مؤسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي به دانشگاه «علم و فرهنگ» ارتقا يافت
رييس دانشگاه غيرانتفاعي غيردولتي «علم و فرهنگ» از ارتقاي مؤسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي به دانشگاه علم و فرهنگ با تصويب شوراي گسترش آموزش عالي خبر داد.
دكتر محسن قرنفلي، در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي براساس اهداف و وظايف مندرج دراساسنامه شوراي عالي انقلاب فرهنگي فعاليت خود را در حوزه آموزش عالي با تاسيس مؤسسه آموزش عالي جهاد دانشگاهي در سال 1372 و با مجوز وزارت علوم آغاز كرد و پس از 12 سال فعاليت مستمر و موفقيت آميز آموزشي و احراز شرايط لازم، شوراي گسترش وزارت علوم با ارتقاي اين مؤسسه به دانشگاه «علم و فرهنگ» موافقت قطعي به عمل آورد.
در حال حاضر دانشگاه «علم و فرهنگ» با داشتن تمامي اركان و نهادهاي اجرايي، شوراها و كميتههاي مصوب و مذكور در آييننامه مديريت دانشگاهها و مراكز آموزش عالي در حوزههاي مختلف آموزشي، پژوهشي و دانشجويي فرهنگي فعاليت ميكنند.
وي خاطر نشان كرد: دانشگاه «علم و فرهنگ» وابسته به نهاد جهاد دانشگاهي به عنوان يكي از پوياترين نهادهاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي كشور، برآنست تا با بهره مندي از قابليتها و توانمنديهاي علمي و تخصصي نيروي انساني خود، فضاي مناسبي را براي برداشتن گامي شايسته در راستاي جنبش نرم افزاري ايران و حضور موثر در چرخه توليد و نشر علم پديد آورد.
وي در ادامه دستيابي به جايگاه قابل قبول و تاثير گذار بر نظام آموزش عالي كشور، توسعه كمي و كيفي فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي مبتني بر استانداردهاي آموزشي و پژوهشي و منطبق با جهت گيريهاي علمي پژوهشي جهاد دانشگاهي، پرورش خلاقيتها، مهارتها، تواناييها و استعدادهاي علمي دانشجويان و ايجاد روحيه خودباوري و اعتماد به نفس و مسؤوليت پذيري در آنها، اعتلاي فرهنگ و تقويت ارزشهاي اسلامي و فضيلتهاي اخلاقي دانشجويان، طراحي، تدوين و توسعه رشتههاي جديد و ميان رشتهاي مورد نياز جامعه، گسترش تقويت دورههاي تحصيلات تكميلي، اهتمام در جهت حركت دانشگاه به سوي ارائه آموزشهاي توام با كارآفريني و اشتغال زايي، توجه به جذب دانشجويان ممتازمستعد و توانمند، توسعه همكاريهاي علمي و پژوهشي با پژوهشكدههاي جهاد دانشگاهي را از اهداف و برنامههاي دانشگاه عنوان كرد.
وي با بيان اينكه دانشگاه علم و فرهنگ داراي سه دانشكده فني مهندسي، هنر و علوم انساني است، اظهار كرد: دانشكده فني مهندسي داراي چهار گروه آموزشي در مقطع كارشناسي مهندسي عمران، مهندسي صنايع، مهندسي كامپيوتر و كارشناسي ناپيوسته علمي كاربردي نرم افزار كامپيوتر و سه گروه آموزشي در مقطع كارداني شامل فناوري اطلاعات و ارتباطات، برق و الكترونيك و نرم افزار كامپيوتري ميباشد و در حال حاضر 1456 دانشجو در اين دانشكده تحصيل ميكنند.
وي افزود: دانشكده هنر اين دانشگاه داراي چهار گروه آموزشي در مقطع كارشناسي گرافيك، نقاشي، طراحي پارچه و لباس و كارشناسي ناپيوسته آموزش هنرهاي تجسمي و يك گروه آموزشي در مقطع كارداني هنرهاي تجسمي است و در حال حاضر 977 دانشجو در اين دانشكده تحصيل ميكنند.
همچنين دانشكده علوم انساني اين دانشگاه داراي يك گروه آموزشي در مقطع كارشناسي ارشد مطالعات فرهنگي و پنج گروه آموزشي در مقطع كارشناسي حقوق، حسابداري، مديريت صنعتي و روانشناسي باليني است و درحال حاضر هزار و 92 دانشجو در اين دانشكده تحصيل ميكنند همچنين 173 دانشجو نيز در گروه آموزشي آمار شاغل به تحصيل هستند.
وي با بيان اينكه اين دانشگاه شاخصهاي مدنظر وزارت علوم در جهت ارتقاي كيفيت آموزش عالي را رعايت كرده است، اظهار كرد: دانشگاه «علم و فرهنگ» علاوه بر دارا بودن 65 عضو هيات علمي تمام وقت در گروههاي آموزشي مختلف امكان همكاري و بهره گيري از اعضاي هيات علمي پژوهشكدههاي جهاد دانشگاهي را با ديدگاه ضرورت تلفيق آموزش و پژوهش فراهم نموده و بر اساس يك سياست اصولي و راهبردي به منظور حفظ و ارتقاي كيفيت آموزشي و گسترش ارتباط با ساير دانشگاهها و مراكز آموزش عالي اين دانشگاه از همكاري اساتيد و اعضاي هيات علمي برجسته ساير دانشگاهها نيز به نحو مطلوب بهره مند است.
رييس دانشگاه «علم و فرهنگ» با بيان اينكه در سال تحصيلي جاري هزار و 328 دانشجو در 17 رشته در مقاطع مختلف كارشناسي، كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي ارشد در دانشگاه پذيرش شدهاند گفت: در حال حاضر جمعا سه هزار و 698 دانشجو دردانشگاه به تحصيل مشغولند ولي برابر مصوبه هيات امناي دانشگاه از سال تحصيلي آينده در مقطع كارداني پذيرش دانشجو انجام نميشود.
وي در خصوص فضاي آموزشي و كمك آموزشي اين دانشگاه اظهار كرد: دانشگاه «علم و فرهنگ» داراي 12 هزار و 500 متر مربع فضاي آموزشي و كمك آموزشي است كه چهار هزار و 300 متر مربع آن اخيرا خريداري شده است و پيگيريهاي لازم در خصوص افزايش زيربناي دانشگاه در دست اقدام است و در آيندهاي نزديك طرح جامع دانشگاه منطبق با استانداردهاي آموزشي تهيه و اجرا ميشود.
وي با اشاره به كيفيت علمي اين دانشگاه، اظهار كرد: نگاهي به نمرات آزمون سراسري پذيرفته شدن دانشگاه علم و فرهنگ وضعيت تحصيلي و علمي دانشجويان در طول مدت تحصيل و آمار پذيرفته شدگان در مقاطع تحصيلات تكميلي بيانگر كيفيت امور آموزشي و پژوهشي اين دانشگاه در حد استانداردهاي قابل قبول وزارت علوم است به طوري كه دانشگاه در ادامه تحصيلات عالي موفقيت چشمگيري در داخل كشور داشته است.
شايان ذكر است در سال تحصيلي 85-84 حدود 18 درصد از فارغ التحصيلان مقطع كارشناسي در آزمون كارشناسي ارشد دانشگاه و موسسات آموزش عالي پذيرفته شدهاند.
وي با اشاره به وضعيت دورههاي تحصيلات تكميلي اين دانشگاه خاطر نشان كرد: در راستاي اجراي سياستهاي اصولي و راهبردي مصوب هيات امناي دانشگاه و با هدف ارتقاي سطح علمي دانشجويان مستعد دورههاي كارشناسي اين دانشگاه براي سال تحصيلي آينده درخواست صدور مجوز ايجاد شش رشته در مقطع كارشناسي ارشد عمران، صنايع، مهندسي مالي، حقوق، پژوهش هنر و زيست شناسي تكويني را نموده است كه در حال حاضر در دستور كار شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم قرار دارد.
وي افزود: با توجه به ضرورت ارتقاي سطح فرهنگ دانشجويان و تربيت آنان در ابعاد مختلف فعاليتهاي فرهنگي، دانشگاه برابر استانداردهاي وزارت علوم از نظر تعداد و شكل در حد نسبتا مطلوبي قرار دارد اما از نظر جهاد دانشگاهي به عنوان موسس و طبق رسالت اين فرهنگي اين نهاد برآمده از انقلاب، اين فعاليتها نيازمند ارتقاي كمي و كيفي بيشتري است كه با توجه به ارتقا و برنامه ريزيهاي صورت گرفته در آينده شاهد رشد و شكوفايي بيش از پيش در اين زمينه خواهيم بود.
دكتر قرنفلي در خاتمه با بيان اينكه گسترش دورههاي تحصيلات تكميلي و ايجاد رشتههاي ميان رشتهاي جزو تاكيدات اين دانشگاه است، اظهار كرد: همچنين برنامههايي براي برقراري ارتباطات علمي بين المللي با دانشگاههاي خارج از كشور و برگزاري دورههاي مشترك با دانشگاههاي معتبر خارجي جزو ديگر برنامههاي اين دانشگاه است.
٠٩:١٦ ٣٠/٠١/١٣٨٥