٢١:٠٨ ٠٢/٠٢/١٤٠٤
فرهنگي
نگاهي به فعاليت‌ها و دستاوردهاي جهاد دانشگاهي واحد مشهد

 

 
 
 

رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: اين مجموعه با حفظ شاكله‌هاي اصلي و پرهيز از يك جانبه‌گرايي توانسته است در تمامي گرايش‌هاي تخصصي اولويت‌دار خود، به سطح كمي و كيفي مناسبي دست يافته و نيازهاي موجود را در حد توان پاسخگو باشد.
دكتر سيد ‌علي اكبر شمسيان در آستانه بيست ‌و ششمين سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان با اشاره به تغيير ساختار جمعيتي كشور، از تلاش براي رشد ابعاد علمي، فرهنگي و اجتماعي دانشجويان و جوانان به عنوان يكي از اصلي‌ترين اهداف اين نهاد نام برد و افزود: مهمترين رسالت جهاد دانشگاهي بحث فرهنگي است و با اعتقاد بر اينكه اين نهاد برآمده از نهادهاي دانشجويي است مخاطب اصلي خود را دانشجويان يعني دومين گروه مرجع جامعه مي‌داند و برنامه‌هاي مختلفي را براي آنها به انجام رسانده است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد تصريح كرد: با توجه به نياز جوانان به آموزش‌هاي علمي - كاربردي و مساله اشتغال در كشور و همچنين تجربه موفق اين نهاد در بحث آموزش‌هاي كوتاه مدت در چهار سال گذشته بحث اشتغال‌زايي در كنار پژوهش و آموزش از ديگر برنامه‌هاي مورد توجه جهاد دانشگاهي مشهد بوده است.
دكتر شمسيان با اشاره به فعاليت 20 دفتر سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي واحد مشهد در دانشگاه‌هاي فردوسي و علوم پزشكي مشهد اظهار داشت: اين مجموعه در سال گذشته با ساماندهي فعاليت‌هاي خود در چهار حوزه فرهنگ، ادبيات، سياست ‌و اجتماع و مسايل ‌و مشكلات جامعه توانسته است به عنوان يكي از فعال‌ترين و تاثير‌گذارترين تشكل‌هاي دانشجويي در دانشگاه‌هاي مشهد شناخته شود.
وي اظهار كرد: چاپ مجموعه داستان‌هاي گوهران، برگزاري سمينارهاي سينما و چاپ آثار دانشجويان از برنامه‌هاي حوزه فرهنگ سازمان دانشجويان در سال گذشته در حوزه فرهنگ بوده است.
دكتر شمسيان برگزاري اولين جشنواره عكس دانشجويان با عنوان آسمان و سمينارهاي سينما و معنويت، سينما و روانپزشكي و نمايشگاه دانشگاه از دوربين دانشجو را از فعاليت‌هاي حوزه ادبيات سازمان دانشجويان برشمرد و گفت: در حوزه سياست و اجتماع نيز برگزاري سمينار اينترنت و تحولات اجتماعي و پيگيري بحث‌هاي انتخابات رياست جمهوري در راستاي حضور حداكثري مردم از ديگر فعاليت‌هاي اين تشكل دانشجويي بوده است.
وي هدف از توجه به بحث مسايل و مشكلات جامعه در سازمان دانشجويان را آگاه كردن مردم با شرايط اجتماعي عنوان كرد و افزود: برگزاري سمينارهاي اقتصادي نهادگرا و رويكرد آن در اقتصاد ايران و همچنين بررسي پرونده‌ اقتصادي ايران در 20 سال گذشته از برنامه‌هاي اين مجموعه بوده است.
دكتر شمسيان با اشاره به چاپ بيش از 320 عنوان كتاب در انتشارات جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: انتشارات جهاد دانشگاهي واحد مشهد با هدف پاسخگويي به نيازهاي علمي دانشگاهيان در 25 سال فعاليت خود توانسته‌ است طيف وسيعي از كتابهاي مورد نياز دانشجويان در زمينه‌هاي علوم كشاورزي، رايانه، محيط زيست، علوم پزشكي و علوم ‌انساني را پاسخ دهد.
وي از افزوده شدن حيطه دانشجويي به فعاليت‌هاي اين مركز طي سال گذشته خبر داد و افزود: در سال گذشته 12 اثر دانشجويي به منظور نشر و ترويج فضاي فكري و دستاوردهاي علمي دانشجويان به چاپ رسيده است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد با بيان اينكه بيش از 300 عنوان كتاب از مجموع كتب نشر يافته در انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد تجديد چاپ شده است گفت: در حوزه نشر اين ميزان تجديد چاپ بار معنايي خاصي دارد ضمن آنكه اين مجموعه به دليل توجه به مسايل زيست محيطي به عنوان ناشر برگزيده محيط زيست نيز انتخاب شده است.
دكتر شمسيان گفت: با توجه به نامگذاري امسال به نام پيامبر اعظم (ص) كتابي تحت عنوان «زندگاني حضرت محمد(ص)» اثر مارتين لينكز در دست ترجمه و چاپ است.
وي با اشاره به چاپ كتابي با عنوان «مديريت بحران» در آينده نزديك در انتشارات جهاد دانشگاهي واحد مشهد خاطرنشان كرد‌: انتشارات در زمينه محيط‌زيست تلاش خواهد كرد تا با توجه به آشفتگي فضاي شهري سطح آگاهي مردم را با مفاهيم علمي معماري و شهرسازي ارتقاء دهد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد با بيان اينكه معتقديم اگر جوانان خود را باور كنند بسياري از مشكلات جامعه حل خواهد شد اذعان داشت: خبرگزاري دانشجويان ايران - منطقه خبري خراسان، زير مجموعه موفقي از ايسنا كشور است كه با استفاده از توان 200 دانشجو در شش سال گذشته در تلاش است تا روايت صادقانه و بدور از غرض‌ورزي از فضاي جامعه ارايه دهد.
دكتر شمسيان مركز افكار سنجي دانشجويان ايران در مشهد را از ديگر مجموعه‌هاي موفق فرهنگي در جهاد دانشگاهي واحد مشهد خواند و اذعان داشت: اين مركز در دوره يكساله گذشته طرح‌هاي نظر سنجي ملي و استاني زيادي را به انجام رسانده كه مي‌توان از نظرسنجي‌هاي اينترنت، مشاركت در انتخابات و ميزان رضايتمندي از شغل در ميان كارمندان به عنوان طرح‌هاي برتر آن نام برد.
دكتر شمسيان اظهار داشت: در فضاي عمومي جامعه جواناني با گرايش‌ها، سلايق و نيازهاي متفاوت زندگي مي‌كند كه بايد اين نيازها در سر فصل‌هاي آكاميك و محيط‌هاي دانشگاهي به دقت بررسي شده و پاسخ داده شود.
وي هدف فرهنگسراي جهاد دانشگاهي واحد مشهد را پاسخگويي آكادميك به نيازهاي جوانان اعلام كرد و افزود: علاوه بر برگزاري دوره‌هاي آموزشي موسيقي، هنرهاي تجسمي، تئاتر و نقاشي، كانون صوتي - تصويري فرهنگسراي دانشگاهي مشهد يكي از بزرگترين و غني‌ترين مراكز در كشور است كه تلاش مي‌كند نيازهاي متنوع جوانان را پاسخ دهد.
دكتر شمسيان توجه به مضامين جديد بر مبناي اعتقادات ديني و ملي را از ديگر برنامه‌هاي فرهنگسراي جهاد دانشگاهي واحد مشهد عنوان كرد و گفت: در اين راستا دو نمايش «درد بودن» و «سرود سرنوشت» كه به بحث خلقت انسان اشاره دارد در اين مركز تهيه و اجرا شده است.
دكتر شمسيان در خصوص وضعيت حوزه پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: بزرگترين حوزه فعاليت جهاد دانشگاهي از لحاظ كمي و بيشترين حجم فعاليت‌هاي غير دانشجويي اين نهاد در اين حوزه صورت مي‌گيرد كه در آن گروه‌هاي پژوهشي،‌ مراكز ارايه خدمات تخصصي و تشخيصي طبي و مركز كار آفريني و اشتغال فعال هستند.
وي در خصوص اولويت اصلي گروه‌هاي پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: ‌توليد علم و رفع مشكلات اجرايي كشور بر مبناي نيازهاي استان از اصلي‌ترين اولويت‌هاي اين مركز است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد از اجراي 176 طرح در گروه پژوهشي علوم اجتماعي جهاد دانشگاهي واحد مشهد خبر داد و گفت: بررسي مشكلات ساختاري خانواده در ايران، بررسي ناسازگاري‌ها، طلاق و عوامل موثر بر آن، بررسي نگرش جوانان به دين و همچنين بررسي شاخص‌هاي نظارت، و بازرسي وضعيت فرهنگي دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي از عمده‌ترين طرح‌هاي انجام شده يا در دست اقدام اين گروه است.
دكتر شمسيان تلاش براي آشنا كردن فارغ‌التحصيلان دانشگاهي با كار آفريني را از اهداف اصلي مركز كارآفريني و اشتغال جهاد دانشگاهي واحد مشهد دانست و افزود: برگزاري دوره‌هاي آموزشي مختلف، مشاوره و ايده‌يابي، تدوين طرح كسب و كار و بررسي راهبردهاي چگونگي دست يافتن به اشتغال پايدار و در آمدزا از جمله فعاليت‌هايي است كه براي دست‌يابي به اين هدف به انجام رسيده است.
دكتر شمسيان با اشاره به فعاليت‌هاي خوب صورت گرفته در اين مركز اذعان داشت: در آينده نزديك با همكاري مسوولين ارشد استاني جهاد دانشگاهي واحد مشهد به عضويت گروه كار آفريني و اشتغال استان در خواهد آمد.
وي همچنين در خصوص فعاليت‌هاي گروه پژوهشي بيماري‌هاي عفوني - رفتاري جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: متاسفانه به دليل عدم اطلاع مردم از راه‌هاي انتقال بيماري‌هاي عفوني، بيماري ايدز و هپاتيت ، اين بيماري‌ها گسترش يافته است كه به همين دليل در اين گروه فعاليت‌هاي زير ساختي در دست اقدام است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد بررسي ميزان آگاهي و نگرش مردم مشهد در خصوص ايدز و راه اندازي پايگاه اطلاعاتي بيماري‌هاي عفوني - رفتاري را از فعاليت‌هاي اين گروه پژوهشي عنوان كرد.
دكتر شمسيان با اشاره به مراجعه سالانه حدود 210 هزار بيمار به مراكز خدمات تخصصي جهاد دانشگاهي واحد مشهد خاطر نشان كرد: هدف ما ارايه خدمات خوب با هزينه اندك و تكريم مردم و ارايه پاسخ درست به منظور پيشگيري از بروز اتفاقات نامناسب درماني در مجموعه تشخيص طبي جهاد دانشگاهي است.
وي با اشاره به مراجعه سه هزار و پانصد تا چهار هزار بيمار به صورت ماهانه به كلينيك دندانپزشكي جهاد دانشگاهي واحد مشهد افزود: مراكز درماني جهاد دانشگاهي سال‌ها به عنوان بهترني مركز ارايه خدمات به مردم شناخته شده بودند و در حال حاضر نيز با توجه به امكانات موجود جزء معتبرترين مراكز سطح شهر به حساب مي‌ايند.
دكتر شمسيان در خصوص مركز خدمات تخصصي فني مهندسي جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: اختراع گره زن بيلر و توليد سالانه چهار هزار دستگاه از آن باعث جلوگيري از خروج سالانه حدود دو ميليون يورو ارز از كشور مي‌شود.
وي همچنين از شكل‌گيري هسته اوليه گروه پژوهشي متالوژي در جهاد دانشگاهي واحد مشهد خبر داد و افوزد: با توجه به نيازهاي استان مقدمات و زير ساخت اوليه احداث پژوهشكده صنايع غذايي مهيا شده و اميدواريم تا پايان سال جاري اين پژوهشكده افتتاح شود.
دكتر شمسيان با اشاره به سابقه طولاني مدت جهاد دانشگاهي واحد مشهد در امر آموزش جوانان و دانشجويان اذعان داشت: سالانه بيش از 30 هزار نفر در دوره‌هاي كوتاه مدت اين نهاد دوره‌هاي آموزشي زبان، كامپيوتر، حسابداري و مربي كودك را مي‌گذرانند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد مشهد افزود: در سال‌هاي 83 و 84 بيش از 14 هزار نفر از كارمندان دولت دوره‌هاي آموزشي ICDL رادر مراكز آموزش جهاد دانشگاهي واحد مشهد گذرانده‌اند.
وي هدف از برگزاري دوره‌هاي آموزشي كوتاه مدت را بالا بردن توان تخصصي افراد عنوان كرد و گفت: به منظور رفع نياز كشور و الگوسازي براي اشتغال دانشجويان، آموزش‌هاي بلندمدت خود را در راستاي ايجاد رشته‌هاي منجر به اشتغال، سامان داده است.
شمسيان با اشاره به آموزش بيش از 700 دانشجو در مقطع كارداني و كارشناسي در مراكز آموزش ‌عالي علمي - كاربردي جهاد دانشگاهي واحد مشهد افزود: در موسسه آموزش ‌عالي كاشمر نيز 500 دانشجو به تحصيل اشتغال دارند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: آينده مجموعه بسيار روشن‌تر از گذشته آن است و اميدواريم با استفاده از انرژي و توان جوانان بتوانيم اين مهم را محقق كنيم.ح/الف
 
 

٠٦:٤٩ ١٦/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد