به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي ؛
مراسم گراميداشت سالروز تأسيس ايسنا برگزار شد
مراسم گراميداشت سالروز تأسيس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) و بزرگداشت شهداي حادثه سقوط هواپيما به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي و با حضور نمايندگان مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي ، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان و سرپرست اين واحد در دانشگاه اروميه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي آذربايجان غربي در ابتداي اين مراسم امين رستم زاده ، معاون فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهداي خبرنگار حادثه سقوط هواپيما با ارائه گزارشي از تاريخچه و عملكرد دفترخبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا) در استان آذربايجان غربي در سخناني گفت : خبرنگاران ايسنا همواره به اثرگذاري خبر با رويكرد توسعه محوري و عدالت محوري و رفع مشكلات مردم به ويژه قشر مستضعف جامعه مي انديشند .
وي افزود : ايسنا گفتماني است كه مشكلات واقعي جامعه و مردم را از نگاه اساتيد و مسئولان و قشر فرهيخته جامعه انعكاس مي دهد و براي آن راهكار مي طلبد تا بتوان با اتكاء به روحيه جهادگري و تعهد و تخصص قشر جوان و فرهيخته دانشگاهي ، به روند توسعه همه جانبه كشور سرعت بخشيد و آسيب هايي را كه از جانب رسانه هاي غربي متوجه كشور مي شود خنثي نمود .
وي در خاتمه توفيقات ايسنا را محصول تولد اين رسانه از بطن يك نهاد انقلابي و انگيزه متعالي و معنوي نيروهاي فرهيخته و جهادي آن دانست و گفت : انگيزه هاي معنوي خبرنگاران ايسنا در قالب خدمت به جامعه و مردم متجلي مي شود .
مهندس عاقلي ، سرپرست جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي نيز در اين مراسم ضمن گراميداشت سالروز تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا) و اظهار تاسف از سانحه هواپيمايي اخير گفت : خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا) منشا خير و بركات زيادي در زندگي اقشار مختلف جامعه بوده است .
مهندس عاقلي تعهد و تخصص را لازمه هر فعاليت فرهنگي عنوان كرد و گفت : خبرنگاران ايسنا با روحيه جهادي و انقلابي خود در مسير تحقق عدالت در جامعه حركت مي كنند و با اين اوصاف در حقيقت ايسنا تحولي در عرصه رسانه اي كشور به وجود آورده است .
وي ادامه داد : اطلاع رساني شفاف و صادقانه در راستاي منافع ملي از ضروريات جامعه امروزي تلقي مي شود و بايد به اين موضوع نگاه علمي داشت و خوشبختانه اين مساله در ايسنا به خوبي پياده مي شود .
محمد عباسپور ، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم گفت : ايسنا از مطمئن ترين و معتبرترين خبرگزاري ها در سطح كشور است و امانتداري و صداقت اين خبرگزاري قابل ستايش و تمجيد است .
وي با اشاره به جهش انفجاري در عرصه مطبوعات و اطلاع رساني طي سال هاي 76 تا 84 ، خطاب به خبرنگاران گفت : بايد به عنوان پيشتازان عرصه علم و آگاهي مسايل را با ديد كارشناسي و نه با نگاه تشنج آفريني مطرح نماييد.
عباسپور به اهميت روزآمد بودن اخبار اشاره كرد و افزود: اگراخبار منتشره خبرگزاري هاي داخلي به روز نباشد و دقت لازم در انتشار آن به عمل نيايد ، ممكن است باعث سوء استفاده خبرگزاري هاي بيگانه شود .
وي با اشاره به بحث فرهنگ و فرهنگ سازي تصريح كرد: اگر فرهنگ زيربناست ، بايد بينديشيم كه چقدر توانسته ايم فرهنگ سازي كنيم و چقدر در بخش فرهنگي هزينه كرده ايم .
عباسپور گفت : ايسنا يكي از معتبرترين خبرگزاري هاست كه هم در بعد مخاطب شناسي و هم در بعد انعكاس نظرات كارشناسي بسيار مثبت عمل كرده است .
وي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي را كه يكي از موفقترين مجموعه هاي استان در طي چند سال گذشته عنوان كرد و ضمن قدرداني از خدمات اين نهاد در سطح استان گفت : برآوردها نشان مي دهد ضريب توسعه اين نهاد در سطح كشور فوق العاده بوده و در اين ميان اين واحد جزء چند واحد برتر قلمداد مي شود .
در ادامه مراسم ، دكتر عابد فتاحي ، ديگر نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي ضمن تبريك به مناسبت سالروز تاسيس ايسنا گفت : خبرنگاري و كار در عرصه هاي خبري و اطلاع رساني در كشورهاي جهان سوم و توسعه نيافته كه غالب اخبار از طريق خبرگزاري هاي دولتي پوشش داده مي شود ، كار سختي است ، ولي ايسنا در اين مدت كوتاه توانسته حرف هاي مردم را به خوبي مطرح كند .
وي افزود : صداقت بهترين سياست و بهترين فرياد است و انسانها مي توانند با صداقت عدالت بيافرينند و اين در قلم شما دانشجويان و خبرنگاران ايسنا كاملا مشهود است .
جواد جهانگيرزاده ، ديگر نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهداي دانشجوي 16 آذر ، آنان را پيشقراولان مبارزه با استعمار و شهداي راه استقلال و حاكميت ملي خواند و گفت : اطلاع رساني يك مقوله جدي در قرن حاضر است و وجوه مختلفي دارد ؛ يعني خبرنگار بايد جستجوگر و علاقمند به كشف حقيقت باشد و آنچه را كه مردم نمي بينند ، مورد توجه قرار دهد.
وي خبرنگاري را شبيه كار يك نماينده دانست و افزود : خبرنگار بايد هم توانايي فهم درست مسايل و هم توانايي بيان آنها را داشته باشد و اين دو جزء لاينفك كار يك خبرنگار هستند . همچنين خبرنگاران بايد صداقت را از فريبكاري تشخيص و واقعيات را انتقال دهند .
جهانگيرزاده در ادامه اظهار داشت : بايد روي تمام ظرفيتها در استان كار كرد و مسئوولان و نمايندگان نيز موظفند در تمامي زمينه ها همكاريهاي لازم را با فعالان عرصه خبر داشته باشند و در همين راستا پاسخگويي مسئوولان بايد كاملا شفاف و روشن باشد .
احد جاوداني ، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان غربي نيز در اين مراسم گفت : حدود 5/1 قرن از پيدايش مطبوعات به عنوان ركن چهارم دموكراسي مي گذرد و اين در حالي است كه در طول اين مدت فراز و نشيب هاي عرصه مطبوعات بسيار بوده است .
وي از مطبوعات به عنوان زبان جامعه و تريبون مردم ياد كرد و گفت : در حكومت هاي قبل از انقلاب شايد مجال كمتري براي فعاليت مطبوعات وجود داشت و بيشتر مطالب به اطلاع مردم نمي رسيد و اين بدان جهت بود كه عمده مطبوعات آن زمان وابسته به حكومت بودند .
جاوداني اظهار داشت : تا شش سال قبل تنها يك خبرگزاري در كشور وجود داشت ، ولي با تولد ايسنا ، گام مهمي در عرصه ارتباطات و خبررساني برداشته شد و هم اكنون كه شش سال از فعاليت اين خبرگزاري مي گذرد ، روز به روز بر اعتبار آن افزوده مي شود .
گفتني است در اين مراسم ازخبرنگاران و مسؤولان ايسناي دفتر آذربايجان غربي تقدير شد .
١٠:٢٧ ٠٣/١٠/١٣٨٤