کارگاه آموزشی توانمند سازی شهرداران و دستگاههای دولتی در کرمانشاه برگزار شد
کارگاه آموزشی منطقه ای آشنایی با سکونت گاههای غیر رسمی ویژه مدیران و معاونین شهرسازی و شهرداری های استان هاي گلستان، ایلام، لرستان و کرمانشاه از سوي دفتر امور شهری استانداری و جهاد دانشگاهي كرمانشاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه، اکبر عبدالمالکی، مدیر کل امور شهری استانداري کرمانشاه در پایان این کارگاه دو روزه، با بيان این که مدیریت در شهرداری ها بايد به جای برخوردهای قهر آمیز طرد و عدم پذیرش افرادی که در سکونت گاه هاي غیر رسمی زندگی می کنند به حقوق آنان به عنوان جزیی از اجتماع، اقتصاد و بدنه شهری عمل کنند، اظهار داشت: جهان در حالی هزاره سوم میلادی را آغاز نموده است که نرخ شهر نشینی در جهان به بیش از 50 درصد رسیده اما این گسترش شهر نشینی به موازات خود باافزایش فقرا و کم درآمدهای شهری همراه بوده است به گونه ای که گسترش و تکثیر زیستگاه های غیر رسمی به یکی از نشانه های بارز و شاخصه های اصلی شهر نشینی در این عصر تبدیل می شود.
وی ادامه داد: هم اکنون یک ششم از جمعیت جهان در سکونت گاههای غیر رسمی زندگی می کنند و بخش بزرگتری نیز در نواحی شهری و روستایی در مسکن نامناسب اقامت دارند.
عبدالمالکی بیان داشت: فقرای شهری برای بهبود شرایط زندگی خود، روستاها و شهرهای کوچک را به سمت شهرهای بزرگ ترک کرده و اغلب نیز در حاشیه و اطراف این شهرها ساکن شده اند.
وی در رابطه با شرایط این گونه سکونت گاهها با بیان مطلب فوق گفت: شرایط زندگی در این سکونت گاهها ی نامتعارف شهری از حد متوسط شهر كمتر و میزان رفاه در این پهنه ها نیز بسیار پایین می باشد و معمولا ساختارهای کالبدی و مسکن این اجتماعات با ساز و کارهای غیر قانونی بنا شده است.
عبدالمالکی در رابطه با حل مسئله سکونت گاههای غیر قانونی گفت: مدیریت موجود می تواند به جای برخوردهای قهر آمیز با این افراد و سکونت گاهها و طرد و عدم پذیرش آنها به حقوق بخشي از اجتماع، اقتصاد و بدنه شهری، در جهت قبول این واقعیت عمل کند.
وی خاطر نشان ساخت: برای ساماندهی محیط های نابسامان و زدودن فقر از چهره شهر، دست اندر کاران، برنامه ریزان و صاحب نظران کشوری با کار فرمایی مشترک وزارت کشور و وزارت مسکن و شهر سازی، و برنامه ریزی توسط شرکت مجری(مطالعات توانمند سازی آینده پژوهان) برنامه مشترکي در 5 شهر هدف بانک جهانی از جمله؛ سنندج، کرمانشاه، تبریز، بندر عباس و زاهدان در نظر گرفته شده است.
در این کارگاه دکتر کلهرنیا و دکتر ایران دوست به ارائه موضوعات اسکان غیر رسمی و مفاهیم مرتبط، زمینه های تاریخی و سیر تحول مفاهیم و رویکردها، وضغیت اسکان غیر رسمی در ایران، تجارت توانمند سازی در سطوح ملی و جهانی، اقدامات و راهکارها و گردش کار با تأکید نقش شهرداری ها و تمرین گروهی پرداختند.ح/الف
٠٨:٣٣ ٢٧/١٠/١٣٨٨