشگاهي دانست و اظهار كرد: در اين راستا دوره‌هاي آموزشي سلولهاي بنيادي، جنين شناسي و ژنتيك در پژوهشكده رويان و دوره‌هاي آموزشي زبان فارسي ويژه زبان آموزان خارجي در جهاد دانشگاهي دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شده است.
وي جذب فراگيران خارجي را از رويكردهاي آموزشي جهاد دانشگاهي در دوره‌هاي تخصصي كوتاه مدت و كارگاه‌هاي تخصصي آموزشي دانست و گفت: اين دوره‌ها همزمان با كنگره‌ها و همايشهاي علمي پژوهشي توسط پژوهشكده‌هاي جهاد دانشگاهي برنامه ريزي و اجرا مي‌شوند.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با اشاره به فعاليت جهاد در برگزاري دوره‌هاي رسمي بلندمدت نيز خاطر نشان كرد: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان نماد آموزش عالي رسمي و بلند مدت جهاددانشگاهي بييش از 15 سال سابقه فعاليت دارد و در حال حاضر علاوه بر تهران، با چهار شعبه وابسته در شهرهاي اصفهان، ‌همدان، كاشمر و رشت فعاليت مي‌كند.
وي با اشاره به فعاليت سه موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي در استانهاي يزد، كرمانشاه و خوزستان، اظهار كرد: ايجاد دوره‌هاي تحصيلات تكميلي با همكاري و مشاركت پژوهشكده‌هاي جهاد دانشگاهي از رويكردهاي دانشگاه علم و فرهنگ است كه در اين راستا تا كنون يك دوره دكتري با همكاري پژوهشكده رويان و 9 دوره كارشناسي ارشد در اين دانشگاه راه اندازي شده است.
وي با اشاره به فعاليت گسترده جهاد دانشگاهي در بخش آموزش علمي كاربردي، گفت: در حال حاضر 239 كد رشته تحصيلي در مقاطع كارداني و كارشناسي در 35 شعبه علمي كاربردي سراسر كشور به تربيت دانشجو مشغول هستند.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي جمعيت دانشجويي علمي كاربردي جهاد دانشگاهي تا پايان سال گذشته را بيش از 17 هزار تن و سياست آموزشي جهاد در دوره‌هاي علمي كاربردي را حركت به سمت دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد بيان كرد.
دكتر احمدي در خصوص حمايت مالي از دانشجويان كم بضاعت در دوره‌هاي تحصيلي با اشاره به ايجاد صندوق قرض‌الحسنه دانشجويان در سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي، عنوان كرد: اين حركت در مراكز آموزشي و واحدهاي جهاددانشگاهي نيز دنبال مي‌شود و تا كنون اين صندوق در 5 دانشگاه و واحد جهاد فعال شده است و قرار است شعب صندوق در ساير مراكز آموزشي و واحدهاي جهاد نيز فعال شود.
وي توسعه دوره‌هاي تخصصي كوتاه مدت، كاهش دوره‌هاي آموزش عمومي، حركت به سمت تحصيلات تكميلي در آموزشهاي رسمي بلند مدت با همكاري و مشاركت پژوهشكده‌ها و مراكز علمي جهاد دانشگاهي و همچنين توسعه دوره‌هاي كارشناسي و كارشناسي ارشد در دوره‌هاي علمي كاربردي را از اولويت‌هاي آموزشي جهاد دانشگاهي دانست.
وي مجموعه ظرفيت‌هاي آموزشي جهاد دانشگاهي را در جهت رفع نيازهاي تخصصي جامعه، دستگاه‌هاي اجرايي و نهادهاي كشور عنوان كرد و ادامه داد: جهاد دانشگاهي به فراگيران عمومي در سطوح مختلف نيز خدمات آموزشي ارائه داده و نيازهاي تخصصي و تكميلي دانشجويان و دانش آموختگان را مدنظر قرار مي دهد.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اينكه ظرفيت‌هاي آموزشي اين نهاد بايد با كيفيت مناسب و به صورت گسترده در اختيار آحاد افراد جامعه قرار گيرد، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي ‌نيازهاي تخصصي دستگاه‌ها و نهادهاي مختلف را در بخش‌هاي عمومي، تخصصي و خدماتي برطرف مي‌كند و اقبال عمومي به آموزشهاي جهاد دانشگاهي نشان دهنده اعتماد مردم و دستگاه‌هاي مختلف به اين نهاد است.
وي استاندارد سازي و ارزشيابي فعاليت‌هاي را سرلوحه كار جهاد دانشگاهي دانست و ادامه داد: نيازسنجي و تدوين دوره‌هاي آموزشي بر اساس نيازهاي تخصصي جامعه از جمله برنامه‌هاي آموزشي جهاد دانشگاهي است.
دكتر احمدي درخاتمه با تاكيد بر استفاده از شيوه‌ها و روشهاي نوين آموزشي در آموزش‌هاي كوتاه مدت تخصصي و علمي كاربردي، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي به برگزاري دوره‌هاي آموزشي كارآفريني منجر به اشتغال تاكيد جدي دارد.ح/الف

١٤:٤٤ ١٦/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد