بازديد تني چند از مسؤولان و خبرنگاران شبكههاي تلويزيوني روسيه از ايسنا
تني چند از مسئولان و خبرنگاران شبكههاي تلويزيوني روسيه، از خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بازديد كرده و از نزديك با روند كار اين خبرگزاري آشنا شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين گروه كه از شبكههاي مختلف تلويزيوني روسيه شامل شبكه 1، شبكه روسيه ، RTR ،NTV ، و دو شبكه تلويزيوني مناطق مسكو و سن پترزبورگ به ايران عزيمت كردهاند، در مدت دو هفته با جاذبههاي مختلف ايران بهويژه رويكردهاي فرهنگي ايران امروز آشنا ميشوند و همچنين در ايسنا سوالاتي را دربارهي نحوهي شكلگيري ايسنا، سال تاسيس اين خبرگزاري ، شيوه جذب خبرنگار و ... مطرح كردند.
مسولان و خبرنگاران شبكههاي تلويزيوني روسيه پس از بازديد از ايسنا، در نشستي با حضور مدير عامل اين خبرگزاري، شركت كردند.
طي اين نشست محمدعلي نادعليزاده، ضمن خوشآمدگويي به هيات روسي و تبريك ميلاد حضرت مسيح(ع) و فرا رسيدن سال نوميلادي، با اشاره به زمينههاي موجود براي همكاري فرهنگي دو كشور ايران و روسيه، خاطرنشان كرد: وجود شهر موزههاي اصفهان و سنپيترزبورگ هر دو از حضور مردمي تمدنساز، هنرمند و هنردوست در اين دو كشور حكايت دارند. اين شباهتها و وجود دو ملت فرهنگساز در كنار هم نشان دهنده بسترهاي خوبي براي همكاري هاي فرهنگي و اطلاعرساني است.
وي ادامه داد: سينماي ايران و روسيه هر دو از غنا و محتواي خوبي برخوردارند. ميتوان در اين حوزه همكاريهاي مناسبي را انجام داد، امري كه تا كنون به تحقق نپيوسته است.
نادعليزاده، اغلب محصولات فرهنگي ارائه شده در روسيه را حاصل كار كشورهاي غربي دانست و افزود: از رهگذر تمدن و فرهنگ دو كشور و دو ملت ايران و روسيه كه اشتراكات فراواني خصوصا در آسياي ميانه و قفقاز دارند و مسبوق به سابقهي طولاني است، ميتوان همكاريهاي فرهنگي و هنري را تقويت كرد.
در ادامه اين نشست يكي از خبرنگاران روسي به طرح اين پرسش پرداخت كه آيا يكي از سياستمداران فعلي ايران پيش از اين در خبرگزاري دانشجويان ايران به عنوان خبرنگار مشغول به كار بوده تا ايسنا به آن افتخار كند؟
نادعليزاده در پاسخ به اين پرسش متذكر شد: ما به دانشجو بودن تمام خبرنگارانمان افتخار ميكنيم اما دولتي نيستيم.
يكي از خبرنگاران شبكههاي تلويزيوني روسيه با اشاره به وقوع اصلاحات در سال 1999 و همزماني آن با تاسيس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به طرح اين سوال پرداخت كه آيا اصلاحات به قوت خود باقيست.
مديرعامل ايسنا، گفت: براي گرفتن پاسخ خود بايد جامعه ايران را ببينيد. اما به اختصار ميتوان گفت كه اصلاحات مورد نظر و خواست آحاد مردم و مسؤولان، يك حركت اجتماعي چارچوب دار بود و حركتهاي اجتماعي كه مبناي فكري و اعتقادي داشته باشند، برگشتناپذير هستند.
به گزارش ايسنا، يكي از خبرنگاران تلويزيون روسيه با بيان اين كه دانشجو را نبايد به حال خود گذاشت تا هر كاري كه ميخواهد انجام دهد، خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، را محل خوبي براي فعاليت دانشجويان در سطح جامعه دانست.
نادعليزاده در ادامه صحبتهاي اين خبرنگار روسي گفت: يكي از مزيتهاي نسبي ايسنا شايد اين باشد كه به دانشجو گفته ميشود هر آنچه را كه ميبيني، بنويس و همان مشاهدات روي سايت ارسال ميشود و چون دانشجويان افرادي آرمانخواه، عدالت طلب، معتقد به چارچوبها و تيزبين هستند، نگاه آنان به مسايل، مورد پسند اغلب مخاطبان واقع ميشود.
خبرنگار روسي نيز اذعان كرد: در روسيه چنين مركزي براي فعاليت دانشجويان وجود ندارد. اميدواريم روزي شاهد تاسيس چنين خبرگزاري در كشور خودمان باشيم.
مديرعامل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، زمينه همكاري دو كشور ايران و روسيه را در حوزههاي مختلف فراهم دانست و اظهار كرد: هر دو كشور ميتوانند در زمينه احياي حوزه تمدني مشترك اطراف خزر و قفقاز، روابط بينالملل و مقابله با يك جانبهگرايي آمريكا همكاري داشته باشند. ضمن آن كه امروزه روسيه از فرصتي تاريخي براي تقويت جايگاه خود در افكار عمومي كشور ما برخوردار است و ميتواند با عمل به تعهداتش در نيروگاه بوشهر كه ملت ما نسبت به آن فوقالعاده حساس است، اثبات كند كه آيا داراي نقش و هويتي مستقل در عرصهي بينالمللي است - يعني همان كه از روسيه انتظار ميرود - و يا آن كه تحت تاثير فشارهاي سياسي قرار ميگيرد؟
وي با تاكيد بر اين كه دعوت جمهوري اسلامي از ساير كشورها براي مشاركت در امور فناوري صلحآميز هستهيي نشانگر عزم مردم و مسؤولان براي دستيابي به فناوري صلحآميز هستهيي است، ابراز اميدواري كرد كه با توجه به حضور كارشناسان و متخصصان روسي در نيروگاه در حال ساخت بوشهر، روسيه هر چه سريعتر تعهدات خود را كه بايد طبق قرارداد بخشي از آنها تا سال 2006 محقق شود، به انجام رساند.
در پايان اين نشست نادعليزاده با اشاره به پيام حضرت امام خميني (ره) به گورباچف در ديماه 1367 و تاكيد بر اين كه در آستانهي هفدهمين سالگرد صدور اين پيام قرار داريم گفت: در اين پيام رهبر كبير انقلاب اسلامي، فروپاشي شوروي سابق را كه در آن زمان شايد كسي فكرش را نميكرد، پيشبيني و نسبت به روند غربگرايي دولتمردان روسي و عواقب آن براي ملت و كشور روسيه هشدار داده بودند كه خبرنگاران روسي با اظهار بياطلاعي نسبت به محتواي اين نامه درخصوص اطلاع از آن ابراز علاقه كردند.
به گزارش ايسنا، اين سفر با ابتكار رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در فدراسيون روسيه صورت گرفته است.در اين سفر محورهايي چون، ميراث فرهنگي، رسانههاي گروهي و ساختار حكومت در جمهوري اسلامي ايران براي خبرنگاران روسي تشريح شد.
اين گروه خبرنگاري همچنين طي اين روزها از مجلس شوراي اسلامي و سازمان صدا و سيما با قائممقام ديدار كردند و ديدار با ديگر مسوولان جزو برنامههاي بعدي اين گروه بوده است.
همچنين مسولان و خبرنگاران روسي چند كانال تلويزيوني در اين اردوي ايرانشناسي كه بنا به دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با همكاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشورمان برگزار شد، علاوه برتهران، از شهرهاي اصفهان ، شيراز و بوشهر ديدن كردند و از نزديك با جاذبههاي فرهنگي ، گردشگري و نمادهاي توسعه ايران امروز آشنا شدند.
١٤:٣٤ ٠٩/١٠/١٣٨٤