30 کارگاه تخصصی نقد و بررسی کتاب در دانشگاه تربیت معلم تهران برگزار شد
30 کارگاه تخصصی نقد و بررسی کتاب از سوی کانون کتاب و کتابخوانی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد تربیت معلم طی پنج ماه گذشته در دانشگاه تربیت معلم تهران برگزار شد .
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم ، امیر سعادت روشن ، مسئول برگزاری این کارگاهها با اعلام این خبر گفت : « کارگاههای تخصصی نقد و بررسی کتاب با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ، تشویق دانشجویان به مطالعه غیر درسی،روزآمد نمودن اطلاعات علمی و فرهنگی دانشجویان و تشکیل هسته های مطالعاتی برگزار شد . »
وی افزود : « تاکنون بیش از 30 کارگاه تخصصی نقد و بررسی کتاب از سوی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در دانشگاه تربیت معلم تشکیل شده است واین کارگاههای تخصصی اغلب در حوزه ادبیات و علوم انسانی و در زمینه های شعر و ادبیات ایران و جهان ، قرآن ، نهج البلاغه ، عرفان ، فلسفه ، روانشناسی و ادبیات داستانی بوده است و تاکنون بیش از2000نفر از دانشجویان از این کارگاههای تخصصی بهره برده اند. »
وی در ادامه ابراز داشت:« یکی از فعالیتهای این کانون ، تشکیل هسته های مطالعاتی با حضور 50 نفر از دانشجویان فعال است که در زمینه های شعر و ادبیات ایران و جهان ، قرآن ، نهج البلاغه ، عرفان ، فلسفه ، روانشناسی و ادبیات داستانی به صورت تخصصی مشغول مطالعه بوده و حاصل این مطالعات در کارگاهها به دانشجویان علاقمند ارائه می شود . »
سعادت روشن در ادامه با اشاره به انجام فعالیتهای تخصصی کتابشناسی گفت :« تا کنون بیش از 150 کتاب به صورت کتابشناسی توصیفی و 600 کتاب به صورت کتابشناسی موضوعی در 5 حوزه شعر و ادبیات ، نهج البلاغه ، قرآن و ادبیات داستانی توسط دانشجویان عضو کانون تدوین و به دیگر دانشجویان ارائه شده است و همچنین بانک اطلاعات کتابهای مطالعه شده توسط این دانشجویان در حال تدوین و گردآوری نهایی می باشد . »
وی در ادامه اظهار داشت : « هسته مطالعاتی گروه نهج البلاغه نیز با انجام فعالیت گسترده در طول چهار ماه گذشته توانست ویژه نامه تخصصی کتابشناسی نهج البلاغه را منتشر کند که در این ویژه نامه تخصصی بیش از 700 کتاب موضوع بندی شده و شامل شروح نهج البلاغه ، ترجمه های نهج البلاغه به زبانهای مختلف دنیا ، برگزیده هایي از نهج البلاغه به زبانهای مختلف ، مشروح خطبه ها و نامه ها ، کلمات قصار می باشد .
مباحث خاص کلام و عقاید در نهج البلاغه ، جهان بینی و جهانداری ، الهیات ، اصول و فروع دین در نهج البلاغه ، اخلاق و نهج البلاغه ، نهج البلاغه و اجتماع ، نهج البلاغه و سیاست ، قرآن و نهج البلاغه ، نهج البلاغه و ادبیات ، تاریخ و نهج البلاغه ، انسان و نهج البلاغه از عمده ترین سرفصلهای این ویژه نامه تخصصی هستند که در هر سرفصل ، کتابهای تخصصی و منطبق با موضوع معرفی شده است . »
وی خاطر نشان کرد : « گروه مطالعاتی فتح مبین نیز با موضوعیت فلسطین مطالعات و پژوهشهاي خود را در سه محور تاريخي ، حقوقي و سياسي پيگيري كرده ودانشجويان عضو اين گروه با موضوعاتی همچون بررسي مقاومت فلسطين از شكل گيري رژيم صهيونيستي تاكنون ، انتفاضه فلسطين ، ريشه ها ، دستاوردها ، فرصتها و چالشها ، مقاومت و بيداري اسلامي و ضرورت انتفاضه ، تاريخچه فلسطين و اهميت مسجد الاقصي در جهان اسلام ،آشنايي با رهبران و گروههاي جهادي و مبارز فلسطين ، بررسي فلسفه تاسيس و اهداف قدرتهاي استعمارگر در حمايت از شكل گيري رژيم غاصب صهيونيستي ، تاثير سكوت و تباني قدرتهاي جهاني ، سازمان ملل و نهادهاي تابعه در تداوم گسترش جنايات رژيم صهيونيستي ، بررسي تاريخچه يهود و صهيونيسم ، آشنايي با شبكه استكباري رژيم اشغالگر قدس و فتنه هاي آنها ، نقش صهيونيسم در وقايع اخير جهاني ، آشنايي با دسيسه هاي و نفوذ صهيونيستها در فرهنگ ، هنر ، اقتصاد و وسايل ارتباط جمعي و ... آشنا مي شوند. »
وی در پایان گفت : « اين گروه مطالعاتي و فرهنگي با برنامه ريزي انجام شده در طول13 جلسه بيش از 200 عنوان كتاب به صورت کتابشناسی موضوعی و توصیفی درخصوص فلسطين و رژيم صهيونيستي را به دانشجویان معرفی كرد . »ح/الف
١١:٣٣ ٠٥/٠٦/١٣٨٥