گردهمايي مديران مراكز آموزشي سراسر كشور برگزار شد
نخستين گردهمايي مديران مراكز آموزشي جهاد دانشگاهي سراسر كشور صبح امروز 22 شهريور ماه در پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهي آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين كاظم صديقي امام جمعه موقت تهران در سخناني با اشاره به اهميت مسايل اخلاقي ، علت اصلي موفقيت بزرگاني چون مرحوم حضرت امام خميني (ره) را توجه به تكليف و رضاي الهي عنوان كرد و گفت: بزرگاني چون امام راحل (ره) هيچ گاه براي نتيجه كار نميكردند، بلكه همواره اداي تكليف و كسب رضايت خداوند را مدنظر داشتند به همين دليل همواره پيروز و سربلند بودند.
وي دلبستگي به مواهب دنيوي و هواي نفس را از مهمترين عوامل خسران انسان دانست و گفت: حركت در راستاي خودكفايي كشور و جهاد علمي، در حقيقت يك حركت اخلاقي است و فعاليتهاي انسان هنگامي به نتيجه مطلوب ميرسد كه عنصر اخلاق در آن مورد توجه قرار گيرد و انسان اخلاقي موفق خواهد بود.
در ادامه اين مراسم دكتر محمدحسين يادگاري رييس جهاد دانشگاهي با گراميداشت ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، تلاش در جهت تحقق آرمانهاي امام و شهداي امري ضروري دانست و گفت: امسال جهاد دانشگاهي در عرصه آموزش موفقيتهاي بزرگي داشته است كه از آن جمله ميتوان به اخذ مجوز برگزاري دورههاي دكتري پژوهش محور در تعدادي از رشته هاي دانشگاهي و همچنين افزايش قابل توجه ظرفيت پذيرش دانشجو در مراكز آموزش عالي علمي كاربردي جهاد دانشگاهي اشاره كرد.
رييس جهاد دانشگاهي توجه به مسايل فرهنگي در مراكز آموزشي جهاد دانشگاهي را مورد تاكيد قرار داد و خاطرنشان كرد: دانشجويان و دانش پذيران مراكز آموزشي دانشگاهي جهاد دانشگاهي بايد در زمينه مسائل فرهنگي نيز رشد و ارتقاء يابند كه اين مهم در گرو استفاده از نظرات دانشجويان و اساتيد نخبه، تشكيلهاي اتاق هاي فكر و فعاليت دوچندان معاونتهاي فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي در مراكز آموزشي است .
وي جذب اساتيد و دانشجويان متعهد و داراي صلاحيت هاي اخلاقي در مراكز آموزشي جهاد دانشگاهي را مساله اي مهم دانست و يادآور شد: دانشگاهها و مراكز آموزشي جهاد دانشگاهي بايد مركز پژوهش نيروهاي متعهد براي نظام باشند و در اين رابطه بايد از همفكري همه نيروهاي متعهد و متخصص جهاد دانشگاهي نيز بهره برد.
معاون آموزشي جهاددانشگاهي خبر داد:
تاسيس «دانشگاه نسل سوم» با دستور مساعد رييسجمهور
ارايه طرح «توانمندسازي دانشجويان دانشگاهها»
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي از ارائه طرح تاسيس «دانشگاه نسل سوم» و دستور مساعد رييس جمهور براي اجراي اين طرح و همچنين ارائه طرح بزرگ «توانمندسازي دانشجويان دانشگاهها» از سوي جهاد دانشگاهي خبر داد و گفت: آموزشهاي جهاد دانشگاهي همواره بر اساس رفع نيازهاي آموزشي و اشتغال جامعه پايهريزي شده است.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر ايماني خوشخو در نخستين گردهمايي مديران مراکز آموزشي جهاد دانشگاهي، خاستگاه آموزش در جهاد دانشگاهي را مسبوق به تاسيس جهاد دانشگاهي دانست و افزود: آموزش از نخستين فعاليتهاي اين نهاد انقلابي به شمار ميرود که همواره در جهت رفع نيازهاي جامعه بوده و در بستر فرهنگي رشد و نمو داشته است.
وي افزود: اکنون که 30 سال از تاسيس جهاددانشگاهي گذشته اين نهاد توانسته است، در حيطه آموزش هاي تخصصي، علمي کاربردي و آموزش عالي توانمنديهاي خود را نمايان کند.
معاون آموزشي جهاددانشگاهي با بيان اينكه اين نهاد انقلابي در حيطه آموزش براي نخستين بار توانسته است مجوز جذب دانشجوي دکتري پژوهشمحور در بيش از 15 رشته را کسب كند، اظهار كرد: همچنين در اين راستا جهاد دانشگاهي با تاسيس بيش از150 مرکز آموزش تخصصي در سراسر کشور، آموزش عالي را به نحوي چشمگير توسعه داده و در حوزه علمي کاربردي نيز بيش از 42 شعبه دارد.
وي با بيان اينكه فلسفه تاسيس جهاد دانشگاهي رفع نيازهاي جامعه بوده و امروز نيز بايستي با همين رويکرد در راستاي تامين نيازهاي جامعه عمل كند، افزود: در اين راستا بايد فعاليتهاي نوين آموزشي در بستري فرهنگي تعريف و طراحي شوند.
ايماني با تاکيد بر اينکه آموزشهاي جهاد دانشگاهي همواره در بستر فعاليتهاي فرهنگي رشد كرده است، افزود: عزم خود را جزم کردهايم که مجموعه آموزشهاي کوتاه مدت، علمي کاربردي و آموزش عالي جهاد دانشگاهي را به بزرگ ترين مراکز آموزشهاي تخصصي کشور با ويژگيهاي فرهنگي تبديل كنيم که اين امر نياز مبرم به تدبير مديران آموزشي اين نهاد دارد.
وي توجه به مسائل فرهنگي در آموزشهاي جهاد دانشگاهي را يک مزيت قابل توجه خواند و افزود: آموزشهاي جهاد دانشگاهي در فضاي رقابتي شديد موجود با توجه به مسائل فرهنگي ميتوانند قابل رقابت ارزيابي شوند و بايد به گونهاي رفتار شود که آرم جهاد دانشگاهي اطمينان بخش خانوادهها براي سپردن فراگيران و دانشجويان به اين نهاد باشد.
معاون جهاددانشگاهي رسيدن به چنين هدف بزرگي را مستلزم شناسايي نقاط قوت و ضعف آموزشي، فرهنگي و پژوهشي دانست و گفت: در فضاي رقابتي موجود بايد با اتکاء به خداوند متعال و توانمنديهاي جهاد دانشگاهي حرکت کرد و يقين داريم که با هدف گذاري صحيح برنده اين مسير خواهيم بود.
وي اظهار اميدواري کرد: حس مسئوليت در قبال رفتارهاي فرهنگي در مديران آموزشي جهاد دانشگاهي دروني و اعتقادي باشد و تاکيد کرد: توجه به امور فرهنگي نه تنها ايفاي وظيفه اصلي و تضمين کننده برنامه سي ساله دوم جهاد دانشگاهي است؛ بلکه بزرگترين مزيت رقابتي جهاد دانشگاهي است که ميتواند آموزشهاي آن نهاد را از ساير آموزشهاي ارائه شده متمايز كند.
گفتني است ، سخنراني مهندس زجاجي معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي ، برگزاري كارگاه آموزشي مديريت نوين مراكز آموزشي و سخنراني دكتر مهدي فيض معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف از ديگر بخش هاي اين گردهمايي يك روزه بود.#
١٩:١٥ ٢٢/٠٦/١٣٩٠