در سمینار « خداوند و قدر شناسی امام علی (ع) » در دانشگاه تربیت معلم تهران عنوان شد :
شهادت امام علی (ع) در شب قدر بهترین قدردانی خداوند از علی(ع) است
مدیر مرکز مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم معتقد است : « اگر قرار باشد خداوند قدر کسی چون امام علی (ع) را بداند و به او پاداش این همه فضیلت را در زمانی مناسب بدهد ، بهترین موقع شب قدر و بهترین پاداش ، شهادت و پیوستن به خداست .
نخستین سمینار تخصصی قرآن و نهج البلاغه ویژه لیالی مبارک قدر ، شب گذشته با حضور گسترده دانشجویان و سخنرانی مدیر مرکز مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در سالن شماره 5 دانشگاه تربیت معلم از سوی مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان و مرکز مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم ، ابوالحسن قاسمپور ، مدیر مرکز مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در این سمینار به بررسی عظمت شب قدر و قدرشناسی خداوند از امام علی (ع) پرداخت و گفت : « پیامبران همیشه برای تبلیغ شریعت خود و ارائه برهان خود ، معجزه ای از سوی خدا می آورند ، اما امیرالمومنین خودش معجزه است و گزینه مثبت امام علی (ع) را می توان خانه زاد خداست ، چرا که در طول تاریخ هیچ انسانی نیست که قبل از تولدش معجزه ای باشد ، در حالیکه امام علی (ع) در خانه خدا متولد می شود و بعد از زاده شدن با پیامبر همنشین می شود و پیامبر قبل از این که به رسالت مبعوث شود در خانه علی بن ابیطالب زندگی می کرد و با هم مانوس هستند . »
وی در ادامه افزود : « دومین فضیلت و گزینه مثبت امام علی (ع) این است که اولین کسی است که مسلمان می شود و به پیامبر اسلام ایمان می آورد . »
قاسمپور سپس به دوران مختلف زندگی امام علی (ع) اشاره کرد و گفت : « اولین دوره زندگی آن حضرت ، دوره تربیت و تثبیت شخصیت ایشان است که همراه با پیامبر بوده و دومین دوره تثبیت نهضت مکتب پیامبر است و سومین دوره ، دوره بدون حکومت که به عنوان دوره امامت بدون خلافت در میان شیعیان معروف است و دوره چهارم که حکومت 5 ساله است که به قول دکتر شریعتی به عنوان دوران عدالت مشهور است و آن چه که در مورد امام علی (ع) به عنوان گام اول زندگی علی (ع) است و در تاریخ بسیار مهم است این است که این چهار دوره را در طول تاریخ کمتر در زندگی یک نفر متبلور می شود . »
وی از « لیله المبیت » به عنوان شجاعانه ترین مرحله زندگی امام علی (ع) یاد کرد و خاطر نشان کرد : « پیامبر باید کسی را جای خود بنشاند که توانایی پذیرش مرگ را داشته باشد و قهرمان باشد و شهادت طلب ، و اینها ، همه خصیصه امام علی (ع) است . »
مدیر مرکز مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص خدمات خداوند به امام علی (ع) گفت : « اگر قرار باشد خداوند قدر کسی چون امام علی (ع) را بداند و پاداش زحمات او را در زمان مناسبی بدهد ، چه موقعی بهتر از شب قدر ، شبی که قرار است سرنوشت زمینیان تعیین شود و در چنین شبی است که امام علی (ع) ضربت می خورد و این شب ، انتخابش با علی نیست و با خداست و اگر قرار است پاداشی به علی داده شود ، بهترین پاداش ، شهادت و پیوستن به خداست . »
قاسمپور در ادامه خاطر نشان کرد : « مرگ امام علی (ع) در این شب به صورت عادی نیست ، شهادت است ، یعنی والاترین درجه قدردانی خدا از امام علی (ع) و شهادت ، آن هم در شب قدر و مهمتر از همه در محراب خدا ، و اگر خدا باید خانه زاد خویش را گرامی بدارد چه جایی با فضیلت تر از مسجد و داخل محراب . »
وی تصزیح کرد : « نکته مهم دیگر در شب شهادت امام علی (ع) این است که آن حضرت هرگز در جنگ پشت به دشمن نمی کرد ولی در شب شهادت با ضرب شمشیر از پشت سر به شهادت رسید و این گویای آن است که هیچ کس نمی توانست از روبرو با امام علی (ع) درگیر شود و به او شمشیر بزند و خداوند این حرمت را نیز برای او حفظ کرد و اگر اینطور نبود قداست چندین سال شجاعت او زیر سئوال می رفت و این یک نوع پاسداشت خداوند از امام علی (ع) بود . »
مدیر مرکز مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در پایان گفت : « امام علی (ع) در تمام دوران جنگ چه با کفار و چه با مسلمین کفرزده ، هرگز شکست رسمی در این خصوص اتفاق نیفتاد و شمشیری که آن شب فرق علی را شکافت به نام خداست و شمشیر کفر نیست و اینها همه پاسداشت خداوند از امام علی (ع) است و علی (ع) چکیده فرمان خداست و زندگی علی (ع) ، تاریخی است به اندازه شب قدر و خداوند ، امام علی (ع) را از همه نظر در طول دوران زندگی وی ، آزمایش کرد و او از همه آزمایشها سربلند بیرون آمد و می توان گفت : امام علی (ع) ، آیینه ای است ، شفاف که از درون آن می شود خدا را دید . »
٠٨:١٥ ٢٠/٠٨/١٣٨٤