معاون آموزشي جهاد دانشگاهي خبر داد:
اجراي طرح سراسري آموزش کارشناسان حقوقي دستگاههاي اجرايي کشور
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با اعلام اينکه به زودي طرح سراسري آموزشي کارشناسان حقوقي دستگاه هاي اجرايي کشور توسط جهاد دانشگاهي اجرا مي شود، گفت: با توافق معاونت امور حقوقي رياست جمهوري در اواخر آذرماه اين امر توسط جهاد دانشگاهي به مرحله اجرا درخواهد آمد.
دکتر سيد عبدالحميد احمدي در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، با بيان اين مطلب گفت: آموزش يکي از محورهاي اصلي فعاليت در جهاد دانشگاهي است.
وي گفت: در اساسنامه جهاد دانشگاهي به آموزش هاي تخصصي و علمي کاربردي نيز به طور جدي توجه شده و به تناسب در جهاد دانشگاهي بخش گسترده اي در 4 حيطه اصلي در عرصه آموزش فعال است که هر يک از اين حيطه ها، رويکرد خاصي را دنبال مي نمايد.
دکتر احمدي به 4 حيطه آموزشهاي رسمي بلند مدت، آموزشهاي علمي- کاربردي، آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت و آموزشهاي کارآفريني و اشتغال اشاره کرد وافزود: در کنار آموزشهاي رسمي بلند مدت که در دانشگاههاي علم و فرهنگ و شعبه هاي آن ارائه مي شود، 3 موسسه آموزش عالي مستقل يزد، خوزستان و کرمانشاه نيز از طريق سازمان سنجش اقدام به پذيرش دانشجو مي نمايند.
وي گفت: رويکرد جهاد دانشگاهي دستيابي به يک دانشگاه معتبر غير دولتي بين المللي در افق 20 ساله است که متکي بر ظرفيتهاي علمي پژوهشي جهاد دانشگاهي و با تاکيد بر آموزش هاي رسمي و تحصيلات تکميلي در جهت خدمت به توليد علم و تربيت منابع انساني متهد و کارآمد در کشور خواهد بود.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي به شبکه گسترده آموزشهاي علمي - کاربردي جهاد دانشگاهي اشاره کرد و گفت: در حيطه آموزشهاي تخصصي منجر به اشتغال در جهاد دانشگاهي، مراکز آموزش علمي و کاربردي فعال هستند و خوشبختانه اين مراکز در طي سالهاي اخير خدمات شاياني را به جامعه و دانشجويان و نيز کارکناني که همزمان با کار به تحصيل مي پردازند، ارائه داده است.
وي اعلام کرد: به زودي مرکز آموزش علمي کاربردي به موسسه آموزش عالي علمي - کاربردي ارتقا يافته و فعاليت ها در اين عرصه توسعه بيشتري خواهد يافت.
دکتر احمدي آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت جهاد دانشگاهي را مهمترين و گسترده ترين زمينه آموزش جهاد دانشگاهي در جهت رفع نياز جامعه عنوان کرد وگفت: برخي آموزشهاي تکميلي که امکان ارائه آن در دوره هاي رسمي آموزشي وجود ندارد و مورد استفاده دانشجويان و دانش آموختگان و اقشار مختلف مردم است، آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت جهاد دانشگاهي است که هر کدام از آموزشها مي تواند در جهت رفع يک نياز تخصصي باشد.
وي افزود: گستردگي اين اموزشها قابل قياس با تنوع و آموزشها در دوره هاي آموزش رسمي نيست و خوشبختانه شرايط به وجود آمده به گونه اي است که آموزشهاي متکي بر ظرفيت هاي علمي جهاد دانشگاهي طراحي و اجرا مي شود.
وي با بيان اينکه بخش اعظم آموزش هاي جهاد دانشگاهي مربوط به آموزش حين خدمت کارکنان دولت است، گفت: در اين راستا تفاهم نامه هاي آموزشي با اکثر وزارتخانه ها و دستگاه هاي اجرايي کشور منعقد شده است تا ظرفيت آموزشي جهاد دانشگاهي در خدمت نظام اجرايي و مديريتي کشور قرار گيرد.
دکتر احمدي به تاسيس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهها در جهاد دانشگاهي اشاره کرد وگفت: اين سازمان در طراحي و اجراي فعاليت هاي آموزشي در بخش آموزشهاي کار آفريني و اشتغال فعاليت چشمگيري داشته است و توانسته جريان جديدي را در حيطه آموزشهاي کارآفريني ايجاد نمايد.
وي افزود: در حال حاضر جهاد دانشگاهي يک مجموعه شاخص در ارائه خدمات آموزشي، اطلاع رساني و مشاوره اي به دانشجويان و دانش آموختگان دانشگاه ها در حوزه کار، اشتغال و کارآفريني در سطح کشور است و خوشبختانه با تعامل و ارتباط نزديکي که بين جهاد دانشگاهي و سازمانهاي مرتبط با حوزه کار واشتغال و کارآفريني در کشور وجود دارد، اميدواريم از تجارب و ظرفيتهاي موجود در جهاد که در طي سالهاي اخير ايجاد شده است، بهره برداري گسترده و مناسب تري صورت پذيرد و جهاد دانشگاهي بتواند زمينه هاي توسعه هر چه بيشتر اين حوزه آموزشي را در کشور فراهم کند.
وي به توسعه آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت جهاد دانشگاهي در منطقه اشاره کرد وگفت: کار گروهي در معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي در جهت بررسي کامل موضوع و بررسي ابعاد ورود به عرصه بين المللي آموزشهاي تخصصي کوتاه مدت تشکيل شده است و در حال حاضر در برخي پژوهشکده ها و مراکز عملي جهاد دانشگاهي اين ارتباط و تعامل بين المللي وجود دارد و برخي مراکز تخصصي جهاد اين ظرفيت را در خود ايجاد کردند که دانشجوياني را در مقاطع تحصيلات تکميلي براي گذراندن دوره هاي خاص خود از کشور هاي ديگر بپذيرند.
وي افزود: کار گروه تخصصي ورود به عرصه بين المللي آموزشهاي کوتاه مدت به دنبال اين است که فرصتها و نيازهاي آموزشي را در کشورهاي همجوار شناسايي و بررسي و نوع ورود جهاد به اين آموزشها را تعيين کند تا براساس آن موضوع را دنبال نماييم.
وي در خصوص هماهنگي آموزشهاي جهاد دانشگاهي با ظرفيت علمي و پژوهشي اين نهاد گفت: جهاد دانشگاهي يک نهاد توانمند در عرصه هاي فرهنگي، آموزشي و پژوهشي است و به طور طبيعي انتظار جامعه اين است که آموزش هاي ارائه شده برآمده از ظرفيتهاي علمي و فرهنگي اين نهاد باشد.
دکتر احمدي افزود: آنچه مدنظر است اين است که نوع آموزشها و محتواي ان و کساني که مسووليت ارائه اين آموزشها را بر عهده دارند، همه بر آمده از مجموعه جهاد دانشگاهي بوده و داراي جوهره و فرهنگ جهادي باشد و بر اين اساس ضروري است تا اين پيوند را بين بخش هاي مختلف علمي، آموزشي و فرهنگي جهاد برقرار کنيم و نوع آموزشهاي ارائه شده نيز واجد اين ويژگيها و مبتني بر نياز فراگيران و جامعه باشد.
وي در خصوص آموزش حين خدمات کارکنان در جهت روزآمد کردن آموزشهاي ارائه شده در اين نهاد گفت: آموزش نيازي مستمر در طول زندگي افراد است واين مساله در حوزه هاي شغلي و تخصصي معنا و مفهوم بيشتري پيدا مي کند و افراد بايد با حضور در دوره هاي بازآموزي دانش خود را به روز کنند تا کارايي و بهره وري بيشتري داشته باشند.
وي افزود: در اين راستا طرح آموزش کارکنان دولت در جهاد دانشگاهي دنبال شده است و خوشبختانه سازمان مديريت و برنامه ريزي نيز جهاد دانشگاهي را يک نهاد توانمند در آموزش سراسري کارکنان دولت به همه دستگاه ها اعلام کرده است.
وي گفت: در اين راستا فعاليت هاي گسترده اي از سوي جهاد دانشگاهي براي آموزش کارکنان دستگاه هاي اجرايي طراحي و اجرا گرديده و اين طرح همچنان با قوت ادامه دارد. همچنين در طرح سراسري مربوط به آموزش شهرداران، کارشناسان شهرداري و دهياران نيز گامهاي بسيار بلندي برداشتيم.
وي با اعلام اين مطلب که به زودي طرح سراسري آموزشي کارشناسان حقوقي دستگاه هاي اجرايي کشور توسط جهاد دانشگاهي اجرا مي شود، گفت: با توافق معاونت امور حقوقي رياست جمهوري در اواخر آذر ماه اين مهم توسط جهاد دانشگاهي به مرحله اجرا در خواهد آمد.
دکتر احمدي افزود: برنامه هاي آموزشي ديگري نيز به صورت توافقي براي کارکنان ساير دستگاه هاي اجرايي و دولتي کشور در جهاد دانشگاهي پيش بيني شده است که به نظر مي رسد ظرفيت ايجاد شده در دوره هاي تخصصي کوتاه مدت جهاد دانشگاهي بايد هر چه بيشتر در خدمت توسعه آموزش دستگاه ها و نهاده هاي اجرايي کشور قرار گيرد.
دکتر سيد عبدالحميد احمدي به ايجاد دوره هاي اموزشي جديد مبتني بر نياز روز جامعه در جهاد دانشگاهي اشاره کرد و گفت: مطالعه و طراحي دوره هاي جديد اموزشي در خصوص مرتفع نمودن نيازهاي اموزشي موجود در کشور در حوزه برنامه ريزي معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي در حال بررسي است و هم اکنون مطالعه تطبيقي از دوره هاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت در کشورهاي مختلف در اين حوزه در حال انجام است.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي افزود:تعداد دوره هاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت که در کشور اجرا مي شود به نسبت تعداد دوره هاي که در کشور پيشرفته وجود دارد، بسيار کم است و جهاد دانشگاهي درصدد است تعداد اين دوره ها را منطبق بر نياز و فرهنگ جامعه و در جهت توسعه اموزش هاي تخصصي به تعداد قابل توجهي افزايش دهد.
براساس گفته دکتر احمدي، تعداد کل دوره هاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت که درحال حاضر در کشور توسط بخش هاي مختلف اجرا مي شود، کمتر از 3 هزار دوره است در صورتي که تعداد اين دوره ها در برخي کشورهاي پيشرفته به بيش از 30 هزار دوره اموزشي مي رسد.
١٨:٢٣ ١٤/٠٩/١٣٨٦