٢٢:٥٤ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
/بيست‌وهشتمين گردهم‌آيي معاونان آموزشي جهاددانشگاهي/
امام جمعه تبريز:
عملکرد جهاد دانشگاهي در طول سال‌هاي اخير مثبت است
دولت بايد با حمايت از جهاددانشگاهي زمينه رشد و تعالي جامعه را فراهم کند

بيست و هشتمين گردهمايي معاونان آموزشي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور 29 و 30 آبان ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد آذربايجان شرقي در تبريز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه آذربايجان شرقي،در اين گردهمايي نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي و امام جمعه تبريز نيز گفت: اسلام، دين تحقيق، تفحص، علم و فناوري است. 
آيت‌الله محسن مجتهد شبستري در گردهمايي معاونان آموزشي واحدهاي جهاد دانشگاهي کشور در تبريز، اظهار داشت: دين اسلام سراسر مملو از آموزه‌هاي فکري و تعقلي است چرا که در اين دين هيچ چيزي بدون منطق و تعقل قابل پذيرش و اعتماد نمي تواند باشد.
وي افزود: آيات قرآني و روايات و احاديث بسيار متعددي در اسلام وجود دارد که امت اسلامي را به علم و تحقيق و تعقل و تفکر تشويق کرده و به آنها تاکيد فراوان شده است که مسلمانان جهان بايد از اين آموزه ها به بهترين شکل بهره مند شده و از آن استفاده کنند.
آيت الله مجتهدشبستري با اشاره به استعدادهاي ذاتي ايرانيان در زمينه هاي مختلف علمي و پژوهشي، خاطرنشان ساخت: اين استعداد در گذشته هاي دور در جهان زبانزد بود که متاسفاهه با ورود استعمار اين مرکزيت جهان اسلام و ايران رفته رفته رنگ باخت و ممالک اسلامي عقب نگه داشته شدند.
امام جمعه تبريز اضافه کرد: اما با وقوع انقلاب اسلامي جهاد علمي و فکري در ايران اسلامي آغاز شد و تا حدودي مشکلات اين حوزه رفع گرديد که با توجه به چنين شرايطي در حال حاضر بايد توسعه علمي و پژوهشي کشور بايد بسيار فراتر از گذشته ها باشد.
آيت الله مجتهدشبستري‌، وجود جهاد دانشگاهي به عنوان نهادي انقلابي و علمي را بسيار مفيد به رشد علمي و صنعتي کشور دانست و گفت: تقويت پژوهش هاي علمي ، فناوري و جذب دانشجويان و پژوهشگران جوان با برنامه ريزي هاي علمي از جمله وظايف بسيار خطيري است که بايد براي تحقق آنها تلاش کرد.
وي ادامه داد: در کنار توجه به علم و فناوري و تحقيق، جهاد دانشگاهي بايد نسبت به تقويت فکري صحيح، تبليغ و ترويج فرهنگ اسلامي و مبارزه با انحرافات نيز حساسيت داشته و گام‌هاي اساسي در اين زمينه بردارد.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي ، عملکرد جهاد دانشگاهي در طول سال هاي اخير را بسيار مثبت ارزيابي کرد و گفت: اين نهاد در حوزه تحقيقات علمي و فناوري هاي جديد به دستاوردهاي خوبي دست يافته که جاي قدرداني دارد.
بر اساس اين گزارش،معاون آموزشي جهاد دانشگاهي در اين گردهمايي گفت: مسير حرکتي اين نهاد انقلابي بايد به گونه اي تنظيم شود که انتظارات مردمي، مقام معظم رهبري و مقامات کشوري در آن محقق شود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، منطقه آذربايجان شرقي، دکتر سيد عبدالحميد احمدي در گردهم‌آيي معاونان آموزشي واحدها، پژوهشکده‌ها، سازمان‌ها و مراکز جهاد دانشگاهي کشور در تبريز، افزود: حمايت‌ها و تاييدات مقام معظم رهبري از فعاليت‌هاي اين مجموعه، انتظارات مردم از اين نهاد را بسيار بالا برده که جهادگران بايد به صورت شبانه روزي در راه تحقق اين انتظارات تلاش کرده و گام بردارند.
وي اضافه کرد: در اين راستا جهاد دانشگاهي با برنامه ريزي و تهيه و تدوين برنامه هاي جامع سعي در تحقق انتظارات عمومي از اين نهاد را دارد که تدوين برنامه سه ساله چهارم در امتداد چشم انداز 20 ساله کشور در اين رابطه به انجام رسيده است که عمل به آن توسعه علم و فناوري و پيشرفت فعاليت هاي جهاد را در پي خواهد داشت.
احمدي گفت: بر مبناي همين برنامه واحدهاي جهاد دانشگاهي کشور بايد برنامه هاي خود را براساس آن تنظيم کرده و در اسرع وقت آنرا به سازمان مرکزي اعلام کنند.
وي، توجه به آموزش‌هاي الکترونيکي را از اولويت‌هاي مهم جهاد دانشگاهي در سال جاري بيان کرد و افزود: به همين منظور طرح آموزش‌هاي الکترونيکي تهيه شده که هدف از آن بهره مندي بهينه از ظرفيت هاي موجود است تا بخش بيشتري از مردم را درگير چنين آموزش هايي بکنيم.
معاون آموزشي جهاددانشگاهي ياد آورشد: در اين طرح تقريبا تمامي دوره هاي آموزشي از طريق آموزش هاي الکترونيکي قابل ارايه خواهد شد و متقاضيان خواهند توانست در اين دوره ثبت نام و آموزش هاي لازم را ببينند.
وي، نيازسنجي و پروژه يابي آموزشي را از ديگر اولويت هاي معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي عنوان کرد و اظهارداشت: با توجه به افزايش روزافزون تقاضا براي همکاري هاي آموزشي با اين نهاد انقلابي، ضرورت ايجاد مجموعه اي متمرکز براي ساماندهي اين حوزه به خوبي احساس مي شد.
معاون آمزشي جهاد دانشگاهي ، عملکرد واحدهاي اين نهاد در سراسر کشور در بخش آموزش‌هاي کوتاه مدت را به لحاظ درآمدزايي و تعداد فراگيران بسيار مطلوب توصيف کرد.
احمدي با بيان اينکه ظرفيت هاي آموزشي جهاد دانشگاهي بسيار بالاست، گفت: براي استفاده بهينه از اين پتانسيل ها برنامه مختلفي تدارک ديده شده است که ارايه 200 هزار نفر ساعت آموزش مهارت هاي پيشرفته در سالجاري از جمله اين برنامه هاست.

رييس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان شرقي نيز در اين گردهمايي با اشاره به نقش جهاد دانشگاهي در توسعه علم و فناوري کشور گفت: اگر در دوران هشت سال دفاع مقدس بسيج در حفظ نظام پيشگام بود، در حال حاضر نيز در عرصه‌هاي علمي و فناوري بايد بسيج گونه تلاش کرد چرا که بسيج علمي نياز حقيقي ايران اسلامي است.
دکتر نجف قراچورلو در آيين گشايش بيست و هشتمين گردهمايي معاونان آموزشي واحدها، پژوهشکده‌ها، سازمان‌ها و مراکز جهاد دانشگاه کشور در تبريز اظهار داشت: امروز جهاد دانشگاهي پرچمدار دست يابي به علم و فناوري و فرهنگ سازي در اين زمينه است که در طول سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي دستاوردهاي بسيار مفيد و مثبتي را داشته است.
وي، با ارايه گزارشي از عملکرد جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان شرقي، تحت پوشش قرار دادن 35 هزار نفر در دوره‌هاي آموزش کوتاه مدت، ارايه خدمات آموزشي به چهار هزار و 500 نفر از دهياران و شهرداران استان، خدمات رساني به 10 هزار نفر از دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي و تبريز در حوزه فيلم و نقد آن و آموزش يکهزار نفر از دانشجويان استان در قالب آموزش‌هاي کارآفريني را از فعاليت هاي اين نهاد در سالجاري عنوان کرد.
به گفته وي، در حال حاضر تعداد 26 عنوان طرح تحقيقاتي به ارزش 16 ميليارد ريال توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي در دست اجراست.
در اين گردهم‌آيي بيش از 60 نفر از معاونان و مديران آموزشي سراسر کشور حضور دارند که در مدت برگزاري اين نشست سياست‌هاي کلان آموزشي جهاد دانشگاهي در قالب بررسي برنامه سه ساله چهارم، طرح آموزش‌هاي الکترونيکي، نيازسنجي پروژه يابي آموزشي و ديگر مسايل مربوطه مورد بحث و کنکاش قرار مي‌گيرد.
گفتني است،اين گردهمايي دوروزه با برگزاري نشست هاي تخصصي و ارايه گزارش واحد هاي جهاددانشگاهي به كار خود پايان داد.ح/الف

١٦:٠٦ ٠٢/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد