از سوي جهاددانشگاهی واحد مشهد؛
هشتمین کارگاه آموزشی پرورش و اصلاح قارچهای خوراکی برگزار می شود
هشتمین کارگاه آموزشی پرورش و اصلاح قارچهای خوراکی (دکمهای سفید، صدفی و شیتاکه) به همت جهاددانشگاهي واحد مشهد برگزار میگردد.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، پرورش قارچهای خوراکی در حال حاضر به یکی از سودمندترین بخشهای اقتصاد در بیشتر کشورهای پیشرفته و برخی کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. در این کشورها پرورش قارچهای خوراکی در سه بخش تحقیقات، صنعت و خدمات، توسعه یافته و در هر بخش نیروهای مختلفی اعم از متخصص و غیرمتخصص مشغول به کار هستند. در کشور ما در طی دو دهه اخیر در بخش صنعت پرورش قارچ، پیشرفتهایی حاصل شده است. این در حالیست که ظرفیتهای لازم برای توسعه همه جانبه پرورش قارچهای خوراکی در همه حوزههای تحقیقات، صنعت و خدمات مهیا است و برای رسیدن به این مهم، برگزاری کارگاههای آموزشی، امری ضروری است.
در این راستا گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی جهاددانشگاهی واحد مشهد و پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد، بنابر رسالت خود در طی هفت سال پیاپی اقدام به برگزاری هفت کارگاه آموزشی نموده است. با توجه به استقبال شایان توجه علاقهمندان از برنامههای آموزشی کارگاههای قبلی و تاثیرات مستند آن بر توسعه تحقیقات و اشتغالزایی در بخش پرورش قارچ، هشتمین کارگاه آموزشی پرورش و اصلاح قارچهای خوراکی (دکمهای سفید، صدفی و شیتاکه) از 28 الی 31 اردیبهشت ماه در مشهد برگزار میگردد.
در این کارگاه تمرکز اصلی بر افزایش سطح دانش پرورش و اصلاح قارچ خوراکی دکمهای سفید و قارچ صدفی میباشد، چرا که این قارچها به ترتیب رتبه اول و دوم را در میان سایر قارچهای خوراکی از نظر میزان تولید، فروش، تحقیقات و اشتغالزایی به خود اختصاص دادهاند و در کشور ما نیز بیش از 95 درصد کل تولید قارچهای خوراکی به این دو قارچ اختصاص دارد.
متقاضیان جهت ثبتنام با حداقل درجه تحصیلی دیپلم، میتوانند در این کارگاه ثبتنام نمایند. ظرفیت پذیرش محدود است و لذا اولویت پذیرش بر اساس زمان دریافت فرمهای ثبت نام و فیشهای مربوطه و حداکثر تا تاریخ 15 اردیبهشت ماه خواهد بود. هر متقاضی بایستی مبلغ 100 هزار تومان برای شرکت در کارگاه و مبلغ 80 هزار تومان دیگر در صورت استفاده از تسهیلات رفاهی به حساب سپهر شماره 0100603766005 بانک صادرات استان خراسان شعبه شریعتی مشهد واریز نموده و اصل فیش (یا فیشها) و فرم (یا فرمها) ی تکمیلشده ثبت نام را بصورت پست پیشتاز به آدرس: مشهد- میدان آزادی- پردیس دانشگاه فردوسی- جهاددانشگاهی واحد مشهد- صندوق پستی: 1376-91775 گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی ارسال نماید.
همچنین برنامههای کارگاه مذکور به شرح ذیل میباشد:
دوشنبه 28 اردیبهشت: صبح- مراسم افتتاحیه، جایگاه و اهمیت قارچ های خوراکی در دنیای امروز، زیست شناسی قارچ خوراکی دکمه ای سفید. عصر- تئوری منابع و فرمولهای تهیه بستر کشت.
سه شنبه 29 اردیبهشت: صبح- تولید قارچ از مایهزنی تا برداشت، نگاهی به صنایع پرورش قارچ در ایران، عوامل کاهنده تولید و کیفیت قارچ. عصر- عملیات پرورش قارچ دکمه ای، عملیات تهیه اسپاون.
چهارشنبه 30 اردیبهشت: صبح- تئوری اصلاح قارچ خوراکی دکمهای سفید، عملیات اصلاح قارچ خوراکی دکمهای سفید، تولید قارچ خوراکی صدفی. عصر- بازدید از یکی از واحدهای صنعتی تولید قارچ در مشهد.
پنج شنبه 31 اردیبهشت: صبح- تولید قارچ دارویی شی تاکه، مراسم اختتامیه.
شايان ذكر است،علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن 8788509 - 8781514 -0511 گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی جهاددانشگاهی واحد مشهد تماس حاصل نمایند.ح/الف
١٢:٥٣ ٠٨/٠٢/١٣٨٨