گزارش پنجمین جشنواره سراسر فرهنگی، هنری، پژوهشی یادواره حضرت امام خمینی (ره)
بسمه تعالی
تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی صلی ا... علیه و آله و سلم – اسلام ائمه هدا – علیهالسلام – اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان و اسلام تازیانه خوردگان تاریخ تلخ و شرمآور محرومیتها باشد.
امام خمینی (ره)
با عنایت به دیدگاهها و پیامهای حضرت امام (ره) درخصوص هنر؛ به روشنی در مییابیم که عمیقترین نگرش و متعالیترین جلوه از هنر در پیدا و نهان سیره، آرا و اندیشههای آن رهبر بیدار و اندیشمند نهفته است.
هنر امام به منصه ظهور رساندن ابعاد وصف ناشدنی انسانی ملکوتی و نزدیک به هدف خلقت در وانفسای فراموشی جانفرسای خدا و انسان در دوران معاصر است. سخن از هنر اسوهای است که با اندیشههای فوق تصور انسان معاصر، احیای برگزیدهترین آیین، یعنی اسلام ناب را فرا راه خود قرار داده و با نفوذ در عمق جانهای مستعد و خداجوی طرحی نو در انداخته و با بعثتی دوباره، پیامآور علیوارترین حکومت زمان میگردد. این احیاگری و بعثت نوین است که نمونههایی بیبدیل از ارزشهای معنوی و انسانی را در دور و نزدیک عالم رقم زده و ایران اسلامی را مهد عاشوراییترین امت با برترین نهادها، که همانا شهیدان شاهد این مرز و بوماند، میسازد.
اینک بر دیدگان حق بین دشوار نیست تا در سراسر گیتی از شرق تا غرب تأثیرات بنیادین و اعجازگونه آن شخصیت و اندیشه ناب را نظاره و باور نماید. از آنجا که اصول ماندگاری انقلاب اسلامی و پیشبرد اهداف والای این انقلاب به وفاداری، تعهد و عمل به افکار و فرامین امام راحل (ره) در جمیع جهات بستگی تام و مستقیم دارد، این وظیفه بر دوش یکایک فرزندان و دلسوختگان انقلاب اسلامی است که با بهرهمندی از برترین ابزار و متعالترین شیوهها، راهکارهای عملی نیل به این تفکر جاوید را جستجو نمایند.
بر این اساس، جهاد دانشگاهی به عنوان جزء کوچکی از بیکرانه انقلاب اسلامی، دبیرخانه دایمی "طریق جاوید" را در مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی پایهگذاری نمود، که به عنوان نخستین گام در تلاشی مشترک با مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، پنجمین دوره جشنواره سراسری فرهنگی، هنری و پژوهشی یادواره آن شخصیت الهی در بخشهای چندگانه به اجرا در میآورد.
اهداف:
- تبلیغ و ترویج آرا و اندیشههای حضرت امام (ره)
- تأکید بر مبانی، آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی
- تقویت و تعمیق روحیه پژوهش و تحقیق پیرامون سیره و افکار امام راحل به همراه بررسی راهکارهای عملی نیل به اهداف آن بزرگوار
- ارائه فرصت به اقشار جوان و آیندهساز، به ویژه دانشجویان متعهد به منظور بیان احساس و دیدگاه خود نسبت به امام راحل از زاویه ارزشمند، پرنفوذ و مؤثر هنر
با عنایت به اهداف پیش گفته، این همایش در بخشهای زیر برگزار میگردد:
- خوشنویسی، شعر، عکس، نقاشی و نگارگری، کتاب، پایاننامه، مقاله، طراحی سایت و تولید نرمافزار
تجربه برگزاری موفق چهار دوره جشنواره "طریق جاوید"، جهاد دانشگاهی را بر آن داشته تا مرکزی با هدف تبلیغ و ترویج افکار و اندیشه حضرت امام خمینی (ره) و بیان اهداف، آرمانها و دستآوری انقلاب اسلامی تأسیس نماید. بنابراین جهاد دانشگاهی مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی را به همین منظور تأسیس نمود.
یکی از برنامههای مهم این مرکز برگزاری پنجمین جشنواره "طریق جاوید" است. موضوع طریق جاوید در اولین جلسه شورای مرکزی مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی که در تاریخ 4/8/84 که متشکل از آقایان دکتر علی منتظری ریاست جهاد دانشگاهی، حضرت حجتالسلام و المسلمین ابوترابی نائب دوم رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر عماد افروغ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، دکتر منوچهر اکبری معاون فرهنگی و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره)، دکتر احمدی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر فاتح مدیر عامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر قبادی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران و آقای کیوانفر معاون فرهنگی دانشجویی مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی و آقای قادر آشنا رئیس مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی تشکیل گردید و کلیات طرح برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگی، هنری و پژوهشی یادواره امام خمینی (ره) به تصویب رسید.
از آنجائیکه این جشنواره با مشارکت مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) و جهاد دانشگاهی برگزار میگردد. لذا جلسات متعددی بین نمایندگان این دو نهاد برگزار شد و مقرر گردید که طبق سنوات گذشته اجرای جشنواره به عهده جهاد دانشگاهی باشد.
مرکز فرهنگی دانشجویی امام و انقلاب اسلامی به نمایندگی از جهاد دانشگاهی فعالیت خود را آغاز نمود و طی دو جلسه با معاونان فرهنگی جهادهای دانشگاهی سراسر کشور در استان مرکزی و قزوین به موضوع پرداخته شد و کلیه معاونان فرهنگی آمادگی خود را جهت هر چه بهتر برگزار شدن جشنواره اعلام کردند و سپس رئیس انجمن خوشنوسیان ایران، رئیس شورای شعر وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و جهاد دانشگاهی دانشگاه هنر و رئیس مرکز رشد فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی جلسات متعدد و جداگانهای برگزار نمود و تاکنون اقدامهای ذیل صورت گرفته است:
1- برای اطلاعرسانی خوب و به موقع جلساتی با مدیران مسئول، سردبیران و دستاندرکاران روزنامههای ایران، همشهری، جام جم، کیهان، جمهوری اسلامی، رسالت جهت پوشش خبری مناسب و چاپ فراخوان جشنواره برگزار گردید.
2- برای استفاده کنندگان اینترنتی فراخوان جشنواره بر روی سایتهای اینترنتی ایسنا، ایسکا، ایکنا، کیهان، شبستان، ایران همایش قرار گرفت.
3- چاپ 20000 هزار پوستر جشنواره و ارسال به جهادهای دانشگاهی سراسر کشور، دانشگاه آزاد اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، سازمان بسیج دانشجویی، وزارت علوم تحقیقات و فنآوری، وزارت بهداشت و علوم پزشکی سازمان ملی جوانان و دفاتر انجمن خوشنویسان ایران و شورای شعر و ادارات کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزههاي علميه كشور در سراسر کشور گردید.
4- تهیه تیزر تلویزیونی و پخش آن در 400 نوبت در پنج شبکه تلویزیونی و 250 نوبت از رادیوی سراسری
5- چاپ و درج آگهی طریق جاوید در روزنامه ایران، جام جم، همشهری، حمايت، ماهنامه تخصصی عکاسی و دوربین و ماهنامه دانشمند.
6- 8116 اثر در بخشهای مختلف به مرکز رسید و بلافاصله داوری آثار شروع شد. که به لطف خداوند سبحان داوری آثار طبق زمان پیشبینی شده انجام گرفت و در هفته آخر آذر ماه نمایشگاه آثار برگزیده در دانشگاه تهران برگزار میشود.
١٥:٠٦ ٢٢/٠٩/١٣٨٤