به همت معاونتآموزشي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي؛
همایش بررسی راهکارهای توسعه کارآفرینی آذربایجان غربی در ارومیه برگزار شد
به همت معاونتآموزشي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي، همایش بررسی راهکارهای توسعه کارآفرینی آذربایجان غربی با حضور رئیس سازمان کار و امور اجتماعی و رئیس جهاد دانشگاهی واحد اذربایجان غربی و جمعی از فارغ التحصیلان دانشجویان، در سالن شهید یعقوبی دانشگاه ارومیه برگزار شد.
به گزارش روابطعمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي، مهندس ولی عاقلی رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در این مراسم گفت: صنعتی شدن جوامع منجر به ایجاد طوفانهای فکری كيفي و عملياتيتر در دنیا شد و بر اساس آن ایده ها و دانش های جدیدی بوجود آمد که عامل ایجاد شغل های مختلف و پايدار در جامعه بود.
وی با اشاره به اینکه موولفه های کارآفرینی در جوامع صنعتی با جوامع در حال توسعه متفاوت است افزود: باید راههای سریع تر و خلاقانه تر و متناسبتری را جهت رسیدن به موولفه های کارآفرینی در کشور شناسایی کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اذربایجان غربی با بیان اینکه باید ویژگی های متناسب با جامعه را جهت توسعه کارآفرینی خلق کرد، گفت: در صورت تحقق موضوع شغل هایی پایدار در جامعه ایجاد خواهد شد.
مهندس عاقلی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی دارای دفتر همیاری اشتغال فارغ التحصیلان است اظهار کرد: این دفتر در راستای همیاری و همکاری با سایر دستگاه های اجرایی علیالخصوص سازمان کار و امور اجتماعی برنامه های محتوایی اموزشی و پژوهشی در جهت توسعه کارآفرینی تدوین نموده است.
وی تصریح کرد: ایجاد دفتر همیاری اشتغال این نهاد بیانگر ایفای رسالت جهادی ، جهاد دانشگاهی در زمینه توسعه این امر خطیر می باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی اشتغال زایی و کارآفرینی موثر و پایدار را در گرو مشارکت مدیریتی دستگاههای اجرایی اعلام کرد.
وی با بیان اینکه وزارت علوم نیز به عنوان تربیت کننده دانشجویان با مهارت های لازم در زمینه های مختلف، مسوولیت های مهمی بر عهده دارد افزود: اگر نتوانیم رشته های کاری مختلف را برای فارغ التحصیلان به صورت علمی بر اساس رشته های دانشگاهی در جامعه ایجاد نماییم قطعا با معضل بیکاری در جامعه مواجه خواهیم شد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی با اشاره به اینکه يکي از مهمترين مسائل کشورها در دنياي امروز و بهخصوص کشورهاي در حال توسعه که اين جوامع را با چالش جدي روبهرو کرده است ، افزايش نرخ بيکاري است افزود: يکي از مهمترين و اساسيترين اولويتهايي که در سياستگذاريها و برنامهريزيهاي اقتصادي به آن اهميت داده مي شود، ايجاد اشتغال پايدار و کاهش نرخ بيکاري با توسل به ابزارهاي كارآفريني ميباشد که این مسئله همواره باید با نگرش علمي و كاربردي و بومي مورد توجه باشد.
وی بزرگترين هنركارآفرين را اختراع يك روش براي ايجاد ارزش اقتصادي اعلام کرد و افزود: ایجاد این روش جهت توسعه و بهره گيري از هنر يا ابتكار ديگران است و هنر كارآفرين توام با تخمين ميزان مخاطره فعاليت ها و دست زدن به ريسك هاي ارزشمند، عقلائي و محاسبه شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی بابیان اینکه کارآفرینی به عنوان عامل محرک توسعه امروزه نیازمند برنامه ریزی هایی است تصریح کرد: لازمه این امر آميزش آموزش باپژوهش است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی با بیان اینکه فارغالتحصيلان دانشگاهي كشورها يك مزيت به شمار ميآيند و لازمة توسعة جامعه محسوب مي شوند تصریح کرد: افزايش تعداد فارغالتحصيلان دانشگاهي به لحاظ افزايش تعداد بيكاران يك تهديدنيست بلكه فرصت است كه نيازمند يك برنامهريزي منسجم و هدفمند ميباشد.
وی ادامه داد: با يك يرنامه ريزي جامع و مشخص اين موضوع را ميتوان به يك فرصت طلايي مناسب مبدل كرد .
وی با اشاره به عدم انعطافپذيري بازار كار نسبت به رونق كارآفريني در کشور، افزود: این مشکل را باید با توجه به عوامل خارج از منحني تقاضا حل نمود.
مهندس عاقلی گفت: كسب و كارهاي كوچك به علت مزيتهايي كه دارند به سرعت توسعه يافته و سهم به سزايي در كاهش نرخ بيكاري و توسعة اقتصادي و اجتماعي ایفا می کنند.
رئيس جهاددانشگاهي استان آذربايجانغربي، بااشاره مدلهای مختلف کارآفرینی گفت: مدل های کارآفرینی و شیوه ها و سبک های خارجی آن باید بومیسازی شده و منطبق بافرهنگ ها و ارزش ها و شرایط واقعی کشور منطبق باشد.
وی رویکرد جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی رادر این مبحث بصورت علمی و پژوهشی ذکر کرد و افزود: آموزش های جهاد دانشگاهی در مقوله کارآفرینی مبتنی بر پژوهش ها و آسیب شناسی دوره های قبلی و موضوع کارآفرینی تدوین شده است.
وي در خاتمه با اشاره به اجراي اولين دوره جشنواره ملي ايدههاي كارآفريني و فرصتهاي جديد كسبوكار كه نخستينبار در موضوعي بكر و مورد نياز موضوع حياتي كشور از سوي جهاددانشگاهي طراحي شده، گفت: فارغالتحصيلان و علاقهمندان ميتوانند ايدههاي شغلي ناشناخته و كشفنشده و تعريفنشده كه شايد بسيار ساده ولي مورد نياز جامعه است، را كه منبع اشتغالزايي براي خود و ديگران باشند را جهت شركت در جشنواره سراسري در قالب شغلي و يا شركتي طراحي و در جشنواره شركت دهند.
در ادامه این مراسم مهندس سلیمانی رئیس سازمان کار و امور اجتماعی آذربایجان غربی با بیان اینکه سنین 19 تا 25 سالگی عمده ترین سنین تشکیل دهنده بیکاری در استان هستند افزود: براساس اعلام مرکز آمار ایران در تابستان سالجاری نرخ بیکاری در آذربایجانغربی 7.4 درصد اعلام شد در حالیکه این نهاد این نرخ را در کشور 11.3 درصد اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه فرآیند کنکور در کشور تا به امروز از شناسایی استعداد های کشور عاجز مانده است تصریح کرد: این عمل باعث سرخوردگی جوانان شده و افزایش بیکاری در جامعه را در پی داشته است.
رئیس سازمان کار و امور اجتماعی با بیان اینکه در کارآفرینی و کسب و کار توجیه دار علاوه بر هوش طبیعی به هوش عاطفی نیز نیاز است افزود:متاسفانه کنکور از به آزمایش گذاشتن هوش عاطفی خوداری کرده است.
سلیمانی همچنین بیکاری فارغ التحصیلان را در عدم آگاهی و مهارت کافی از رشته تحصیلی خود و بیگانگی با کارهای جمعی و گروهی را از عمده عوامل بوجود اورنده بیکاری در جامعه عنوان کرد.
وی بااشاره بهاینکه بر اساس اجرای اصل 44 قانون اساسی اقتصاد کشور به سمت خصوصی شدن حرکت می کند افزود:لازم است به دیگر بخش تشکیل دهنده اقتصاد که همانا بخش تعاونی است نیز توجه کافی صورت گیرد تا جایگاه مناسبی را در اقتصاد کشور بدست آورد.
رئیس سازمان کاروامور اجتماعی آذربایجان غربی با بیان اینکه نسل اول دانشجویان علم را برای علم و نسل دوم نیز علم توام با پژوهش و تحقیق را در سرلوحه فراگیری خود قرار داده بودند عنوان کرد: امروز نسل سوم دانشجویان باید علم را توام با دانش، مهارت، فناوری و تجربه و کافی فراگیرند.
سلیمانی با اشاره به اینکه امروز دنیا در عصر دانایی محوری قرار دارد تصریح کرد: با این همه اقتصاد مبتنی بر دانایی بودن آموزش لازم و کافی در دانشگاهها، کار سختی است.
وی با بیان اینکه در گذشته 20 درصد از کارآفرینی توسط منابع انسانی رقم می خورد اظهار کرد: پژوهش ها و تحقیقات نشان دهنده این است که 80 درصداز کارآفرینی امروز توسط منابع انسانی اتفاق می افتد.
رئیس سازمان کار وامور اجتماعی آذربایجان غربی بااشاره به اینکه در صورت جوان بودن جامعه ای، ارزش افزوده آننیز بالا خواهد بود خاطرنشان کرد: نسل جوان همواره ایده پردازی، نوآوری و کارآفرینی در جامعه را به ارمغان می آورد بنابراین می توان گفت نسل با ارزشی در کشور وجود دارد که باید از آن به عنوان فرصتی برای رشد و توسعه کشور بهره گرفته شود.
سلیمانی عنوان کرد: یک جامعه اسلامی امروز باید درتمامی بخش های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی از مدیران تغییر یافته با فکر کارآفرینی در جهت رفع موانع و مشکلات پیش روی رشد و توسعه خود برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه هر ایده و تفکر به عنوان یک نوع خلاقیت درجامعه مطرح است اظهار کرد:کارآفرین کسی است که همواره تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کرده و از فرصت های فراهم شده نیز بهترین ها را برای ایجاد کار درجامعهبرگزیند.
رئیس سازمان کار و امور اجتماعی آذربایجان غربی بااشاره به اینکه تاکنون بیش از6 هزار نفر در استان آموزش مهارت های کارآفرینی را بصورت رایگان طی کرده اند افزود: در صورتی که از این تعداد تنها 10 نفر کسب و کار جدیدی را در جامعه ایجاد نمایند قطعا سازمان کارو امور اجتماعی چندین برابر سرمایه گذاری خود را برداشت خواهد کرد.
سلیمانی در خاتمه گفت: هرکار آفرینی که در راستای کسب و کار توجیه دار گام بر دارد با متدها و روش های سهل و آسان او را حمایت خواهیم کرد.
در اين مراسم از ارائهدهندگان طرحهاي شغلي كسب و كار فارغالتحصيلان برتر دورههاي كارآفريني جهاددانشگاهي آذربايجانغربي تقدير بعمل آمد.
شايان ذكر است، پرسش و پاسخ در خصوص ارائه راهكارهاي از ميان برداشتن موانع كارآفريني با حضور حضار و مسئولين كارآفريني و سازمان كار استان خاتمه يافت.
١٥:٢٨ ٠٨/١٠/١٣٨٨