طي مراسمي در دانشگاه تربيت مدرس
برگزيدگان دوازدهمين جشنواره كتاب دانشجويي معرفي شدند
مراسم اختتاميه دوازدهمين دوره كتاب سال دانشجويي با حضور دكتر علي منتظري رئيس جهاد دانشگاهي، حجتالاسلام و المسلمين قمي رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، شعاعي معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي، دكتر كينژاد دبير شواري عالي انقلاب فرهنگي، دكتر دانشجو رئيس دانشگاه تربيت مدرس و جمع كثيري از اساتيد و دانشجويان صبح امروز در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در اين مراسم كه همه ساله همزمان با هفته كتاب سال جمهوري اسلامي ايران به عمت معاونت فرهنگي جها د دانشگاهي برگزار ميشود، دكتر منتظري رئيس جهاد دانشگاهي طي سخناني پس از تبريك هفته كتاب با اشاره به افق روشن جشنواره كتاب سال دانشجويي گفت: تمام كساني كه در اين راه تلاش ميكنند نبايد از ناملايمات، نامهربانيها و سختيهاي راه بهراسند و بايد مشكلات را براي استقلال كشور تحمل كنند.
وي در ادامه با اشاره به ابعاد اطلاعرساني جشنواره كتاب سال دانشجوئي افزود: متأسفانه در اين زمينه در رسانههاي نوشتاري و ديداري كشور، آنگونه كه بايد اطلاعرساني و تبليغات انجام نشده است؛ چرا بايد اين جوانان ناشناخته بمانند؟ بدون شك توسعه و پويايي كشور بسته به وجود چنين جوانان و دانشجوياني است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين باره تصريح كرد: رسانههاي ما بايد از اين غفلت خارج شوند زيرا آنها هستند كه ذائقه جامعه را تغيير ميدهند، در غير اين صورت در آينده تبعات منفي و جبران ناپذيري را شاهد خواهيم بود؛ چرا بايد چهره اين عزيزان زينت بخش روزنامهها نباشد.
بر اساس اين گزارش، در ابتداي اين مراسم دكتر فرهاد دانشجو رئيس دانشگاه تربيت مدرس نيز پس از معرفي مختصر اين دانشگاه و دانشكدههاي آن گفت: اميدوارم زمينه فعاليت در زمينههاي علمي و پژوهشي براي تمامي دانشجويان فراهم شود تا همه آنها بتوانند به پيشرفت علم و د ر نهايت پيشرفت جامعه بپردازند.
رئيس دانشگاه تربيت مدرس تصريح كرد: اين دانشگاهها هستند كه باعث شكوفايي اينچنين افرادي ميشوند و دانشگاه مانند درختي است كه دانشجو ميوه آن است كه اگر خوب آبياري شود ميوه خوب ميدهد.
همچنين در ادامه اين مراسم حجتالاسلام والمسلمين قمي رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در سخناني با يادآوري فلسفه وجودي انسان و مقام الهي او گفت: مسأله قلم و كتاب در آموزههاي ديني ما بسيار معتبر است به گونهاي كه خداونددر ابتداي يكي از سورههاي قرآن به قلم و تراوشات آن سوگند ياد ميكند و در هيمن راستا نامگذاري كتاب آسماني نيز به دو اسم قرآن به معناي خواندن و كتاب به معناي نوشتن نشانه توجه اسلام به علم و دانش است.
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها افزود: در آموزههاي ديني همچنين انسان نوآور مظهر اسم بديع و مبدع خداست. قمي سپس نوآوري را در سه سطح نازل، و سطح متوسط و بالا تعريف كرد و گفت: گاه نوآوري با مد گرايي اشتباه ميشود و نوآوري را به معناي تقليد از غرب تعريف ميكنند.
وي در اين باره افزود:عدهاي معتقدند روشنفكري جهاني است و مركزيت آن غرب است و همه روشنفكران بايد با آنجا مقايسه شوند در حالي كه ما در عين اينكه معتقديم نبايد دستاوردهاي غرب را ناديده گرفت اما معتقديم نبايد به آنها وابسته شويم.
وي در پايان به ويژگيهاي روشنفكري حقيقي پرداخت و در اين زمينه گفت: روشنفكر حقيقي كسي است كه با محوريت جامعه خود، درد تكامل خود، درد مردم جامعه خود و درد بشريت را داشته باشد.
محمد سلگي دبير جشنواره دوازدهمين دوره كتاب سال دانشجويي در اين مراسم طي سخناني گزارشي از روند اجراي اين جشنوارهرا ارائه نمود و با قرائت بيانيه هيأت داوران دوازدهمين دوره كتاب سال دانشجويي، برگزيدگان جشنواره را معرفي نمودند.
بر اساس اين گزارش: برگزيدگان و تقديرشدگان در دو شاخه تأليف و ترجمه در گروههاي علوم انساني- اجتماعي، علوم پايه، هنر و معماري، كشاورزي و دامپروري، فني و مهندسي، علوم پزشكي و دامپزشكي و در دو بخش اصلي و ويژه معرفي شدند.
بر اين اساس، در گروه "علوم انساني و اجتماعي" در شاخه تأليف سيد صادق سيد حسيني مؤلف كتاب "مداراي بين مذاهب"، محمد جواد صالحي مؤلف كتاب "دموكراسي و اعتبار رأي اكثريت در اسلام"، غلامرضا ذاكر صالحي مؤلف كتاب "دانشگاه ايراني، درآمدي بر جامعه شناسي آموزش عالي" و كيومرث حبيبي مؤلف كتاب "توسعه كالبدي- فضايي شهر سنندج بااستفاده از GIS"، و در شاخه ترجمه نيز هادي نظري منظم مترجم كتاب "ادبيات تطبيقي" و سجاد سياح مترجم كتاب "مباني مهندسي مالي و مديريت ريسك" برگزيده شدند.
در گروه "علوم پايه" تنها در شاخه ترجمه كتاب "زمين ساخت جهاني" ترجمه سروش مدبري به عنوان برگزيده معرفي شد.
در گروه "هنر و معماري" مهدي امرايي باكتاب "اُرسي، پنجرههاي رو به نور" مؤلف برگزيده شد.
درگروه "كشاورزي و دامپزشكي" احسان رخشاني باكتاب "اصول سم شناسي كشاورزي" مؤلف برگزيده شد.
درگروه "فني و مهندسي" كامبيز عالمپور و علي دهقانيان با كتاب "اصول طراحي شناورهاي اثر سطحي (SES)" مؤلف برگزيده شدند. در همين گروه نيز ساناز پورمند و سعيد سلطانعلي با ترجمه كتاب "اصول بنياني و محاسباتي در مهندسي شيمي"، مترجم برگزيده معرفي شدند.
درگروه "علوم پزشكي و دامپزشكي" شاخه تأليف فرزين حلبچي با كتاب "طب كوهستان" و هادي غضنفري با كتاب "ايمونولوژي چهار استاد" برگزيده شدند و مهدي نادريفر، سعيده خرمنيا، علي شهرامي، رضا شهرامي، صفيه عشوري مقدم و هادي شيرزاد با ترجمه كتاب "اورژانسهاي طبي پايه پيش بيمارستاني" و محمدرضا بيگدلي با ترجمه "فيزيولوژي برن و لوي" در اين گروه به عنوان مترجمين برگزيده معرفي شدند.
گفتني است، در بخش ويژه اين جشنواره كه با موضوعات "فيزيك" (به مناسبت سال جهاني فيزيك) و "فناوريهاي نوين" بود هيچ يك از آثار رتبه برتر را احراز نكرد و تنها از مرتضي مغربي مترجم كتاب "سمت و سوي تحقيقات و نانو فناوري" تقدير شد.
لازم به ذكر است در دوازدهمين دوره كتاب سال دانشجويي نيز انتشارات مؤسسه بوستان كتاب قم و انتشارات تيمورزاده به عنوان ناشرين برگزيده معرفي شدند.
١٥:٥٢ ٠١/٠٩/١٣٨٤