معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي تهران در راستاي گسترش و توسعه علمي و ارتقاء نظام آموزشي در راستای تحقق اهداف جهاد دانشگاهي توانسته است با بهره مندی از ديدگاههاي صاحبنظران و اساتيد برجسته، دوره هاي آموزش عمومي و تخصصي براي پزشکان، دندان پزشکان و پيراپزشکان برگزار کند.همچنین برگزاری آموزشهای عمومی در جهت ارتقاء سلامت جامعه برگ زرین دیگری از افتخارات و اقدامات این مجموعه است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، گروه آموزشی پزشکی و پیراپزشکی جهاد دانشگاهی در راستاي تحقق اهداف آموزشي و گسترش همکاري هاي علمي و پژوهشي با برگزاری دوره های آموزشی، انعقاد تفاهنامه های همکاری با مراکز دانشگاهي، سازمانها و شرکتها و برپایی سمینارها در طی سال های گذشته توانسته گام های مثبتی در راستای تحقق اهداف مجموعه بردارد.
برگزاری جلسات آموزشی و به روز بودن مباحث مطرح شده که یکی از مهمترین اولویت های این گروه است طی جلسات متعددی با حضور اساتيد مربوطه براساس تقویم های آموزشی و سرفصل های منطبق با آخرین مطالب جدید در این حوزه مشخص و ارائه می شود.
دوره هاي CCU و ICU جزء اولین دوره هایی است که توسط این گروه با هدف ارتقاء مهارتهای علمی و کاربردی پرستاران پس از فارغ التحصيلي برای ورود به بازار کار تدوین شده است، بر پایه این احساس نیاز دوره آموزشي کاربردي در بخش هاي ويژه CCU ,ICUو NICU برای این قشر از جامعه درمانی به کمک اساتيد و اعضاي هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران آماده ودر سال 1385 با کسب مجوز از سوی دفتر مرکزي جهاددانشگاهي آغاز شد. تاکنون بيش از 29 دوره کلاس ccu و17 دوره کلاس icu برگزار شده است و با انعقاد قرارداد با چندین بیمارستان مختلف که دارای بخش NICUبودند پرستاران زیادی تحت آموزش قرار گرفتند.
دوره مربي آمادگي دوران بارداری با کمک اعضاي هيات علمي دانشگاههاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و دفتر بهداشت مادران و نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوين شد و توسط معاونت آموزشي جهاددانشگاهي علوم پزشکي تهران به عنوان مجري در کشور اجرا مي شود. این دوره از سال 1386 با اخذ مجوز از سوی دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی و وزارت بهداشت در راستای بهبود شاخصهاي سلامتي و کاهش عوارض مرگ و مير مادران و نوزادان، ترويج زايمان طبيعي و توانمند سازي زنان باردار برگزار شد و تا کنون موفق به برگزاری بیش از 17 دوره شده است.
آموزش هوميوپاتي نیز به عنوان يکي از روشهاي درماني در حيطه طب مکمل که امروزه در دنيا بسيار گسترش يافته وهم اکنون درشبکه هاي درماني بسياري از کشورهاي پيشرفته جهان به عنوان يک روش اصلي و مرسوم در درمان بيماري هاي حاد و مزمن مورد استفاده قرار می گیرد، از دیگر دوره های آموزشی است که توسط این مجموعه ارائه می شود.
آموزش ها مربوط به این دوره که دارای مراحل آکادميک است بر اساس سرفصل های درسي شوراي عالي بين المللي هوميوپاتي کلاسيک ICCH و با همکاري اساتيد عضو جامعه بين المللي پزشکان هوميوپات LMHI و انجمن هوميوپاتي ايران، براي پزشکان و گروه پزشکي برگزار مي شود و در پايان دوره از سوی جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران به فارغ التحصيلان، گواهينامه معتبر اعطا مي شود.
فارغ التحصيلان پس از اتمام این دوره و اخذ مدرک مي توانند در امتحان RIHA شرکت نموده و در صورت موفقيت به عضويت جامعه بين المللي پزشکان هوميوپات (LMHI)در آيند. گروه آموزشی پزشکی و پیراپزشکی جهاد دانشگاهی تاکنون موفق شده بيش از 5 دوره از این آموزش ها را که از سال 1387 به صورت یک دوره دوساله در چهارترم آغاز شده، به اتمام رساند.
دوره آموزشي تکنسين داروخانه از دیگر دوره هایی است که توسط این مجموعه برگزار می شود و از اهداف اصلي آن آموزش کلاسيک وهدفمند و ساماندهی افراد شاغل در داروخانه است .
اين دوره به صورت تئوري و کارگاهی به شکل کار در داروخانه طراحي شده است و مجوز آن در اواخر سال 1388 از دفتر مرکزي جهاددانشگاهي اخذ شده و از آن زمان تا کنون تکنسین های زیادی طی 23 دوره، آموزش دیده اند.
