٢١:٥٤ ٠١/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
در نشست تخصصی « قرآن در قرآن » در دانشگاه تربیت معلم تهران عنوان شد :
نامهای قرآن ، مبین حقیقت و ماهیت این معجزه الهی است

نشست تخصصی « قرآن در قرآن » با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین استاد مصطفی پور، مدیر گروه آموزشی معارف اسلامی دانشگاه تربیت معلم از سوی مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم در سالن شماه 5 برگزار شد .
یک استاد دانشگاه گفت : « قرآن جامع همه حقایقی است که به انبیاء پیشین نازل شده است یعنی بر همه کتابهای پیشین سلطه دارد . »
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم ، حجت الاسلام و المسلمین حسن مصطفی پور ، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم در نشست تخصصی « قرآن در قرآن » که به همت مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم برگزار شد با اشاره به اینکه نامهای قرآن ، مبین حقیقت و ماهیت قرآن است گفت :« حقیقت قرآن از عظمت بالایی برخوردار است که در موجودات عالم هستی جز انسان ، کسی تحمل این عظمت را ندارد . خداوند در سوره حشر می فرماید : اگر ما قرآن بر کوه نازل می کردیم کوه متلاشی می شد و نمی توانست قرآن را تحمل کند و در واقع قرآن تجلی خداست و خدا در قرآن جلوه کرده است . »
وی افزود : « جلوه خدا را کوهها با همه صلابت و با همه استحکامی که دارند نمی توانند تحمل کنند ولی انسان می تواند جلوه خدا را تحمل کند و دلیل آن این است که انسان خلیفه ا... است و ظرفیت بسیار بالایی دارد و می تواند حقیقت قرآن را درک کند . »
مصطفی پور با تاکید بر اسامی قرآن کریم گفت : « قرآن برای بیان حقیقت ، خود را با نامهای مختلف معرفی کرده است ، قرآن 99 اسم به تعداد اسماء الحسنی دارد و برخی از اسامی قرآن مبین ویژگی ای از ویژگیهای کلام الهی است و اصل محتوای قرآن ، پیام خداست . »
استاد دانشگاه تربیت معلم با اشاره به اینکه قران در آیاتی به معرفی خود می پردازدتصریح کرد : « درآیه 7سوره اسراء ،  قرآن خود را با نام قران معرفی می کند واین نام می تواند در بر گیرنده دو معنی باشد قرانی که از قرابه معنی جمع گرفته شده و جامع همه حقایقی است که به انبیا پیشین نا زل شده است ، قرآن یعنی تلاوت ونه تلاوتی که الفاظ را زمزمه کنیم بلکه آنها را بفهمیم . »
وی خا طر نشان کرد: « یکی دیگر از نامهای قرآن "فرقان است ، خدا فرقان را بر پیامبر نازل کرده تا برای جهانیان هشداربخش باشد ،  فرقان یعنی اینکه آدمیان با مراجعه به قرآن می توانند بین حق و باطل فرق بگذارند .»
این استاد دانشگاه درخاتمه اسامی تنزیل ، میزان ، تبیان ، کتاب ، نور ، احسن الحدث و ثقیل را از دیگر اسامی قرآن خواند و گفت : « قرآن خود را تنزیل معرفی می کند ؛ یعنی از عالم ملکوت به عالم ماده و ناسوت پایین آمده است و یکی دیگر از اسامی قرآن نور است ، قرآن هم خود نور است و هم انسانها را روشن می کند و لذا در قیامت عمل کنندگان به قرآن نورشان مسیر راه آنها را روشن می کند و پیشاپیش آنها حرکت می کند تا به جایگاه واقعی خود برسند . »

٠٨:١٥ ٢٩/٠٨/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد