سمینار "معرفی فرصت های شغلی در زمینه " IT در دانشگاه تبریز برگزار شد
سمینار معرفی فرصت های شغلی ITبه همت معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی و با حضورنماینده رسمی شرکت NIIT در ایران" ، در دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی، در پي انعقاد قرارداد آموزش بینالمللی میان جهاد دانشگاهی و موسسه آموزشی NIIT هندوستان، سمينار معرفي فرصتهاي شغلي در زمينه IT با حضور ، مهندس رامشوار مهاوترا "نماینده انستيتو ملي فناوري اطلاعات هندوستان در ایران، مسئولین ادارات استانی ودانشگاهیان ودانشجویان در دانشگاه تبریز برگزار شد.
دکتر احمد فرشبافیان رئیس جهاددانشگاهی استان با اشاره به اتخاذ رویکرد تخصصی و کاربردی در جهاد دانشگاهی گفت: امروزه نظام تحمل ارائه ی صرف مقاله را ندارد، و جهاد دانشگاهی با اتخاذ این رویکرد سعی دارد، تا از عمق کارهای عملیاتی، مقالات متعددی را ارائه کند.
وی افزود: حوزه ی پزشکی از جمله حوزه های فعالیت جهاد دانشگاهی است که در زمینه های درمان ناباروری، تحقیقات سلولهای بنیادی، آزمایشگاههای تخصصی طبی، طب کار، کلینیک فوق تخصصی دیابت، بانک خون بند ناف، آزمایشگاههای تخصصی ژنتیک، مشاوره ی ژنتیک و مشاوره ی تغذیه ارائه ی خدمات کرده و به امور پژوهشی در این زمینه ها می پردازد.
وی با یادآوری اینکه سرمایه گذاری بر روی آموزشهای تخصصی از اولویتهای جهاد دانشگاهی است گفت: جهاد دانشگاهی استان از سال گذشته به بحث آموزشهای تخصصی روی آورده است و در حال حاضر در بیش از 100 رشته ی تخصصی، از پایین ترین رده های پستی تا بالاترین رده های پستی را تحت آموزش قرار می دهد.
در ادامه مهندس رامشوار مهاوترا نماینده رسمی شرکت NIIT در ایران در این سمینار گفت: شرکت NIITدارای 8600 مرکز در دنیا بوده و سالیانه بالغ بر پانصد هزار دانشجو را تحت تعالیم خود دارد گفت: این شرکت از سال 1994 دارای مدرک ISO 9001 و از سال 2001 دارای مدرک SEI CMM Level5 است.
وی اشاره به اینکه طی این سالها، شرکت NIITدر ليست برترين شرکتهاي آموزشي دنيا طي 4 سال متوالي و جزء 15 شرکت اول در ليست IDC در آمريکا بوده است گفت: این شرکت، تنها شرکت آسیایی است که در این لیست قرار دارد.
وی با بیان اینکه آینده از آن رشته ی IT است گفت: این شرکت بین المللی در 13 سال گذشته موفق شده است با 5 هزار پرسنل، در بیش از 50 کشور، آموزشهای IT را ارائه دهد.
وی ارائه آموزشها با متدولوژی نوین و مبتنی بر پیشرفته ترین روشهای آموزش مجازی و حضوری به صورت توأم، مشارکت مؤثر دانشجو در فراگیری از طریق بحث و درگیر شدن در پروژه های گروهی، درگیر شدن در پروژه های مؤثر کاربردی مطابق با جدیدترین محتوای علومIT ، آزمونهایOnline،حرکت در یک مسیر هدفمند آموزشی با ساختارهای بسیار منسجم، را ازجمله شیوه های استاندارد NIIT عنوان کرد.
وی با اشاره رشد تصاعدی تقاضا برای IT، گفت: در 3 سال آینده 2 میلیون نفر واجد شرایط در رشته ی IT خواهند بود که فقط یک میلیون نفر می توانند جذب شوند و این نشان دهنده ی شکاف عظیم بین عرضه و تقاضای این رشته است.
وی گفت: با برگزاری سمینار معرفی فرصتهای شغلی در زمینه ی IT می توان تا حدی این شکاف بین عرضه و تقاضا را پر کرد.
نماینده رسمی شرکت NIIT در ایران با بیان اینکه هم اکنون، برنامه ریزی مهمترین مبحث در IT تلقی می شود گفت: در حالی که این سمینار قصد دارد، زمینه هایی همچون آموزش و تحصیل در IT، امنیتهای MIS، و مبحث فروش را نیز به اندازه ی برنامه نویسی مطرح کند.
رامشوار ادامه داد: افراد فارغ التحصیل در دوره های طولانی مدت، پس از 2سال ضمن اخذ مدارک معتبرNIIT وفراگیری حرفه ای مباحث IT وآمادگی کامل جهت جذب در مشاغل مرتبط، در صورت تمایل به ادامه تحصیل قادر خواهند بود در 11 دانشگاه هم پیمان NIIT و مورد تأیید آموزش عالی ایران در کشورهای کانادا، استرالیا، نیوزیلند، انگلیس و ایرلند ادامه تحصیل داده و مدارک مهندسی IT را از همان دانشگاهها اخذ نمایند.
مهندس انصاری مدیر گروه کامپیوتر وفناوری اطلاعات جهاددانشگاهی استان نیزدر ادامه این سمینار بااشاره به کاربرد گسترده اینترنت در زندگی روزمره بر لزوم تامین امنیت در فضای سایبری توسط خانواده ها گفت: با ورود اعضای خانواده به دنیای آنلاین، صرف نظر از سن آنها، باید آموزش هایی در مورد امنیت فضای سایبر به آنها داده شود.
وی با تاکید بر دانستن اصول اولیه محافظت در فضای سایبری با توجه به جدید بودن بحث استفاده از ابزار الکترونیکی برای امور روزمره و عدم شناخت کافی از جرائم رایانه ای در کشور، گفت: متاسفانه به دلیل نبود آموزش های مدون به کاربران رایانه ای حدود 50 تا 60 درصد سیستم ها در ایران در خطر جاسوسی الکترونیک هستند ودر این راستا بهتر است والدین اطمینان حاصل کنند که سیستمشان دارای نرم افزار امنیتی حاوی ابزارهای کنترلی والدین باشد و سیستمشان دارای نرم افزار امنیتی مستحکمی است که رایانه را در برابر ویروس ها، هکرها و جاسوس افزارها محافظت می کند.
وی تصریح کرد: این نرم افزار امنیتی باید محتوا، تصاویر و وب سایت های خطرناک را فیلتر کند و باید مرتب به روزرسانی شود چرا که هر روزه تهدیدات جدیدی متولد می شوند که به روزرسانی خودکار نرم افزارهای امنیتی بسیار می تواند در این زمینه موثر واقع شود.
وی در پایان با ارائه ی توصیه هایی برای جلوگیری از تهدیدات سایبری در خانواده ها، با تاکید بر دقت خانواده ها در محل قرار گیری رایانه در خانه، گفت: بهتر است که رایانه خانوادگی در محلی از خانه قرار گیرد که محل رفت و آمد زیاد اعضای خانواده باشد و تعداد ساعاتی که بچه ها با این رایانه کار می کنند نیز محدود باشد.
گفتنی است شرکت NIIT هم اکنون در 26 شهر و با 30 مرکز آموزشی در ایران فعالیت می کند که از این تعداد ، با 8 مرکز جهاد دانشگاهی کشور طرف قرار داد است.
٠٨:٥٢ ١٢/١١/١٣٩٠