از خصوصيات مهم اين دوره اشتغال زايي برای افرادي است که توانسته اند با موفقیت این آموزش ها را پشت سر گذارند.
دوره آموزشي MRI ويژه کارشناسان راديولوژي که با هدف توانمندسازی آن ها برای کار با دستگاه MRI تدوين شده که طی هماهنگی های انجام شده دانشجويان پس از گذراندن دوره تئوري می توانند کارورزي خود را در بخش MRI بيمارستان آتيه سپري کنند.
دوره آموزش تربيت مراقب از سالمند که از دوره های جدیدی است که توسط این گروه در حال راه اندازی است گام مهمي دیگری در جهت ارتقاي سطح سلامت جامعه به خصوص سالمندان کشور است. زیرا بسياري از مراکز اعزام پرستار براي سالمندان به دليل نبود معيار سنجش معتبر براي جذب مراقبين با مشکلاتي مواجهند که با برگزاري اين دوره ها و اعطاي گواهينامه معتبر در پايان دوره به شرکت کنندگان از سوي جهاد دانشگاهي به عنوان يک مرکز قابل قبول اين معضل تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
اين دوره آموزشي در قالب 50 ساعت آموزشي تدوين شده وشرکت کنندگان در اين دوره ها بسياري از مطالب کاربردي بيماري ها و آسيب هاي دوران سالمندي، مراقبت هاي بهداشتي مورد نياز هر سالمند و اورژانس سالمندي که از مهمترين مسائل مطرح، در اين حوزه است را آموزش می بینند.
لازم به ذکر است اين گروه دوره هاي اصول تغذيه و طب سنتي را نیز ويژه پزشکان برگزار می کند.
انعقاد تفاهم نامه مشترک با ساير مراکز از جمله انعقاد تفاهم نامه همکاری با مرکز بهداشت باروري بيمارستان وليعصر(عج) در خصوص برگزاري دوره هاي مشترک در سال 1386، انعقاد قراردادهاي دوره هاي باز آموزي برای برگزاري سمينار آموزش پزشکان ناجا با حضور 400 نفر از پزشکان نيروي انتظامي با هماهنگي اورژانس کشوردر سال 1387 از دیگر کارهای مهمی بود که این گروه برای گسترش آموزش ها و بهبود عملکرد مجموعه انجام داده است.
همچنین انعقاد قرارداد CPR برای آموزش پرستاران در بيمارستانهاي مصطفي خميني، 501 ارتش و مرکز اهداي پلاسما، برگزاری دوره های NICU جهت آموزش پرستاران بيمارستان صارم و آموزش ECG ويژه پرستاران مرکز درماني هلال احمر در سال 1389از دیگر اقدامات قابل توجه این مجموعه است.
يازدهمين دوره کارگاه آموزشي مشاوره ژنتيک با همکاري سازمان بهزيستي که با رویکرد آموزش پزشکان برای انجام مشاوره صحیح ژنتیک در کلينيک هاي مشاوره توسط این گروه برگزار شد شامل 140ساعت آموزش در سه سطح تئوري، کار عملي و کار در عرصه بود که شرکت کنندگان در این دوره این آمادگی را پیدا می کردند که پس از اتمام دوره تئوري در کلينيک هاي مشاوره ژنتيک مستقر و دوره باليني خود را بگذرانند.
گفتنی است، گروه آموزشی پزشکی و پیراپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در برگزاری سمينارهای علمی در این حوزه حضور موثری داشته که از این میان می توان به همکاری با با معاونت پژوهشي این نهاد در برگزاري اولين سمينار بررسي جنبه هاي تشخيصي و درماني سرطان پستان ، برگزاري 5 عنوان سمينار يک روزه بازآموزي ويژه پزشکان عمومي در سال 1388، برگزاري10 سمينار يک روزه بازآموزي با موضوعات مختلف ويژه داروسازان در سال 1389 اشاره کرد.
همچنین این گروه آموزشی موفق به برگزاری اولين سمينار آموزشی آَشنايي با هوميوپاتي با حضور مدير حوزه مشاور وزير بهداشت در طب سنتي و اساتيد عضو جامعه بين المللي پزشکان هوميوپات در سال 1389 شد که در آن مباحثی پيرامون جايگاه هوميوپاتي در ايران و جهان، هوميوپاتي چيست، پژوهش در هوميوپاتي، ايمونولوژي و هوميوپاتي و دهها مطلب مفيد ديگر در اين زمينه مورد بررسی قرار گرفت.
برگزاری اولين سمينار آشنايي با اصول نسخه نويسي ويژه دندانپزشکان که با هدف آشنايي دندانپزشکان با اصول نسخه نويسي و توانمند سازي آنها در استفاده از داروهاي مختلف در موضوع دندانپزشکي در سال 1389شد ازجمله سمینارهای حائز اهمیت در پرونده علمی و پژوهشی این گروه است.ح/الف