/بيست و هفتمين سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي/
رييس جهاد دانشگاهي استان مرکزي:
علمي کردن بحث اشتغال فارغالتحصيلان از مهمترين خدمات جهاد دانشگاهي است
رييس جهاد دانشگاهي استان مرکزي گفت: جهاد دانشگاهي از پايدارترين محصولات انقلاب اسلامي است که به عنوان بستري توانسته شور، نشاط، انرژي و نيروي نسل فداکار انقلاب را در خدمت دانش، تفکر، تحقيق و پيشرفت قرار دهد.
مهندس سيد جعفر نظامدوست كه همزمان با سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه مرکزي سخن ميگفت، اظهار داشت: جهاد دانشگاهي از لحاظ حقوقي زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي فعاليت ميکند و بر اساس اساسنامه مصوب اين شورا، چهار محور فعاليت اين نهاد عبارت است از فعاليتهاي فرهنگي، آموزشي ، انجام تحقيقات و پژوهشهاي علمي و مشارکت در ايجاد زمينههاي مناسب براي ايجاد اشتغال فارغالتحصيلان دانشگاهي.
وي با اشاره به فعاليتهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي استان مرکزي افزود:فعاليتهاي پژوهشي از اولويتهاي اول جهاد دانشگاهي استان مرکزي است و اين واحد در انجام پژوهشهاي کاربردي و توسعهيي، ارائه خدمات علمي و فني، برگزاري و مشارکت در نمايشگاهها و سمينارهاي تخصصي فعاليت ميکند.
مهندس نظامدوست به برخي از فعاليتهاي شاخص اين مجموعه اشاره و تصريح کرد: امضاي بيش از 15 تفاهمنامه پژوهشي با مراکز، سازمانها و وزارتخانهها، ارائه بيشاز 20 مقاله علمي و چاپ آن در كتابهاي معتبر علمي و نشريات، انجام 20 طرح پژوهشي در زمينههاي اقتصادي، اجتماعي، هنري، محيط زيست، موافقت قطعي با تشکيل گروه پژوهشي اقتصاد توسعه، پيگيري اخذ موافقيت اصولي تشکيل گروه پژوهشي علوم اجتماعي، تشکيل هستههاي علمي گروه برق و الکترونيک و کامپيوتر، مسووليت کميته برگزاري سخنرانيهاي هفتهي پژوهش، برگزاري پنج نمايشگاه تخصصي – علمي با حضور در نمايشگاه هفته پژوهش و ارائه دستاوردهاي پژوهشي از عمده فعاليتهاي شاخص پژوهشي اين واحد است.
رييس جهاد دانشگاهي استان مرکزي با اشاره به فعاليتهاي فرهنگي اين واحد خاطرنشان کرد: اين واحد در 25 سال حيات خود در زمينههاي مختلف فرهنگي، ادبي، قرآني، ديني، سياسي، اجتماعي و فوق برنامه، فعاليتهاي امام(ره) و انقلاب اسلامي، جشنوارههاي استاني و کشوري فعاليت کرده و در يکسال گذشته 60 هزار نفر از اين فعاليتها بهرهمند شدهاند.
وي با تبريک 17 مرداد «روز خبرنگار» گفت: يکي از مراکز فرهنگي موثر جهاد دانشگاهي استان مرکزي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مرکزي، است که به عنوان يک رسانه موثر در استان فعاليت ميکند.
نظامدوست افزود: پس از تاسيس اين خبرگزاري، شاهد فعاليت چند خبرگزاري ديگر در کشور بودهايم ولي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در فرهنگسازي و اطلاعرساني بهعنوان يک خبرگزاري موفق، مرجع و قابل اعتماد شناخته شده است و اين موفقيت ناشي از فعاليت ايسنا در بستر نهاد انقلابي جهاد دانشگاهي است و تفاوت آن با ديگر خبرگزاريها در جوهر، هويت، محتوا، اعتقاد، نوع کار و فرهنگ سازماني حاکم بر آن است.
وي گفت: روزانه حدود يكهزار نفر از سايت منطقه استان مركزي ايسنا بازديد ميکنند و روزانه به طور متوسط 30 خبر بر روي اين سايت منطقهيي قرار ميگيرد که بيش از 90 درصد اخبار توليدي اين سايت توسط نشريات استاني و کشوري استفاده ميشود.
نظامدوست افزود: يکي ديگر از مراکز فعال فرهنگي اين واحد جهاد دانشگاهي، مرکز افکارسنجي دانشجويان ايران است که در يکسال گذشته 11 طرح افکارسنجي در سطح ملي و استاني انجام داده است. همچنين در سال گذشته اين مرکز در سطح کشور به لحاظ انجام نظرسنجي "طرح سنجش سرمايه اجتماعي ايران" رتبه اول را کسب کرد.
رييس دانشگاه جامع علمي کاربردي استان مرکزي به فعاليتهاي فرهنگي ارائه شده به دانشجويان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته به 120 هزار نفر ساعت در سطح استان برنامههاي فرهنگي ارائه شده است و همچنين سه هزار نفر از دانشجويان دانشگاههاي استان عضو کانونها و انجمنهاي فرهنگي اين واحد هستند.
وي تصريح کرد: سياستهاي سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان جهاد دانشگاهي استان مرکزي، فرهنگسازي، توانمندسازي، برنامه و نهادسازي است و به نظر ميرسد مهمترين خدمت جهاد در اين زمينه "علمي کردن مسالهي اشتغال" است.
مهندس نظامدوست افزود: محورهاي اصلي فعاليتي اين حوزه در سه محور اطلاعرساني - پژوهش، آموزش و تدوين طرحهاي آموزشي و ارائه الگوهاي کارآفريني است و هم چنين چشمانداز فعاليتهاي اشتغال جهاد دانشگاهي شعار «يک فارغالتحصيل - يک کارآفرين» است.
وي به فعاليتهاي سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان جهاد دانشگاهي واحد استان مرکزي اشاره کرد و گفت: اين سازمان در امر اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاههاي استان از سال 1377 فعاليت خود را آغاز کرده است.
نظامدوست گفت: برگزاري هفته کار آفريني در دانشگاههاي استان مرکزي، اجراي دورههاي آموزشي با گرايش اشتغالزايي، تدوين و اجراي طرحهاي تيپ شغلي، ايجاد و راهاندازي شبکه اطلاعرساني بازار کار و مرکز مشاوره شغلي جهت فارغالتحصيلان و راهاندازي كارگاه کارآفرينان استان مرکزي، تاسيس شعبه سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان و برگزاري همايش چشمانداز و راهکارهاي توسعه اشتغال در استان، تجهيز و راهاندازي کتابخانه تخصصي اشتغال، برگزاري سمينار کار آفريني راه و توسعه، اشتغال و سمينار آموزشي کار آفريني، خلاقيت و فناوري، برگزاري 21 دوره آموزش کار آفريني و خوداشتغالي و آموزش کسب و کار ويژه فارغالتحصيلان دانشگاههاي استان، مديران و کارشناسان با شرکت 650 تن، از عمده فعاليتهاي سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاههاي جهاد دانشگاهي واحد استان مرکزي است.
رييس مرکز آموزش عالي علمي کاربردي جهاد دانشگاهي استان مركزي با اشاره به فعاليتهاي آموزشي اين واحد از زمان تاسيس جهاد دانشگاهي افزود: اين مرکز در دو قالب مرکز آموزش کوتاه مدت عمومي، تخصصي و مرکز آموزش بلند مدت علمي – کاربردي فعاليت آموزشي مي کند و در حال حاضر بيشاز 950 تن دانشجو در 9 رشته کارداني و دو رشته کارشناسي کامپيوتر و برق و الکترونيک در اين مجموعه مشغول به تحصيل هستند.
وي گفت: در يک سال گذشته 65 هزار نفر ساعت از آموزشهاي کوتاه مدت استفاده و يک هزار و 500 نفر از کارکنان دولت در دورههاي مختلف آموزشهاي مورد نياز خود شرکت کردهاند.
نظامدوست تصريح کرد: در سال گذشته مرکز آموزش علمي - کابردي شعبه اراک در جشنواره ملي علمي کاربردي به عنوان پنج مرکز برتر در سطح کشور شناخته شد.
وي گفت: جذب و پذيرش دانشجو در رشتههاي کارشناسي سختافزار کامپيوتر، الکترونيک ابزار دقيق، حسابداري و امور اداري در بهمن ماه سال جاري از برنامه هاي مرکز آموزش علمي کاربردي جهاد دانشگاهي استان مرکزي است.
رييس آموزش عالي علمي کاربردي جهاد دانشگاهي استان مرکزي افزود: توسعه فعاليتهاي پژوهشي، تقويت بيش از پيش فعاليتهاي فرهنگي و جذب هيات علمي بيشتر از اولويتهاي کاري اين واحد است.
وي در پايان از راهاندازي واحد خبرگزاري قرآني در اين مجموعه خبر داد و گفت: با توجه به تجربيات کسب شده در راهاندازي منطقه خبري ايسنا در اين مجموعه، اين نهاد تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان خبرگزاري قرآني را نيز راهاندازي خواهد کرد.
٠٧:٣٨ ١٧/٠٥/١٣٨٦