از سوي مركز فعاليتهاي قرآني دانشجويان جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي
همايش «نمود ايثار در قرآن» در دانشگاه اروميه برگزار شد
به مناسبت ايام محرم همايش «نمود ايثار در قرآن» به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در دانشگاه اروميه برگزار شد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، اين همايش به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي و با حضور قائم مقام نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري، سرپرست جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در سالن شوراي دانشگاه اروميه برگزار شد.
در اين سمينار رستمزاده ، سرپرست معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي با تشريح فعاليتهاي قرآني مركز، گفت: مركز فعاليتهاي قرآني (ايسكا) با اهداف تكيه بر مفاهيم قرآني، ترويج روحيه ديني و توجه اساسي به كاربردي كردن مفاهيم قرآني در زندگي دانشجويان برنامههاي خود را شروع كرده است.
وي گفت: فعاليتهاي اين واحد براساس فرهنگ قرآني نيازسنجي و در قالب بديع علمي تعريف و برنامه ريزي ميشود و سعي شده تا روح قرآني به نوعي با تمامي برنامههاي فرهنگي اين نهاد عجين شود.
سرپرست معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي واژه ايثار را يكي از آموزههاي هنري والاي قرآني عنوان كرد كه تئوريسنهاي دنيا هنوز در تحليل مادي آن درماندهاند.
وي اظهار كرد: اين واژه در قرآن از جايگاه ويژهاي برخوردار است و نمود عملي اين واژه مقدس در پيروزي انقلاب اسلامي و در جنگ دفاع مقدس بالعينه مشاهده شد.
در ادامه مهندس عاقلي سرپرست جهاد دانشگاهي واحد استان آذربايجان غربي نيز گفت: واژه ايثار واژه مقدسي است كه در تمامي شئون زندگي انسانها نقش بسزايي دارد و از بدو زندگي اجتماعي و سياسي انسانها اين مقوله شروع و در آخرين حد خود در نمود ظاهري و دنيوي آن، كه همانا شهادت است، خاتمه مييابد.
مهندس عاقلي در ادامه اظهار داشت: اگر سياست را با اين مقوله بررسي كنيم ملاحظه ميشود كه اين مقوله به خودي خود ميتواند به عنوان يك اهرم متحد كننده در زندگي اجتماعي و سياسي نقش بسيار مهمي ايفا كند.
وي ادامه داد: از خود گذشتگي ميتواند محبت را بين مسلمانان و تمامي انسانها ايجاد كند و اين مهم در مقابله با آسيبهاي اجتماعي و توطئههاي بيگانگان تاثيرگذار است.
سرپرست جهاد دانشگاهي واحد استان آذربايجان غربي تصريح كرد: دهه فجر و دهه محرم نشات گرفته از واژه مقدس ايثار است، زيرا در هر دو واقعه بسياري از انسانها از جان خود گذشتند تا بسياري ديگر را به پيروزي و موفقيت برسند.
وي در پايان گفت: بايد فرهنگ ايثار و از خود گذشتگي را در جامعه ايجاد كرد تا جامعهاي واقعا اسلامي در كشور ايجاد شود.
همچنين حجتالاسلام قريشي قائم مقام نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه اروميه نيز در سخناني گفت: در قرآن ايثار به معناي برگزيدن و ترجيح دادن و در سه مورد به كار رفته است كه هر سه كاربرد اين واژه در جريان قيام حضرت امام حسين (ع) مشهود است.
٠٩:٢٨ ٢٦/١١/١٣٨٤