رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران تاكيد كرد:
ضرورت برنامهريزي مناسب براي غنيسازي اوقات فراغت دانشجويان خارجي
رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران با تاكيد به اينكه سياست مسؤولان نظام در جذب دانشجويان خارجي بيشتر فرهنگي است تا اقتصادي، خاطرنشان كرد: هدف ما از جذب اين دانشجويان ترويج فرهنگ و انديشههاي امام و انقلاب اسلامي است.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مسعود حبيبي در دومين همايش ارتقا كيفيت خدمات رساني به دانشجويان بورسيه غيرايراني افزود: بايد برنامههاي فرهنگي مناسب براي پركردن اوقات فراغت اين دسته از دانشجويان در نظر گرفته شود تا آنها از دوري از خانواده رنج نبرند.
نماينده جهاد دانشگاهي در شوراي بورس پذيرش دانشجوي خارجي با بيان اينكه از نظر فعاليتهاي فرهنگي برنامه خاصي براي دانشجويان خارجي طراحي نشده است، تصريح كرد: بايد با سياستگذاريهاي مناسب وضع موجود را اصلاح كرد.
وي با اشاره به تحقيق سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي و مركز افكار سنجي دانشجويان ايران درباره وضعيت دانشجويان خارجي شاغل به تحصيل در ايران در سال گذشته گفت: بر اساس اين تحقيق، حدود 59 درصد دانشجويان خارجي در مقطع كارشناسي و 27 درصد در مقطع دكترا تحصيل ميكنند كه 75 درصد آنها را دانشجويان پسر تشكيل مي دهند.
حبيبي با تاكيد بر اينكه در بعد اطلاع رساني رسمي براي جذب دانشجويان خارجي ضعيف عمل شده است خاطر نشان كرد: مسائل فرهنگي عمدهترين دليل اين دانشجويان در انتخاب ايران به عنوان كشور ادامه تحصيل بوده است.
رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران بر جذب بيشتر دانشجويان خارجي از كشورهاي همسايه و مسلمان تاكيد كرد و گفت: اشتراكات رفتاري، فرهنگي و وضعيت جغرافيايي ايران از جمله دلايل اين پيشنهاد است.
وي برخورد نامناسب برخي افراد در ارتباط با دانشجويان خارجي را يكي از مشكلات عنوان كرد و افزود: بايد در اين زمينه، نيروهاي علاقهمند به ارتباط با دانشجويان خارجي جذب شوند تا مشكلي براي آنها ايجاد نشود.
نماينده جهاد دانشگاهي در شوراي بورس پذيرش دانشجوي خارجي برگزاري كارگاههاي آگاهي از اهداف جمهوري اسلامي ايران در جذب دانشجويان خارجي، آشنايي با ساير فرهنگها و آشنايي نسبي با زبان انگليسي و عربي را براي كارشناساني كه با اين دانشجويان در ارتباط هستند مفيد بيان كرد.
وي به علاقه مندي دانشجويان خارجي به بازديد از اماكن فرهنگي و مذهبي ايران و ديدار با مسوولان نظام تاكيد كرد و گفت: تحقق اين امر به بودجه كافي نياز دارد.
حبيبي گفت: با توجه به تصويب شوراي سياستگذاري فعاليتهاي فرهنگي و فوق برنامه دانشجويان خارجي توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اميد است فرصتهاي بيشتري با همكاري نهادهاي مسؤول براي ارائه خدمت به دانشجويان خارجي اين سفيران فرهنگي كشور ايجاد شود.
رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران با اشاره به دلتنگيهاي اين دانشجويان به دليل دوري از خانواده، اظهار كرد: بر اساس تحقيق انجام شده 70 درصد آنها با اين مشكل روبرو هستند كه تاثير بسياري در افت تحصيلي آنها دارد كه ميتوان با غني تر كردن برنامههاي اوقات فراغت اين مشكل را تا حدودي برطرف كرد.
وي نامناسب بودن كيفيت غذا را از جمله مشكلات دانشجويان خارجي عنوان كرد و افزود: ميتوان براي هر فرهنگ غذاي دلخواه فراهم كرد.
حبيبي در خاتمه خاطرنشان كرد: دانشجويان خارجي تصوير واقعي ايران را بهتر از تصوير اين كشور در رسانههاي غربي ميدانند كه اين موضوع در دفع سمپاشيهاي كشورهاي غربي نسبت به ايران بسيار موثر است. م/د
١١:٢٥ ١٨/٠٨/١٣٨٦