٠٠:٠٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند:
برای نخستین بار در کشور دوره تربیت مراقب سالمند توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار می شود

مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند از برگزاری این دوره برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: با راه اندازی این دوره ها توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گام مهمی در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه به خصوص سالمندان برداشته می شود.

 به گزارش  روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ؛ علی صحرایی  اظهار داشت: با توجه به فقدان مجموعه ای، به منظور آموزش مراقبت و نگه داری از سالمند در کشور و اشتغال افراد غیر متخصص در این حوزه ضرورت برگزاری کلاس هایی به منظور ارائه آموزش های لازم در این زمینه بسیار احساس می شد. وی با بیان اینکه تا کنون هیچ دوره آموزشی فعال برای مراقبین سالمندان در حیطه پیراپزشکی وجود ندارد گفت: با توجه به این مهم که یکی از اهداف معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران حرکت به سمت تخصصی شدن آموزش های حیطه پزشکی و پیراپزشکی است، این مجموعه به تدوین دوره آموزشی مرتبط با مراقبت از سالمندان اقدام نمود. صحرایی ادامه داد: وجود طیف وسیعی از افراد غیر متخصص در جامعه که به مراقبت و نگهداری از سالمندان اشتغال دارند، در حالیکه هیچ گونه آموزشی را در این زمینه پشت سر نگذاشته اند و فقط به صورت تجربی آموزش دیده اند، ضرورت برگزاری این دوره ها را در کشور دو چندان می کند. مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار داشت: افراد مراقب سالمندی که به صورت تجربی و بر اساس کلیات به این فعالیت مشغولند، علاقه مندان به نگه داری از سالمندان به دلایل انسان دوستانه و یا کسب موقعیت شغلی و خانواده هایی که سالمند دارند، گروه های هدف این دوره های آموزشی را شامل می شوند.

 صحرایی گفت: آموزش مراقب سالمند نه تنها بعد علمی و کاربردی این حرفه را رعایت می کند بلکه از نظر روانی نیز تاثیرات مثبت زیادی نه تنها برای مراقبین بلکه برای سالمندان نیز خواهد داشت و موجب ارتقای کیفیت زندگی و افزایش رضایتمندی آن ها و خانواده هایشان می شود. وی با بیان این مطلب که آموزش، مراقبان را به لحاظ روحی برای انجام وظایف پیش رو آماده می کند و در افراد سالمند نیز این احساس امنیت خاطر را ایجاد می کند، افزود: عدم آگاهی و تخصص مراقبین سالمندان و ارائه خدمات تجربی در این زمینه مشکلات فراوانی را برای آن ها به وجود می آورد و حتی احتمال بروز حوادث و صدمات را برای سالمندان افزایش می دهد. صحرایی در ادامه خاطر نشان کرد: آموزش افراد در این زمینه موجب کاهش حوادث و اتفاقات مربوط به سالمندان در جامعه می شود و از بروز صدمات و هزینه های بعدی پیشگیری می کند. مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی بیان داشت: بسیاری از مراکز اعزام پرستار برای سالمندان به دلیل نبود معیار سنجش معتبر برای جذب مراقبین با مشکلاتی مواجهند که با برگزاری این دوره ها و اعطای گواهینامه معتبر در پایان دوره به شرکت کنندگان از سوی جهاد دانشگاهی به عنوان یک مرکز معتبر این معضل را برطرف خواهد نمود. وی با بیان اینکه مراکز خصوصی و دولتی اعزام پرستار برای سالمندان می توانند از آموزش های ارائه شده در دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی بهره ببرند، گفت: از اصلی ترین نهاد هایی که می توانند از آموزش دیدگان این دوره ها استفاده کنند ،خانه های سالمندان، سازمان بهزیستی و مراکز وابسته به این سازمان است.

 وی با اشاره به این مطلب که جهاد دانشگاهی تنها مرکز در کل کشور است که اقدام به راه اندازی دوره تربیت تخصصی مراقب سالمند نموده است، اظهار داشت: این آموزش ها سطح معلومات عمومی افراد جامعه را در زمینه نگهداری و مراقبت از سالمند با اعزام مراقبان آموزش دیده به مراکز مرتبط معتبر و خانواده های آن ها ارتقا می دهد. مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی گفت: این اولین دوره آموزش مراقبت و نگه داری از سالمند در کشور است که با بخش بندی منظم، آموزش مدون و تایید شده برگزار می شود. صحرایی با بیان این که این دوره آموزشی در قالب 50 ساعت آموزشی تدوین شده خاطر نشان کرد: شرکت کنندگان در این دوره ها بسیاری از مطالب کاربردی بیماری ها و آسیب های دوران سالمندی، مراقبت های بهداشتی مورد نیاز هر سالمند و اورژانس سالمندی که از مهمترین مسائل مطرح در این حوزه می باشد و بسیاری از حوادث سالمندان را در بر می گیرد آموزش می دهد.

 وی ادامه داد: بسیاری از سالمندان یا قادر به حرکت نیستند و یا توان حرکتیشان در سطح بسیار پایینی است که در این زمینه آموزش های لازم در جهت ارتقای قدرت جسمانی، تمرینات ورزشی و بدنی سالمندان به شرکت کنندگان حاضر داده می شود تا هرچه بیشتر بتوانند در بهبود کیفیت این گروه نقش داشته باشند. مدیر اجرایی دوره تربیت مراقب سالمند جهاد دانشگاهی گفت: رژیم غذایی سالمند، نارسایی های غذایی، بیماری های سالمندان، روان شناسی سالمند و اخلاق حرفه ای از دیگر سرفصل هایی ارائه شده در این دوره ها است. وی ادامه داد: در پایان هر دوره یک آزمون کتبی و یک آزمون شفاهی برگزار می شود و به پذیرفته شدگان در آزمون گواهینامه پایان دوره از سوی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اعطا می شود.

 صحرایی اظهار داشت: هم اکنون مکاتباتی با دانشگاه ها و مراکز معتبر تربیت مراقب سالمند در خارج از کشور که این دوره های آموزشی را برگزار می کنند، به منظور ارائه مدرک بین المللی این رشته در حال انجام است.

 وی در پایان بیان داشت: علاقه مندان به شرکت در این کلاس ها و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به آدرس http://jdtums.ac.ir/edu/showsemester.asp?nc=102 مراجعه نمایند.

١١:١٩ ٢١/١٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد