٠٦:١٤ ١٠/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
اولين دفتر شعبه سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي در دانشگاه پيام‌نور اروميه افتتاح شد

مراسم افتتاح اولين دفتر شعبه سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي در كشور در دانشگاه پيام‌نور اروميه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي؛ اين مراسم با حضور دكتر رسول بهنام رئيس دانشگاه پيام‌نور اروميه ، مهندس ولي عاقلي رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي، محمود عليگو رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي  و جمعي از معاونان و مديران دانشگاه و جهاددانشگاهي واحد برگزار شد.

دكتر رسول بهنام رئيس دانشگاه پيام‌نور اروميه ، در اين مراسم با اشاره به تاسيس جهاددانشگاهي در سال 1359 به فرمان امام‌خميني (ره) و تلاش و پيگيري هاي جوانان كشور گفت: جهاددانشگاهي از بدو تاسيس بدنبال جهاد و تلاش و سازندگي در عرصه‌هاي مختلف فرهنگي، پژوهشي، آموزشي بوده‌است.

دكتر بهنام بومي كردن و تسهيل پژوهش و آموزش و از همه‌ مهمتر ترويج فرهنگ ناب‌اسلامي در دانشگاه‌ها را از جمله عملكردهاي جهادانشگاهي عنوان كرد و افزود: در استان آذربايجان‌غربي، جهاددانشگاهي بعنوان مثال منجر به بومي كردن پژوهش در زمينه‌هاي سيب و انگور گرديده‌است كه از اين تجربيات مي‌توان در رشته‌هاي كشاورزي استفاده بهينه كرد.

وي نقش رسانه‌ها را در ايجاد بحران و مديريت بحران در دستگاه‌هاي اداري تاثيرگذار اعلام كرد و گفت: در واقع رسانه‌ها بحران‌ساز و يا حلال در سازمان‌ها و ادارات و جامعه و جوامع مي‌باشد. رئيس دانشگاه پيام‌نور اروميه ، با تاكيد بر حمايت از خبرگزاريها و مجريان امر اطلاع‌رساني و كانون‌هاي رسانه‌اي و خبري جهاددانشگاهي استان، گفت: در جامعه مدني كه بدنبال مدنيت بهتر و بيشتر است، حمايت از خبرگزاري‌ها كانون‌هاي زير مجموعه آن امري ضروري و لازم است. وي با اشاره به رسانه‌دار بودن دين مبين اسلام از زمان‌هاي قديم بعنوان اولين گروه‌فكري گفت: اگر رسانه را به دو قسم قديم و جديد تقسيم‌‌بندي كنيم، مسجد بعنوان يك‌رسانه و اعمال حج بعنوان رسانه‌اي ديگر در دوران قديم كه دين‌اسلام خاستگاه آن در جهان است، مي‌تواند معرفي‌ گردد.

وي تاسيس خبرگزاري‌هاي جهاددانشگاهي، را از ابتكارات خلاقانه و كارآفرينانه رسانه عنوان‌كرد و افزود: اين خبرگزاري با رعايت اصل بي‌طرفي، دقت، صداقت دانشجويان و با پشتوانه‌ جهاددانشگاهي در سطح دانشگاه‌هاي دولتي فعال است، كه قطعا براي دانشگاه پرخير و بركت مي‌باشد.

وي گفت: ايسنا با ايجاد منابع جديد خبري، توانست توزيع عادلانه خبري را در سطح جامعه و سوق‌دادن پوشش‌خبري در ميان مردم عامي، كارشناسان و ... ايجاد كند كه اين امر بسيار ارزشمند و قابل تحسين است.

دكتر بهنام با تاكيد بر اينكه خبرگزاري‌ها بايد صداي دانشگاه، نخبگان و مردم باشند گفت: خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) بايد شامل 3 ويژگي فعال بودن، چشم و گوش دانشگاه و مكتبي بودن باشد. وي منظور از مكتبي‌بودن در امر رسانه را اينگونه تعريف مي‌كند كه رسانه نبايد خارج از اصول و قواعد حركت كند و صداقت به معناي واقعي كلمه در راستاي ارتقاء جامعه و مردم خود را داشته باشد.

بهنام در خاتمه در نظر گرفتن ديد علمي و شعور مخاطب را بعنوان يكي از شاخصه‌هاي امر خبرنويسي و يا گزارش‌نويسي و ... مورد تاكيد قرار داد. وي با اشاره به ظرفيت‌هاي سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي گفت: اين دانشگاه آمادگي دارد تا كانون‌هاي تخصصي جهاددانشگاهي را در اين واحد مورد حمايت قرار دهد.

وي گفت: كانون‌ها محيطي خوب براي بروز اسعدادها و توانمند كردن دانشجويان مي‌باشند كه جهاددانشگاهي در اين زمينه رويكردي خوبي داشته‌است. رئيس دانشگاه پيام‌نور اروميه؛ افتتاح سازمان‌دانشجويان و كانون‌هاي تخصصي دانشجويي فرهنگي و خبري را براي اين دانشگاه پرخير و بركت عنوان كرد.

در ادامه‌ي مراسم محمود عليگو رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي اشاره به پيشتاز بودن جهادانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي در زمينه هاي مختلف گفت: اين بار هم اين واحد موفق به راه‌اندازي اولين دفتر شعبه سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي در محلي غير از دانشگاه‌هاي دولتي در دانشگاه پيام‌نور اروميه گرديده است.

رئيس سازمان‌دانشجويان جهاددانشگاهي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي را يكي از واحدهاي پيشتاز در حوزه‌ها و بخش‌هاي مختلف عنوان‌كرد و افزود: اين واحد در تاسيس سازمان‌دانشجويان توانسته‌است مثل تمامي فعاليت‌هاي ديگرش به‌درستي و به‌دقت قدم بردارد. عليگو با اشاره به تاسيس دفتر كاري اين سازمان در دانشگاه پيام‌نور اروميه گفت: اين دفتر بهانه‌اي براي انجام از اين جنس فعاليت‌ها در سراسر كشور شد كه با فعاليت‌هاي ارزنده دانشجويان دانشگاه پيام‌نور و اين دفتر مي تواند نقطه‌ي عطف و اميدي براي بقيه ي دانشگاه‌ها پيام‌نور و پايلوت مناسب براي اين فعاليت باشد.

وي فرق سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي را با بقيه تشكل‌ها مورد تاكيد قرار داد و افزود: در اين تشكل دانشجو خود، تصميم‌سازي، تصميم‌گيري،نظارت و اجرا مي‌كنند. وي با تاكيد بر داشتن ديد فرهنگي به جنس فعاليت‌هاي كانون‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي، گفت: اينگونه، نگرش فرهنگي به حوزه پژوهشي در جهاددانشگاهي مرسوم بوده زيرا نگرش نسبت به پژوهشكده‌ي رويان هم در مرحله‌ي اول پژوهشكده‌ي فرهنگي بوده در مرحله‌ي بعدي نگرش پژوهشگرانه است. مهندس ولي عاقلي رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي، هم در اين مراسم با اشاره به ضرورت ايجاد و يا حمايت از بسترهاي دانشجويي گفت: لازمه‌ي داشتن كشوري تنومند و پويا و فن‌آور و يا يك سازمان پويا و متحرك بسترهاي دانشجويي است.

رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي، لازمه‌ي پيشتاز بودن يك كشور در علم ، فناوري و در اقتصاد و صنعت و ... را قائل بودن ارزش ويژه‌اي به يك جامعه دانشجويي عنوان كرد و افزود: اين امر ضرورت تشكيل سازماني در جهت پرورش نيروي انساني در تمامي دانشگاه‌ها را در قالب كانون‌هاي دانشجويي مطالعاتي، فرهنگي، علمي و تحقيقاتي و ... دوچندان مي‌كند كه جهاددانشگاهي با تشكيل سازمان‌دانشجويان سعي در نقش‌آفريني جهت تحقق اين مهم را داشته‌است.

مهندس عاقلي با اشاره به‌اينكه تاسيس اين كانون‌هاي سازمان مي‌تواند اهداف اصلي پژوهش، اقتصاد ، سياست و مسائل فرهنگي كشور را در آينده اداره و رشد دهد گفت: با اين وجود ضرورت ايجاد اين‌چنين سازمان‌هايي را در تمامي دانشگاه‌هاي كشور با رشد در بستري فرهنگي و وارد شدن به عرصه‌هاي بزرگتر و وسيعتر و منسجم تر براي اداره‌ي بهتر كشور در آينده يكي از مقتضيات مي‌نماياند.

وي گفت: توسعه و تكثير اين نوع سازمان‌ها و مراكز و كانو‌نهاي فرهنگي در شعبات دانشگاه‌پيام‌نور اروميه براي اولين‌بار در كشور مي‌تواند الگويي براي ساير واحدهاي استاني باشد. مهندس عاقلي، در خاتمه سخنان‌خود؛ نقش جهاددانشگاهي را در پرورش نيروي‌انساني مدير متعهد و متخصص بسيار پر اهميت ذكر كرد.

در ادامه اين مراسم امين‌رستم‌زاده، معاون‌فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان‌غربي، گفت: حوزه فرهنگي اين نهاد در دانشگاه‌ها بدنبال سطحي كاري و ارائه برنامه هاي كمي نيست، تفاوت نقش‌آفريني جهاد با نمود و حضور اين نهاد انقلابي در دانشگاه‌ها بصورت عملي ملموس و مشخص مي‌شود. وي نيروي جوان و دانشگاهي و دانشجويي را از ابعاد مختلف تشريح كرده و گفت: فرصت‌ها و ارزش‌ آفريني‌هاي اين قشر قابل قياس با هيچ قشري از جامعه نبوده و مي‌طلبد تا برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته نيز با اينچنين رويكردي جهت هدايت عمق‌دهي و جلوگيري از بيراهه‌روي اين قشر شكل‌گيرد.

عضو شوراي مركزي سازمان‌دانشجويان كشور تشكيل سازمان و كانون‌هاي وابسته به آن را از مهم‌ترين بركات در راستاي پياده‌شدن اين موضوع و تحقق آن ذكر كرد. در ادامه مراسم دفتر شعبه سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي آذربايجان‌غربي در اين دانشگاه افتتاح شد.ح/الف

٠٧:٠٧ ١٠/٠٩/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد