١٣:٢١ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
با جلب موافقت وزارت علوم؛
موسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي در مشهد تاسيس مي شود

معاون آموزشي جهاددانشگاهي گفت:جشنواره نوآوري هاي آموزشي و ايده هاي نو در عرصه آموزش هاي تخصصي كوتاه مدت برگزار مي شود.
دکتر سيد عبدالحميد احمدي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)_ منطقه خراسان، با اشاره به اهداف کلان آموزشي جهاددانشگاهي در چشم انداز 20 ساله اين نهاد، گفت: پيش بيني تاسيس موسسات آموزش عالي در مراکز استان ها با اتکاء به ظرفيت هاي علمي و پژوهشي درون سازماني در چشم انداز 20 ساله اين نهاد، گام مثبتي در جهت توسعه آموزش عالي در استان ها است.
وي جهاددانشگاهي واحد خراسان رضوي را يکي از واحدهاي فعال در حوزه آموزش عنوان كرد و گفت:فعاليت هاي گسترده و ظرفيت هاي بالاي سخت افزاري و نرم افزاري جهاددانشگاهي مشهد، زمينه توسعه فعاليت هاي اين واحد را از هر جهت فراهم نموده است و اكنون با توجه به فعاليت مطلوب در حوزه «علوم و صنايع غذايي» و «علوم انساني» در جهاددانشگاهي واحد خراسان رضوي شرايط لازم براي تاسيس موسسه آموزش عالي در مقاطع تحصيلي كارداني و كارشناسي در رشته هاي تخصصي اين واحد فراهم آمده است.
وي ابراز اميدواري كرد:با توجه به برنامه ريزي هاي کلان جهاددانشگاهي در برنامه چهارم توسعه اميد است كه جهاددانشگاهي مشهد جزو اولين واحدهاي جهاددانشگاهي در تاسيس موسسه آموزش عالي در استان باشد.
دكتر احمدي همچنين به ايجاد مقاطع تحصيلات تکميلي در مراکز آموزش عالي جهاددانشگاهي با اتکاء به ظرفيت هاي علمي و پژوهشي اين نهاد تاکيد کرد و گفت:بخشي از فعاليت هاي آموزشي جهاددانشگاهي در حوزه آموزش عالي در قالب دانشگاه علم و فرهنگ است كه داراي 1 رشته در مقطع دکترا و 9 رشته در مقطع کارشناسي ارشد است و نيز شعب اين دانشگاه در شهرستان هاي اصفهان، کاشمر و رشت كه در مقاطع کارداني و کارشناسي اقدام به پذيرش دانشجو مي نمايند. همچنين سه موسسه آموزش عالي ديگر كه در استانهاي خوزستان، کرمانشاه و يزد فعاليت مي نمايد.
وي افزود: در حوزه آموزش هاي علمي- کاربردي، 37 مرکز در 28 استان در سراسر کشور فعال هستند كه کار تربيت دانشجويان در مقاطع کارداني و کارشناسي را مطابق با شرايط دانشگاه جامع علمي کاربردي عهده دار هستند.
وي ابراز اميدواري کرد: بزودي با ارتقاء شرايط فيزيكي و امكانات مراکز علمي- کاربردي جهاددانشگاهي در سراسر كشور و ايجاد دوره هاي کارشناسي و کارشناسي ارشد و نيز اخذ مجوز تاسيس موسسه آموزش عالي علمي- کاربردي، جايگاه آموزش هاي جهاددانشگاهي هرچه بيشتر از گذشته ارتقاء خواهد يافت.
معاون آموزشي جهاددانشگاهي همچنين به فعاليت بيش از 100 مرکز آموزشي تخصصي کوتاه مدت در واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور اشاره کرد و گفت: اين مراکز در جهت پاسخگويي به نيازهاي آموزشي اقشار مختلف جامعه و نيز تامين نياز آموزشي دستگاه هاي اجرايي کشور فعاليت گسترده اي دارند که در اين راستا تاکنون تفاهم نامه ها و قراردادهاي آموزشي بسياري با دستگاه هاي مختلف اجرايي اعم از دولتي و غير دولتي منعقد شده است.
دكتر احمدي از تاسيس مراکز آموزشي تخصصي کوتاه مدت جهاددانشگاهي درکشورهاي همجوار، خبر داد و افزود: بزودي آموزش هاي تخصصي کوتاه مدت بين المللي جهاددانشگاهي با ايجاد مقدمات و شرايط لازم فعال خواهد شد تا بخشي از ظرفيت هاي آموزشي اين نهاد در جهت بهره مندي فراگيران خارجي بكار گرفته شود.
وي به فعاليت جهاددانشگاهي در حوزه کارآفريني و اشتغال اشاره کرد و گفت: فعاليت سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاه ها در جهت آموزش هاي خاص حوزه کار، اشتغال و کارآفريني است و اكنون برخي از واحدهاي جهاد دانشگاهي به طور خاص در اين حوزه مشغول به فعاليت هستند.
وي به رويکرد اصلي آموزش جهاددانشگاهي در برخورداري از مراکز آموزشي معتبر و الگو در چشم انداز 20 ساله اين نهاد تاكيد کرد و گفت: هدف کلان جهاددانشگاهي در حوزه آموزش، ارتقاء فضاهاي آموزشي به لحاظ کمي و کيفي و فراهم نمودن شرايطي است که اولا دوره هاي آموزشي جهاد وجه تمايزي را به لحاظ کيفي از ساير موسسات داشته باشند و در گستره وسيع تر پذيرنده دانشجويان و فراگيران خارج از کشور باشند.
دكتر احمدي به تنظيم برنامه توسعه سه ساله آموزش هاي جهاددانشگاهي منطبق بر اهداف چشم انداز 20 ساله آن اشاره كرد و گفت: افزايش ظرفيت جذب دانشجو و نيز دوره هاي تخصصي، ارتقاء منابع آموزشي و نيز بالا بردن سطح علمي مدرسان از جمله برنامه هاي مؤكد حوزه آموزش در آينده خواهد بود.
وي به قابليت ارائه آموزشهاي منحصر به فرد، مبتني بر ظرفيت هاي تخصصي در برخي از مراکز آموزشي جهاددانشگاهي اشاره كرد و گفت: در حال حاضر در برخي پژوهشکده هاي جهاددانشگاهي مثل پژوهشکده رويان و پژوهشكده ابن سينا ضمن جذب فراگيران خارجي، دوره هاي آموزشي کوتاه مدت تخصصي ارايه مي شود که در کشور منحصر به فرد است.
وي بهره گيري از ظرفيت هاي علمي و فرهنگي درون سازماني را وجه تمايز آموزش هاي جهاددانشگاهي با ديگر حوزه ها و موسسات آموزشي در کشور دانست و گفت: جهاددانشگاهي يک نهاد علمي پژوهشي با بيش از 80 گروه پژوهشي و 15 پژوهشکده در حوزه هاي مختلف علمي است و يکي از کارکردها و خروجي هاي گروه هاي پژوهشي مي تواند تدوين دوره هاي آموزشي خاص باشد که دانش فني آن در اختيار اين گروه ها است و اين ظرفيت به گونه اي است که نهادهاي آموزشي ديگر از آن برخوردار نيستند.
دكتر احمدي افزود: برخي از دوره هاي تخصصي جهاد در برخي واحدها ارايه مي شوند که تقريبا امکان ارايه آن توسط مراکز آموزشي ديگر وجود ندارد زيرا دانش فني و تجربه علمي لازم در آن رشته را ندارند.
وي خاطرنشان كرد: رويکرد جهاددانشگاهي در راستاي ايجاد پيوند مستحکم بين بخش پژوهش و آموزش، برخورداري از ظرفيت هاي علمي موجود و تعامل در بخش هاي مختلف جهاد مي باشد كه بر اين اساس نوع آموزش هايي نيز كه ارايه مي شود چه به لحاظ سرفصل و چه به لحاظ محتوا و تدريس وجه تمايز آموزش هاي جهاددانشگاهي با ساير موسسات است.
وي به فعاليت هاي جديد حوزه آموزشي جهاددانشگاهي در سال نوآوري و شکوفايي اشاره کرد و گفت: حوزه هاي آموزشي همواره نيازمند به نوآوري و خلاقيت هستند و نوآوري يک اصل در سرلوحه امور مديريتي محسوب مي شود، در اين راستا جهاددانشگاهي خود را ناگزير از آشنايي وبكارگيري انواع شيوه ها و متدهاي آموزشي رايج در دنيا مي داند. هم اكنون مطالعه اي به صورت تطبيقي در دست اجراست که بتواند شيوه هاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت را در کشورهاي مختلف بررسي و شرايط اجراي آن را در داخل کشور فراهم نمايد.
دكتر احمدي همچنين از ايجاد مرکز آموزش مجازي جهاددانشگاهي در سطح ملي خبر داد و گفت: اين مهم با رويکرد ارايه آموزش هاي تخصصي کوتاه مدت جهاددانشگاهي به کساني است که امکان حضور در کلاس را ندارند، طرح مذكور هم اكنون در دستور کار است و به زودي جزئيات آن اعلام خواهد شد.
دكتر احمدي از برگزاري جشنواره نوآوري هاي آموزشي و ايده هاي نو در عرصه آموزش هاي تخصصي کوتاه مدت جهاددانشگاهي در سال جاري خبر داد و گفت: در اين جشنواره امکان حضور نخبگان آموزشي در روند برنامه ريزي هاي آموزشي فراهم خواهد آمد و موسسات آموزشي مختلف مي توانند ظرفيت ها و قابليت هاي خودشان را عرضه نمايند و همچنين براي جهاد نيز اين فرصت فراهم خواهد شد که بتواند قابليت هاي آموزشي خود را هر چه بيشتر و بهتر معرفي نمايد.ح/الف

١٦:٠١ ١٥/٠٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد