١٤:٤٢ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
طرح نگهبان محله مشارکت مستقیم شهروندان را در تامین امنیت جامعه افزایش می دهد

سابقه فعالیت های پژوهشی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران در زمینه اجرای طرح های نظرسنجی درباره احساس امنیت اجتماعی یکی از مهمترین دلایل مشارکت مستقیم این مرکز در برگزاری همایش علمی- تخصصی مشارکت مردمی و امنیت عمومی است.
دکتر ابراهیم حاجیانی، رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که به مناسبت برگزاری دومین همایش علمی0 تخصصی مشارکت مردمی و امنیت عمومی با تاکید بر رویکرد محله گرایی و نگهبان محله سخن می گفت، با بیان این مطلب افزود: اجرای طرح نگهبان محله موجب کاهش هزینه در نهادهای دولتی شده و از سوی دیگر مشارکت مستقیم شهروندان را در تامین امنیت جامعه فراهم     می کند.
وی اظهار داشت: این طرح نیازمند همکاری نهادهای دولتی است و دولت باید تا زمانی که مردم احساس نیاز کنند، 70 درصد هزینه ها و مردم 30 درصد آن را عهده دار شوند تا در طول زمان سهم مشارکت مردم افزایش یابد. 
حاجیانی ایجاد طرح «پلیس اجتماع محور» را  از ویژگی های اجرای طرح نگهبان محله برشمرد و گفت: مردم باید علاوه بر اینکه در مسایل فرهنگی و آموزشی هزینه می کنند، برای تامین امنیت خویش هم هزینه کنند.
رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران از حضور مستمر نگهبان محله و ارتباط مستمر مردم با وی و نیز افزایش احساس امنیت در محلات، تعدیل جرایم و حمایت پلیس رسمی کشور به عنوان مهمترین  شرایط توفیق نگهبان محله نام برد.
وی افزود: اجرای طرح نگهبان محله به بومی شدن و محلی شدن ابزار پلیس کمک فراوانی کرده است. بر این اساس باید تغییری در چارچوب فکری مردم ایجاد کرد تا ابزار پلیس در سطح کشور، بومی و محلی باشد.
حاجیانی تاکید کرد: حضور نگهبان محله بستگی به شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محلات مختلف دارد. در مناطق پایین شهری تا حدودی مردم این امنیت را فراهم می کنند بنابراین بهتر است طرح مذکور بیشتر در مناطق مرفه شهری انجام شود.
گفتنی است دومین همایش علمی- تخصصی مشارکت مردمی و امنیت عمومی با تاکید بر رویکرد   محله گرایی و نگهبان محله توسط نیروی انتظامی، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، معاونت اجتماعی شهرداری تهران و دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در نیمه نخست بهمن ماه امسال برگزار می شود. همچنین همزمان با برگزاری این همایش، نمایشگاه تجهیزات جانبی مربوط به وسایل ایمنی و امنیتی و دستاوردهای نگهبان محله برپا می شود.
لازم به ذکر است روزنامه «شرق» در تاریخ  دوشنبه  21 آذرماه 84 در صفحه 27 خبر مذکور را با تیتر: «اجرای طرح نگهبان محله به بومی شدن و محلی شدن ابزار پلیس کمک فراوان کرد» درج کرده است. 

١٣:٤٣ ١١/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد