٢٠:٥٧ ٠٢/٠٢/١٤٠٤
فرهنگي
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي خبر داد:
ايجاد صندوق قرض‌الحسنه و شهر الكترونيكي دانشجويان

معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در آستانه فرا رسيدن سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي از طراحي، برنامه‌ريزي و اجراي 943 برنامه شاخص فرهنگي در 40 واحد جهاد دانشگاهي طي سال گذشته و ايجاد صندوق قرض‌الحسنه و شهر الكترونيكي دانشجويان خبر داد.
دكتر سيد عبدالحميد احمدي، در گفت‌و‌گو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، با اشاره به اهم فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهي، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي در 40 واحد استاني و دانشگاهي سراسر كشور فعاليت خود را در عرصه‌هاي مختلف دنبال مي‌كند كه فعاليتهاي فرهنگي يكي از اصلي‌ترين فعاليت‌هاي اين نهاد است.
وي افزود: با توجه به آنچه كه در برنامه توسعه جهاد دانشگاهي مشخص شده اين نهاد در حوزه فرهنگي اهدافي دارد كه از آنها مي‌توان به تعميق گرايشهاي ديني و آگاهي‌هاي دانشجويان، رشد و پرورش استعدادهاي هنري و ادبي، تعميق آرمانهاي انقلاب اسلامي و ايجاد زمينه براي مشاركت دانشجويان در فعاليتهاي سياسي و اجتماعي كشور اشاره كرد.
وي با اشاره به اهداف اين حوزه براي استفاده از كليه ظرفيتهاي موجود جهاد دانشگاهي و دانشگاه‌ها، اظهار كرد: فعاليت فرهنگي در دانشگاه بدون حضور و مشاركت دانشجويان در طراحي، اجرا و مديريت آن مناسب و صحيح نيست.
وي با بيان اينكه طي سال گذشته 943 برنامه فرهنگي در 40 واحد جهاد دانشگاهي طراحي، برنامه‌ريزي و اجرا شده است، گفت: 850 هزار دانشجو تحت پوشش اين برنامه‌ها قرار گرفتند.
وي با اشاره به آمار تفكيكي فعاليت‌هاي شاخص فرهنگي جهاد دانشگاهي در طول سال گذشته، اظهار كرد: در اين مدت 133 برنامه فرهنگي ادبي، 94 برنامه ادبي هنري، 144 برنامه سياسي اجتماعي و 512 فعاليت فوق برنامه انجام شده است.
وي با اشاره به برنامه‌هاي انجام شده در حوزه سياسي اجتماعي، اظهار كرد: در اين حوزه برنامه‌هايي نظير همايش، نشست، سخنراني، ميزگرد، طرح‌ها و مطالعات سياسي، اجتماعي، جلسات پرسش و پاسخ مسئولين، تريبون آزاد دانشجويي، كارگاه و نمايشگاه انجام شده است.
همچنين در حوزه فعاليتهاي فوق برنامه مي‌توان به سفرهاي فرهنگي، آموزشي، مسابقات فرهنگي ورزشي، برگزاري مراسم بزرگداشت به مناسبت اعياد و مراسم خاص ملي مذهبي و جنگ‌هاي آموزشي،‌ اجراي برنامه‌هاي فوق برنامه در بخش فرهنگي، ادبي و هنري در زمينه‌هاي شعر و ادبيات ، نمايش، قصه، مقالات فرهنگي هنري، برگزاري نمايشگاه هنري، ‌كلاسهاي آموزشي و مسابقات مختلف اشاره كرد.
دكتر احمدي فعاليت مراكز تخصصي جهاد دانشگاهي را بخش دوم فعاليت‌هاي فرهنگي اين نهاد عنوان كرد و گفت: جهاد دانشگاهي علاوه بر واحدهاي جهاد كه در دانشگاه‌هاي سراسر كشور فعاليت مي‌كنند، داراي 8 مركز تخصصي فرهنگي است كه اين مراكز با زمينه‌ها و موضوعات جديد در عرصه فعاليت‌هاي فرهنگي دانشگاه ها ايجاد شده‌اند.
وي در اين راستا به فعاليت خبرگزاري دانشجويان ايران به عنوان يك مرجع خبري گسترده اشاره كرد و گفت: فعاليت‌هاي اين خبرگزاري نه تنها مجموعه كشور بلكه خارج از كشور را نيز تحت پوشش قرار داده و حضور و مشاركت دانشجويان در عرصه توليد خبر و اطلاع رساني در اين مركز مشهود است.
وي افزود: اين خبرگزاري توانسته سهم قابل توجهي را در عرصه‌ اطلاع رساني كشور به خود اختصاص دهد و در اين راستا فعاليت مناطق خبري ايسنا و دفاتر آن در واحدهاي جهاد دانشگاهي بيانگر گستردگي كار اين خبرگزاري است.
وي مركز افكار سنجي دانشجويان را از ديگر مراكز تخصصي جهاددانشگاهي عنوان كرد و گفت: در اين مركز بيش از 5 هزار دانشجو در انجام طرح‌هاي نظرسنجي به صورت ملي و منطقه‌اي مشاركت دارند، بر اين اساس در سال 84 بيش از 70 طرح نظر سنجي انتخاباتي و 15 طرح نظر سنجي به صورت خويش فرمايي و كارفرمايي در اين مركز در ابعاد ملي و منطقه‌اي انجام شده است.
وي با اشاره به مهمترين عناوين اين طرح‌ها، اظهار كرد: طرح ملي نگرش سياسي ايرانيان و طرح ملي بررسي تغييرات فرهنگي از مهمترين طرحهاي اين مركز است، همچنين در شعب مركز افكارسنجي دانشجويان 290 طرح نظر سنجي به اجرا درآمده كه بخشي از آن خويش فرمايي و بخشي ديگر كارفرمايي بوده است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي مركز فعاليت‌هاي قرآني دانشجويان را از ديگر حوزه‌هاي تخصصي فرهنگي اين نهاد عنوان كرد و گفت: اين مركز مسئوليت طراحي، برنامه ريزي و اجراي برنامه‌هاي ديني و قرآني را در عرصه‌ دانشگاه‌ها عهده‌دار است.
وي افزود: برگزاري نمايشگاه آثار هنري بيستمين جشنواره ملي قرآن دانشجويان، برگزاري چهارمين دوره انتخاب پايان نامه‌هاي برتر قرآني، برگزاري سومين دوره انتخابات نشريات قرآني دانشجويان، برگزاري اولين دوره انتخاب مقالات برتر دانشجويان با موضوع عدالت و قرآن، تقدير از نخبگان علمي قرآني، گردهمايي كانون‌هاي تخصصي قرآن كريم،‌ برگزاري نخستين جشنواره بين المللي وبلاگ نويسي قرآني، طراحي و اجراي شهر الكترونيكي قرآن از مهمترين برنامه‌هاي اين مركز بوده است.
به گفته وي، جهاد دانشگاهي توانست با مشاركت نهادهاي فرهنگي كشور به مناسبت سال پيامبر اعظم (ص)، با توجه به تجارب بيش از 20 سال فعاليت قرآني در دانشگاه‌ها و بهره گيري از اندوخته‌هاي بيست دوره برگزاري جشنواره ملي قرآن دانشجويان كشور، اولين دوره مسابقات بين المللي قران دانشجويان مسلمان جهان را با حضور نمايندگان 30 كشور در اصفهان برگزار كند كه در نوع خود حركت منحصر به فردي در عرصه فعاليت‌هاي قرآني دانشجويي بود.
وي افزود: همزمان با برگزاري اين مسابقات جهاني موضوع تشكيل اتحاديه جهاني دانشجويان قرآني هم در دستور كار قرار گرفت كه با برگزاري دومين دوره مسابقات جهاني قرآني دانشجويان با همكاري سازمان آيسسكو اين اتحاديه جهاني تشكيل مي‌شود.
وي با اشاره به ديگر برنامه‌هاي مركز قرآني دانشجويان كشور، اظهار كرد: بيست و يكمين جشنواره ملي قرآني دانشجويان كشور نيز ارديبهشت 85 پس از طي مراحل مقدماتي و سراسري با حضور بيش از 175 هزار دانشجو از 750 دانشگاه و مركز آموزش عالي در مشهد برگزار شد.
دكتر احمدي در ادامه سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي را از ديگر حوزه‌هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي عنوان كرد و گفت: توليد و نشر كتاب‌هاي علمي، آموزشي، تخصصي و اجراي برنامه‌هاي ترويجي با موضوع كتاب و كتابخواني از عمده وظايف اين مركز است و طي سال گذشته ، 232 عنوان كتاب در قالب 14 موضوع توسط واحدهاي جهاد دانشگاهي منتشر شده كه با شمارگان متوسط 3000 جلد براي هر عنوان كه در مجموع 696 هزار جلد مي‌شود، رشدي 5/32 درصدي نسبت به سال 83 داشته است.
وي افزود: همچنين برگزاري 39 نمايشگاه دائمي كتاب در سطح كشور، برگزاري مراسم هفته كتاب در دانشگاه‌هاي كشور،‌ برگزاري دوازدهمين دوره كتاب سال دانشجويي، برگزاري نهمين دوره پايان نامه سال دانشجويي، چاپ پايان نامه‌هاي برتر دانشجويان، ‌اعزام كاروانهاي دانشجويي به نمايشگاه بين المللي كتاب، فعاليت پايگاه اطلاع رساني سازمان و تشكيل انجمن ناشران كتاب‌هاي دانشگاهي از ديگر برنامه‌هاي اين سازمان است.
به گفته وي، مركز فرهنگي دانشجويي امام خميني (ره) و انقلاب اسلامي از ديگر حوزه‌هاي تخصصي فرهنگي جهاد دانشگاهي است كه در جهت ترويج و نشر انديشه‌ها و آراي حضرت امام خميني (ره) تاسيس شده است.
وي افزود: سابقه تاسيس اين مركز به برگزاري جشنواره‌هاي سراسري طريق جاويد برمي‌گردد كه از ساليان گذشته با هدف آشنا ساختن دانشجويان با انديشه‌هاي امام و خلق آثار ادبي و هنري توسط دانشجويان با موضوع امام و انقلاب توسط جهاد دانشگاهي برگزار شده است.
وي با بيان اينكه اين مركز برنامه‌هاي ديگري را نيز در خصوص آشنا ساختن دانشجويان با آرا و انديشه‌هاي امام (ره) در دستور كار خود قرار دارد، اظهار كرد: ‌برگزاري دوره‌هاي آموزشي شناخت آرا و انديشه‌هاي امام، برگزاري مسابقات سراسري كتابخواني با موضوع آفتاب در آيينه، برگزاري ميزگرد‌ها، همايش‌ها و سخنرانيهايي با موضوعات امام و انقلاب اسلامي، همچنين برگزاري دوره آموزشي ويژه دانشجويان تحت عنوان طريق جاويد از ديگر فعاليت‌هاي اين مركز است.
دكتر احمدي با اشاره به ديگر مراكز تخصصي جهاد دانشگاهي كه در عرصه فرهنگي فعالند، اظهار كرد: مركز گردشگري نيز از ديگر مراكز تخصصي است كه با هدف شناساندن هرچه بيشتر آثار تاريخي فرهنگي و جغرافيايي كشور به دانشجويان و اجراي برنامه‌هاي سياحتي، زيارتي و گردشگري در جهاد دانشگاهي تاسيس شده و اهم فعاليت‌هاي آن برگزاري دومين طرح ملي ايرانگردي و ايرانشناسي دانشجويان و دومين مرحله طرح ملي ايران مرز پرگهر است.
وي برگزاري اولين همايش ملي خليج فارس، برگزاري بيش از هفتصد اردو و سفر علمي زيارتي، توزيع بيش از 30 جزوه تخصصي با موضوع گردشگري، فعاليت پايگاه اطلاع رساني گردشگري ايران برگزاري طرح ملي ايران مرز پرگهر در جهت ايجاد خودباوري در بين دانشجويان و آشنايي بيشتر آنان با دستاوردهاي انقلاب اسلامي و با هدف آشنايي دانشجويان با دستاوردهاي عمراني، صنعتي، دفاعي و علمي كشور را از مهمترين فعاليت‌هاي اين حوزه عنوان كرد.
وي افزود: در اولين طرح ايران مرز پرگهر بيش از 4 هزار دانشجو از طرح‌هاي ملي و عمراني كشور بازديد كردند و در دومين دوره اين طرح بيش از 12 هزار دانشجو از 250 طرح ملي كشور در طول تابستان و پاييز 85 بازديد مي‌كنند و از آنجا كه دانشجويان زيادي علاقمند به شركت در اين طرح هستند اميدواريم زمينه حضور درصد بيشتري از دانشجويان در اين طرح فراهم شود.
دكتر احمدي در ادامه اظهار كرد: همچنين سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي از ديگر بخشهايي است كه به منظور ارتقاي مشاركت دانشجويان در زمينه‌هاي سياسي،‌ اجتماعي، ‌علمي و ايجاد زمينه براي شكوفايي و اعتلاي استعداد آنان تاسيس شده و فعاليت مي‌كند.
وي افزود: همچنين در اين سازمان براي جلب مشاركت‌هاي ملي دانشجويان در جهت كمك به محرومان دبيرخانه‌اي تشكيل شده كه به دنبال فرهنگ سازي و انجام فعاليت‌هاي خير خواهانه و كمك به محرومان از طريق برقراري ارتباط بين نهادها و مسئولان كشور با گروه‌هاي دانشجويي است.
به گفته وي، در اين راستا در سال 84 اولين همايش سراسري مهرباران با هدف شناسايي فرصت‌ها و ايجاد هماهنگي بين گروههاي دانشجويي حامي محرومان و برگزاري جلساتي با مسئولان حامي محرومان و گروه‌هاي دانشجويي برگزار شده است.
دكتر احمدي با اشاره به ساير برنامه‌هاي اين حوزه، اظهار كرد:‌ در اين سازمان حركتي در جهت نكوداشت مقام استاد در 14 استان كشور با هدف شناخت هرچه بيشتر اساتيد و تقدير و تشكر از زحمات آنان انجام شده است.
وي ايجاد صندوق قرض الحسنه دانشجويان را از ديگر اقدامات سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي عنوان كرد و گفت: اين صندوق با هدف ترويج سنت قرض الحسنه و كمك به تامين نيازهاي مالي و معيشتي دانشجويان، كمك به انتشار آثار دانشجويي و انجام پژوهشهاي دانشگاهي ايجاد شده و اميدواريم تا مهر 85 فعاليت اين صندوق در دانشگاه‌ها با كمك و حمايت سازمان‌ها و نهادهاي مسئول عملياتي شود.
وي ايجاد شهر الكترونيكي دانشجويان با هدف رفع نيازهاي اطلاعاتي دانشجويان در زمينه‌هاي مختلف با استفاده از فضاي اينترنت را از ديگر فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي عنوان كرد و گفت: سازمان دانشجويان در اين شهر الكترونيكي به دنبال ارائه خدمات اطلاعاتي مطلوب به دانشجويان در تمام اوقات شبانه روز است و با طراحي انجام شده دانشجويان مي‌توانند به اطلاعات مختلف در عرصه‌هاي فرهنگي، علمي، آموزشي و خدماتي ، خبري و اطلاعات عمومي دسترسي داشته باشند.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در ادامه با توجه به فعاليت‌هاي فرهنگي اين سازمان به مناسبت نامگذاري سال 85 با نام پيامبر اعظم (ص) اظهار كرد: در اين راستا طرحهاي شاخص فرهنگي جهاد دانشگاهي به موضوع پيامبر اعظم (ص) اختصاص يافته و طي آن واحدهاي جهاد در سراسر كشور طرح‌ها و برنامه‌هاي فرهنگي ويژه‌اي را اجرا مي‌كنند كه از آنها مي‌توان به برگزاري همايش‌هاي فرهنگي، نشستهاي تخصصي فرهنگي، مسابقات هنري، مقاله نويسي، كتابخواني، شب‌هاي شعر دانشجويي، طرح‌هاي مطالعات فرهنگي و ساير برنامه‌هاي فرهنگي اشاره كرد.ح/الف
 
 

٠٧:٠٥ ١٦/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد