١٤:٢٦ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
رييس جهاددانشگاهي در گردهمايي معاونان آموزشي اين نهاد:
آموزشهاي تخصصي جهاددانشگاهي در سطح بين المللي ارايه مي‌شود

معاون آموزشي اين نهاد خبر داد:
ايجاد شبكه سراسري آموزشهاي تخصصي جهاددانشگاهي در كشور

بيست و ششمين گردهمايي معاونان آموزشي واحدها، پژوهشكده‌ها ، مراكز و سازمانهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور صبح امروز در باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دكتر سيد عبدالحميد احمدي معاون آموزشي اين نهاد همراه بود، دكتر طيبي در سخناني با گراميداشت ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و جهاددانشگاهي و امام راحل (ره) اظهار داشت: جهاددانشگاهي با هدف تربيت منابع انساني متعهد، كارآمد و كارآفرين درعرصه‌ فعاليت‌هاي آموزشي حضور دارد و همواره در اين راستا به مسايل تربيتي و تخصصي توجه ويژه‌اي داشته است.
وي به فعاليت‌هاي آموزشي جهاددانشگاهي در سه دوره آموزش هاي رسمي بلندمدت ، علمي كاربردي و تخصصي كوتاه مدت اشاره كرد و گفت: ارايه آموزشهاي تخصصي مورد نياز جامعه و نظارت برحسن اجراي برنامه‌هاي آموزشي سطوح مذكور از جمله مواردي است كه بايد در واحدهاي جهاددانشگاهي مورد توجه قرار گيرد، زيرا اين مساله شرط بقاي اين نهاد در حوزه ارايه خدمات آموزشي به جامعه است .
رييس جهاددانشگاهي در ادامه خواستار شتاب بيشتر برنامه هاي آموزشي جهاددانشگاهي شد و افزود: براي تعريف و اجراي دوره‌هاي تخصصي آموزشي در جهاددانشگاهي مي‌توان از ظرفيت‌هاي علمي پژوهشي بخش‌هاي مختلف اين نهاد استفاده كرد، ضمن اينكه بايد در افقي بلندمدت و با استفاده از توان تخصصي خود بتوانيم موسسات آموزش عالي جهاددانشگاهي را به دانشگاه‌هاي معتبر در سطح كشور ارتقاء دهيم .
دكتر طيبي  ارايه آمورش هاي تخصصي در سطح بين المللي رامورد تاكيد قرار داد و خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي توانايي ارايه آموزش‌هاي تخصصي در سطح بين المللي به ويژه كشورهاي منطقه را دارد و از سال آينده اين آموزش ها را در سطح منطقه آغاز خواهد كرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، همگرايي و ايجاد شبكه‌اي براي ارايه آموزشهاي تخصصي جهاددانشگاهي در سراسر كشور را امري مهم دانست و تصريح كرد: با توجه به استقبال چشمگير دستگاه‌ها و سازمانهاي مختلف از برنامه‌هاي آموزشي جهاددانشگاهي و جايگاه مناسب كنوني اين نهاد ، واحدهاي جهاددانشگاهي مي‌توانند در عرصه ارايه آموزشهاي تخصصي از اين فرصت مناسب بهره‌مند شوند.
دكتر طيبي با اشاره به جايگاه آموزش در سند چشم انداز بيست ساله و برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي، يادآور شد: در حال حاضر در برخي كشورها نظير مالزي زمينه مناسبي براي فعاليت هاي آموزشي جهاددانشگاهي وجود دارد و اميدواريم بتوانيم با تعيين چندين جامعه هدف و گسترش تعاملات در اين عرصه نيز حضوري موفق داشته باشيم .
وي در ادامه خواستار ساماندهي آموزشهاي الكترونيك جهاددانشگاهي شد و افزود: جهاددانشگاهي با تجميع توانمندي‌هاي خود در عرصه‌هاي جديد اجراي پروژه‌هاي بزرگي را آغاز كرده است كه از آن جمله مي‌توان به انعقاد قرارداد طراحي و ساخت پنج دستگاه دكل حفاري در صنايع نفت اشاره كرد.
رييس جهاددانشگاهي گسترش تعاملات با دستگاه‌ها و سازمانها را لازمه حضور جهاددانشگاهي درعرصه‌هاي جديد دانست و گفت: واحدهاي استاني جهاددانشگاهي با توجه به نگرش مثبت دستگاه‌هاي اجرايي به اين نهاد و با استفاده از مزاياي بومي منطقه بايستي در حوزه‌هاي مختلف قطب هاي علمي جديد را ايجاد كنند.
دكتر طيبي با اشاره به بودجه جهاددانشگاهي در سال آينده ، بازنگري ساختار سازماني جهاددانشگاهي ، تقويت بخش هاي برنامه ريزي و نظارت بر حسن اجراي برنامه‌ها و تقويت منابع درآمدي جهاددانشگاهي را از جمله برنامه‌‌هاي در دست اجراي اين نهاد خواند و اظهار داشت: جهاددانشگاهي به رغم سهم اندكي كه از بودجه كشور دارد، با استفاده از توان تخصصي خود ارزش افزوده بسيار مناسبي را ايجاد مي‌كند و در صورت اختصاص منابع بيشتر ، مي‌تواند خدمات خود را چندين برابر افزايش دهد.
براساس اين گزارش، در ادامه اين مراسم دكتر سيد عبدالحميد احمدي معاون آموزشي جهاددانشگاهي در سخناني اظهار داشت: در سند چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي اهداف كلان حوزه آموزش اين نهاد در چهار سطح آموزشهاي رسمي بلندمدت ، علمي كاربردي، تخصصي كوتاه مدت و اشتغال و كارآفريني ترسيم شده است كه اين اهداف در قالب برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي پيگيري مي‌شود.
وي با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته براي تهيه برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي ، افزود: معاونت آموزشي جهاددانشگاهي در سال 87 فعاليت هاي خود را براساس برنامه چهارم توسعه اين نهاد آغار خواهد كرد ، ضمن اينكه در اين برنامه سعي شده اهداف موردنظر به صورت كمي بيان شود تا ارزيابي و نظارت برحسن اجراي اين برنامه با سهولت بيشتري انجام شود.
دكتر احمدي تصريح كرد: براساس برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي، هدف حوزه آموزش اين نهاد حضور منسجم و پرتوان در زمينه ارايه آموزشهاي تخصصي با توجه به نيازهاي روز جامعه و انتظارات مسؤولان است كه اميدواريم بتوانيم در اين زمينه موفق باشيم .
وي به ظرفيت واحدهاي جهاددانشگاهي در ارايه آموزشهاي تخصصي اشاره كرد ويادآور شد: ايجاد شبكه‌هاي سراسري براي پيشبرد اهداف آموزشي جهاددانشگاهي مي‌تواند اين نهاد را به مجموعه‌اي بدون رقيب در زمينه آموزشهاي كوتاه مدت تبديل كند و اين مهم نيازمند تعامل و ارتباط منسجم بين واحدها و مراكز آموزشي جهاددانشگاهي در سراسر كشور است.
معاون آموزشي جهاددانشگاهي در خاتمه خواستار همگرايي بيشتر واحدهاي اين نهاد و پرهيز از پراكنده‌كاري در ارايه آموزشهاي تخصصي شد.
دكتر حميدرضا فرهمند رييس جهاددانشگاهي واحد تهران نيز دراين گردهمايي در سخناني با اشاره به فعاليت هاي اين واحد در حوزه هاي مختلف گفت: رويكرد جهاددانشگاهي واحد تهران در حوزه آموزش ارايه آموزشهاي تخصصي با بهره‌گيري از يافته‌هاي تحقيقاتي پژوهشگران جهاددانشگاهي است و در اين راستا راه اندازي دوره‌هاي كارشناسي ارشد با همكاري دانشگاه علم و فرهنگ در دستور كار قرار دارد.
وي در ادامه افزود: ايجاد همگرايي در ارايه دوره‌هاي تخصصي، تهيه مواد مورد نياز دوره‌هاي آموزشي ، ارايه آموزشهاي عمومي كوتاه مدت به صورت گسترده و توسعه آموزشهاي الكترونيك به عنوان يك ضرورت از مهمترين برنامه‌هاي جهاددانشگاهي واحد تهران در حوزه آموزش است .
دكتر فرهمند يادآور شد: ايجاد ساختارهاي همگرا و متناسب پژوهشي از جمله برنامه‌هاي اين واحد است كه در اين زمينه مقدمات راه‌اندازي پژوهشكده مطالعات توسعه فراهم شده است .
وي با اشاره به فعاليت‌هاي اين واحد در حوزه آموزشهاي بين المللي ، در پايان خاطرنشان كرد: در حوزه فرهنگي نيز اجراي سه طرح ملي ايران مرز پرگهر، اعطاي تنديس ملي فداكاري به دانشجويان ، مسابقات ادبي - هنري عطش و فعاليت هاي هنري تالار مولوي در حوزه تئاتر از جمله موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي واحد تهران است .
در ادامه اين گردهمايي سيد عزيز آشنا معاون آموزشي جهاددانشگاهي واحد تهران نيز در سخناني گفت: چشم‌انداز اين واحد در حوزه آموزش ايجاد مجموعه‌اي سرآمد و پيش رو در سطح ملي و مطرح در سطح بين المللي است و در همين راستا آموزش‌هاي تخصصي جهاددانشگاهي واحد تهران در زمينه هاي فني – مهندسي ، مديريت، اقتصاد، علوم تربيتي ، كشاورزي و منابع طبيعي ، حقوق و علوم سياسي، ادبيات فارسي، الهيات ، علوم پايه ، فناوري اطلاعات و كامپيوتر و ... ارايه مي‌شود.
وي در ادامه با معرفي مراكز آموزشي اين واحد به تشريح نمودار سازماني و درآمدهاي حوزه معاونت آموزشي جهاددانشگاهي واحد تهران پرداخت و افزود: در سال جاري نزديك به صد قرارداد آموزشي توسط اين واحد با نهادها و سازمانها و دستگاه‌هاي مختلف منعقد شده است و اين مهم نتيجه رويكرد جدي و تخصصي به ارايه دوره‌هاي آموزشي است.
آشنا در ادامه تصريح كرد: تهيه نرم افزار جامع ثبت نام مراكز آموزشي جهاددانشگاهي، دريافت گواهينامه      ISO 9001 ، تدوين 145 دوره آموزشي جديد، توليد محتواي دوره‌هاي آموزشي در قالب 50 عنوان كتاب و راه‌اندازي پايگاه اينترنتي آموزش الكترونيكي به آدرس
www.cel.ir از جمله فعاليت‌هاي شاخص جهاددانشگاهي واحد تهران در حوزه آموزش است .
وي در خاتمه اظهار داشت: گسترش آموزشهاي الكترونيك و غيرحضوري، راه اندازي مركز جامع آموزشهاي تخصصي و راه اندازي مركز آموزش تخصصي نفت و گاز درمنطقه عسلويه از مهمترين برنامه هاي جهاددانشگاهي واحد تهران در سال آينده است .
گفتني است، اين گردهمايي يك روزه با برگزاري كميسيون هاي تخصصي و بحث و بررسي پيرامون چشم انداز فعاليت‌هاي آموزشي در برنامه چهارم توسعه اين نهاد عصر امروز به كار خود پايان مي‌دهد.ح/الف

١٨:٤٦ ٢٢/١٢/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد