نخستين همايش سراسري "طريق جاويد" در مشهد پايان يافت
نخستين همايش فرهنگي دانشجويي "طريق جاويد" با مضمون بررسي شخصيت و انديشه امام خميني "ره" روز پنجشنبه در مشهد پايان يافت.
در اين همايش طي چهار روز ، شخصيتهاي برجسته سياسي و فرهنگي كشور همچون حجتالاسلام محمود دعايي، مجيد انصاري، عميد زنجاني، باقر پارسانيا، دكتر علي اكبر ولايتي، هادي خانيكي و نجفقلي حبيبي طي سخناني به بررسي انديشهها، نظرات و آرا حضرت امام خميني پرداختند.
مراسم اختتاميه همايش مزبور كه با حضور بيش از ۲۵۰نفر از دانشجويان دانشگاهها و مراكز آموزش عالي سراسر كشور برگزار شد با قرائت پيام سيد حسن خميني توسط معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي پايان يافت.
ايشان در اين پيام آورده است: چنين جلساتي ميتواند پيوند گذشته افتخار آميز را با آيندهمان بهتر از هر زمان ديگر رقم بزند.
وي در بخشي از پيام با اشاره به حوادث اخير لبنان پيروزي حزب الله و نتيجه حاصله را ثمرهاي از بذر كاشته شده توسط امام عنوان كرد و اظهار داشت: اين جريان شادي فراواني در دل و جان بر ميانگيزد.
مدير پژوهشكده امام "ره" و انقلاب اسلامي و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام طي سخناني در نشست پاياني اين همايش با عنوان وحدت و مولفههاي آن در بينش امام گفت: در نگاه امام ره وحدت يك ابزار يا تاكتيك نيست بلكه انديشهاي عميق است.
حجتالاسلام مجيد انصاري افزود: وحدت از ديدگاه امام ناشي از نگرش فلسفي عرفاني و كلامي وي به مقوله هستي و عالم وجود است كه داراي يك حقيقت ذات اقدس الهي است و حتي همه اختلاف مذاهب به همان مبدا بر ميگردد.
وي افزود: به لحاظ بينش سياسي و ديني مبناي امام "ره" بر يگانگي دين و سياست است چرا كه براي آنها عينيت قايل است و هيچ مقوله دين را جدا از مسووليت دنيايي نميداند.
به گفته وي ابعاد مختلف سياست، حكومت و قوانين در ديدگاه امام در حوزه دين تعبير ميشود و اين نگاه امام يك مساله اساسي است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: امام استعمار و بيگانه را اساسيترين عامل تفرقه در جامعه اسلامي ميداند.
وي با اشاره به اينكه بيش از يك چهارم گفتار و نوشتههاي امام در خصوص وحدت است، تصريح كرد: امام توجه ويژهاي به بحث نخبگان چه در حوزه و چه در دانشگاه داشت و معتقد بود وحدت نخبگان تنها راه پيروزي بوده و ميتواند معجزه كند.
انصاري افزود: امام با اين ديدگاه ايجاد اين وحدت را وجهه همت خود قرار داد چرا كه حوزه و دانشگاه را مرجع جامعه ميدانست و با تيز هوشي و مهارت در برقراري پيوند بين اين دو كوشيد.
او تصريح كرد: امام محوريت وحدت را در ميان اقشار مختلف جامعه ميديد و در اين راه اقدامات عملي سياسي را نيز به انجام رسانيد كه توجه به حقوق اساسي مردم به طور مساوي و قايل شدن حقوق شهروندي مساوي براي همه اقشار، مذاهب و اقليتها احترام به قوميتها و مقابله با بحث كينهتوزي از جمله مسائل مد نظر ايشان بود.
وي ادامه داد: اما امروزه شاهد هستيم كه بسياري به نام دفاع از دين و ارزشهاي ديني بعضا در حركت مشكوكي در قالب چاپ كتاب ، برگزاري مراسم و مداحيهاي خاص كه ذاتش انديشه جدايي مردم و دولت يا جدايي بين شيعه وسني است، كينه توزي را رواج ميدهند.
رييس پژوهشكده امام و انقلاب اسلامي اضافه كرذ: بعضا شاهد هستيم كه برخلاف انديشه امام مسايلي مطرح ميشود به طور مثال بر خلاف مباني وحدت آفرين امام مباحثي نظير مشروعيت، مقبوليت، حاكميت، جمهوريت و غيره مطرح ميشود كه در نهايت ممكن است جامعه را به سمت گسست بكشاند.
وي با اشاره به تلاش امام در جهت ايجاد تعادل در بين گروهها و نظارت سياسي ،خاطر نشان كرد: درست نيست كه جريان و انديشه سياسي در هر قالبي احساس بينيازي از بخش عظيمي از نيروهاي جامعه كند و مقابله با سازماندهي هاي اجتماعي و سازماندهيهاي درون نظام و درون ريختن عظيم مديريت كشور كه يك سرمايه نرمافزاري نظام بوده حركاتي است، خلاف وحدت كه با ديدگاه امام سازگاري ندارد.
انصاري تصريح كرد: امروز دستهايي در كارند و با شيوههاي آشكار و پنهان در تلاشند تا مهمترين عامل پيروزي را از ملت ما بگيرند و انسجام جامعه را با عواملي نظير قوم گرايي، نفسانيات، تنگ نظري و ارايه ديدگاه غلط از اسلام و تشيع خدشهدار نمايند كه اين نيازمند هوشياري و توجه است.
در پايان همايش مزبور به شركتكنندگان ، گواهينامه دورههاي آموزش طريق جاويد اعطا شد و همچنين از برگزيدگان مسابقه "طريق" تقدير به عمل آمد.
٢٠:٢٣ ٢٦/٠٥/١٣٨٥