١١:٠٢ ١٠/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
جشنواره‌ي فرهنگي - دانشجويي «فقر و غنا» پايان يافت/
رييس جهاددانشگاهي:
دانشجويان درباره‌ي محروميت‌زدايي بيانديشند

مراسم پاياني دومين جشنواره‌ي فرهنگي - دانشجويي «فقر و غنا»، يادواره‌ي امام خميني (ره)، و نخستين جشنواره‌ي مستند‌سازي مهرباران روز گذشته (سه‌شنبه، پنجم آبان‌ماه) در تالار ابن سيناي دانشكده‌ي علوم پزشكي دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميدرضا طيبي - رييس جهاد دانشگاهي - در اين مراسم با تأكيد بر اين‌كه مسأله‌ي محروميت‌زدايي بايد همواره در دستور كار نظام جمهوري اسلامي باشد، با مرور بخشي از خاطراتش در سال‌هاي 59 كه به جهاد سازندگي پيوسته بود، تفاوت‌هاي محروميت‌زدايي در آن مقطع زماني و سال‌هاي كنوني را محسوس دانست و ياد‌آور شد: دانشجويان لازم است در حوزه‌ي محروميت‌زدايي و بررسي زمينه‌هاي عدم توسعه‌ي جامعه‌ي ايراني بيانديشند و حاصل دستاورد‌هاي فكري و پژوهشي‌شان را در اختيار مسؤولان قرار دهند.

او در ادامه خاطرنشان كرد: وقتي امام (ره) لفظ جنگ را براي موضوع «فقر و غنا» به كار مي‌برند، ناظر به شدت اهميت موضوع «فقر و غنا» است و حساسيتي كه نظام جمهوري اسلامي به اين مسأله دارد، ناشي از اهميتي است كه دين مبين اسلام به اين مسأله داده است.

طيبي متذكر شد: امام (ره) همواره تأكيد داشتند كه مسؤولان نظام جمهوري اسلامي ثروت‌هاي فراواني نداشته باشند كه همين مسأله آن‌ها را از فهميدن درد مردم بازمي‌دارد. امام (ره) همواره تأكيد داشتند جامعه‌ي اسلامي هر چه زودتر و بهتر به سمت محروميت‌زدايي و فقرزدايي حركت كند، اميد مستكبران در داخل نااميد مي‌شود و از سويي هرگز اعتقادي نداشتند كه اسلام به مباحث مربوط به توسعه اهميت نمي‌دهد و معتقد نبودند كه اسلام فقط به مسأله‌ي فقر اهميت مي‌دهد. درواقع، اسلام كار و تلاش را براي آباداني دنيا عين سلوك آخرت مي‌دانست كه اين را ما در رفتار پيامبران (ع) و همچنين رهبران ديني خود به وضوح مي‌بينيم.

رييس جهاد دانشگاهي در ادامه به سيره‌ي عملي حضرت علي (ع) اشاره كرد و گفت: ايشان در از بين بردن شكاف «فقر و غنا»، آموزه‌هاي اسلامي را در طي حكومت‌شان از خود به يادگار گذاشته‌اند. در هزينه ‌كردن بيت‌المال و استفاده از بيت‌المال، مساوات را براي همگان رعايت مي‌كردند و همچنين از رانت‌خواري‌هايي كه اتفاق افتاده بود، جلوگيري مي‌كردند و وابستگان حكومتي را از هرگونه تعدي و تخلف پرهيز مي‌دادند و با الگو قرار دادن رفتار و منش خويش، مؤثر‌ترين شكل تربيت را اتخاذ كردند. از سويي، آن بزرگوار همواره دستگيري از محرومان و ضعفا را در برنامه‌هاي حكومتي خود داشتند.

طيبي در ادامه به آموزه‌هاي جهان جديد و رهيافته‌هاي دنيا براي تحقق توسعه‌ي پايدار اشاره كرد و با تأكيد بر اين‌كه توسعه‌ي پايدار مبتني بر توسعه‌اي درون‌زاد است، گفت: در واقع، علم، دانش و توانمندي‌هاي گوناگون بايد در داخل يك كشور توليد شود و از سويي، هنگامي كه جامعه‌ي ما به سمت جامعه‌اي دانش‌بنيان حركت كند و منبع ثروت در داخل كشور حاصل توليدات علمي و فناورانه باشد، مي‌تواند افق‌هاي توسعه‌ي پايدار را پيش روي ما بگشايد.

او در پايان ياد‌آور شد: كشور ما با توجه به پشتوانه‌هاي فرهنگ ديني و تربيت ديني و همچنين با وجود استعداد‌هاي بي‌شمار به لحاظ منابع طبيعي و منابع انساني، امكان بزرگي براي توسعه‌ي پايدار دارد و ما بايد زمينه‌هاي تحقق اين مسأله را بيش از پيش دنبال كنيم.

حسين انواري - سرپرست كميته‌ي امداد امام خميني (ره) - نيز در سخناني با استناد به برخي آيات كلام وحي و رواياتي از پيامبر (ص) و ائمه‌ي ‌اطهار (ع)، به تشريح نگاه آن بزرگان نسبت به مسأله‌ي «فقر» پرداخت و گفت: در نگاه ائمه‌ي ‌اطهار (ع) و پيامبر (ص) نسبت به مسأله‌ي «فقر» مي‌توان به سه نوع نگاه رسيد. بخشي از روايات ذكرشده در نكوهش فقر است. بخشي ديگر از اين روايات در مدح و ستايش فقر است و بخشي از اين روايات رويكردي بينابيني دارند؛ نه يك‌سره فقر را تقبيح كرده و نه يك‌سره آن را تقديس كرده‌اند.

او در ادامه با برشمردن بخشي از اين روايات، تصريح كرد: در پايان مي‌توان اين برداشت را كرد كه فقر و ثروت به نگاه فرد و عمل او بستگي دارد و آثاري كه در انسان به جاي مي‌گذارد. اگر فقري انسان را به خدا نزديك كند، اين خوشايند است؛ اگر نه، اصلا نمي‌تواند خوب باشد. در واقع، داشتن يا نداشتن اگر بتواند انسان را به خدا نزديك كند و طاعات انساني را افزايش دهد، ممدوح است؛ در غير اين صورت، خسران است.

در اين مراسم همچنين محمود علي‌گو - دبير جشنواره و رييس سازمان دانشجويي جهاد دانشگاهي‌ - با ارائه‌ي گزارشي از دوره‌ي پيشين جشنواره‌ي فرهنگي - دانشجويي «فقر و غنا»، در معرفي جشنواره‌ي مستند‌سازي مهرباران، مطالبي را عنوان و در ادامه ابراز اميدواري كرد: اين رويداد و حركت‌ها كه در جمع‌هاي دانشجويي رقم مي‌خورد، بتواند رفته‌رفته زمينه‌ي محروميت‌زدايي را فراهم آورد.

حسين خادم‌حسيني - مسؤول ارزيابي و نظارت سازمان بهزيستي - نيز از خدمت به محرومين به عنوان افتخار فرزندان انقلاب اسلامي ايران ياد كرد و گفت: در نگاه به مقوله‌ي محروميت‌زدايي، عميقا به نگاهي جوان، مصمم و خلاق نيازمنديم و از سويي، لازم است اين مقولات ثبت و مستند‌سازي شود.

دومين جشنواره‌ي فرهنگي - دانشجويي «فقر و غنا»، يادواره‌ي حضرت امام خميني (ره) نخستين جشنواره‌ي مستند‌سازي مهرباران، در پايان مراسم با حضور حميدرضا طيبي و حسين انواري از برگزيدگان بخش‌هاي مختلف تقدير كردند.

در بخش مقاله‌نويسي، كامل احمدي، مسعود قريب، ام‌البنين عصمت‌پناه، الهه دمرچلي و فاطمه خمسه (مشتركا چهارم) و رضا رضايي‌تبار به ترتيب به عنوان نفرات اول تا پنجم معرفي شدند.

در بخش عكس، مصطفي سرايي، مهندي مسكني، سارا علايي و محسن جعفري مشتركا حائز رتبه‌ي پنجم شدند.

در بخش كاريكاتور، جابر اسدي به همراه محمدرضا صادقپور‌آذري به عنوان نفرات دوم معرفي شدند و محمدسعيد مونسي حائز رتبه‌ي سوم شد. مهديه كلانتري هم به عنوان نفر پنجم اين حوزه معرفي شد.

اما در بخش داستان كوتاه، محدثه رضايي، سحر نقيلي، وحيد آقاكرمي و اميد مظفري به ترتيب به عنوان نفرات اول تا چهارم معرفي شدند.

همچنين در بخش شعر، سمانه اسكندري، سارا جلوداريان، حسنا محمدزاده و سليم غلامي بروجني، به عنوان نفرات دوم تا پنجم معرفي شدند و از حميده پروين تقدير شد.

برگزيدگان جشنواره‌ي مستندسازي مهرباران نيز در بخش‌هاي گزارش مكتوب، نشريات مكتوب و مجازي، مجموعه‌ي خاطرات، فيلم مستند و عكس روايي در قالب‌هاي گروه‌هاي خيريه و جهادي معرفي شدند.

در بخش گزارش مكتوب، خيريه باران مشهد، خيريه بنياد نيكوكاري رايحه، خيريه تدبير (دبيرخانه مبارزه با فقر) مشهد، جهادي دانشگاه علم و صنعت، جهادي فارغ‌التحصيلان دبيرستان مفيد 1، جهادي دبيرستان خواجه نصير، جهادي ستاد جهادي دانشگاه اميركبير و جهادي كانون شهيد چمران برگزيده شدند.

در بخش نشريات مكتوب و مجازي، جهادي مؤسسه‌ي جهادي، خيريه كانون بهار، خيريه كانون همياري دانشجويان اردبيل و جهادي كانون از غربت تا قربت تربيت دبير شهيد رجايي به عنوان برگزيده معرفي شدند.

بخش مجموعه‌ي خاطرات، جهادي فارغ‌التحصيلان دبيرستان مفيد 1، جهادي كانون شهيد چمران، جهادي دبيرستان مفيد 1 و خيريه كانون همياري دانشجويان اردبيل را برگزيد.

در بخش فيلم مستند، جهادي هيأت‌ آل ‌ياسين، جهادي مؤسسه‌ي جهادي، جهادي فارغ‌التحصيلان دبيرستان مفيد 1، امدادي هلال ‌احمر خميني‌شهر، خيريه باران مشهد، خيريه كانون كاروان رستگاري و جهادي هيأت آل‌ ياسين برتر شدند.

بخش عكس روايي نيز جهادي فارغ‌التحصيلان دبيرستان مفيد 1، جهادي هيأت آل ‌ياسين، جهادي مؤسسه‌ي جهادي، جهادي ستاد جهادي دانشگاه اميركبير، خيريه حس هفتم، خيريه كانون كاروان رستگاري و امدادي هلا‌ل ‌احمر خوزستان را به عنوان برگزيدگان خود شناخت.ح/الف

١٩:٠٣ ٠٦/٠٨/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد