نماينده مردم اردبيل ؛
آموزش های جهاد دانشگاهی مطمئن و کارساز است
به همت جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل ، کارگاه آموزشی دو روزه دهیاران شهرستان های نیر و سرعین در محل فرمانداری نیر با حضور قاسم محمدی نماینده مردم اردبیل ، نیر ، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی ،و برخي از مسولان استاني برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل ، نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعین در مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه این کارگاه آموزشی گفت : امروز باید جامعه ما از آموزش هایی که توسط جهاد دانشگاهی ارایه می شود بهره مند شوند چراکه این آموزش ها مطمئن و کارساز است .
قاسم محمدی افزود : نگاه و کیفیت در آموزش های این نهاد انقلابی متنوع و جذاب است و می تواند در فعالیت ها و برنامه های افراد و سازمان ها موثر باشد .
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس نياز دهياريها را به درآمدزايي، ارتقاي امكانات و اعمال مديريت مناسب يادآور شد و تصريح كرد: دهياريها بايد رشد كنند و اين امر با حمايت دولت امكانپذير ميشود.
محمدي، ضرورت آموزش دهياران را در بازدهي مناسب كارها يادآور شد و اظهار داشت: اگر ميانگين سواد و سن دهياران را كنار بگذاريم آموزشهاي مستمر در حوزه اجرا و عمل ميتواند آنها را به تحرك و جديت بيشتر سوق دهد.
وي دهياران را نمايندگان دولت در سياستگذاريها و بخش اجرا دانست و خاطر نشان كرد: اگر به فكر توسعه پايدار روستاها، ايجاد شغل مولد و مديريت يكپارچه در روستاها هستيم اين امر منوط به آموزش و توجه به نوآوري دهياران است.
محمدي اضافه كرد: پس از اينكه مجلس مصوب كرد كه دهياران بايد به عنوان يك دستگاه اجرايي در بودجههاي كلان نگريسته شوند دهياران قادر شدند مديريت و اجراي پروژههاي مختلف را عهدهدار شوند.
وي ادامه داد: از وزير كشور خواستهايم بر اساس ضرورت ايجاد دهياري در روستاهاي بالاي 50 خانوار را محقق كند.
این نماینده مجلس با تقدیر از دست اندرکاران جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل در برگزاری چنین دوره هایی خاطر نشان کرد : از جهاد دانشگاهی استان اردبیل و امور روستایی استانداری می خواهیم زمینه آموزش همگانی دهیاران و روستاییان استان اردبیل را فراهم آورند تا به توسعه روستایی مد نظر برنامه پنجم توسعه دست یابیم .
وی اذعان داشت : كار تلفيق برنامه پنجم توسعه كشور در مجلس شوراي اسلامي به اتمام رسيده و به زودي بررسي بندبند اين مصوبات در صحن علني آغاز ميشود.
محمدي اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه از نگاه برنامهمحورانه به حوزه كشاورزي پرهيز شده و سعي كرديم با نگاه مسئلهمحور اين بخش را مورد اهميت قرار دهيم.
وي افزود: در اين نگرش در گام اول مسايل مختلف بخش كشاورزي، نيازمنديها و فرصتها احصا شده و زمينه رشد و تعالي اين بخش نيز فراهم شده است.
محمدي با يادآوري اينكه 35 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است تا حوزه كشاورزي از عقبماندگيهاي مزمن خارج شود، تصريح كرد: از اين ميزان اعتبار تنها هفت درصد در اين مدت جذب شده كه اين نشانگر عقبماندگي كارها در بخش بيمه، توليد و همچنين رفع دغدغههاي مربوط به خشكسالي است.
نماينده مردم اردبيل در مجلس شوراي اسلامي، كار و همت مضاعف دهياران در روستاها را نوعي ايثارگري عنوان كرد و ادامه داد: محروميتزدايي و توجه جدي به توسعه روستاها مطالبه اصلي ساكنان روستا است كه در اين بخش تبديل كشاورزي سنتي به صنعتي نيز ميتواند اثرگذار باشد.
محمدي مهاجرت بيش از حد از نير به مركز كشور و ديگر نقاط را يكي از دغدغههاي اصلي مسئولان عنوان كرد و گفت: با برنامهريزيها و تمهيدات انجام شده قرار است در يك بستر مناسب جلوي اين مهاجرتها گرفته شود.
وي خاطر نشان كرد: در بعد قانونگذاري نيز با تصويب برخي از قوانين سعي داريم تا با كارآمدي بخش كشاورزي منزلت روستاها را نيز افزايش داده تا سرانه روستانشينان ارتقا پيدا كند.
نماينده مردم اردبيل در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: در برنامه اول، دوم و سوم ضعف توسعه روستاها به كرات و به صورت مشهود نمايان بود كه در آن نبود توجه به روستاها به ويژه در حوزه زيرساختها نمودي حقيقي داشت.
وي افزود: در برنامه چهارم سعي كرديم قسمتي از اين ضعفها را برطرف كنيم اما در برنامه پنجم با يك موج عظيم تلاش ميكنيم تا تحول جدي در روستاها انجام شود و اقتصاد روستا رونق بگيرد
محمدي با يادآوري اينكه بيش از يكچهارم اقتصاد كشور مربوط به توليد محصولات روستاييان و صادرات انجام شده است، ادامه داد: تا زماني كه روستاهاي ما محوريت توليد و كارآفريني پيدا نكنند، نميتوانيم با شعار جلوي مهاجرتها را بگيريم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درخواست های خود از رییس جهاد دانشگاهی کشور اظهار داشت : جهاد دانشگاهی اردبیل از مرحله مقدماتی فعالیت خود فاصله گرفته است و با تحولات انجام شده در این نهاد در آینده شاهد انجام کارهای بزرگ از جانب جهاد دانشگاهی اردبیل خواهیم بود
این نماینده مجلس تسریع در عملیاتی شدن فعالیت های مرکز درمان ناباروری و سلول درمانی و حمایت جدی از پروژه گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی را خواستار شد و اذعان داشت : طرح های در دست اقدام جهاد دانشگاهی اردبیل هم پاسخگوی نیازهای منطقه بوده وهم موجب اشتغال جوانان جویای کار خواهد بود .
محمدی در پایان خطاب به مسولان خواستار حضور پررنگ این نهاد انقلابی در پروژه های عظیم علمی ، آموزشی و تحقیقاتی استان اردبیل شد .الف/ر
١٣:٣٨ ٢٩/٠٣/١٣٨٩