٠٤:٠٨ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
آموزشي
کارگاه آموزشی «تعلیم و تربیت از دیدگاه روانشناسی» دربیجار برگزار شد

به همت جهاد دانشگاهی مرکز بیجار کارگاه آموزشی با عنوان «تعلیم و تربیت از دیدگاه روانشناسی» با حضورکارشناسان آموزش عالی و عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان، روز گذشته در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد كردستان ،«محسن لطف الهی» کارشناس ارشد روان شناسی در این کارگاه آموزشی که با حضور«محمد سلیمانی» مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان و کارشناسان آموزش عالی و عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران از کلیه شهرستان های استان کردستان برگزار شد، تعلیم و تربیت از دیدگاه روانشناسی را مورد بحث و بررسی قرار داد. وی در تعریف تعلیم و تربیت اظهار داشت: تعلیم آموزش است و زمانی که آموزش در روح و جان فرد رسوخ کند تربیت صورت گرفته است که توام بودن این دو مبحث اثر گذاری قابل توجهی را در بردارد. لطف الهی افزود: اولین گام در تعلیم و تربیت ارتباط دو سویه است که این ارتباط فرآیند مبادله اطلاعات و احساسات را فراهم کرده و به دلیل اینکه این مبادله طرفینی و دو جانبه است موجب کسب احساس رضایت و ارزشمندی می شود.

 این کارشناس ارشد به عوامل موثر در برقراری ارتباط و تداوم آن اشاره و تصریح کرد: ویژگی شخصیتی مربی، اجتناب از سختگیری و داشتن اعتدال، توانایی در کنترل احساسات و عواطف، به کارگیری مهارت های ارتباطی، عدم اجبار در پذیرش تفکرات و عقاید، در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی جوان و نیاز های روانی او، عوامل موثر در برقراری ارتباط با جوان و استمرار این ارتباط می باشد. وی تاکید کرد: ویژگی شخصیتی والدین ، معلمان، مروجان تعلیم و تربیت، مربیان و مدیران در شکل گیری و تداوم ارتباط بسیار مؤثر است. لطف الهی ادامه داد: این ارتباط باید آمیزه ای از محبت، عطوفت، منطق، استواری و اعتماد به نفس باشد تا تعلیم و تربیت اثر گذار و مستمر شود. این کارشناس ارشد روانشناسی در ادامه گفت: در زمینه تعلیم و تربیت کنترل هیجانات،خشم و پرخاشگری از سوی مربی بسیار حائز اهمیت و موجب برقراری ارتباط و تداوم آن می شود.

 وی به لزوم تداوم در ارتباط اشاره و یاد آور شد: به کار گیری مهارت های ارتباطی، پذیریش بدون قید و شرط، رازداری و حفظ اسرار، گوش دادن فعال، انعکاس احساسات، انعکاس محتوا، همدلی و درک صحیح، اگر رعایت شود ارتباط یک ارتباط ایمن تر و دوام داری خواهد بود. وی با اشاره به عوامل بزه کاری در جوانان و نوجوانان، بیان داشت: از جمله عواملی که موجب بروز بزه در جوانان و نوجوانان می شود، مورد توجه قرار نگرفتن خصوصیات شخصیتی و نیازهای آنان از جمله نظام ارزشی عواطف، احساسات، علایق، استعداد ها و نگرش ها آنان است. لطف الهی در پایان تاکید کرد: با در نظر گرفتن راه حل ها و نکات یاد شده در مبحث تعلیم و تربیت از سوی مروجان، مربیان، معلمان و همه دست اندر کاران امر تعلیم و تربیت می توان با برقراری یک ارتباط سازنده و دوسویه از بروز خیلی از بزه کاری ها در جامعه جلوگیری کرد. گفتنی است در پایان محمد سلیمانی مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان، ضمن قدردانی از جهاد دانشگاهی مرکز بیجار به‌منظور برگزاری دوره آموزشی فوق، عنوان کرد: این دوره آموزشی ویژه معاونان و کارشناسان آموزش عالی و عمومی برگزار شد، که امیدواریم با این روند در آینده نیز شاهد همکاری‌های مستمر بنیاد شهید و امور ایثارگران با نهاد جهاددانشگاهی باشیم.

١٠:٥٠ ٢٣/٠٢/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد