دانشگاه بین المللی علم و فرهنگ منطقه آزاد ارس زمینه ای برای جذب دانشجویان دختر محجبه کشورهای همسایه
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی گفت: تاسیس دانشگاه بین المللی علم و فرهنگ منطقه آزاد ارس نه تنها، رفت و آمد دانشجویان ایرانی به کشورهای خارجی را کاهش می دهد، بلکه زمینه ای برای جذب دانشجویان دختران محجبه ی کشورهای همسایه را فراهم خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، رئیس جهاد دانشگاهی استان در دیدار با مدیر کل توسعه ی برنامه ریزی آموزشی جهاد دانشگاهی کشور و سرپرست گروه برنامه ریزی راهبردی جهاد دانشگاهی در تشریح عملکرد و قابلیتهای جهاد دانشگاهی، طرح آتش نشان اتوماتیک پرتوان، ساخت کمباین آموزشی در مقیاس کوچک، رونمایی از اندازه کوچک نخستین نیروگاه هیبریدی در کشور و نصب آن در جزیره ی خارک و پروژه ترک یاب مغناطیسی قطعات خودرو را از دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان برشمرد و افزود: با توجه تحریم های صورت گرفته علیه ایران، قیمت تمام شده ی این طرح ها، بسیار پایین تر از هزینه مشابه خارجی است.
دکتر احمد فرشبافیان با بیان اینکه مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی نیز همزمان با دهه ی فجر امسال، برق مورد نیاز خود را با استفاده از طریق نیروگاه هیبریدی تامین خواهد کرد گفت: با نصب این نیروگاه، هزینه ی تامین برق مرکز درمان ناباروی بسیار ناچیز خواهد بود.
رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص عملکرد مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی پس از گذشت 9 ماه از آغاز فعالیت این مرکز گفت: تاکنون 3000 نفر جهت ویزیت مراجعه کرده اند و بر روی 40 نفر عمل میکرو صورت گرفته است که 25 الی 30 درصد موفقیت حاصل شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان با اشاره به استقبال کشور همسایه جمهوری آذربایجان از این مرکز گفت: میزان رضایت از این مرکز، از حد انتظار بالا است و مشکل خاصی در این خصوص وجود ندارد.
دکتر فرشبافیان با اشاره به اینکه مرکز علمی و تحقیقاتی اسانسگیری و تولید گیاهان دارویی شهرستان ملکان، از اسفند سالگذشته در زمینی به مساحت 30 هکتار در شهرک صنعتی ملکان، فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود را در سه بخش گیاهان دارویی، گلهای زینتی آغاز کرده است گفت: کشت 5 هکتار از این زمینها جزء برنامه های این مرکز در سالجاری است و در نظر دارد تا سال آینده،تعداد گونه های گیاهی خود را،به تعداد 10 گونه ی گیاهی ارتقاء دهد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان ادامه داد: هم اکنون در این مرکز به برداشت محصول و خشک کردن انها اکتفا شده است، و کارگاه و کارخانه ی اسانس گیری نیز از سال آینده راه اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی کارهای فرهنگی را بصورت دیجیتالی و با تولید و توزیع نرم افزار در بین دانشجویان دنبال می کند گفت: سینمای دانشگاه با ظرفیت 450 نفر در اختیار جهاد دانشگاهی است.
دکتر فرشبافیان با اشاره به اینکه قبلا واحد جهاد دانشگاهی سیاست سرمایه گذاری در مراکز آموزشی کوتاه مدت را پیگیری می کرد افزود: هم اکنون جهاد دانشگاهی رویکرد تخصصی در آموزش را در پیش گرفته و قریب 100 رشته تخصصی از آموزش انتظامات سیستم های اجرایی تا دوره های پزشکی به مردم ارائه می کند.
رئیس جهاد دانشگاهی ورود در زمینه آموزشهای مجازی را از دیگر موفقیتهای این واحد عنوان کرد و افزود: در استان ما هیچ مشکلی برای راه اندازی آموزش مجازی در سطح منطقه وجود ندارد، و امکانات و زیر ساختهای آن نیز موجود است.
وی با اشاره به اخذ مجوز آزمون "تمر" ویژه آموزش زبان ترکی استانبولی در دانشگاه تبریز گفت: نمایندگی این آزمون برای دانشگاه تبریز گرفته شده است و با توجه به هماهنگی های صورت گرفته برای نمایندگی برگزاری برخی آموزشها در سایر کشورها، تا دو ماه آینده یک آزمون تمر در استان برگزار خواهد شد و علاقه مندان به آموزش زبانهای ترکی استانبولی می توانند در کلاس های جهاد دانشگاهی شرکت نمایند.
وی از جمله کارهای فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی استان را اخذ مجوز تاسیس دانشگاه بین المللی علم و فرهنگ با برنامه ی تک جنستی در منطقه آزاد ارس عنوان کرد و افزود: این دانشگاه با 10 رشته که سه رشته بصورت تک جنسیتی برگزار خواهد شد، برنامه ی خود را آغاز خواهد کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه 7400نفر دانشجوی ایرانی در باکو مشغول به تحصیل هستند و از این تعداد 4500 نفر را زنان تشکیل می دهند، ابراز امیدواری کرد: تاسیس دانشگاه بین المللی علم و فرهنگ منطقه آزاد ارس نه تنها، این رفت و آمدها را کاهش می دهد بلکه زمینه ای برای جذب دانشجویان دختر فراهم خواهد کرد.
وی: زمینی به مساحت 5 هزار متری با 6 هزار و 70 متر زیر بنا در داخل شهر جلفا بمنظور تاسیس دانشگاه بین المللی علم و فرهنگ منطقه آزاد ارس از سوی جهاد دانشگاهی استان خریداری شده است و توسعه ی فضایی نیز 3 هکتار زمین خریداری شده است و طی تفاهمنامه ای با ارس برای 15 تا 30 سال این مکانها در اختیار جهاد دانشگاهی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در مراکز آموزشی یکی از پارامترها سرمایه است گفت: جهاد دانشگاهی بمنظور تامین سرمایه اقدام به تملک زمینهایی در سطح شهر کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان با بیان اینکه محل فعلی دانشگاه علمی کاربردی تبریز در بدترین نکته از شهر تبریز قرار دارد، از تملک زمینی به مساحت 4030 متر برای احدث محل جدید دانشگاه علمی کاربردی در خیابان عارف تبریز خبر داد و افزود: زمینی نیز بمساحت 5370 متر در مرکز شهرک توریستی خاوران در قالب مسکونی، آموزشی و درمانی به تملک جهاد دانشگاهی استان در آمده است.
وی همچنین از واگذاری قطعه زمینی 2 هزار متری در بهترین نکته از دانشگاه تبریز، به جهاد دانشگاه استان خبر داد و افزود: عملیات ساخت دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی استان را از فروردین سال آینده در این نکته شروع خواهیم کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان با اشاره به امضای تفاهمنامه ی جهاد دانشگاهی استان با لشگر 21 حمزه تبریز گفت: طی این تفاهمنامه مقرر شده است تا بازسازی تجیهرات آنها به جهاد دانشگاهی واگذار شود.
سرپرست گروه برنامه ریزی راهبردی جهاد دانشگاهی کشور در ادامه ی این جلسه با اشاره به ظرفیت سازمان حج و زیارت در حوزه های آموزشی، فرهنگی، پزشکی و معاینات مرسومی گفت: این سازمان ظرفیت مناسبی برای دریافت خدمات آموزشی جهاد دانشگاهی را دارد.
مهندس توسلی با ارائه ی پیشنهاد ایجاد یک بیمارستان تخصصی به نام جهاد دانشگاهی استان و بعنوان اولین بیمارستان تخصصی جهاد دانشگاهی کشور گفت: تبریز ظرفیتهای لازم برای ساخت این بیمارستان تخصصی را دارد و دفتر مرکزی حمایتهای لازم از این پروژه را انجام می دهد.
سرپرست معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی در پایان با ارائه ی گزارشی از عملکرد معاونت آموزشی استان با بیان اینکه معاونت جهاد دانشگاهی در ورود به دوره های تخصصی طی سالهای قبل به توفیقات چندانی موفق نشده بود گفت: هم اکنون معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی برگزاری دوره های تخصصی را در اولویت کاری خود قرار داده است.
١٢:٠١ ٢١/١٠/١٣٩٠